Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Πείτε αντίο στην Αμυγδαλίτιδα και τον Πονόλαιμο με αυτές τις σπιτικές θεραπείες!

Οι αμυγδαλές είναι λεμφοειδείς ιστοί που είναι κατασκευασμένοι από δύο λεμφαδένες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του λαιμού. Έχουμε μία αμυγδαλή σε κάθε πλευρά του λαιμού. Ο λόγος ύπαρξής τους είναι για να μας προστατεύουν από μολύνσεις μπλοκάροντας και συλλαμβάνοντας βλαβερούς μικροοργανισμούς και δημιουργώντας αντισώματα για την καταπολέμηση αυτών των μικροοργανισμών.

Πείτε αντίο στην Αμυγδαλίτιδα και το λαιμό πόνος με αυτές Αρχική διορθωτικά μέτρα
Οι περιπτώσεις φλεγμονής των αμυγδαλών είναι γνωστές ως αμυγδαλίτιδες. Αυτή η φλεγμονή είναι αποτέλεσμα της παρουσίας ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων. Μπορεί να θεραπευτεί με τη βοήθεια σπιτικών θεραπειών.

Τα συμπτώματα της αμυγδαλίτιδας

Μερικά από τα συχνότερα συμπτώματα της αμυγδαλίτιδας είναι:
  • Πόνος στο λαιμό
  • Ερυθρότητα σε αυτήν την περιοχή
  • Ανορεξία
  • Φουσκάλες ή έλκη στο λαιμό
  • Πονοκέφαλος
  • Πόνος στο αυτί
  • Πρησμένος αδένας του λαιμού
  • Προβλήματα κατάποσης
  • Δυσοσμία του στόματος (άσχημη αναπνοή συνήθως δηλώνει την παρουσία πετρών στις αμυγδαλές)
  • Πυρετός
  • Ένα κιτρινωπό στρώμα στο λαιμό.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αμυγδαλίτιδα θεραπεύεται με τη βοήθεια αναλγητικών και αντιβιοτικών φαρμάκων. Όμως, μια επιστημονική μελέτη που διεξήχθη πριν από 12 χρόνια και δημοσιεύθηκε στην έγκριτη Εφημερίδα των βέλτιστων πρακτικών και Έρευνας της Κλινικής Γαστρεντερολογίας (Journal of the Best Practice and Research of Clinical Gastroenterology) έδειξε ότι αυτά τα αντιβιοτικά μπορούν να αλλάξουν σημαντικά τη χλωρίδα του εντέρου και να οδηγήσουν σε διάρροια και άλλα παρόμοια προβλήματα.
Έτσι, κάθε φορά που θα παρατηρείτε τα κοινά συμπτώματα της αμυγδαλίτιδας θα πρέπει πρώτα να δοκιμάζετε μερικές από αυτές τις φυσικές θεραπείες.

Οι πιο αποτελεσματικές Φυσικές Σπιτικές Θεραπείες για την Αμυγδαλίτιδα

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι ένα λαχανικό γνωστό για τις ισχυρές αντι-ιικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του. Είναι ένα από τα παλαιότερα βότανα που χρησιμοποιούνται για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Θεωρείται ένα πανίσχυρο φυσικό αντιβιοτικό.
Σύμφωνα με πολλούς εμπειρογνώμονες, τρώγοντας φρέσκο και βιολογικό​​ σκόρδο είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αισθανθούμε τα σημαντικά οφέλη του. Πάρτε μερικές σκελίδες σκόρδο και μασήστε καλά για 15 λεπτά ώστε το πιο σημαντικό συστατικό του, η αλλισίνη, να απελευθερώσει όλο το δυναμικό της.
Μετά από αυτό, πάρτε κάποιο γιαούρτι, μέλι ή πουρέ μήλων και ανακατέψτε με το σκόρδο. Με αυτό τον τρόπο θα πάρετε ένα φάρμακο με καλύτερη γεύση και το σκόρδο θα υποβληθεί σε επεξεργασία πιο γρήγορα.
Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι το σκόρδο είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο σε περιπτώσεις στρεπτόκοκκου.
Χρησιμοποιήστε λίγο αλάτι με νερό για να κάνετε γαργάρες. Θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το φλέγμα στο λαιμό σας. Επιπλέον, μπορεί επίσης να καταπραΰνει τον πόνο της αμυγδαλίτιδας.
Προκειμένου να προετοιμάσετε αλατόνερο, ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και διαλύστε το σε ένα ποτήρι 225 γρ. ζεστού νερού. Αυτό το απλό μείγμα χρησιμοποιείστε το για γαργάρες. Κάντε γαργάρες μερικές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας. Αν θέλετε να πάρετε την καλύτερη αντι-φλεγμονώδη και αντισηπτική δράση, ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη στο μείγμα.

Εχινάκεια

Η Εχινάκεια περιλαμβάνει δραστικά συστατικά γνωστά για την ικανότητά τους να καταπολεμούν τη φλεγμονή και να απαλύνουν τον πόνο  και το οίδημα στις αμυγδαλές. Υπάρχουν ενώσεις στην Εχινάκεια που έχουν ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες και  ενώσεις που ενεργοποιούν και ενισχύουν ορισμένους μηχανισμούς του ανοσοποιητικού συστήματος.
Σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες η Εχινάκεια είναι μεταξύ των πλέον αποδοτικών αντιβιοτικών στον κόσμο. Χρησιμοποιείται για την θεραπεία διαφορετικών παθήσεων, ιδίως των λοιμώξεων.
Επιπλέον, η ρίζα αυτού του φυτού περιέχει ένα πολύ αποδοτικό μείγμα δραστικών ενώσεων. Ωστόσο, οι ρίζες της Εχινάκεια έχουν πικρή γεύση και γι 'αυτό χρησιμοποιούνται συνήθως με τη μορφή βάμματος. Έτσι, επικεντρωθείται στην άλλη πλευρά της, όπως τα λουλούδια ή τα φύλλα τα οποία είναι πολύ αποτελεσματικά και η γεύση τους πιο ήπια και πιο ουδέτερη.
Μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Journal of Phytomedicine, θεωρεί ότι οι αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις της Εχινάκεια μπορούν επίσης να είναι χρήσιμες για τη διαχείριση των βακτηριακών συμπτωμάτων των λοιμώξεων του αναπνευστικού.
Τέλος, η Εχινάκεια μπορείτε να την βρείτε με τη μορφή υγρού ή ξηραμένου εκχυλίσματος, καθώς και στη μορφή καψουλών και χαπιών. Επιπλέον, μπορείτε να παρασκευάσετε τσάι αναμειγνύοντας τζίντζερ και Εχινάκεια και ρίχνοντας λίγο λεμόνι και βιολογικό μέλι. Πίνετε αυτό το τσάι τρεις φορές την ημέρα. Λάβετε υπόψη ότι τα καλύτερα αποτελέσματα προέρχονται από οργανικά συστατικά.

Μέντα ή Βασιλικός

Ο Βασιλικός παρέχει ισχυρές αντι-ιικές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες που έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τους ιούς που προκαλούν προβλήματα στις αμυγδαλές. Ταυτόχρονα ανακουφίζουν την φλεγμονή στην περιοχή αυτή.

 Αρκετές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η μέντα παρέχει αντι-ιικές και αντιμικροβιακές επιδράσεις επίσης.
Για να αισθανθείτε τα οφέλη της μέντας ή του βασιλικού ως φυσικά φάρμακα για την αμυγδαλίτιδα, βάλτε μερικά φύλλα μέντας ή βασιλικού σε ένα φλιτζάνι νερό και βράστε τα για 5 λεπτά. Μετά από αυτό, στραγγίξτε το διάλυμα καλά, αφαιρέστε τα φύλλα και ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού (που λαμβάνεται από μισό λεμόνι).
Επιπλέον, μπορείτε να ρίχνετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι για τη βελτίωση της γεύσης. Προσθέστε το μέλι, όταν το ποτό είναι δροσερό, επειδή η θερμότητα μπορεί να εξαλείψει τα χρήσιμα συστατικά που βρίσκονται στο μέλι. Μην ξεχνάτε ότι το μέλι μόνο του είναι ένα πολύ ισχυρό φάρμακο για πολλές ασθένειες.
Παρασκευάζετε αυτά τα τσάγια τρεις φορές την ημέρα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη  ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.