Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Μπισκότα βουτύρου

Περιγραφή

Μπισκότα νοστιμα, που γίνονται γρηγορα και ευκολα

Μπισκότα βουτύρου


Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ βουτυρο γαλακτος οχι κατ'ευθειαν απο το ψυγειο
  • 200 γρ ζαχαρη αχνη
  • 2 αυγα
  • 1 φακελακι μπεηκιν
  • 3 βανιλιες
  • το ξυσμα ενος λεμονιου
  • 500 γρ μαλακο αλευρι (περιπου)
  • ½ κ. γ. αλατι

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπαμε το βουτυρο πολυ καλα μεχρι να αφρατεψει. Ριχνουμε την αχνη και συνεχιζουμε το χτυπημα για αλλα 5 λεπτα.
  2. Συνεχιζοντας το χτυπημα ριχνουμε τα αυγα, το ξυσμα λεμονιου και τις βανιλιες.
  3. Μετα ριχνουμε το αλευρι που το εχουμε κοσκινησει, μαζι με το μπεηκιν. Ανακατευουμε απαλα με το χερι μας ισα να ανακατευτουν τα υλικα. Η ζυμη γινεται μαλακη και απαλη.
  4. Βαζουμε τη ζυμη σε κορνε και βγαζουμε τα μπισκοτα σε ταψι στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι, με λιγη αποσταση μεταξυ τους γιατι φουσκωνουν και ψηνουμε στους 200 βαθμους.
  5. Τα βγαζουμε πριν να παρουν χρωμα. Οταν κρυωσουν τα φυλαμε κλειστα. Διατηρουνται πολλες μερες και ειναι νοστιμοτατα.


    Λίγα μυστικά ακόμα

    Οσο περισοτερο χτυπησετε το βουτυρο και οσο λιγοτερο παιδεψετε το αλευρι τοσο πιο ωραια γινονται.Θρυμματιζονται στο στομα
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.