Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Η επανεκτίμηση των σκέψεών μας

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα εξηγήσει πως χωρίς την αντίδραση του #στρες που προκαλείται από τις διάφορες απειλές της ζωής, δεν έχει το σώμα αρκετή ενέργεια για να προχωρήσει σε δημιουργία. Η ενέργεια του στρες, δηλαδή, το λεγόμενο δημιουργικό ή θετικό στρες είναι κάτι καλό για την ζωή και την υγεία.

Προκειμένου όμως τα στρες που συνεχώς απειλούν τον οργανισμό μας  στην σημερινή κοινωνία να μη μας βλάψουν και να μας οδηγήσουν σε δημιουργία, είναι απαραίτητο να αυξήσουμε την αντοχή μας σε αυτά.  Η αντοχή απέναντι στα στρες της ζωής, όπως πολλές φορές σας έχω εξηγήσει, αυξάνεται με όλους τους τρόπους που περιλαμβάνονται στην μέθοδο «Έψιλον» που διδάσκεται στο ΕΛ.ΙΝ.Α.Σ

Οι τρόποι αυτοί είναι η σωστή διατροφή, η τακτική άσκηση και γείωση, το γέλιο, η χαλάρωση και η σωστή διαχείριση των συναισθημάτων.

Ανάμεσα σε αυτούς, η διαχείριση των συναισθημάτων, παίζει ίσως τον σημαντικότερο ρόλο, γιατί τα συναισθήματα προέρχονται από σκέψεις που συνεχώς κάνει ο νους μας και δυστυχώς αυτές οι σκέψεις είναι στην πλειοψηφία τους αρνητικές, γιατί εξαρτώνται από τις αρνητικές μνήμες που κατά καιρούς έχουν αθροιστεί στο υποσυνείδητό μας, προκειμένου να προφυλαχτούμε από παρόμοιες εμπειρίες στο μέλλον.
Οι αρνητικές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα που μας προκαλούν, αποτελούν δηλαδή τον φύλακα άγγελο του οργανισμού μας και υπάρχουν για την ασφάλειά μας. Ωστόσο γίνονται τελικά καταστροφικά για την υγεία μας, γιατί μας γεμίζουν φόβους και ανασφάλειες.

Η επανεκτίμηση, λοιπόν, των σκέψεών μας είναι κάτι που πρέπει απαραίτητα να κάνει ο καθένας μας συνεχώς. 


Αλλά προκειμένου να επανεκτιμήσει κάποιος τις σκέψεις του, πρέπει πρώτα να μάθει να τις παρατηρεί. Η παρατήρηση των σκέψεών μας, σαν να είμαστε ουδέτεροι παρατηρητές, είναι μία σπουδαία λειτουργία που οδηγεί αφενός σε #χαλάρωση, λόγω της αυτοσυγκέντρωσης στην παρατήρησή τους και αφετέρου σε αύξηση της συναισθηματικής μας νοημοσύνης, γιατί όσο  τις παρατηρούμε ουδέτερα, τόσο αντιλαμβανόμαστε ποιες από αυτές μας βλάπτουν με τα συναισθήματα που μας προκαλούν.

Όσο πιο συχνά μπορείτε, φίλες και φίλοι μου, αρχίστε να παρατηρείτε τι σκέφτεται ο νους σας. Απλά παρατηρείστε, χωρίς να εμπλέκεστε με τις σκέψεις και να ανοίγετε συζήτηση μαζί τους. 
Παρατηρείστε τις, πώς έρχονται και φεύγουν σαν συννεφάκια στον  νου σας. Θεωρείστε τις επισκέπτες του νου σας, και μην τους ανοίγετε την πόρτα για συζήτηση ή "φαγητό".  Απλά παρατηρείστε τις.
Θα μάθετε, έτσι, να αναγνωρίζετε ποιες από αυτές σας βλάπτουν με τα συναισθήματα που σας προκαλούν και μπορείτε να πάρετε την απόφαση να τις εγκαταλείψετε ή να τις επανεκτιμήσετε, προς όφελός σας.


Με αγάπη


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.