Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

H ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ στις διάφορες θρησκείες και πολιτισμούς ( μέρος 1ο )

Είναι πολυάριθμοι  αυτοί που πιστεύουν  πως η θεωρία της επιβίωσης της  ψυχής  μέσα από διαδοχικά σώματα  μας έρχεται από το βουδισμό .Όμως ο Βούδας  δεν δίδαξε  την ύπαρξη  της ψυχής , ούτε και τις  πιθανές  μετενσαρκώσεις  της.

 Ο Γκαουντάμα  Βούδα  αποδεικνύει  ότι από τη  στιγμή  που εγκαταλείπει  το παλάτι ( ύστερα από  29 χρόνια έκλυτου βίου ) για να διδάξει , τηρεί στην εντέλεια το Δόγμα .Ο Βούδας  το αναφέρει  σαν κάτι το αυτονόητο , που  δε χρειάζεται  εξήγηση  ,επομένως αυτές οι έννοιες  έπρεπε  να ήταν ήδη  γνωστές στο λαό .Παραθέτω μία  φράση του του Βούδα: « Είναι  άγνωστη  η αρχή των  όντων  που βρίσκονται  μέσα  στην άγνοια , που η επιθυμία  οδηγεί  σε νέες  γρεννήσεις.Στο τέλος της διαδρομής τους  βρίσκεται το Νιρβάνα .Κάθε απόκλιση είναι  απαράδεκτη  και κάθε  οπισθοδρόμηση  είναι σπανιότατη .»

     Οι πολυάριθμες ζωές του Βούδα  αναφέρονται  στις Γιατάκας  το βιβλίο των 550  μετενσαρκώσεων  του Βούδα που μοιάζει  να χρονολογείται  από το 2ο αιώνα  Π.Χ.
Ο δόκτωρ  
de henseler  παρουσιάζει τους Άτλαντες  ως προάγγελους  της θεωρίας  της μετενσάρκωσης  της ψυχής  σε  διάφορα διαδοχικά σώματα .Φαίνεται ότι εκεί  βρίσκεται ο  ο κρίκος  της μεγάλης  αλυσίδας….
Πιθανολογείται  ότι η Αίγυπτος  υπήρξε μία  ευημερούσα αποικία  των Ατλάντων  πριν αποικισθεί από τους Τολτέκους , τους πιο  καλλιεργημένους , κατά τα φαινόμενα  από όλους τους Άτλαντες.
        
Δεν είναι λοιπόν  στην Ινδία  όπως πιστεύεται  ότι διαμορφώθηκαν  αρχικά αυτές οι έννοιες  αλλά εκεί πρώτο διαδόθηκαν  με το όνομα  «Σαμσάρα»   
 
                                   
                                                                                                      Iνδία


Εδώ στη Δύση  καλλιεργούμε  τη Λογική  ως τη πολύ μεγάλη αρετή  αλλά για τους Ινδούς  σημασία έχει να  αισθάνονται.  


Η ινδική  φιλοσοφία  βοηθά τους φτωχούς  όσο και τος δασκάλους , τους Σαντού  και  παρά  τη μεγάλη  αθλιότητα , δίνει  στον καθένα  αυτό το μυστηριακό  χαμόγελο , αυτόν τον αέρα  πνευματικής  αξιοπρέπειας  που τόσο μας συγκινεί  όταν  έχουμε την τύχη  να επισκεφτούμε  τη χώρα  τους. Kαμία επανάσταση  ενάντια  στο πεπρωμένο .Eίναι  δυστυχισμένοι  σε αυτή τη ζωή;  Φταίει  το κάρμα επομένως  καμία έννοια αδικίας  από το πεπρωμένο .Σκέφτονται  τη μέλλουσα ζωή ,και  μετά θάνατο ποια θα είναι η μέλλουσα  μετενσάρκωση .Αυτήν θα πρέπει να  κερδίσει κανείς σε αυτήν τη ζωή .Οι ζωές θα διαδέχονται  η μία την άλλη .Το Ανώτερο αν  θα ασχοληθεί  με τον εξαγνισμό τους και γι αυτό δέχονται  τη δοκιμασία .Αυτός είναι ο μέγάλος  κύκλος του κάρμα .Οδηγεί τον άνθρωπο  προς την τελείωσή του  , όπου θα μάθει  τελικά να καταργεί  το εγώ του .

Ύστερα από μία μεταθανάτια  κατάσταση  λιγότερο ή περισσότερο  μακρόχρονη,  η ανθρώπινη  προσωπικότητα  επανεμφανίζεται  σε ένα άλλο σώμα. Το  έχουμε τονίσει επανειλημμένα  πως αυτή η υποχρέωση  της αναβίωσης  συνιστά μία  τρομερή δοκιμασία .Το να ξαναρχίζεις  να μαθαίνεις να μιλάς , να στέκεσαι όρθιος , να ζεις , είναι πολύ σκληρός κανόνας .Αν δεν είχαμε μέσα μας  το πνευματικό στοιχείο  και την ανάγκη  του ιδανικού  που ανεβάζει  τον όν  πάνω από τη  φύση του , τότε όλοι θα αυτοκτονούσαμε .

Οι Ινδοί  λοιπόν πιστεύουν στην προΰπαρξη  της ψυχής  και στις μεταμορφώσεις της .Σύμφωνα  με τις Ουπανισάδες , τη στιγμή  του γήινου θανάτου  η ψυχή  φωλιάζει  στην κορυφή  της καρδιάς  που γίνεται φωτεινή. Από εκεί  η ψυχή  ξεγλιστράει  από την κορυφή  του κεφαλιού  που λέγεται «Τρύπα του Βράχμα»  και ανάλογα με τις καταθέσεις  που διατηρεί  η ψυχή στον αστρικό  χώρο  καθορίζεται  ο προσανατολισμός  της  για την επιστροφή της  στη γη  σε μία νέα ζωή , καθώς  και η θέση της  στην αιθερική  ζώνη  κατά την περίοδο  της  αϋλότητά της .
Εμείς οι πνευματιστές  ξέρουμε καλά πόσο είναι δύσκολο  να ζεις αυτή τη φιλοσοφία , αλλά αν το κατορθώσουμε , βλέπουμε  πόση ισορροπία  και πόσο  βαθιά  εσωτερική  γαλήνη  μας αποφέρει.
Όποιος προφέρει   τη μυστική  λέξη «Αum” στο μοναδικό και  αόρατο  Θεό ,  μαθαίνει  να ζει  με την αυτοσυγκέντρωση  και το διαλογισμό , και έτσι  μπαίνει  στο θείο δρόμο .Για τον Ινδουισμό όποιος  πέρασε τα τρία στάδια  του Σατβα  έχει λυτρωθεί  από το θάνατο ..
                                            
                 Αιγυπτος
Στην 

Αίγυπτο , με τον  πανάρχαιο πολιτισμό της , λέγεται ότι οι θρησκείες  της προέρχονται  από τους Άτλαντες ….αν φυσικά υπήρξαν .Φαίνεται ότι Τολτέκοι – Άτλαντες, πολύ καλλιεργημένοι , ήταν εκείνοι  που δίδαξαν το νόμο της μετενσάρκωσης στους οπαδούς  τους



 Αυτή  η διδασκαλία  των διαδοχικών  ζωών  απευθυνόταν  μονό στους ιερείς. κατά συνέπεια,  ως τόσο εσωτερική που ήταν,  γι’ αυτό  δε βρίσκουμε  γραφτές μαρτυρίες .Όμως μέσα στη Βίβλο των  Νεκρών  βρίσκουμε  αποσπάσματα που αναφέρονται στη μετενσάρκωση .Ο Ηρόδοτος , Έλληνας φιλόσοφος , μιλώντας για τους Αιγυπτιακούς  μύθους  γράφει στο δεύτερο  βιβλίο του:       «Οι Αιγύπτιοι  ισχυρίζονται  ότι η ψυχή  αφού διανύσει  τον κύκλο των  θαλασσινών  ζώων της ,  των γήινων ζωών  και του αέρα , περνάει τελικά  σε ένα ανθρώπινο σώμα  που γεννιέται προετοιμασμένο  να την υποδεχτεί .Αυτός ο κύκλος  συμπληρώνεται  για την ψυχή  μέσα  σε 3000 χρόνια περίπου».
Οι Αιγύπτιοι  αναφέρονται  σένα προφήτη  που ονομάζεται Bettys(Ηρόδοτος)  ο οποίος είχε  βρει  μέσα στο ναό του  Σάι  μία έκθεση  της θεωρίας  του θωθ  πάνω στην αποδόμηση  και την άνοδο  των ψυχών  προς το Θεό  γραμμένη ιερογλυφικά.
Στην εικονογραφία ,  τα σύμβολα  που παρουσιάζουν  την ανερχόμενη  ψυχή  είναι πολυάριθμα: το γεράκι,  με το ημιανθρώπινο κεφάλι  και τα ανοιχτά φτερά του, σύμβολο της ψυχής  που πετάει  προς τους  άπειρους  αγρούς του μέλλοντος .Επίσης το αβγό  που επιπλέει  πάνω από την αναπαράσταση  της μούμιας  είναι το σύμβολο της ψυχής  και της αναγέννησης .Ο σκαραβαίος    είναι το σύμβολο  της μετασωμάτωσης ( μεταβίβαση της ψυχής  από το ένα σώμα  στο άλλο. μη ν το μπερδέψετε με την μετεμψύχωση ).Το ίδιο και ο βάτραχος , συμβολίζει  τη μετενσάρκωση.
Έτσι λοιπόν, για τον Αιγύπτιο  η ψυχή  περνά  στην  αθανασία  από γέννηση σε γέννηση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.