Σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά στην ανατολική και νότια Αφρική υποφέρουν από οξύ και σοβαρό υποσιτισμό λόγω της ξηρασίας που πλήττει την μαύρη ήπειρο και αναμένεται να επιδεινωθεί
Ο λόγος; Εξαιτίας του κλιματικού φαινόμενου “Ελ Νίνιο”, λέει η UNICEF, που όλα τα γνωρίζει, όλα τα καταγράφει, εκτός από το ότι το κλίμα χειραγωγείται μετά μανίας!
«Το φαινόμενο Ελ Νίνιο θα υποχωρήσει αλλά η επίδρασή του στα παιδιά θα είναι αισθητή για χρόνια. Είναι μια πρωτοφανής κατάσταση και η επιβίωση των παιδιών εξαρτάται από μέτρα που λαμβάνονται τώρα», δηλώνει η Λέιλα Γαραγκόζλο-Πακάλα, διευθύντρια της UNICEF για την ανατολική και νότια Αφρική.
Ο οξύς και σοβαρός υποσιτισμός χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη απώλεια βάρους και ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους παιδιών μικρότερων των πέντε ετών παγκοσμίως. Εδώ και δύο χρόνια, ο όγκος της βροχής είναι πολύ μικρότερος από τον μέσο όρο στις περιοχές αυτές της Αφρικής και η συγκομιδή είναι πενιχρή. Κατά συνέπεια οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής αυξάνονται και οι κάτοικοι πρέπει να μειώνουν την τροφή τους, με αποτέλεσμα τα παιδιά κυρίως να εκτίθενται στην πείνα και τις ασθένειες.
Το Λεσότο, η Ζιμπάμπουε και οι περισσότερες επαρχίες της Νότιας Αφρικής έχουν κηρύξει κατάσταση φυσικής καταστροφής. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 14 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να μην έχουν τροφή το 2016 στη νότια περιοχή της Αφρικής λόγω της περυσινής φτωχής συγκομιδής που συνδυάζεται με τη σοβαρή ξηρασία. Στο Μαλάουι, 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι απειλούνται από λιμό.
Μαζί με τη σκόνη, μεταφέρεται και η υγρασία της Αφρικής. Το όραμα του Τέσλα για επέμβαση στο κλίμα της μαύρης ηπείρου κάνοντας το πιο μεσογειακό και γόνιμο, έχει καταλήξει σε εφιάλτη χειρότερο από την πρότερη κατάσταση. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται για εντελώς αντίθετους σκοπούς. Το αποτέλεσμα είναι η μεν Αφρική να στραγγίζει, η νότια Ευρώπη να δέχεται συνεχείς επισκέψεις σκόνης και λασποβροχής, ενώ η Βρετανία να είναι μόνιμα… μουλιασμένη!
Αυτά είναι τα εγκλήματα που κάνουν με διπλές όψεις. Εμείς εδώ υποφέρουμε με τις ολοένα και πιο συχνές επισκέψεις της αφρικανικής σκόνης, η Αφρική με περισσότερη ξηρασία. Πότε άρχισε να μειώνεται ο όγκος βροχής; «Εδώ και δυο χρόνια» – τότε που άρχισε και η συχνή επισκεψιμότητα της σκόνης στη χώρα μας και τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.