Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Πικρές τροφές: Ωφελούν ή όχι την υγεία

Πικρές τροφές: Ωφελούν ή όχι την υγεία

Γράφει: Δωροθέα Γαληνού
Μπορεί οι πικρές τροφές να μην αποτελούν ότι καλύτερο γευστικά για τον ουρανίσκο μας αλλά προσφέρουν σημαντικά οφέλη στον οργανισμό.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σε ιατρική επιθεώρηση  οι πικρές τροφές όπως ρόκα, κατσαρό λάχανο, άνηθο   αποτοξινώνουν τον οργανισμό , καθαρίζουν το συκώτι και βοηθούν στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Το κυριότερο είναι ότι δεν περιέχουν θερμίδες.

Αναλυτικότερα


Βοηθούν στην απορρόφηση των  θρεπτικών συστατικών
Οι πικρές τροφές  ενισχύουν την χώνευση του φαγητού και την καλύερη απορρόφηση  των  θρεπτικών συστατικών  που λαμβάνουμε από τα φαγητά.
Αποτοξινώνουν το συκώτι
Τροφές όπως ρόκα, αντίδι, κατσαρό λάχανο  και άλλα έχει βρεθεί ότι αποτοξινώνουν το αίμα και μεταβολίζουν τα λίπη. Επιπλέον είναι πλούσια σε βιταμίνες, όπως A, C και Κ και μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο, αλλά και σε φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και νάτριο. Η ρόκα, για παράδειγμα, είναι πλούσια σε βήτα καροτίνη, βιταμίνη C, ασβέστιο και σίδηρο, ενώ το ταραξάκο και τα υπόλοιπα της οικογενείας μας παρέχουν βιταμίνες Α, Ε, Κ, ασβέστιο, σίδηρο και αντιοξειδωτικά.
Κόβουν  τη λιγούρα για γλυκό
Οι ειδικοί δηλώνουν κατηγορηματικά  ότι η κατανάλωση πράσινων λαχανικών συμβάλλουν στο να μειωθεί η επιθυμία μας για γλυκές τροφές.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.