Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Προτάσεις και λύσεις ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ


Μη με αποδεχτεί η ράτσα που μας έλειωσε  
για να με χρησιμοποιήσει.
Γράφει ο Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου


Στις 28 Ιουνίου 2015 με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και με εντυπωσιακή συμμετοχή όλου του προσωπικού (μόνιμου & εθελοντικού) του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου, των  Προέδρων της Ν. Ρόδου αλλά και απλών πολιτών  έγινε μια υψηλού επιπέδου συζήτηση, με ανταλλαγή απόψεων καταλήγοντας σε συγκεκριμένες προτάσεις. 


Στην παραπάνω συζήτηση, αν παρατηρήσατε, δεν συμμετείχε το ΕΚΑΒ Ρόδου, γιατί απλά δεν μπήκε κανείς στον κόπο να το καλέσει. 


Ο απλός πολίτης, ο οποίος δεν έχει σχέση με το αντικείμενο, προσκλήθηκε να πει τη γνώμη του, ενώ αντίθετα ο μοναδικός επιστημονικός οργανισμός προνοσοκομειακής φροντίδας στην Ελλάδα, θεωρήθηκε ότι δεν πληροί τις προυποθέσεις για να παραστεί σε μια τέτοια εκδήλωση.


Προσκλήθηκαν οι πρόεδροι της Νότιας Ρόδου, οι οποίοι δεν έχουν περάσει καν μια υποτυπώδη εκπαίδευση (Πολιτική Προστασία) και είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν είναι  έτοιμοι  να ανταπεξέλθουν σε ένα τόσο κρίσιμο αντικείμενο που τους ήταν έως τώρα άγνωστο, αλλά το ΕΚΑΒ όχι.



ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΕΣΘΕΙ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ; ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ

Ιατρικός σύλλογος: υπάρχουν εφικτές λύσεις για τη Νότια Ρόδο
 Και περιμένεις εσύ, μετά από μια τόσο υψηλού επιπέδου συζήτηση, να διαβάσεις τις επιστημονικώς τεκμηριωμένες διαπιστώσεις και λύσεις που προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου. 



Πριν σας αναφέρω τις λύσεις που προτάθηκαν, ας υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε  στην κεντρική πλατεία του Γενναδίου και ρωτάμε έναν ηλικιωμένο ποια είναι η καλύτερη λύση στο πρόβλημα προνοσοκομειακής περίθαλψης που αντιμετωπίζει η περιοχή.


Ποια πιστεύετε ότι μπορεί να είναι η απάντησή του;




Ναι, ακριβώς αυτή που σκεφτήκατε κι εσείς...και η οποία είναι αυτή που πρότεινε 

η υψηλού επιπέδου συγκέντρωση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

1) Ύπαρξη ιατρού επί 24ώρου βάσεως...

• Το πολυδύναμο ιατρείο στο Γεννάδι να αποτελέσει το ΠΕΔΥ Γενναδίου στο οποίο θα υπηρετούν όλοι οι ιατροί της Ν. Ρόδου με 24ωρη λειτουργία.
και
2) Ασθενοφόρο επί 24ώρου βάσεως...

• Η δημιουργία ΕΚΑΒ Ν. Ρόδου με έδρα το Π.Ι ΠΕΔΥ Γενναδίου σε ετήσια βάση.

Και αναφέρουν και από που θα εξασφαλιστούν οι πόροι..άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...γενικά και αόριστα.


Έχει κανείς καμμία αμφιβολία ότι ο γεράκος δεν θα έδινε την ίδια απάντηση;


Ο βουλευτής Μ. Κόνσολας με Ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας ζητά να δοθεί προτεραιότητα στη Ρόδο σε ό, τι αφορά στην κατανομή των 2.440 προσλήψεων που έχουν αποφασιστεί για φορείς και υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.




Μεταξύ άλλων αναφέρει...Ανάλογης μορφής υποστελέχωση καταγράφεται στο ΕΚΑΒ αλλά και σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία που καλύπτουν μεγάλες γεωγραφικές περιοχές, όπως στη Νότια Ρόδο. 
Το ίδιο κάνουν επανειλημμένως και οι υπόλοιποι βουλευτές όλων των κομμάτων. 

Όπως οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, Δημήτρης Γάκης και Ηλίας Καματερός οι οποίοι κατέθεσαν την Δευτέρα (3/8/15), από κοινού, αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με την αναβάθμιση της λειτουργίας των δομών υγείας της Νότιας Ρόδου.
Η αναφορά των οποίων βασίστηκε σε έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου (αρ. πρωτ. 702/2015- 29/7/15) που κατέληγε σε απτές προτάσεις για την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας στη Νότια Ρόδο- προτάσεις που αποτελούν τη συνισταμένη των απόψεων που κατατέθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα στην περιοχή της Νότιας Ρόδου και συμμετείχαν τοπικοί φορείς σχετιζόμενοι με την Υγεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Τι άλλο θα μπορούσαν να καταθέσουν οι συγκεκριμένοι βουλευτές; Δεν γνωρίζουν καν που στεγάζεται το ΕΚΑΒ Ρόδου και αμφιβάλλω αν γνωρίζουν και τι σημαίνουν τα αρχικά του.
Στο προσκήνιο να βρισκόμαστε και έχει ο θεός με τις ζωές των ανθρώπων.

Δεν μπορούσε να μείνει έξω από το χορό και ο κ. Σαββής. 
Αποτέλεσμα εικόνας για Το πολύ το Κύριε Ελέησον...μ σαββηςΜε επιστολή του, στις 03/08/2015, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης  με τίτλο Το πολύ το Κύριε Ελέησον, προτείνει... 
• Πρωταρχικός  στόχος στην περιοχή πρέπει να είναι ως ελάχιστο η 24ωρη λειτουργία του Π. Ιατρείου Γενναδίου.
• Αξιόπιστη δομή γρήγορης διακομιδής σε έκτακτα περιστατικά.

Δηλαδή μια από τα ίδια...

Προσθέτει όμως και κάτι απίστευτο για την εποχή που ζούμε...Να λειτουργεί ''δημοτικό'' Ασθενοφόρο και να συνεργάζεται με το ΕΚΑΒ (προβλέπετε θεσμικά)

Και το οποίο θα κοστίζει και κάποια εκατομμυριάκια που και πάλι θα εξοικονομηθούν μέσω τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Μιλάμε για εγκεφαλικό και έμφραγμα μαζί..Ας του πει κάποιος να μην ασχολείται με πράγματα που δεν τα γνωρίζει!



Με το να ενοικιάζεις διασώστες  στο Γεννάδι  όπως έγινε κάποιο καλοκαίρι ή να στηρίζεσαι στις πλάτες του Γιάννη, δεν ασκείς πολιτική.


Κύριε Ελέησον...ας μην σχολιάσουμε παραπέρα γιατί έτσι κι αλλιώς δεν θα καταλάβει!

Εντυπωσιακή εκδήλωση του ΕΚΑΒ στο κέντρο της Ρόδου

Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως την έχουν ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ κ. Χατζημάρκος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα υγείας κ. ΚΑΡΑΜΑΡΙΤΗΣ (185 ημέρες από την δήλωσή του ότι θα δώσει άμεση λύση στο θέμα του ΕΚΑΒ..ακόμη περιμένουμε) και ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ κ. ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ (κάτι που θα εξηγήσουμε στα επόμενα άρθρα).



Μερικές ερωτήσεις, που πολύ εύκολα ο οποιοσδήποτε που έχει ασχοληθεί λίγο με το θέμα μπορεί να θέσει:

1. Τι θα γίνει με τον ΕΜΠΩΝΑ; 

2. Πως μπορεί ένας, και μόνο ένας ιατρός, να ανταπεξέλθει σε βαρύ τροχαίο, καρδιολογικό κτλ περιστατικό, όταν δεν έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και αν είναι νέος την απαιτούμενη εμπειρία;
Να σας πούμε εμείς τι θα κάνει..ΘΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΕΚΑΒ! (Θα το εξηγήσουμε παρακάτω)

3. Υπάρχουν πρωτόκολλα σε περίπτωση μαζικού ατυχήματος; Τι ερώτηση είναι αυτή τώρα;

4. Θα γίνει κάτι με την Παλιά Πόλη;

5. Έχουν εκπαιδευτεί οι πολιτικοί άρχοντες στην Πολιτική Προστασία, κάτι για το οποίο είναι υποχρεωμένοι από την Ευρωπαική Ένωση;

6. Υπάρχουν λύσεις; Φυσικά και υπάρχουν

7. Γιατί δεν δίνονται;...ΣΙΓΗ


Υπάρχουν πολλές ακόμη ερωτήσεις αλλά και απαντήσεις, που θα προσπαθήσουμε να δώσουμε στην επόμενη σειρά άρθρων γύρω από το τόσο σοβαρό θέμα της προνοσοκομειακής φροντίδας του νησιού.

Κλείνοντας...

Ο Χρόνης Μίσιος, σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, πριν από τον θάνατό του, αναφέρθηκε στο ελλαδικό κράτος και σύστημα, που ταιριάζουν απόλυτα και σε εμάς εδώ στην Ρόδο: «Η πατρίδα κινδυνεύει, η πατρίδα βουλιάζει, και πολεμάν σαν κατίνες ο ένας τον άλλον, εσύ έκανες εκείνο στο αυτό κι εσύ έκανες το άλλο. Δεν έχουν την παλικαριά, την εντιμότητα να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να αφήσουν τις κατινιές στην άκρη και να κουβεντιάσουν. Είναι τυχαίο; Μα ένας δεν αυτοκτόνησε απ’ αυτούς εδώ τριανταπέντε χρόνια. Ένας δεν ζήτησε συγγνώμη, ένας δεν παραιτήθηκε».

Αυτό ακριβώς συμβαίνει πάνω σε αυτό το πολύπαθο νησί τις τέσσερεις τελευταίες δεκαετίες.

ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ όπου συζητούνται καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες, και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δεν θα καταλήξει κανείς πουθενά.

 Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ


Παναγιώτης Σπανός

Έχοντας απόλυτη γνώση των όσων αναφέρει

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.