Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Μπορούμε να γίνουμε πιο έξυπνοι;

Αν ρωτούσατε τον εγκέφαλό σας, αν αρκεί μόνο το ταλέντο για να πετύχετε στους στόχους σας θα σας απαντούσε με ένα νέτο ῾όχι῾! Η ίδια η εμπειρία της ζωής μας δείχνει πως η συνταγή της επιτυχίας περιέχει ένα μέρος ταλέντο και πολλά μέρη ενασχόλησης με τον επιδιωκόμενο στόχο. Ο διάσημος καλλιτέχνης, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και εκείνος που έχει κατακτήσει την εσωτερική γαλήνη συνδέονται μεταξύ τους με κάτι κοινό: πολύ χρόνο αφιερωμένο στο ειδικό τους ενδιαφέρον. Κατ᾽αυτήν την έννοια δεν διαφέρουν καθόλου από τον πρωταθλητή που έχει αφιερώσει ατέλειωτες ώρες στην προπόνηση πριν κατακτήσει τις κορυφαίες διακρίσεις του.
Τροφή τους οι νέες εμπειρίεςbrain_frequency1024x768forweb Αιτία για όλα αυτά είναι η δομή και η ειδική λειτουργία του εγκεφάλου. Μέσα στο κεντρικό νευρικό μας σύστημα τρισεκατομμύρια νευρώνες, κύτταρα του κεντρικού νευρικού συστήματος, επεξεργάζονται συνεχώς ένα πλήθος πληροφοριών. Η τροφή τους είναι η πληροφορία. Αν την στερηθούν πεθαίνουν! Με λίγα λόγια έχει διαπιστωθεί ότι οι νευρώνες μπορούν να πεθαίνουν σ᾽εκείνες τις εγκεφαλικές περιοχές που χρησιμοποιούνται λιγότερο από τον άνθρωπο. Αντίθετα όταν κάνουμε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα ξανά και ξανά, οι νευρώνες που αντιστοιχούν στη ανάλογη εγκεφαλική περιοχή ενεργοποιούνται και διακλαδίζονται δημιουργώντας δενδρίτες, δηλαδή όλο και περισσότερες συνδέσεις μεταξύ τους καλώντας κι άλλα νευρικά κύτταρα να συμμετέχουν για ένα βέλτιστο αποτέλεσμα. Ο δενδρίτης είναι μια διακλάδωση του νευρώνα η οποία λαμβάνει πληροφορίες από άλλους νευρώνες. Η εμφάνιση και ο πολλαπλασιασμός των δενδριτών οφείλεται στην διαδικασία της σκέψης ως αποτέλεσμα εμπειρίας κι εκπαίδευσης.
Πόσο… εγκέφαλο χρησιμοποιείτε;
new_activity_forweb Καθώς ο εγκέφαλος εργάζεται σε ποικίλα πεδία πολυπλοκότητας, ενεργοποιεί μόνο τις εξειδικευμένες περιοχές που συνδέονται ευθέως με την ειδική εργασία που κάνει.
Συχνά αναφέρεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μέχρι το 10% του εγκεφάλου τους αλλά αυτό το συμπέρασμα δεν είναι αληθές.
Ωστόσο, είναι προφανές ότι οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν όλες τις ικανότητες του εγκεφάλου τους. Για την πλήρη λειτουργία του είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθούν όλα τα εγκεφαλικά κέντρα. Τι σημαίνει αυτό για μας; Σημαίνει ότι μπορούμε να γίνουμε πιο έξυπνοι, ενεργοποιώντας μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου μας. Κάθε είδος μη-συνήθους δραστηριότητας ενεργοποιεί μια νέα εγκεφαλική περιοχή, πράγμα που οδηγεί στην επέκταση της αντίληψης του ατόμου.
Ανοίξτε τις πύλες του νου
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος προστατεύεται από μηχανικές βλάβες και διαχωρίζεται από τον έξω κόσμο με μερικές στρώσεις-στοιβάδες. Μπορούμε να περάσουμε από όλα αυτά τα στρώματα και να γνωρίσουμε τι συμβαίνει στον εγκέφαλο, για παράδειγμα, μέσω ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος ή μαγνητικής τομογραφίας. Μέσα από αυτές τις διαγνωστικές μεθόδους διαπιστώθηκε κλινικά πως το περιβάλλον μπορεί να ενεργοποιήσει τα εγκεφαλικά κύτταρα, όπως στην περίπτωση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων (ηλεκτρομαγνητική διέγερση).Man_headphones1024x732_forweb Αυτό σημαίνει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να αντιληφθεί ένα μεγάλο φάσμα κυμάτων διαφορετικών συχνοτήτων. Ανάμεσά τους οι ηχητικές συχνότητες μας δίνουν την δυνατότητα να απευθυνθούμε στον εγκέφαλο και να επιδιώξουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα όπως η βαθειά χαλάρωση, η διαχείριση του άγχους και το άνοιγμα του καναλιού της διαίσθησης, η οποία δεν είναι παρά μια απέραντη δεξαμενή πληροφοριών στην οποία αποκτούμε πρόσβαση κάτω από ειδικές συνθήκες.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.