Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ενηλικίωση Vs Ωριμότητα: Ποιες είναι οι διαφορές στην καθημερινότητά σου;

KOINONIA-PARASKEYOYDH-ENHLIKIOSH-VS-ORIMOTHTA

Μπορεί να μεγαλώνουμε ηλικιακά και να γινόμαστε ενήλικες, αυτό όμως δεν σημαίνει το ότι έχουμε πραγματικά “μεγαλώσει”. Το να μεγαλώσεις είναι από μόνο του μία δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. Απαιτεί ωρίμανση, να είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις κάποιες συγκεκριμένες αλήθειες, να μάθεις πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω σου, και επομένως το πώς πρέπει να συμπεριφέρεσαι και να σκέφτεσαι. Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι που γίνεται αυτόματα όταν κλείσεις τα 18. Ποιες είναι λοιπόν οι διαφορές του να είσαι ενήλικας και του να ωριμάζεις;
  1. Ντύσιμο
Ώριμος: Γνωρίζει ότι το να ντύνεται κατάλληλα για κάθε περίσταση δεν είναι απλώς θέμα αυτοσεβασμού, αλλά και σημάδι σεβασμού για τη συγκεκριμένη περίσταση και κατ’ επέκταση για τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτή.
Ενήλικας: Ντύνεται πάντα σύμφωνα με το προσωπικό του γούστο άσχετα αν είναι κατάλληλο για την περίσταση στην οποία βρίσκεται.
  1. Φιλίες και σχέσεις
Ώριμος: Επιλέγει συχνά και συνειδητά να ενδυναμώσει τις σχέσεις. Σε καμία περίπτωση δεν τις θεωρεί δεδομένες αλλά τις σέβεται και τις υποστηρίζει.
Ενήλικας: Περιμένει από φίλους και συγγενείς του να είναι πάντοτε στη ζωή του, ασχέτως το πώς συμπεριφέρεται εκείνος. Πολύ συχνά παίρνει ως δεδομένες κάποιες καταστάσεις απλά και μόνο επειδή είναι συγγενείς εξ αίματος ή επειδή με κάποιους διατηρεί φιλίες χρόνων.
  1. Συζητήσεις
Ώριμος: Έχει μάθει να ακούει και να μιλάει όταν πρέπει. Με λίγα λόγια, κατανοεί την τέχνη των συζητήσεων.
Ενήλικας : Συμμετέχει ελάχιστα σε μία συζήτηση και δεν δέχεται ούτε εγκρίνει τις γνώμες των άλλων. Συνήθως παραμένει σιωπηλός όταν ακούει κάτι με το οποίο διαφωνεί.

  1. Ουπς! Είσαι λάθος!
Ώριμος: Με το που καταλάβει ότι έχει κάνει κάποιο λάθος, ζητάει ειλικρινά συγνώμη, και προσέχει να μην το επαναλάβει.
Ενήλικας: Ρίχνει το σφάλμα σε τρίτους, θέλει να είναι πάντα σωστός και θεωρεί ότι το να αποδεχτεί τα λάθη του είναι σημάδι αδυναμίας.
  1. Συναισθήματα
Ώριμος: Ελέγχει τα συναισθήματά του και σε περίπτωση που εκνευριστεί περιμένει να ηρεμήσει και έπειτα να συζητήσει τα όποια προβλήματα υπάρχουν.
Ενήλικας: Αντιδρά κατευθείαν βασισμένος στα συναισθήματά του και χωρίς να τα ελέγχει. Καμιά φορά χρησιμοποιεί μία παθητική-επιθετική συμπεριφορά σε άλλους που έχουν εκνευριστεί ώστε να τους τιμωρήσει αντί να λύσει πραγματικά το πρόβλημα.
  1. Λήψη αποφάσεων
Ώριμος: Οι αποφάσεις που παίρνει είναι λογικές και πάντα με γνώμονα την ήρεμη σκέψη του. Σκέφτεται πώς θα επηρεάσει το παρόν και το μέλλον του, αλλά και τους ανθρώπους γύρω του.
Ενήλικας: Παίρνει βιαστικές αποφάσεις, με βάση το πόσο καλά θα νιώσει εκείνος, χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες που θα προκύψουν αλλά και χωρίς να υπολογίζει ιδιαίτερα τα συναισθήματα των άλλων.
  1. Χρήματα
Ώριμος: Είναι σε θέση να ελέγχει τα χρήματά του, ακόμη κι αν είναι δύσκολα οικονομικά.
Ενήλικας: Αγνοεί πράγματα που τελικώς θα τον οδηγήσουν να τα ξοδέψει όλα, και στη συνέχεια ζητάει βοήθεια από άλλους.
  1. Αλληλεγγύη
Ώριμος: Επιδοκιμάζει την επιτυχία των άλλων και τη θεωρεί ως έμπνευση και παρακίνηση ακόμη και για τον εαυτό του.
Ενήλικας: Συχνά ζηλεύει τους άλλους, με αποτέλεσμα να γίνεται ανταγωνιστικός αντί να προσπαθεί να πάρει παράδειγμα και να γίνει καλύτερος.
  1. Ζωή
Ώριμος: Επιλέγει να είναι ο ήρωας της ζωής του.
Ενήλικας: Προτιμά να παίζει το θύμα.
  1. Σχέδια
Ώριμος: Έχει πάντα ένα σχέδιο για το μέλλον και το ελέγχει, ανεξαρτήτως χρημάτων ή συμπεριφοράς.
Ενήλικας: Βλέπει βραχυπρόθεσμα. Δεν σχεδιάζει, απλά ζει την στιγμή χωρίς να σκέφτεται το μέλλον και τις πιθανές συνέπειες που μπορεί αυτό να έχει μακροπρόθεσμα.
  1. Ένας κόσμος που αλλάζει
Ώριμος: Συνεισφέρει θετικά με τον τρόπο του στον κόσμο
Ενήλικας: Γίνεται κυνικός για τον κόσμο, παραπονιέται συνεχώς, και δεν δρα ώστε να αλλάξει αυτή την κατάσταση.
Φωτό από: wallpaperscraft.com


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.