Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιος “λεβέντης” προωθεί τον Λεβέντη;



Το σύστημα έχει πολλά ποδάρια – κοντά, μακριά και… ανώνυμα!

Το φαινόμενο Βασίλης Λεβέντης που «βάσει δημοσκοπήσεων» μπαίνει στη Βουλή, χρήζει βαθύτερης ανάλυσης, κοινωνιολογικής, ψυχολογικής, αλλά και… συνωμοσιολογικής.
Αν η πονεμένη ιστορία των μνημονίων, το μόνο που κατάφερε να διδάξει στους Έλληνες είναι χειρότερες και γελοίες επιλογές, τότε θα πρέπει να ανησυχούμε ότι το πείραμα το γκλομπαλιστών πέτυχε: η λιτότητα βλάπτει σοβαρά τον εγκέφαλο.
Από την άλλη, αν μια υποψηφιότητα Λεβέντη φαίνεται νορμάλ ανάμεσα στο λοιπό πολιτικό στερέωμα, αυτό δείχνει την κατρακύλα και ευτελισμό του. Έπεσε τόσο χαμηλά, που του έφτιαξε κατάλληλο επίπεδο.
Το βιογραφικό του Λεβέντη, πλούσιο σε “πολιτικό αγώνα”, άπορο σε επαγγελματικό έργο. Κι εδώ γεννάται η ερώτηση πως επιβίωνε όλα αυτά τα χρόνια κάνοντας “πολιτικό αγώνα”.

Βιογραφικό

Ο Βασίλης Λεβέντης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1951, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας. Είναι το τέταρτο παιδί του Αποστόλου και της Γρηγορίας Λεβέντη. Η οικογένεια του, μετά από καταστροφή της περιουσίας της από τους Γερμανούς κατακτητές, μετοίκησε στον Πειραιά όπου ο Βασίλης Λεβέντης ολοκλήρωσε τη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση.
Το 1969 εισήλθε τέταρτος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του με άριστα, αποφάσισε να κάνει και μεταπτυχιακές σπουδές στο… Μόναχο της Γερμανίας! Εξαιρετικά περίεργη επιλογή χώρας όταν η οικογένεια σου έχει καταστραφεί λόγω αυτής.
Κατά τη διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα που ήταν φοιτητής στοΠολυτεχνείο, κατείχε πολύγραφο και με ομάδα συμφοιτητών του διένειμε προκηρύξεις, καλώντας τους Αθηναίους σε εξέγερση ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς. Ουδείς φυσικά εξεγέρθηκε λόγω Βασίλη Λεβέντη.

Πότε άρχισε να ασχολείται με την πολιτική;

Η πρώτη “ουσιαστική” επαφή του Βασίλη Λεβέντη με την πολιτική έγινε το1975 όταν, ως συνεργάτης του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου, Κυπριανού Μπίρη (υφυπουργός Δημοσίων Έργων στην μεταπολιτευτική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή  την περίοδο 1974 – 1976) και συνέβαλε στη σύνταξη των άρθρων 21 και 24 του Συντάγματος και στη δημιουργία του προγράμματος ΔΕΠΟΣ.
Όμως, σύμφωνα με το βίκι, είχε ήδη ενεργό πολιτική συμμετοχή το 1974, αφού υπήρξε ιδρυτικό μέλος και έπειτα υποψήφιος βουλευτής τουΠα.Σο.Κ., συμβάλλοντας στην πορεία του κινήματος προς την εξουσία. Η… “λεπτομέρεια” αυτή, δεν αναφέρεται στο επίσημο βιογραφικό του.
Το 1982 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος του Πειραιά
Το 1984 ίδρυσε το πρώτο οικολογικό κόμμα στην Ελλάδα, ενώ ο συνδυασμός που δημιούργησε με τον τίτλο «Ελεύθεροι» συμμετείχε στις Ευρωεκλογές της ίδιας χρονιάς αποσπώντας 8.816 ψήφους και ποσοστό 0,15%. Κατά δήλωσή του, εμπνεύστηκε το όνομα του κόμματος από το ομώνυμο οικολογικό κόμμα της Γερμανίας, όπου και είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια το μεταπτυχιακό του.
Το 1986 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων, λαμβάνοντας 2.352 ψήφους και ποσοστό 0,57%.
Το 1992 (χρονιά υπογραφής της Ατζέντα 21) ίδρυσε το κόμμα “Ένωση Κεντρώων και Οικολόγων“, όνομα που επελέγη για να θυμίζει την Ένωση Κέντρου, του Γεώργιου Παπανδρέου. Η φράση “και Οικολόγων” αργότερα αφαιρέθηκε. 
Η Ένωση Κεντρώων συμμετείχε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις για το Κοινοβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο από το 1993.
Ο Βασίλης Λεβέντης από το 2000 διατηρεί την εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή πολιτικού περιεχομένου Πολιτικός Μαραθώνιος στο Extra Channel 3, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε τακτικά στην εφημερίδαΑυριανή των αδελφών Κουρή.
Από το 2004 διακινεί την εφημερίδα-όργανο του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων «Αντιδιαπλοκή». 
Ο Βασίλης Λεβέντης είχε προτείνει για τη θέση του πρωθυπουργού σε κυβέρνηση συνεργασίας τον Λουκά Παπαδήμο από τον Ιούνιο του 2011,πριν την ανάθεση εντολής σχηματισμού στις 10 Νοεμβρίου του 2011. Τον Λουκά Παπαδήμο, γνωστό μέλος της Τριημερούς ΕπιτροπήςΜέχρι σήμερα εξακολουθεί να εκφράζει την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου και υποστήριξη στην Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου.
Στις Βουλευτικές Εκλογές του 2015, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη λαμβάνει 5,11% στην Α΄Θεσσαλονίκης, ενώ στην επικράτεια το 1,79% με 110.826 πολίτες να ψηφίζουν την Ένωση Κεντρώων, όταν στις προηγούμενες εκλογές του Ιουνίου 2012 είχε περιοριστεί στο 0,28%.
Και σήμερα οι δημοσκόποι του δίνουν το επιθυμητό εισιτήριο χαρτάκι στη Βουλή, που, αν μην τι άλλο, θα του εξασφαλίσει εκτός από την ηθική ικανοποίηση κι ένα καλό εισόδημα.
Όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπάρχει μια πολυκατοικία, ένα σπιτάκι με την υπογραφή αυτού του αριστεύσαντος και με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία, πολιτικού μηχανικού. Ποιος στηρίζει τον Βασίλη Λεβέντη όλα αυτά τα χρόνια και τον διατηρεί στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης;

Η συγγνώμη του Μητσικώστα

Ενώ κάποιοι στήριζαν ακατάπαυστα Λεβέντη, το ευρύ κοινό τρόλαρε και γελούσε. Ο ίδιος δεν ξέφυγε από την σάτιρα του Γιώργου Μητσικώστα, όπως και πολλοί άλλοι πολιτικοί, όμως ξαφνικά, ο κωμικός νιώθει την ανάγκη να ζητήσει σε αυτόν μόνο συγνώμη, μέσω των κοινωνικών δικτύων, πριν τις εκλογές του 2015, καλώντας μάλιστα τον κόσμο να ψηφίσει το κόμμα του, την Ένωση Κεντρώων:

Και η φράση «Ο Γιώργος Μητσικώστας είναι λεβέντης! Εσύ;», τώρα γίνεται και προεκλογικό σλόγκαν.

Το σποτάκι του Λεβέντη της Ένωσης Κεντρώων όπου… όλοι είναι “λεβέντες”!

Το βίντεο ξεκινά με την αφήγηση μιας ιστορίας για την Ελλάδα στην οποία πρωταγωνιστεί ο «Ξανθόπουλος» γνωστής τηλεοπτικής διαφήμισης, ο ηθοποιός Γιάννης Παπαθανάσης.
Ο ηθοποιός εμφανίζεται ως τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος στο γραφείο πρωτοκόλλου της κυβέρνησης να μιλάει στο τηλέφωνο και να κάνει οτιδήποτε άλλο εκτός από το να εργάζεται. Μόλις μπαίνει ο Βασίλης Λεβέντης έντρομος παρατάει το τηλέφωνο,  πριν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων να πλησιάσει το γραφείο, να του αφήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και βάσει των οποίων ο Λεβέντης ζητά την απόλυση αυτών “των χαραμοφάηδων”, ενώ σε μια συμβολική κίνηση να αποκαθιστά τις πεσμένες σημαίες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συνέχεια ο «υπάλληλος», συμμορφωμένος πλέον,  ανταλλάσσει χειραψία με τον πρόεδρο της ΕΚ και ακολουθεί μια σειρά μηνυμάτων όπως:
«Τώρα ξέρω τι να κάνω. Διώχνω τους αργόμισθους, πολεμώ τα ρουσφέτια. Εξυγιαίνω το δημόσιο, ανακουφίζω τον ιδιωτικό τομέα, φέρνω επενδύσεις. Δίνω κίνητρα σε υγιείς επιχειρήσεις να φέρουν ανάπτυξη και μείωση ανεργίας». 
Το σποτ συμπεριλαμβάνει μια σειρά νέων πολιτών που δηλώνουν δημόσια τη στήριξή τους στον Βασίλη Λεβέντη, συμπεριλαμβανομένου κι ενός ροκά που κάνει με τα δάχτυλα το σατανιστικό συμβολισμό, σημείο που περνάει γρήγορα και υποσυνείδητα με το χέρι πάνω στην κιθάρα προσποιούμενο ότι παίζει.

Η Μέρκελ μας έσωσε!

Ο έρωτας και ο Μερκελισμός δεν κρύβεται. Εκτός από τις δηλώσεις του Λεβέντη ότι η Μέρκελ έσωσε την Ελλάδα, έχουμε και τις υποσχέσεις του ότι εκείνος και μόνο εκείνος, μπορεί να τα βρει μαζί της.

Η υποταγή προς αυτήν από τη μια μεριά και το ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που πρέπει να μεταρρυθμιστούν και να αξιολογηθούν για να σωθεί ο ιδιωτικός τομέας, όλο αυτό το πακέτο χυδαιότητας και διαίρεσης της ελληνικής κοινωνίας θυμίζει έντονα τον άλλο γερμανοτσολιά, τον Θάνο Τζήμερο.
Σίγουρα θα υπάρξουν κάποιοι νέα και απολιτικά άτομα που ίσως συμπαρασυρθούν και μη έχοντας τι άλλο να κάνουν ίσως σκεφτούν να ψηφίσουν τον Λεβέντη. Αλλά το πιο σίγουρο είναι ότι τον τελευταίο καιρό προωθείται από τα κανάλια – μόνο ο Μπαγδάνος στο ΣΚΆΙ μετράει μπόλικες προβολές του.
Ποιος πληρώνει, στηρίζει και συντηρεί αυτόν τον κλόουν της πολιτικής; Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε; Μήπως κάποιος πραγματικά θέλει να γελοιοποιήσει τον πολιτικό χώρο; Μήπως κάποιος στοχεύει στην πλήρη απαξίωση του ώστε μετά να μας κυβερνούν μόνο Παπαδήμοι; Και το οξύμορο, ενώ ο Λεβέντης είναι υπέρ μιας τεχνοκρατικής κυβέρνησης, ο ίδιος πολιτεύεται διεκδικώντας μια θέση στο καταστρεπτικό στερέωμα των διαφόρων σωτήρων μας.
Τελικά, «όλοι είναι λεβέντες» ή… λεβεντομαλάκες για να δώσουν την ψήφο τους σε ένα τέτοιο ανδρείκελο, μπορεί και πράκτορα…;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.