Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΑΙ ΜΑΤΣΑ;


Και πόσο διαφορετικό είναι από το συνηθισμένο πράσινο τσάι;
Οπως πιθανότατα ξέρεις ήδη, το κλασικό πράσινο τσάι έχει να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία σου: οι επιστήμονες θεωρούν ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου για σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση και υπερλιπιδαιμία. 
Το matcha είναι σαν ένα υπερενισχυμένο πράσινο τσάι, σου λέει ο Jim White της Αμερικανικής Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. 
Αυτό οφείλεται στην τριπλάσια ποσότητα επιγαλλοκατεχίνης που περιέχει αυτή η γιαπωνέζικη ποικιλία τσάι σε σχέση με το κλασικό πράσινο. 
Επιπλέον, το matcha περιέχει θεανίνη, ένα αμινοξύ που συνδέεται με τη βελτίωση των γνωστικών λειτουργιών. 
Επίσης, παρασκευάζεται πολύ εύκολα, χωρίς να χρειάζεσαι σουρωτήρι ή σακουλάκια τσαγιού. 

Τα φύλλα του ξηραίνονται και τρίβονται σε πολύ ψιλή σκόνη, που την ανακατεύεις σε ζεστό νερό. 
Για να φτιάξεις ένα φλιτζάνι, ζέστανε νερό κι ανακάτευσε 2 κ.γ. σκόνη τσαγιού matcha με 4 κ.γ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου. 
Επειτα, ρίξε το σε ζεστό νερό κι ανακάτευσε. 
Το ρόφημα έχει μια φυσική, φυτική γλύκα, ενώ με 66 mg καφεΐνης σε κάθε φλιτζάνι σού δίνει περισσότερη ώθηση από το μαύρο τσάι, αλλά λιγότερη από ένα φλιτζάνι καφέ.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.