Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας εάν καταναλώνετε συχνά επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος;

What Happens To Your Organism If You Frequently Consume Processed Meat Products


Τα επεξεργασμένα προϊόντα με βάση το κρέας, όπως χοτ ντογκ, λουκάνικα ή σαλάμια είναι πλούσια σε θερμίδες, λιπαρά και αλάτι. Ως εκ τούτου, η τακτική κατανάλωση (μερικές φορές την εβδομάδα) θέτει σε κίνδυνο τον οργανισμό σας, δηλαδή σας κάνει επιρρεπείς στην παχυσαρκία, τον διαβήτη, τις καρδιοπάθειες ή τον καρκίνο.
Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι το επεξεργασμένο κρέας είναι κακό για την ευημερία σας, αλλά θα συνειδητοποιήσετε τον κίνδυνο αφού νιώσετε τις επιπτώσεις στον εαυτό σας. Επεξεργασμένα κρέατα είναι κάθε προϊόν με βάση το κρέας που έχει υποστεί τη διαδικασία του αλατιού και χημικών αντιμετωπίσεων που παρατείνουν την ημερομηνία λήξης τους.
  1. Κορεσμός

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα επεξεργασμένα προϊόντα με βάση το κρέας είναι γεμάτα με αλάτι, θερμίδες και λίπη. Η υπερβολική ποσότητα του αλατιού στο σώμα σας οδηγεί σε κατακράτηση νερού και μετεωρισμό. Επιπλέον, προσλαμβάνετε περισσότερο αλάτι και λίπος στον οργανισμό σας, αν τρώτε αυτά τα προϊόντα με βάση το κρέας σε συνδυασμό με τυρί, μαγιονέζα και άλλα παρόμοια προϊόντα. Ένα άλλο πρόβλημα που προκύπτει από την κατανάλωση αυτών των προϊόντων είναι η πιο αργή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και η τεμπελιά και, αντί να βγείτε έξω για έναν περίπατο ή κάποια άλλη φυσική δραστηριότητα, η ενέργεια σας μειώνεται και θέλετε να ξαπλώσετε ή να πάρετε έναν υπνάκο.

  1. Καρδιακές παθήσεις

Το βάρος που δημιουργείται όταν τρώτε ένα χοτ ντογκ ή κάποιο άλλο προϊόν επεξεργασμένου κρέατος είναι τεράστιο δεδομένου ότι προσλαμβάνετε τρεις φορές περισσότερη ποσότητα άλατος από ότι όταν τρώτε ένα σάντουιτς με κρέας κοτόπουλου. Επιπλέον, οι μεγάλες ποσότητες αλατιού είναι επικίνδυνες, δεδομένου ότι το αλάτι αποδυναμώνει τα αιμοφόρα αγγεία σας, κάτι που οδηγεί σε πολλές καρδιαγγειακές παθήσεις. Επιπλέον, το σώμα σας δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί τέτοιες ποσότητες αλατιού και συσσωρευμένων υγρών, λόγω του ότι η συσσώρευση αλατιού αυξάνει τη ροή του αίματος και όσο μεγαλύτερη είναι η ροή του αίματος, τόσο περισσότερο αίμα η καρδιά σας αντλεί προς τις αρτηρίες σας.
  1. Διαβήτης

Η έρευνα έδειξε σημάδια κινδύνου από τα νιτρώδη που περιέχονται στα επεξεργασμένα προϊόντα με βάση το κρέας. Ακόμη περισσότερο, οι εμπειρογνώμονες του διαβήτη ισχυρίζονται ότι αυτή η ένωση μειώνει την έκκριση της ινσουλίνης και επηρεάζει αρνητικά το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα. Επίσης, οι γιατροί υποστηρίζουν ότι ακόμη και ένα λουκάνικο ή δύο φέτες σαλαμιού αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη κατά 34 τοις εκατό.
  1. Καρκίνος

Σουηδοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσοι καταναλώνουν συχνά επεξεργασμένα προϊόντα με βάση το κρέας έχουν αυξημένο κίνδυνο από καρκίνο του στομάχου. Μακροχρόνια έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που προσλαμβάνουν αυτά τα είδη των προϊόντων έχουν 67 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο του παγκρέατος σε σχέση με εκείνους που δεν καταναλώνουν τα τρόφιμα αυτά ή εκείνους που το κάνουν σπάνια.
Οι ειδικοί γιατροί συμβουλεύουν ότι, αν δεν είστε σε θέση να εγκαταλείψετε τα επεξεργασμένα προϊόντα με βάση το κρέας θα πρέπει να τα καταναλώσετε μόνο μία φορά σε 10 ημέρες.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.