Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

"Ζωντανό" Γιαούρτι Αμυγδάλου

"Ζωντανό" Γιαούρτι Αμυγδάλου

• 200γρ. αμύγδαλα ωμά & ανάλατα (περίπου 2 φλιτζάνια του τσαγιού)
• 1 φλιτζάνι νερό ή νερό καρύδας
• 1 - 2 κάψουλες προβιοτικών (μόνο τη σκόνη τους)
• 1/2 παπάγια
Εκτέλεση
Διαδοχικά βήματα
1. Μουσκέψτε τα αμύγδαλα για 24 ώρες (ποικιλία Φυρανιά).
2. Μετά από 24 ώρες ξεφλουδίστε τα φυτρωμένα αμύγδαλα (με τη μέθοδο μπεν μαρί).
3. Υπολογίστε την ποσότητα των αμυγδάλων σε φλιτζάνια.
4. Ρίξτε στο μπλέντερ όλη την ποσότητα των αμυγδάλων και προσθέστε την μισή ποσότητα σε νερό ή νερό καρύδας.
5. Χτυπήστε τα στο μπλέντερ για 1 περίπου λεπτό στην πιο υψηλή ταχύτητα.
6. Αδειάστε το πολτοποιημένο μίγμα (γιαούρτι) μέσα σε ένα γυάλινο τάπερ και προσθέστε 1 - 2 κάψουλες προβιοτικών (προτείνω: 40+ Solgar).
7. Αφού ανακατέψετε ελαφρώς το μίγμα με ένα ξύλινο γλωσσοπίεστρο, κλείστε το τάπερ και αφήστε το σε κάποιο ντουλαπάκι της κουζίνας να κάνει ζύμωση για 4 ώρες (καλοκαίρι) ή 6 - 8 ώρες (χειμώνα).

Το γιαούρτι αμυγδάλου, είναι μια καταπληκτική πηγή όλων των βασικών αμινοξέων, ασβεστίου, βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Ε και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων (Ω9).
Το γιαούρτι αμυγδάλου διατηρείται στο ψυγείο για 3 - 4 ήμερες και μπορεί να συνοδεύσει ωμές & βραστές σαλάτες, καθώς επίσης και υποόξινα ή όξινα φρούτα (πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μανταρίνια, ανανά, μήλα, αχλάδια & παπάγια).
Ιδανικό
• Για ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ
• Για ένα απολαυστικό πρωινό γεύμα
• Για μεταπροπονητικό γεύμα
• Για ελαφρύ σνακ, πριν από τον βραδινό ύπνο
Η συνταγή προσφέρει: 450γρ. περίπου ζωντανό γιαούρτι, 50γρ. ευκολοαφομοιώσιμη πρωτεΐνη, το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ασβεστίου και μαγνησίου και 1100 περίπου θερμίδες για όσους βρίσκονται σε περίοδο όγκου ή ανάρρωσης.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.