Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Από τι κινδυνεύετε αν βάζετε πολύ αλάτι στο φαγητό σας;

Από τι κινδυνεύετε αν βάζετε πολύ αλάτι στο φαγητό σας;

Γράφει: Δωροθέα Γαληνού

Μπορεί να νοστιμίζει και να συντηρεί τα φαγητά αλλά σε κάποιες περιπτώσεις η υπερβολική πρόσληψη αλατιού στο φαγητό είναι δυνατόν να επηρεάσει την καλή υγεία.

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Σύλλογο Διαιτολόγων, η προτεινόμενη ημερήσια πρόσληψη νατρίου εξαρτάται από την ηλικία και τα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζει κανείς (π.χ. διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση κ.ά.).
Πάντως η ιδανική ποσότητα είναι πέντε με έξι γραμμάρια αλατιού καθημερινά.

Δείτε ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που προκαλεί:



Καρδιαγγειακές παθήσεις
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε απέδειξε ότι όσοι κατάφεραν να μειώσουν την κατανάλωση αλατιού, αντιμετώπιζαν κατά 25%  λιγότερες  πιθανότητες να αντιμετωπίσουν καρδιαγγειακές παθήσεις.
Αυξημένη πίεση
Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού προκαλεί υπέρταση, η οποία με την σειρά της είναι υπεύθυνη για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.
Εγκεφαλικά επεισόδια
Νεότερες μελέτες τεκμηρίωσαν ότι μειώνοντας την ημερήσια κατανάλωση αλατιού κατά ένα γραμμάριο, αντίστοιχα πέφτουν και οι πιθανότητες να υποστείτε κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο.
Κατακράτηση υγρών
Στην περίπτωση που καταναλώνετε πολύ αλάτι, τα νεφρά δυσκολεύονται να αποβάλλουν τις περιττές ποσότητες από το σώμα και έτσι προκαλούν κατακράτηση υγρών.
Γκρίζα μαλλιά
Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, μπορεί να ευθύνεται για το γκριζάρισμα των μαλλιών.
Τι να κάνετε
-Αποφύγετε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών οι οποίες κρύβουν μεγάλες ποσότητες αλατιού
Βάλτε διάφορα μπαχαρικά στο φαγητό σας
Δώστε προσοχή στις ετικέτες με τα συστατικά των τροφίμων


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.