Η ζέστη του καλοκαιριού μας δημιουργεί την ανάγκη και την επιθυμία να γευόμαστε τα παγωμένα επιδόρπια της εποχής. Ποια είναι αυτά τα επιδόρπια και ποιες οι διαφορές τους;
Ποια η διαφορά του παγωτού από το gelato και ποια η διαφορά του sherbet από το sorbet; Το Business Insiderδημιούργησε έναν πίνακα με σκοπό να μας εξηγήσει τις διαφορές μεταξύ των γευστικών επιδορπίων του καλοκαιριού για να ξέρουμε τι τρώμε. Πάμε να δούμε;
Παγωτό
Το παγωτό έχει τουλάχιστον 10% λιπαρά σύμφωνα με τον Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων και η υφή του είναι αρκετά ελαφριά.
Gelato
Το gelato έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος από το παγωτό, ενώ η υφή του είναι πιο κρεμώδης και πυκνή.
Παγωτό μηχανής
Για το παγωτό μηχανής χρησιμοποιούνται λιπαρές ουσίες οι οποίες προέρχονται από το παγωτό, ενώ η υφή του είναι ιδιαίτερα αφράτη.
Sherbet
Το Sherbet έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες 1%-2%, ενώ οι γεύσεις είναι συνήθως φρουτένιες.
Sorbet
Το sorbet γίνεται με τη χρήση κατεψυγμένων χυμών και πουρέδων ενώ προστίθενται αρωματικές ουσίες και υλικά όπως το κρασί.
Frozen yogurt
Η διαδικασία της δημιουργίας του παγωμένου γιαουρτιού είναι αρκετά παρόμοια με εκείνη του παγωτού. Η διαφορά είναι ότι εκτός των επιπλέον συστατικών περιλαμβάνονται γιαούρτια.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.