Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Οι διατροφικοί μύθοι και η επικινδυνότητα τους

    Τον τελευταίο καιρό υπάρχει ένας βομβαρδισμός παραπληροφόρησης στα πλαίσια της εναλλακτικής πληροφόρησης που μας έχει πολύ προβληματίσει για τον πιο ρόλο ακριβώς παίζει

    Η έγκυρη πληροφόρηση στις μέρες μας είναι κανονικό άθλημα.Έχει καταστεί πλέον πολύ δύσκολο να βρεις μια αξιόπιστη πηγή, στην οποία να μπορείς να βασιστείς, ειδικά σε θέματα υγείας. Κι αυτό, γιατί τις περισσότερες φορές πίσω από τις δημοσιεύσεις κρύβονται συμφέροντα, αλλά και σκοπιμότητες.
    Πολλά δημοσιεύματα επιστημόνων σε ιατρικά και όχι μόνο μέσα, κρύβουν συνήθως από πίσω τους μια μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία που θέλει να προωθήσει το νέο της φάρμακο, εμβόλιο ή ακόμα και χημικό συμπλήρωμα διατροφής.
    Ο Δρ Ρίτσαρντ Χόρτον, Editor-in-Chief του Lancet δημοσίευσε πρόσφατα μια δήλωση ότι ένα συγκλονιστικά μεγάλο ποσοστό της δημοσιευμένης έρευνας είναι -στην καλύτερη περίπτωση- αναξιόπιστο, αν δεν είναι εντελώς ψευδές, δηλαδή απάτη. Ο Horton δηλώνει, «Το μεγαλύτερο μέρος της επιστημονικής βιβλιογραφίας, ίσως και το ήμισυ, μπορεί να είναι απλά αναληθές. Επηρεασμένο από μελέτες δειγμάτων μικρού μεγέθους, μικροσκοπικά αποτελέσματα, άκυρες διερευνητικές αναλύσεις και κατάφωρη σύγκρουση συμφερόντων, μαζί με μια εμμονή για την επιδίωξη μοντέρνων τάσεων αμφίβολης σημασίας, η επιστήμη έχει πάρει μια στροφή προς το σκοτάδι».
    Αυτή η εμμονή για την επιδίωξη μοντέρνων τάσεων αμφίβολης σημασίας, βρίσκεται ακόμα περισσότερο στους λεγόμενους «εναλλακτικούς» ή αλλιώς στην αντιπληροφόρηση και αποκτά συνέχεια έδαφος λόγω της καχυποψίας και έλλειψης εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί από τη συστημική ιατρική και τους εφαρμοστές της.

    Αλλά είναι όλα άγια και καλά πίσω από αυτήν; Πόσο καθοδηγούμενη είναι και άμοιρη συμφερόντων;
    Αν της κάνεις ένα πρόχειρο άθροισμα, οι νέες τάσεις μας συμβουλεύουμε να κόψουμε πάνω από το 50% των μέχρι τώρα γνωστών διατροφικών συνηθειών. Όχι στο αλάτι, όχι στη ζάχαρη, όχι στο γάλα και τα γαλακτοκομικά, όχι στο κρέας -ούτε καν στο μέλι, επιμένουν οι φανατικοί χορτοφάγοι/βέγκανς! Μην το αγγίζετε, είναι των μελισσών!

    Ο μύθος κατά του γάλατος οδηγεί σε σίγουρη οστεοπόρωση

    Η νέα μόδα λέει να μην πίνουμε γάλα κι ότι αυτό δεν συνάδει με το απογαλακτισμένο άνθρωπο, που είναι και το μοναδικό «ζώον» που συνεχίζει να πίνει γάλα.
    Πρώτον, ο άνθρωπος δεν είναι «ζώον». Εκτός κι αν πρέπει να κάτσουμε να κάνουμε απ’ αρχής ολόκληρη συζήτηση για τις διαφορές μεταξύ του μοναδικού όντος με ανώτερη νοημοσύνη και πνευματική συνείδηση (αυτή είναι η προδιαγραφή του, άσχετα που έχει φτάσει ο καθένας ξεχωριστά) με τα υπόλοιπα έμβια όντα, τα οποία επίσης έχουν διαφορετικά επίπεδα νοημοσύνης και πνευματικότητας.
    c5blog-kittens-drinking-milkΔεν πίνει άλλο ενήλικο «ζώον γάλα; Φυσικά δεν πίνει γιατί πολύ απλά δεν το βρίσκει. Αλλά η σκύλα μου πίνει αν της δώσεις -το τσακίζει!- όλες οι γάτες θα το πιουν κι ακόμα αν βάλεις σε μια τίγρη μια κούπα με γάλα, δεν νομίζω να πει όχι. Άρα αυτό που κάνει τον άνθρωπο να διαφέρει από τα υπόλοιπα «ζώα», χάρη στην ανώτερη νοημοσύνη του, είναι η ικανότητα που ανέπτυξε τον 7ο αιώνα π.Χ. να μετατρέψει σε οικόσιτα κάποια άγρια ζώα της φύσης και να επωφεληθεί από αυτά: κατσίκια, πρόβατα, γελάδια.
    Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η έλλειψη γάλατος στη διατροφή συμβάλλει στην οστεοπόρωση κι αυτό φαίνεται σε αυτούς που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη -ανακάλυψη των τελευταίων ετών:

    Nutrition

    • Adequate levels of calcium intake can maximize the positive effect of physical activity on bone health during the growth period of children (116).

    • Calcium supplementation has been shown to have a positive effect on bone mineral density in postmenopausal women (117).

    • Fruit and vegetable intake was positively associated with bone density in a study in men and women. The exact components of fruits and vegetables which may confer a benefit to bone are still to be clarified (121,122).

    • In a study in elderly men and women, higher dietary protein intake was associated with a lower rate of age-related bone loss (123).

    • Good nutrition is an important part of a successful rehabilitation program in patients who have had an osteoporotic fracture. In frail, elderly, hip fracture patients this is crucially important, as poor nutritional status can slow recovery, and increase susceptibility to further fractures (124,125,126,127).

    • Lactose intolerance has been shown to be associated with low bone mass and increased risk of fracture due to low milk (calcium) intake(129).

    • Moderate alcohol intake is not thought to be harmful to bone. However, chronic alcohol abuse is detrimental to bone health, with one of the mechanisms being a direct toxic effect on bone forming cells (130).

    • Studies in children and adolescents have shown that supplementation with calcium, dairy calcium-enriched foods or milk enhances the rate of bone mineral acquisition (113,114,115).

    • The onset of anorexia nervosa frequently occurs during puberty, the time of life when maximal bone mass accrual occurs, thereby putting adolescent girls and boys with anorexia nervosa at high risk for reduced peak bone mass (128,204,140).

    • Calcium and vitamin D supplementation reduces rates of bone loss and also fracture rates in older male and female adults, and the elderly (118,119,120). In institutionalized elderly women, this combined supplementation reduced hip fracture rates (118).

    • Supplementation with vitamin D has improved lower extremity muscle performance and reduced risk of falling in several high-quality double blind randomized control trials (242).

    • In a study in elderly men and women, higher dietary protein intake was associated with a lower rate of age-related bone loss (123).

    «Σε μια μελέτη σε ηλικιωμένους άνδρες και γυναίκες, η υψηλότερη διαιτητική πρόσληψη πρωτεΐνης συσχετίστηκε με χαμηλότερο ρυθμό απώλειας οστού».  
    «Σε μια μελέτη σε ηλικιωμένους άνδρες και γυναίκες, η υψηλότερη διαιτητική πρόσληψη πρωτεΐνης συσχετίστηκε με χαμηλότερο ρυθμό απώλειας οστού».
    Μα φυσικά… νιώθω σαν να πρέπει να ανακαλύψουμε την Αμερική ή να πιάσουμε την αλφάβητο από την αρχή…
    Είναι το βιομηχανοποιημένο γάλα ευρείας κατανάλωσης αυτό που πρέπει; Όχι! Τα ζώα βομβαρδίζονται από ορμόνες και αντιβιοτικά, και το γάλα παστεριώνεται τόσο πολύ που χάνει το μεγαλύτερο μέρος της θρεπτικής του αξίας. Εξάλλου ΑΥΤΌΣ ήταν απ’ αρχής ο σκοπός της παστερίωσης, να χαθεί αυτή η πολύτιμη για τον άνθρωπο τροφή, ώστε μετά να έρθουν οι σωτήριες φαρμακευτικές εταιρίες με τα συμπληρώματα τους και να δουλέψει περισσότερο ολόκληρη η ιατρική βιομηχανία.
    Που ακούστηκε σε δυτικό κόσμο να πρέπει κανείς να παίρνει συμπληρώματα διατροφής; Κι όμως ακούγεται γιατί οι τροφές είναι πειραγμένες, εξασθενημένες από συστατικά και ενισχυμένες από χημεία. Και είναι αυτός ο λόγος να πάψουμε να πίνουμε γάλα;
    Ενώ το καρότο της παραπληροφόρησης έπιασε σε μεγάλο βαθμό αρκετούς, τους «ξεροκέφαλους» υπόλοιπους θα τους πιάσει το μαστίγιο αφού κάνουν ότι περνά από το χέρι τους ώστε ο φτωχός να μην μπορεί να πιει σωστό γάλα: Σκοτώνουν το φρέσκο γάλα παγκοσμίως | Ατζέντα 21
    Άρα, δυο είναι οι λύσεις που πρέπει να τρέξουν παράλληλα: Βρίσκουμε γάλα από μικρές φάρμες -και υπάρχουν ακόμα και χρειάζονται μάλιστα και στήριξη- και πολεμάμε ενάντια στο σύστημα για καλύτερη ποιότητα και τιμή. Το καλό φρέσκο γάλα θα παραμείνει, αλλά σε τιμή για λίγους. Μην το στερείστε από τον εαυτό σας, ειδικά από παιδιά κι εφήβους, κάντε από κάπου αλλού οικονομία και βάλτε ένα καλό γάλα στο τραπέζι.

    Ο ΟΗΕ προτρέπει σε παγκόσμιο κίνημα διατροφής χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά

    Χορτοφαγία και έντομα για τον λαό, κρέας για την ελίτ ή αλλιώς… Ατζέντα 21. Αυτό συμβουλεύει ο ΟΗΕ για… να σωθεί το κλίμα!
    Η καμπάνια του ξεκίνησε από το 2010 και το ελεγχόμενο οργανωμένο χορτοφαγικό κίνημα κάνει χρυσές δουλειές.
    Όλη μέρα ασχολείται με υποκατάστατα γεύσεων, συστατικών και συνταγές, φτάνει να μην πειράξουμε τα “καημένα τα ζώα” ακόμα και τις μελισσούλες, στερώντας από τους ίδιους και τα παιδιά τους την μοναδική και αναντικατάστατη διατροφική αξία, αυτή του μελιού.
    Ρατσισμός σε βάρος των δημιουργιών της φύσης, λέγεται αυτός, γιατί η επιστήμη έχει αποδείξει ότι ακόμα και τα φυτά, έχουν το δικό τους τρόπο ύπαρξης και κατανόησης του σύμπαντος:
    Όλη μέρα ασχολείται με υποκατάστατα γεύσεων, συστατικών και συνταγές, φτάνει να μην πειράξουμε τα “καημένα τα ζώα” ακόμα και τις μελισσούλες, στερώντας από τους ίδιους και τα παιδιά τους την μοναδική και αναντικατάστατη διατροφική αξία, αυτή του μελιού.
    Ρατσισμός σε βάρος των δημιουργιών της φύσης, λέγεται αυτός, γιατί η επιστήμη έχει αποδείξει ότι ακόμα και τα φυτά, έχουν το δικό τους τρόπο ύπαρξης και κατανόησης του σύμπαντος:

    Μειώθηκε πέρυσι η κατανάλωση κρέατος σε ΗΠΑ και Ευρώπη

    «Η ολοένα αυξανόμενη επιλογή της χορτοφαγίας στους ανθρώπους κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, οδηγεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια λιγότερες σφαγές ζώων, παρά την αύξηση της παραγωγικότητας των κτηνοτροφικών μονάδων».
    Τι κακό υπάρχει σε αυτό; Ότι η μείωση δεν γίνεται όπως θα έπρεπε υιοθετώντας τη μεσογειακή διατροφή, τρώγοντας κρέας στις σωστές ποσότητες, αλλά από συγκεκριμένα άτομα που το κατάργησαν τελείως από το τραπέζι τους. Έτσι έχουμε -για μια ακόμα φορά- την αγαπημένη δυαδικότητα των “πεφωτισμένων” που κυβερνούν τον κόσμο: αυτούς που το καταναλώνουν με μανία και αυτούς που δεν το αγγίζουν.

    Άκου το σώμα σου

    Και η αλήθεια βρίσκεται στη μέση. Ούτε η ζάχαρη, ούτε το αλάτι πρέπει να κοπούν τελείως. Ούτε το γάλα, τα γαλακτοκομικά και το κρέας. Όλα πρέπει να καταναλώνονται στις σωστές ποσότητες και ποιότητα.
    Listen_to_your_body_it_s_smarter_than_you_-_LoveSurfΗ ζάχαρη πρέπει να είναι βιολογική από ζαχαροκάλαμο. Ειδικά άτομα που καταπονούν το σώμα ή κάνουν νοητική έντονη εργασία, πρέπει να παίρνουν λίγη ζάχαρη γιατί ξεκουράζει το συκώτι, που είναι και το κέντρο της συγκέντρωσης, της προσοχής. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να κάνεις διαλογισμό αν αυτό το κέντρο είναι “ζεστό”, δηλαδή υπερλειτουργεί, λόγω αδυναμίας συγκέντρωσης.
    Το αλάτι είναι επίσης απαραίτητο τόσο για τα συστατικά του όσο και τις ιδιότητές του να συγκρατεί το νερό στο σώμα, γι’ αυτό και χρειάζεται ειδικά τους θερινούς μήνες.
    Όλα αυτά, βέβαια, ισχύουν για νορμάλ συνθήκες, για ανθρώπους που δεν έχουν κάποια πάθηση, για την ανάπτυξη των παιδιών. Οι ενήλικες πρέπει να ακούν το σώμα τους. Η ανάγκη και επιθυμία μιλάει συνήθως για κάποια έλλειψη και δεν πρέπει να της πηγαίνουμε κόντρα.
    Το κόκκινο κρέας πρέπει να μπαίνει στο τραπέζι το πολύ κάθε 15 μέρες. Τα παλιά τα χρόνια, που η οικογένεια σεβόταν το γεύμα και κάθονταν όλοι στο τραπέζι, το Κυριακάτικο ή γιορτινό ήταν και το πιο πλούσιο όλων των υπόλοιπων ημερών. Κόβοντας το φτηνό αμφίβολης ποιότητας κρέας ή γάλα σε καθημερινή βάση, εξοικονομούμε χρήματα για να αγοράσουμε το «καλό» κρέας ή ψάρι της Κυριακής.
    426600_544996735558776_704766606_nΑφαιρώντας από το σάντουιτς τα σημερινά αλλαντικά που μόνο κρέας δεν εμπεριέχουν, μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο ελληνικό τυρί με λαχανικά, ή κάποια σάλτσα από ταχίνι με νόστιμο τουρσάκι.
    Το “Ακούω το σώμα μου” και το “Παν μέτρον Άριστον” σε γενικές γραμμές είναι ο καλύτερος κανόνας. Και η σωστή διατροφή αλλά και νόστιμη, εκτός του ότι προσδίδει στον οργανισμό τα απαραίτητα συστατικά, δίνει πιο γρήγορα μι αίσθηση κορεσμού ώστε να χρειάζεται λιγότερο φαγητό.
    Όχι σε φανατισμούς, απαγορεύσεις και στερήσεις. Όπως λένε και οι σωστοί ξένοι ακτιβιστές που δεν πουλάνε προϊόντα, κάτι παίζει από πίσω, μας θέλουν αδύναμους, στερημένους και με τα συμπληρώματα στην τσέπη – κάνουν χρυσές δουλειές με αυτά ΚΑΙ εναλλακτικοί διατροφολόγοι και δήθεν ακτιβιστές, όπως ο Mike Adams με το Naturalnews.
    Αν αντικαταστήσεις το κρέας με τη σόγια ή το γάλα με γάλα σόγιας, θα πρέπει να είσαι ματσός και να έχεις σίγουρη πηγή, αλλιώς πέφτεις πάνω στην Μονσάντο που ελέγχει σχεδόν όλη την παγκόσμια παραγωγή. Έχοντας εξασφαλίσει το να μην είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται ποιο είναι μεταλλαγμένο, κρύβονται πίσω από διάφορα δήθεν βιολογικά προϊόντα, που ο καταναλωτής νομίζει ότι σημαίνουν επίσης ότι είναι και οργανικά. Καμία σχέση.
    lionandlambΝαι, η τροφή μου το φάρμακό μου, γι’ αυτό πρέπει να παίρνουμε λίγο απ’ όλα όσα μας έδωσε ο Θεός. Όταν ο Άνθρωπος φτάσει στα ανώτερα πνευματικά επίπεδα (αμήν και πότε) δεν θα έχει ανάγκη τίποτα απ’ όλα αυτά. Θα θρέφεται με Πράνα και θα συμπαρασύρει και όλο το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο.

    Θα είναι η εποχή που το αρνάκι θα κοιμάται αγκαλιά με το λιοντάρι…

    Αμήν…



    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.