Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Συνελήφθη ο «πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ»...Τι απαντά ο «πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ» για την σύλληψή του

σκρελι

Η έρευνα του FBI οδήγησε στη σύλληψη του Μάρτιν Σκρέλι, που είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν αύξησε την τιμή του φαρμάκου για το Aids. 


Ο Μάρτιν Σκρέλι, ο «πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ», είναι ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας Turing Pharmaceuticals, ο οποίος έλαβε την απόφαση να αυξήσει την τιμή φαρμάκου για το AIDS από τα 13,50 στα 750 δολάρια ανά δισκίο.
Μετά τη δημόσια κατακραυγή, αναγκάστηκε να αλλάξει την απόφασή του και αυτή τη φορά επανέρχεται στο προσκήνιο για έναν άλλον λόγο: όπως μετέδωσε  το πρακτορείο Reuters, o Μάρτιν Σκρέλι συνελήφθη κατόπιν έρευνας του FBI εις βάρος του.

Πώς θα γνωρίζετε αν έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός σας στο Facebook;



Το προφίλ μας στο Facebook μπορεί να γίνει στόχος παραβίασης -αν δεν έχει γίνει ήδη- χωρίς να το γνωρίζουμε και χωρίς τις περισσότερες φορές να μπορούμε να κάνουμε κάτι χρήσιμο. Γι’αυτό τον λόγο το κοινωνικό δίκτυο που όπως γράψαμε χθες είναι εξάρτηση για τους χρήστες, μας ειδοποιεί όταν κάποιος προσπαθεί να εισέλθει στα προσωπικά μας δεδομένα.
Είναι πολύ σημαντικό γενικά να προσέχουμε τί πληροφορίες δημοσιεύουμε, γι’αυτό το Facebook ειδοποιεί με ένα συγκεκριμένο μήνυμα κάθε φορά που κάποιος επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό σας. Σύμφωνα με τον Άλεξ Στάμος, ο εκτελεστικός διευθυντής του τμήματος ασφαλείας, μέχρι τώρα ήταν κάτι τελείως άγνωστο αυτό για τον χρήστη, επομένως είναι ένα σημαντικό βήμα η δυνατότητα ενημέρωσης του.
Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτού του είδους οι παραβιάσεις δεν έρχονται μόνο από επαγγελματίες χάκερς. Συνήθως είναι πιο σοβαρές απ” ότι νομίζουμε αφού αφορούν προσωπικά δεδομένα».
Το μήνυμα που θα δέχονται οι χρήστες είναι το ακόλουθο:

Ζεστό ή κρύο στον πόνο, στα τραύματα, στον πυρετό, στις πέτρες στα νεφρά, της χολής, στον πόνο περιόδου;



του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D.

Σηκώνεστε πιασμένοι ή μετά από την άσκηση πονάτε. Η εύλογη απορία όλων είναι πάγος ή έμπλαστρο ή κάποια θερμοφόρα; Είναι συχνά δύσκολο για τους ασθενείς να καθορίσουν αν το ζεστό ή το κρύο είναι κατάλληλο για τον πόνο που έχουν. Παρόλο που το ζεστό προσφέρει άμεση ανακούφιση μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση του τραυματισμού.  Επίσης μη σωστή χρήση πάγου μπορεί να παρατείνει τον χρόνο αποκατάστασης.

Το ζεστό και το κρύο επιδρούν ακριβώς αντίθετα πάνω στη ροή του αίματος.
Αν, για παράδειγμα, τοποθετήσετε μία θερμοφόρα στην περιοχή της κοιλιάς, θα διευκολύνετε τη ροή του αίματος στο εν λόγω σημείο και θα ευνοήσετε τη χαλάρωση των μυών. Αν αντιθέτως χρησιμοποιήσετε μία παγοκύστη, τότε θα περιορίσετε την ποσότητα του αίματος στην περιοχή, αφού θα μικρύνει η διάμετρος των αιμοφόρων αγγείων. 

Γι’ αυτό, σε γενικές γραμμές, το ζεστό ενδείκνυται όταν υπάρχουν πόνοι που οφείλονται σε συσπάσεις των μυών, ενώ το κρύο προβλέπεται για όλες τις διαταραχές που προέρχονται από κάποια φλεγμονή ή αιμορραγία, δηλαδή σε περιπτώσεις όπου το σημείο που νοσεί, παρουσιάζεται ζεστό, πρησμένο και κοκκινισμένο (μελανιασμένο, αν υπάρχει αιμάτωμα).

Ο πάγος είναι απαραίτητος σε θλάσεις, σε διαστρέμματα, σε κακώσεις. Τον χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να μειώσουμε φλεγμονές, οιδήματα, πόνους και αιματώματα. 

Η αποθεραπεία   βοηθά στην μείωση της αιματικής ροής στην περιοχή του τραυματισμού. Αυτό είναι ευεργετικό κατά την διάρκεια της φάσης της φλεγμονής (οι πρώτες 48 ώρες μετά τον τραυματισμό ή της υποτροπής) όπου βοηθά στην υποχώρηση της φλεγμονής και του οιδήματος. Ο πάγος επίσης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και στην μείωση του μυϊκού σπασμού.

Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά η τοποθέτηση πάγου στην περιοχή (φυσικά με τη χρήση πετσέτας και όχι άμεσης επαφής με το δέρμα για να μην προκληθούν εγκαύματα). Αν υπάρχει η δυνατότητα ξεκούρασης καλό θα ήταν να ληφθεί και ένα αντιφλεγμονώδες, αν δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση καλύτερα να το αποφύγετε γιατί το μόνο που θα γίνει θα είναι να καλυφθεί επιφανειακά ο πόνος και υπάρχει κίνδυνος στο μέλλον για χειρότερο τραυματισμό στο ίδιο σημείο.

Σε συνδυασμό με την αποθεραπεία (στις πρώτες 48 ώρες) επιπρόσθετα μέτρα για την μείωση της αιματικής ροής αποτελούν:

Το Ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα Αστεράκι


  1. Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα ποντικάκι που το έλεγαν Τρωκτικούλη.
    Ο Τρωκτικούλης το ποντικάκι όταν κοιτούσε στον ουρανό την νύχτα και έβλεπε τα αστέρια ήθελε να τα αγγίξει.
  2. ένα βράδυ βλέποντας τα αστέρια γύρισε απευθυνόμενος στον παππού του και του λέει : σήκωσε στα χέρια σου για να μπορέσω να αγγίξω ένα από εκείνα τα αστέρια στον ουρανό

  3. εκείνος του ανταποκρίθηκε : δεν γίνεται εγγονέ μου, είναι τόσο ψηλά που δεν μπορεί να τα αγγίξει κανένας εύκολο.

  4. Παππού είναι τόσο ψηλά ; 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ ΣΤΟ ΗΔΗ ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ!!!!!

Ερευνητές ανακαλύπτουν ενα άλλο μεγαλιθικό μνημείο κοντά στο Βρετανικό κόσμημα ονόματι Στόουνχεντζ!!!! Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, υπάρχει άλλο ένα  Στόουνχεντζ όπου το ονόμασαν το Ν2!!!!
Εκεί που πιστεύαμε ότι είχαμε ανακαλύψει τα πάντα εκεί έρχεται πάντα κάτι το παράξενο και ανακαλύπτουμε ένα άλλο απίστευτο εύρημα και είμαστε  πάλι στην Αρχή!!!! Η διαπίστωση αυτή θα μπορούσε να πάρει πολύ συναρπαστικό τόνο από όλες τις πλευρές τις αρχαιολογίας κάνοντας όλους τους αρχαιολόγους αλλά και ερευνητές, σκεπτικιστές και παράξενους ανθρώπους όλου του κόσμου να φανούν ηλίθιοι σε ότι είχαν πει και γράψει μέχρι τώρα για το Στόουνχεντζ!!!!
Μια ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε ένα προϊστορικό θαύμα που ήταν κρυμμένο για αιώνες όπου περνούσε απαρατήρητο λιγότερο από δύο χιλιόμετρα από το δημοφιλές μνημείο Στόουνχεντζ όπου βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας!!!! Η ανακάλυψη έγινε δυνατή χάρη σε ένα προηγμένο ραντάρ που οι ειδικοί χρησιμοποίησαν για να ανιχνεύσει την περιοχή!!!! << Στόουνχεντζ 2.0 >>, όπως έχει ονομαστεί από τους ερευνητές, θα μπορούσε να αποδειχθεί το μεγαλύτερο νεολιθικό μνημείο που κατασκευάστηκε ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο!!!!
Οι ειδικοί λένε ότι το μνημείο ήταν ένα αρχαίο έργο << έκτακτης κλίμακας >>!!!! Η μυστηριώδης αρχαία δομή έχει πάνω από 90 κομμάτια  μεγαλιθικών ογκόλιθων που βρέθηκαν σε βάθος περίπου ένα μέτρο κάτω από την επιφάνεια!!!!
STONEHENGE 1

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΓΙΓΑΝΤΙΟΙ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 12.000 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕ ΑΘΙΚΤΑ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΑ!!!!

ENKI 1
Όπως είπα και στα άλλα άρθρα που έχω γράψει τώρα τελευταία πολλές ανακαλύψεις αρχαίων μυστηρίων έχουν γίνει όπου έχουν βρεθεί απίστευτα ευρήματα!!!! Σε αυτό το άρθρο ίσως έχει γίνει η ποιο σπουδαία ανακάλυψη όλων των εποχών…μην νομίζετε όμως ότι δεν έχουν γίνει και άλλες που έχουν ταράξει τα νερά των αρχαιολόγων!!!! Έχουν γίνει και θα τις αναρτήσουμε στο μέλλον μια μια….!!!!
Η ανακάλυψη αυτή γίνεται εντελώς τυχαία την άνοιξη του 2008 και είχαμε γράψει παλιά για αυτό από τους πρώτους όποιος θέλει να το διαβάσει ας πατήσει ΕΔΩ, και αν γνωρίζουμε το τι συνέβη είναι αναμφισβήτητα χάρη στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, και το κανάλι Premsa ( Πρέμσα )!!!! Αυτό συνέβηκε  στο Κουρδιστάν, το Ιράν, μια χώρα μάλλον κλειστή για τον κόσμο, τουλάχιστον τον δυτικό κόσμο, αλλά έχει όμως καλές σχέσεις με τη Ρωσία!!!!
Αν και κρυφό μέχρι σήμερα, το 2015, καταφέραμε να γνωρίζουμε από τι έχει εκδώσει ο ρωσικός Τύπος  ( χάρη στο Google Μεταφραστή), ότι η ανακάλυψη παρουσιάζεται σε ένα έργο, ήταν όταν το σκάψιμο του εδάφους έγινε για να κάνουν τα θεμέλια ενός σπιτιού. Στη συνέχεια εμφανίζεται ένα μαυσωλείο που περιέχει τρία φέρετρα, και μετά από πιο συνοπτικές ανασκαφές, βρέθηκε ένα στρώμα του εδάφους όπου περιέχει τα λείψανα ενός αρχαίου πολιτισμού και τα ερείπια μιας πόλης!!!! Με το στρώμα στο οποίο βρέθηκε, αλλά και χάρη στα αντικείμενα που βρέθηκαν μέσα, οι αρχαιολόγοι έβγαλαν το συμπέρασμα ότι το μνημείο και η πόλη ήταν χτισμένη κάποια στιγμή μεταξύ 10 000 και 12 000 ετών, η ημερομηνία γρήγορα επανεξετάστηκε από τις ισλαμικές αρχές μετά τη δημοσίευση της βρίσκοντας στο ρωσικό Τύπο, οι ιρανικές αρχές, δήλωσαν δημοσίως ότι τα ερείπια ήταν παλιά 850 χρόνων, που προφανώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι ένα από τα ψέματα των ισλαμιστών για να μην ταραχτούν οι πιστοί από τα χιλιάδες χρόνια…..!!!! Από τις τρεις σαρκοφάγους που βρέθηκαν στο μαυσωλείο, έχουμε μόνο το βίντεο στοιχεία των δύο πρώτων!!!! Δεν γνωρίζουμε τίποτε για το τρίτο, ή το περιεχόμενό τους, ή που ήταν μέσα!!!!

Γιατί τρέχει η μύτη μας όταν κάνει κρύο;

nose cold weather
Σε χαμηλές θερμοκρασίες προσπαθούμε να κρατήσουμε ζεστό το πρόσωπο και τα χέρια μας με γάντια, κασκόλ, καπέλα. Ωστόσο, ό,τι και να φορέσουμε, όσο και αν προφυλαχτούμε από το κρύο, η μύτη μας θα συνεχίσει να τρέχει. Πώς εξηγείται λοιπόν αυτό;
Όπως εξηγεί ο Michael Aranda και η Medical Daily, «είναι εν μέρει θέμα βιολογίας και εν μέρει φυσικής». 

Τροποποίηση Καιρού το 1915: Βροχοποιός προκάλεσε φονικές καταιγίδες ιονίζοντας την ατμόσφαιρα

 


Καθώς η Καλιφόρνια περνούσε τη χειρότερη περίοδο ξηρασίας των τελευταίων 1.200 χρόνων, κάτοικοι της «Χρυσής Πόλης» στράφηκαν σε ακραία και απελπισμένα μέτρα για να σβήσουν τη συλλογική δίψα τους


Οι ψημένοι από τον ήλιο αγρότες προσέλαβαν «μάγους του νερού» για να ανακαλύψουν υπόγειες πηγές χρησιμοποιώντας διχαλωτά κλαδιά, ενώ μια εταιρία με την ονομασία «Βροχή Κατόπιν Επιθυμίας» υποσχόταν να τερματίσει την ξηρασία χτίζοντας ηλεκτρικούς πύργους που θα ιόνιζαν την ατμόσφαιρα.
Charles Hatfield scans the skies for signs of rain. The debate continues over whether he was a fraud or a man who had discovered an early forerunner to modern cloud-seeding. (Gordon Wallace / Los Angeles Times)
Charles Hatfield scans the skies for signs of rain. (Gordon Wallace / Los Angeles Times)
Όταν η Καλιφόρνια βρέθηκε σε παρόμοια θέση στεγνωμένη ακριβώς πριν από 100 χρόνια, η πόλη του Σαν Ντιέγκο έκανε κάτι που φαίνεται ακόμα πιο παράξενο, προσέλαβε έναν Βροχοποιό.
Το 1915 το Σαν Ντιέγκο εκλιπαρούσε απεγνωσμένα για μερικές σταγόνες βροχής. Η επικίνδυνα χαμηλή στάθμη στους ταμιευτήρες του φράγματος απειλούσε τη δυνατότητα της περιοχής για ανάπτυξη.
Στις 13 Δεκεμβρίου 1915, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Σαν Ντιέγκο, εμφανίστηκε ένας πιθανός σωτήρας. Ένας σαραντάρης πωλητής ραπτομηχανών με το όνομα Τσαρλς Μάλλορι Χάτφιλντ, υποσχέθηκε να «δημιουργήσει» βροχή.
Όπως αναφέρει η Μπάρμπαρα Τάτχιλ στο βιβλίο της «Χάρφιλντ ο Βροχοποιός», ο αυτοαποκαλούμενος «επιταχυντής υγρασίας», είπε στους δημοτικούς συμβούλους ότι μπορούσε να κάνει τον ταμιευτήρα Μορένα -που εκείνη τη στιγμή ήταν γεμάτος μόνο κατά το ένα τρίτο- να γεμίσει μέσα σε ένα χρόνο, με αμοιβή 10 χιλιάδες δολάρια, πληρωτέα μόνο σε περίπτωση που τηρούσε την υπόσχεση του. 
Έτσι στο κτήμα του πατέρα του σε κοντινή απόσταση από το Σαν Ντιέγκο, ο Χάτφιλντ ξεκίνησε τα πειράματα του για την παραγωγή βροχής από την κορυφή ενός ανεμόμυλου. Από το 1904 που είχε ξεκινήσει τις προσπάθειες του, είχε καταφέρει να πείσει τους ιδιοκτήτες κάποιων εκτάσεων ότι μπορούσε να «καλοπιάσει τον ουρανό» απελευθερώνοντας στον αέρα ένα μυστικό μείγμα από 23 χημικά προϊόντα πάνω από ειδικούς ψηλούς ξύλινους πύργους.
«Δεν παράγω βροχή, αυτό θα ήταν παράλογο. Απλώς ελκύω τα σύννεφα να κάνουν τη δουλειά τους»
-Τσαρλς Χάτφιλντ

Σας στενεύει το παντελόνι; Όχι πια...

 Όλοι θα φάμε πολύ μέσα στις γιορτές. Τα αγαπημένα μας τζην θα μας ενοχλούν.

Μετά τις γιορτές, σιγά-σιγά, όλοι θα επανέλθουμε στα κιλά μας. 

Στο ενδιάμεσο, τι κάνουμε; Αγοράζουμε καινούργιο τζην, ή ασφυκτιούμε στο παλιό; 

Τίποτα από τα δύο! 

Τεχνικές για να “καλμάρουμε”, τιθασεύοντας τον θυμό μας


Η έντονη καθημερινότητα, η πίεση και το στρες θα λέγαμε ότι αποτελεί δοκιμασία για τα νεύρα μας. Δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες αισθανόμαστε ότι παίρνουμε μέρος σε ασκήσεις ηρεμίας, αφού προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και τα νεύρα μας στο σπίτι, στην εργασία ή ακόμα και με παρέες οι φίλους.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχουν τεχνικές, με τις οποίες μπορούμε να ακολουθήσουμε τιθασεύοντας τον θυμό μας, εξασκώντας την αναπνοή και τη μνήμη μας.

Οι τεχνικές αυτές είναι οι εξής:

Ντυθείτε στα λευκά

Το λευκό χρώμα το προτιμούν οι γιόγκι και όσοι δίνουν μεγάλη σημασία στην πνευματική τους ζωή. Φοράτε, λοιπόν, κι εσείς λευκά ρούχα στις δυσκολίες σας, αφού το λευκό χρώμα θα σας επιτρέπει να αποστασιοποιείστε. Επιπλέον, θα σας χαρίζει και γαλήνια όψη.

12 ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ


Ένα σημαντικό ποσοστό του γενικού πληθυσμού βιώνει έντονο άγχος στην ολοένα μεταβαλλόμενη πραγματικότητα που καλούμαστε να ανταποκριθούμε τα τελευταία χρόνια. Το άγχος συνιστά φόβο επί απουσίας εξωτερικών φοβογόνων ερεθισμάτων (Ουλής, 2010).
 
Συχνά, οι αλλαγές όπως η λήξη των σπουδών ή ο τερματισμός μιας θέσης εργασίας, επιφέρουν άγχος στο άτομο, αφού καλείται να προσαρμοστεί σε μία νέα κατάσταση για την οποία δεν αισθάνεται έτοιμος.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα επικεντρωθώ στο παθολογικό άγχος που εμφανίζει κάποιος στην καθημερινότητά του, το οποίο συνιστά τη γενικευμένη διαταραχή άγχους.

Ποια είναι τα συμπτώματα της συγκεκριμένης διαταραχής;

Ευγνωμονώ!

 
 
Το άτομο που έγινα, το οφείλω στους ανθρώπους που γνώρισα. Τους ευγνωμονώ γι αυτό.
 
Γνώρισα τους γονείς μου, που μου έδωσαν την αγάπη και μου δίδαξαν τη δύναμη. Μου έδωσαν όμως και τα όριά μου και τα περιοριστικά πιστεύω που με προσδιόρισαν ως προσωπικότητα. Έμαθα έτσι τους τοίχους που έπρεπε να ρίξω στη ζωή μου χρησιμοποιώντας τα όπλα που μου χάρισαν. Τους ευγνωμονώ γι αυτό.
 
Γνώρισα τους φίλους μου, που μου έδωσαν τη ζεστασιά της αποδοχής τους, αλλά και την προδοσία του ψεύτικου χαμόγελου και με βοήθησαν έτσι να γνωρίσω τον εαυτό μου. Τους ευγνωμονώ γι αυτό.
 
Γνώρισα τα ταίρια μου που με μύησαν στον έρωτα, αλλά και στο θάνατο της καρδιάς και έτσι έμαθα να αγαπώ τον εαυτό μου. Τους ευγνωμονώ γι αυτό.
Γνώρισα τους συναδέλφους μου που ήπιαμε, γελάσαμε, βάλαμε πλάτη ο ένας στον άλλο, αλλά και με μαχαίρωσαν πισώπλατα στη δύσκολη στιγμή και έτσι έμαθα τους ανθρώπους. Τους ευγνωμονώ γι αυτό.
 
Γνώρισα τον περαστικό, τον συνοδοιπόρο, το γείτονα, τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας και κάναμε γλέντια τρελά και μετά δεν ξαναβρεθήκαμε ποτέ και έτσι έμαθα να εκτιμώ την κάθε μου στιγμή γιατί δεν θα ξανάρθει ίδια ποτέ. Τους ευγνωμονώ γι αυτό.

Το μυστικό για να πετύχετε τους στόχους σας

Δείτε πέντε εγγυημένους και επιστημονικώς αποδεδειγμένους τρόπους να πετυχαίνετε οτιδήποτε βάζετε στόχο.
Το μυστικό για να πετύχετε τους στόχους σας  
  Υπόσχεστε στον εαυτό σας ότι θα γίνετε ο πιο τακτικός «θαμώνας» του γυμναστηρίου, αλλά καταλήγετε συνεχώς να το αμελείτε; Αποφασίζετε να ασχοληθείτε με κάτι καινούριο, αλλά τα παρατάτε στην πρώτη δυσκολία; Βάζετε επαγγελματικούς στόχους κάθε χρονιά, αλλά στην πορεία λέτε… «δε βαριέσαι»; Μάλλον πάσχετε κι εσείς από το «σύνδρομο» που μας μαστίζει όλους: Την δυσκολία να συγκεντρωθούμε στους στόχους μας.

Υπάρχουν όμως τρόποι να αντιμετωπίσετε αυτό το σύνδρομο. Και παρακάτω σας τους αποκαλύπτουμε, για να ξέρετε τα μυστικά – ορισμένα εκ των οποίων… επιστημονικά αποδεδειγμένα – ώστε να μην ξεφύγετε ποτέ από τους στόχους σας.

*Μοιραστείτε τους στόχους σας με τους δικούς σας ανθρώπους
Συνήθως οι πράξεις είναι σημαντικότερες από τα λόγια. Αλλά κι αυτά τα τελευταία μπορούν να αποδειχθούν αποτελεσματικά, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Hertfordshire, που έδειξε ότι το να πούμε τους στόχους μας στην οικογένεια και τους φίλους μας μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιμονή στις προσπάθειές μας. Με το να ξέρουν τις επιθυμίες μας οι κοντινοί μας άνθρωποι, αισθανόμαστε κατά κάποιον τρόπο δεσμευμένοι να μην απογοητεύσουμε τις προσδοκίες τους και θέλουμε να αποφύγουμε ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο της αποτυχίας.

Πώς να καταλάβετε ότι σας λένε ψέματα

Δεν είχα σεξουαλική σχέση με αυτή τη γυναίκα, την δεσποινίδα Lewinsky». Ο Bill Clinton δηλώνει αθώος μπροστά στις κάμερες το 1998, αλλά όπως αποκαλύπτεται -όχι πολύ αργότερα, ψεύδεται ασυστόλως. Αν παρατηρήσετε όμως τις μικρές λεπτομέρειες, θα διαπιστώσετε ότι το ψέμα ήδη «φώναζε από μακριά». Λόγος που ακούγεται φανερά προβαρισμένος, μάτια που ανοιγοκλείνουν συνεχώς, σκυθρωπή έκφραση και αλλαγή θέματος – αμέσως μετά, όπως θα δείτε στο video, έσπευσε να πει πως πρέπει να επιστρέψει στην δουλειά και την υπηρεσία των Αμερικανών πολιτών.
 
lie

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψέματα καθημερινά – κι εσείς λέτε μερικά, ακόμη κι αν είναι εκείνα τα «little white lies» για το καλό του άλλου. Υπάρχουν όμως και οι τρόποι να τα ανιχνεύσετε. Όχι με κάποιο gadget τελευταίας τεχνολογίας που σκανάρει τον εγκέφαλο και τα ηχητικά κύματα του επίδοξου ψεύτη, αλλά μέσα από τις μικρές ενδείξεις που μπορείτε να παρατηρήσετε και μόνοι σας, όταν βρεθείτε μπροστά σε έναν ανερυθρίαστο Πινόκιο. 

Ακολουθούν 15 σημάδια και tips για να τσεκάρετε την ειλικρίνεια των άλλων.

*Ψεύδομαι άρα ιδρώνω

Ο ιδρώτας κρύβει άγχος και το άγχος αρκετές φορές (όχι πάντα) προδίδει ψέμα. Αν κάποιος απαντά σε ερώτησή σας και μικροί κόμποι ιδρώτα αρχίζουν να σχηματίζονται στο πρόσωπό του, δικαιούστε να γίνετε ελαφρώς καχύποπτοι. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που η συζήτηση γίνεται σε σάουνα ή σε παραλία τον Δεκαπενταύγουστο.


*Συσπάσεις προσώπου

Οι «μικρο-εκφράσεις» όπως το προς τα πάνω σμίξιμο των φρυδιών ή ο σχηματισμός μικρών ρυτίδων στο μέτωπο προδίδουν επίσης ανειλικρινή λόγια.

Η ορφική αναζήτηση του κρυμμένου θεού



Σας έχει συμβεί να αισθανθείτε πως έχετε δύο εαυτούς που δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους; Πως οι σαρκικές επιθυμίες σας δεν αφήνουν τον πνευματικό άνθρωπο μέσα σας να εξελιχθεί; Μήπως υπάρχουν μέσα μας στοιχεία που οι ανάγκες του σώματος καταπνίγουν;

Πολλές χιλιάδες χρόνια πριν, στη Θράκη έζησε ο πρώτος άνθρωπος που παρουσίασε μία εξήγηση για την μάχη ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα. Ήταν ο Ορφέας, ο ιδρυτής μίας θρησκευτικής κίνησης που φέρει το όνομά του. Ο ορφισμός είναι η απαρχή κάθε μυστικιστικής θεωρίας που αναπτύχθηκε στη συνέχεια, αλλά και η πηγή από την οποία ο Χριστιανισμός άντλησε τα περισσότερα δόγματά του.

Υπολογίζεται πως τον 6ο αι. π.κ.χ υπήρχαν σαράντα περίπου έργα σχετικά με την ορφική θεολογία, αλλά δυστυχώς ελάχιστα από αυτά έχουν φτάσει ως εμάς, από μεταγενέστερες συλλογές. Πολλές πληροφορίες για τους ορφικούς διέσωσαν οι πυθαγόρειοι, που υιοθέτησαν σε γενικές γραμμές τις απόψεις τους. Οι Ορφικοί Ύμνοι είναι ένα από τα διασωθέντα κείμενα και περιλαμβάνει προσευχές κι επικλήσεις στους θεούς. Στα ιερά Μυστήρια, όπως τα Ελευσίνια, οι πιστοί συμμετείχαν σε μία θεατρική αναπαράσταση των μύθων που σχετίζονται με τη δράση και τις ιδιότητες των θεών. Με τον τρόπο αυτό, ο μύστης οδηγείται στην ανακάλυψη της κρυμμένης αλήθειας για τη ζωή και τον θάνατο.

Το μυστικό της καλής ζωής από τον «Γελαστό Φιλόσοφο»

cheerfulness
www.pixabay.com
 
Ποιο είναι το σπουδαιότερο πράγμα στη ζωή; Τι αξίζει να επιδιώξουμε πάση θυσία; Μπορεί να είναι απλώς η ευθυμία;

Μήπως είναι η αγάπη, η επιτυχία, ο πλούτος, η οικογένεια, η δόξα; Ο καθένας μπορεί να δώσει μία διαφορετική απάντηση σε αυτή την ερώτηση, γιατί βέβαια, για τον καθένα ίσως το σπουδαιότερο πράγμα να είναι κάτι διαφορετικό. Μήπως όμως υπάρχει κάτι που θα ταίριαζε με βεβαιότητα σε κάθε άνθρωπο;

Έτσι ισχυριζόταν ο φιλόσοφος και επιστήμονας Δημόκριτος, ο οποίος έζησε από το 460 περ. έως το 370 Π.Κ.Χ.. Θα τον έχετε ίσως ακουστά για την ατομική του θεωρία, που ήταν πρωτοποριακή για την εποχή του. Τα σωματίδια της ύλης, όμως, δεν ήταν το μόνο που απασχολούσε τον Δημόκριτο. Στο ερώτημα που θέσαμε στην αρχή, ο Δημόκριτος απαντά «η ευθυμία», την οποία αξιολογεί ως το ύψιστο καλό.

Πρώτ’ απ’ όλα, όπως όλοι γνωρίζουμε, κανείς δεν μπορεί να εργαστεί, να διασκεδάσει, να επιτύχει οτιδήποτε στη ζωή του, αν έχει καταβληθεί από άγχος. Γνωρίζουμε επίσης ότι το άγχος προκαλείται από την ανησυχία. Αν είσαι υπερβολικά φτωχός, ανησυχείς και αγχώνεσαι προσπαθώντας να βρεις τρόπους να επιβιώσεις. Αλλά ακόμα και αν έχεις όλα τα αγαθά του κόσμου, μπορεί να πέσεις στην παγίδα της απληστίας και να ανησυχείς καθημερινά μήπως τα χάσεις. Οι πολύ διάσημοι άνθρωποι ανησυχούν καθημερινά για τη διατήρηση της δόξας τους και αγχώνονται όταν εμφανιστεί κάποιος ικανότερος από αυτούς, κάποιος που μπορεί να τους πάρει τον «θρόνο». Και στις δύο αυτές περιπτώσεις η ευθυμία απουσιάζει από την ανθρώπινη ψυχή. Τότε, αναρωτιέται κανείς, πώς επιτυγχάνεται αυτή η γαλήνια κατάσταση ισορροπίας;

Τι πρέπει να ξέρετε για εκείνους που προτιμούν το ψέμα από την αλήθεια


Για να έχει ένα θεατρικό έργο επιτυχία και να αγγίξει το κοινό, θα πρέπει να είναι αληθοφανές, αλλά όχι αληθινό. Αυτό γράφει ο Αριστοτέλης στην «Ποιητική» του. Η ψεύτικη ιστορία είναι γοητευτική, διασκεδαστική και λειτουργεί καταπραϋντικά στην ψυχολογική μας κατάσταση. Η αλήθεια μας αγριεύει.
Υπάρχουν τα ψέματα που λέμε από ευγένεια ή από καλοσύνη. Μπορεί να πούμε «είσαι στις ομορφιές σου» σε κάποιον που είναι χάλια για να μην τον κάνουμε χειρότερα ή «θα γίνεις καλά, μη φοβάσαι» σ’ έναν ετοιμοθάνατο για να τον εμψυχώσουμε.
Υπάρχουν κι εκείνα που λέμε για τον εαυτό μας (συχνά και στον εαυτό μας). Αυτά δεν τα λέμε τόσο για να δείχνουμε καλύτεροι από ό, τι είμαστε, αλλά κυρίως για να μην χαλάσουμε την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εμάς. 
Υπάρχουν όμως και αυτά που λέμε για να χειραγωγούμε τους άλλους. Ενώ τα δύο πρώτα τα ξεστομίζουμε σχεδόν αυτόματα, τούτα εδώ χρειάζονται σχέδιο και ταλέντο. Ο ψεύτης αυτού του είδους φροντίζει να γνωρίσει καλά το ακροατήριό  του και να μάθει να το σερβίρει με τέχνη. Τότε μπορεί να πουλήσει οτιδήποτε σε σχεδόν σε οποιονδήποτε, είτε είναι πωλητής είτε πολιτικός. 
Όσο πιο ανασφαλείς είμαστε, τόσο ευκολότερα πιστεύουμε στα ψέματα και γυρίζουμε την πλάτη στην αλήθεια. 

Γιατί πιστεύει κάποιος τόσο εύκολα τα ψέματα;

Τον κολακεύουν και του αρέσει.
Η κολακεία είναι το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια του ψεύτη. Λέει η πωλήτρια «με το σώμα που έχετε, δεν υπάρχει ρούχο που να μην δείχνει υπέροχο επάνω σας». Η πελάτισσα θα ντραπεί να φύγει χωρίς να αγοράσει κάτι. Λέει ο υποψήφιος «ο ελληνικός λαός είναι έξυπνος, έντιμος και ξέρει να αγωνίζεται για το δίκιο του», και ο ψηφοφόρος ψωνίζει με κλειστά τα μάτια. Ύστερα του σερβίρει ό, τι ψέμα να’ ναι και ο ψηφοφόρος το πιστεύει. Διότι, εκείνος που κατάλαβε πόσο έξυπνος και σπουδαίος είναι, δεν μπορεί να λέει ψέματα. Από εκεί και πέρα θα πιστέψει οτιδήποτε τον κάνει να αισθάνεται καλά. 

Να ζήσω, φώναξες, μα δε σε κατάλαβε κανείς…

magdalena_russocka_fine_art_photography_18
Γράφει η Σοφία Ισμήνη.

Ξόδεψες τόσους ήλιους, κανέναν δεν καλωσόρισαν.
 
Σε κάθε σου απόπειρα έκλειναν βιαστικά τις πόρτες και τα παράθυρα, γιατί στο σκοτάδι ζούσαν με ασφάλεια. Είναι αμαρτία σου είπαν, να βλέπεις στο φως, να ζεις στο φως, σβήσε το φως. Κι εσύ τους άκουσες, φοβήθηκες την καταδίκη τους κι έκρυψες τους ήλιους σου πίσω από τις κουρτίνες, κάτω από τα μαξιλάρια, μέσα στα ντουλάπια, ανάμεσα σε μια στοίβα γεμάτη ενοχές και μετάνοιες.

Ήθελες να ανέβεις ψηλά, δεν σε άφησαν να πετάξεις.

Τους ενοχλούσε που είχες φτερά και μπορούσες να βγεις από τη φυλακή τους. Εμείς εδώ έχουμε μόνο πόδια, δήλωσαν. Άλλα βαστάνε και σκάβουν με βαριά βήματα τη γη κι άλλα τρέχουν, μα δεν φτάνουν μακριά γιατί τσακίζονται. Βλέπεις, γερά είναι μονάχα τα πόδια που μένουν πίσω και ριζώνουν.
Φτερά, δεν υπάρχουν φτερά, αυτά είναι για τους φαντασμένους.


Κι έτσι πήρες μια μαύρη κλωστή, έδεσες τα φτερά σου όλο ντροπή και στάθηκες εκεί που σου υπέδειξαν, περιμένοντας να βγάλεις ρίζες.
 
Δίχως καν να σκεφτείς την πιθανότητα να τρέξεις.


Κάποτε αγάπησες, αλλά δεν ήτανε για σένα.

Πώς είναι να βιώνεις το Σύνδρομο Βurnout;




Ο όρος burnout, αποδίδεται συνήθως στα ελληνικά με τις λέξεις «εξαντλημένος/η» ή «εξουθενωμένος/η» και εκφράζει την ψυχοσωματική καταπόνηση του εργαζόμενου και την εξάντληση όλων των προσωπικών ψυχικών του αποθεμάτων κατά την προσπάθεια προσαρμογής του στις καθημερινές δυσκολίες που σχετίζονται με την επαγγελματική του δραστηριότητα.

  Επιπλέον, ο όρος burnout περιγράφει την καθημερινή δυσφορία και ευερεθιστότητα, την καταβολή δυνάμεων, το αίσθημα «κενού», την αίσθηση απογοήτευσης και ανικανότητας πολλών εργαζόμενων και ιδιαίτερα εκείνων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας(helping professions).

 Το σύνδρομο του burnout χαρακτηρίζεται από: συναισθηματική εξάντληση, που αναφέρεται στην αίσθηση συνεχούς έντασης και συναισθηματικής αποξένωσης στις διαπροσωπικές σχέσεις των εργαζόμενων αποπροσωποποίηση, που ταυτίζεται με την αρνητική και αγενή πολλές φορές συμπεριφορά κατά τη συναναστροφή με άτομα που ζητούν και αποδέχονται τις επαγγελματικές τους υπηρεσίες και φροντίδες και τέλος, αίσθημα μειωμένων προσωπικών επιτευγμάτων, που εκδηλώνεται κατά τη συνεργασία με άλλους με την πεποίθηση ότι η ικανότητα και η επιθυμία τους για επιτυχία μειώνονται συνεχώς. Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγεία

    "Δεν ήμουν σίγουρη για το ποια είμαι και τι θέλω να κάνω. Δεν έμοιαζε και δεν έβρισκα τίποτα που αν με ενδιαφέρει και αυτό ήταν το πιο τρομακτικό και περίεργο σκέλος της περιόδου εκείνης"

  Πριν από μερικά χρόνια, έχοντας αναρριχηθεί γρήγορα στο χώρο των μέσων ενημέρωσης και ενώ ήταν μια υψηλά αμειβόμενη δημοσιογράφος, η Glynnis MacNicol παραιτήθηκε. Και τότε, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έκανε απολύτως τίποτα. Κυριολεκτικά τίποτα...

Επιλέγω «ανάξιο εραστή» σημαίνει αναβάλλω τον έρωτα...

 

Όποιος αναγνωρίζει εξαρχής το λάθος πρόσωπο και όμως τσαλαβουτάει –αυτός φταίει. 

Το βλέπεις, βλάκα μου, το λάθος. Και το αποσιωπάς. Γιατί το έχεις ανάγκη. 

Και το αξιώνεις μόνο σε μια περίπτωση το λάθος πρόσωπο: για να το απαξιώσεις σύντομα. Για να μην δεσμευτείς. Για να μείνεις μόνος. Για να νιώσεις ανώτερος από τον εσφαλμένο. Γιατί από το λάθος πρόσωπο έχεις πάντα τη δυνατότητα να το σκάσεις με τη λιγότερη οδύνη. Με απώλειες μηδαμινές. 

Επιλέγω «ανάξιο εραστή» σημαίνει επίσης αναβάλλω τον έρωτα, αλλά συγχρόνως δεν κλείνω την πόρτα στην ελπίδα ότι θα φύγει ο πρόσκαιρος και λίγος και κάποια μέρα θα έρθει ο άξιος. Αλλά όχι ακόμα. Δεν είναι ώρα μου. […]
 

 «Επιλέγεις λάθος άνθρωπο, δηλαδή, για να το σκάσεις πιο εύκολα; Και τότε πως εξηγείται πως κολλάς στο λάθος πρόσωπο εκατό χρόνια;», ρωτάει η μεταμεσονύκτια φίλη; 

«Κατά τη γνώμη μου, μείνεις, φύγεις, το ίδιο κάνει», λέω.