Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Πώς να φτιάξετε ένα γευστικό και ωφέλιμο σιρόπι από ταραξάκο

Η πικραλίδα είναι άγριο χόρτο και μπορεί να φυτρώσει παντού, αν λοιπόν έχετε γύρο και κοντά από το σπίτι σας ανθισμένες πικραλίδες συλλέξτε τα...
Συνταγή: Πώς να φτιάξετε ένα γευστικό και ωφέλιμο σιρόπι από ταραξάκο
Η πικραλίδα είναι άγριο χόρτο και μπορεί να φυτρώσει παντού, αν λοιπόν έχετε γύρο και κοντά από το σπίτι σας ανθισμένες πικραλίδες συλλέξτε τα λουλούδια για να φτιάξουμε με αυτά ένα νόστιμο σιρόπι, σε κάθε περίπτωση μπορείτε να αγοράσετε μερικά άνθη του φυτού στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σας.
Ολόκληρες βιβλιογραφίες έχουν γραφτεί σχετικά με τα οφέλη που έχει η πικραλίδα -ταραξάκος- στον οργανισμό και την υγεία μας, σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε σιρόπι με το εκπληκτικό αυτό βότανο, εμείς θα σας πούμε μόνο ότι όσοι το δοκίμασαν ξετρελάθηκαν με την υπέροχη γεύση του.
Η συνταγή για να φτιάξουμε το σιρόπι πικραλίδας -ταραξάκου
Υλικά
200 γραμμάρια άνθη πικραλίδας
800 ml νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι
1 πρέζα σκόνη από γαρύφαλλα
Διαδικασία
Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη για να φτιάξουμε το σιρόπι, το αφήνουμε να βράσει μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις είμαστε έτοιμοι προσθέτουμε τα άνθη πικραλίδας, το λεμόνι, αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και μια πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά το σιρόπι μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει, στη συνέχεια αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Το αφήνουμε ως έχει μέχρι το επόμενο πρωί. Την επόμενη ημέρα βάζουμε και πάλι το σιρόπι να ζεσταθεί αλλά δεν το αφήνουμε να βράσει. Χρησιμοποιείστε ένα σουρωτήρι για να φιλτράρουμε το σιρόπι και να αφαιρέσουμε τις φέτες λεμονιού και τα άνθη του φυτού.
Ρίχνουμε το σιρόπι σε γυάλινο μπουκάλι, κλείνουμε με καπάκι καλά και αεροστεγώς και το αφήνουμε για 24 ώρες σκεπάζοντας το καλά με μια χοντρή κουβέρτα. Πριν μεταφέρετε το σιρόπι στο μπουκάλι είναι σημαντικό να το στραγγίξετε καλά, χρησιμοποιείστε μια γάζα αν είναι δυνατό, με αυτό τον τρόπο το σιρόπι θα βγει διαφανές και διαυγές. Το σιρόπι πικραλίδας ονομάζεται επίσης και «σιρόπι μελιού», διότι έχει γλυκιά γεύση και πυκνότητα και χρώμα όπως το μέλι.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.