Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Οι Αναρχικοί Των Τροπικών Και Ο Δίδυμος Πλανήτης

Χρειάστηκαν τρία χρόνια να φτάσουν στον Δίδυμο Πλανήτη. Αυτό το όνομα είχε διαδοθεί απ” την αρχή, καθώς το άλλο, το επιστημονικό, ήταν πολύ άχαρο και κανείς δεν το θυμόταν: Γ8111.
Ο Δίδυμος πλανήτης ήταν λίγο μικρότερος, απείχε 8111 έτη φωτός, κι είχε όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει ζωή. Οι αναλύσεις της τροχιάς του έδειξαν ότι είχε νερό σε υγρή κατάσταση.
Το πρόβλημα της απόστασης λύθηκε εύκολα. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να εργαστούν πάνω στο θέμα όλοι οι υπολογιστές του πλανήτη. Οι εξισώσεις που θα οδηγούσαν στην κατασκευή της σκουληκότρυπας, της χρονικής παράκαμψης που θα τους οδηγούσε πιο γρήγορα μέσα στον χώρο, μοιράστηκαν σε όλους τους προσωπικούς υπολογιστές, όλων των ανθρώπων, ως ένα λογισμικό-παιχνίδι που θύμιζε Κύβο του Ρούμπικ (με άπειρες επιφάνειες).
Δόθηκαν κίνητρα προκειμένου ν” ασχοληθούν οι πάντες με την επίλυση του γρίφου. Δέκα δισεκατομμύρια εγκέφαλοι, δέκα δισεκατομμύρια υπολογιστές, δούλευαν-έπαιζαν (συνεργατικά) με τον «Κύβο του Ρούμπικ».
Χρειάστηκε ένας χρόνος συλλογικής σκέψης και παιχνιδιού.

Η πρώτη ειδοποίηση, η λύση, ήρθε απ” την ταμπλέτα ενός οκτάχρονου, του Ulysses, και το ίδιο δευτερόλεπτο όλοι οι υπολογιστές την ήξεραν.
Ο πλανήτης πανηγύριζε κι ο μικρός Ulysses έγινε ήρωας.
Ονόμασαν τη μία άκρη της σκουληκότρυπας Τροία και την άλλη, αυτή που ήταν κοντά στον Δίδυμο Πλανήτη, Ιθάκη.
Το πρώτο διαστημόπλοιο (και αυτά που θα ακολουθούσαν) θα τρυπούσε τον χωροχρόνο σαν βελόνα, κι αντί να ταξιδέψει όλο το διάστημα (8111 έτη φωτός) θα περνούσε αμέσως στην άλλη πλευρά του «υφαντού».
~~{}~~
Το επόμενο θέμα ήταν να επιλεγούν οι πρώτοι Άποικοι, αυτοί που θα ξεκινούσαν την αποίκιση του Δίδυμου. Ο μέγιστος αριθμός επιβατών ήταν 144 άτομα. Τόσοι μπορούσαν να συντηρηθούν στο πρώτο πλοίο για τον Νέο Κόσμο -για τρία χρόνια.
Η διαπλανητική επιτροπή αποφάσισε να στείλει 12 άντρες και 132 γυναίκες.
Έπρεπε να επιτύχουν τον μέγιστο αριθμό τεκνοποιήσεων. Η μονογαμία δεν ήταν επιτρεπτή, γιατί δεν ήταν συμφέρουσα. Κάθε άντρας θα έπρεπε να κάνει σεξ με κάθε γυναίκα, όχι υποχρεωτικά, αλλά ελευθεριακά, προκειμένου ν” αυξηθούν οι πιθανότητες τεκνοποίησης.
Το αντρικό σπέρμα είναι «φτηνό», ενώ τα ωάρια είναι «ακριβά». Οι άντρες μπορούν να γονιμοποιήσουν πολλές γυναίκες, αλλά η γυναίκα μπορεί να γονιμοποιηθεί μόνο από έναν. Αν 12 άντρες κάνουν σεξ τρεις φορές την ημέρα, με τρεις διαφορετικές γυναίκες, τότε σε 3,7 μέρες όλες οι γυναίκες θα έχουν κάνει σεξ, οπότε σε εννιά μήνες θα μπορούσαν να έχουν γεννηθεί 150 παιδιά (υπολογίζοντας και στη γέννηση διδύμων).
Μόνη παράβλεψη ήταν ότι οι γυναίκες, σαν βρέθηκαν στο πλοίο, συγχρόνισαν την περίοδο τους, οπότε υπήρχε μια κοινή περίοδος αγαμίας (και μη-γονιμότητας), καθώς και πολλών καβγάδων, αφού το διαστρικό ταξίδι σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη έμμηνο ρήση δημιούργησε μια αφόρητη κατάσταση στο πλοίο.
~~
Εξ ορισμού αποκλείστηκαν οι ομοφυλόφιλοι κι αυτό δημιούργησε πολλές αντιδράσεις και μηνύσεις στο Διεθνές Δικαστήριο, για αποκλεισμό και παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Ο δικαστής Φουκώ, ομοφυλόφιλος κι ο ίδιος, αποφάνθηκε ότι ούτως ή άλλως το 5% των νέων Αποίκων, των παιδιών που θα γεννιόντουσαν, θα ήταν ομοφυλόφιλοι, οπότε δεν υπήρχε παραβίαση.
Κάποιοι πρότειναν να μη γίνουν δεκτά άτομα με ψυχικές παρεκκλίσεις στο ιστορικό της οικογένειας τους. Όμως η Επιτροπή Αποίκισης, που ονομάστηκε Homer, αποφάνθηκε ότι τα γονίδια παρέκκλισης ήταν απαραίτητα για τη συγκρότηση ενός δημιουργικού νέου πληθυσμού.
Απορρίφθηκαν εξ αρχής όλοι οι θρήσκοι, καθώς οι πεποιθήσεις τους απαγόρευαν την πολυγυνία, που ήταν απαραίτητη για την νέα αποικία.
Τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια δεν λήφθηκαν υπόψιν, προκειμένου να μπορούν όλοι να συμμετέχουν στην κλήρωση.
Οι Άποικοι επιλέχτηκαν με ίση κατανομή και απ” τις 12 Ομοσπονδίες, αφού η επιμειξία παράγει πιο υγιή άτομα.
~~
Η 13 Ομοσπονδία αρνήθηκε να συμμετάσχει, όπως είχε αρνηθεί να πάρει μέρος και στην προσπάθειας επίλυσης του γρίφου της σκουληκότρυπας.
Έτσι κι αλλιώς η 13η δεν συνεργαζόταν με τις άλλες δώδεκα -κι εκείνες της είχαν κυρήξει οικονομικό πόλεμο.
Στη 13η το πολίτευμα οριζόταν ως Συλλογική Διακυβέρνηση, αλλά οι άλλοι δώδεκα τους έλεγαν απαξιωτικά: «Οι αναρχικοί των τροπικών».
Η 13η υποστήριζε ότι τα προβλήματα που τους οδηγούσαν στην αποίκιση νέων πλανητών δεν θα λύνονταν με τη φυγή, αλλά μόνο με τη διάλυση των CMC (Capital Mega Companies), την απόλυτη κατάργηση του χρήματος και τη Συλλογική Διακυβέρνηση.
Καθώς κι ότι η αποίκιση απλά θα μετέθετε το πρόβλημα σ” έναν νέο πλανήτη. Το όλο εγχείρημα, συνέχισαν, δεν ήταν παρά ένα παραπλανητικό σόου, που ως σκοπό είχε να ξεχάσουν οι πολίτες των 12 Ομοσπονδιών την υποβάθμιση της ζωής τους.
Οι 12 Ομοσπονδίες τους αγνόησαν και προχώρησαν στην παγκόσμια κλήρωση (που θα μεταδιδόταν ζωντανά σε όλο τον πλανήτη).
~~
Σχεδόν όλοι (πέρα απ” αυτούς που αποκλείστηκαν) προσφέρθηκαν εθελοντικά, ίσως γιατί δεν έγινε γνωστό ότι το πλήρωμα του πρώτου πλοίου δεν θα επικοινωνούσε ξανά με τον μητρικό πλανήτη.
Αυτά ήταν τα δύο ελαττώματα της σκουληκότρυπας: Πρώτον, ότι δεν λειτουργούσε αμφίδρομα, ήταν μονόδρομος.
Το πλοίο μπορούσε να πάει απ” την Τροία προς την Ιθάκη, αλλά δεν μπορούσε να γυρίσει απ” τον ίδιο δρόμο.
Και δεύτερον, τα ραδιοσήματα δεν μπορούσαν να περάσουν από μέσα της (προς οποιαδήποτε κατεύθυνση).
Αυτό σήμαινε ότι οι πρώτοι άποικοι θα βρίσκονταν στον Δίδυμο Πλανήτη σε τρία χρόνια, αλλά για να επικοινωνήσουν θα χρειάζονταν 8111+8111 χρόνια, για να πάει το σήμα και να επιστρέψει.
Οπότε η μητρόπολη θα μάθαινε για την τύχη των αποίκων μετά από 8111 χρόνια και θα μπορούσε να απαντήσει σε 16222 χρόνια (αν οι άποικοι έβρισκαν ασθλατώνιο, τη μόνη πηγή ενέργειας που θα μπορούσε να συντηρήσει το πλοίο και τα συστήματα επικοινωνίας).
Αυτές οι «λεπτομέρειες» δεν ανακοινώθηκαν στους εθελοντές της κλήρωσης ούτε στους 144 αποίκους που «κέρδισαν».
Πριν την κλήρωση διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι αδυναμίες της σκουληκότρυπας, αλλά οι 12 Ομοσπονδίες το χαρακτήρισαν εγκληματική προβοκάτσια των Αναρχικών των Τροπικών.
~~
Την Κυριακή, 15 Αυγούστου του 2049 μ.Κ.Ε. (μετά Κοινής Εποχής) ορίστηκε η αποχώρηση του πρώτου πλοίου, της Κιβωτού Ⅰ.
Το μεγαλύτερο μέρος της Κιβωτού θα ήταν ένας υδροπονικός κήπος, που θα παρείχε τροφή, αλλά κυρίως οξυγόνο. Η πλοήγηση θα ήταν αυτόματη, αφού κανείς απ” τους κληρωτούς δεν είχε γνώσεις διαστημοπλοΐας -κι άλλωστε οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι πολύ πιο αξιόπιστοι απ” τους ανθρώπους.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι πρώτοι άποικοι, πέρα απ” το ελευθεριακό σεξ, είχαν υποχρέωση να παρακολουθούν τα «μαθήματα αποίκισης».
Αυτά αφορούσαν στην ιατρική και τη γενετική, τη βοτανολογία, τη ζωολογία, τη μετεωρολογία, τη μηχανολογία, την ψυχολογία, τη βρεφοκομία, τη διαχείριση ακραίων συνθηκών, τη μάχη σώμα με σώμα, τη χρήση των όπλων, τη μαγειρική και άλλα.
Ως ψυχαγωγία θα είχαν μουσική, κινηματογράφο, λογοτεχνία και ζωγραφική. Αυτές οι τέσσερις τέχνες επιλέχτηκαν ως οι πιο ευχάριστες.
Οι 144 άποικοι, άντρες και γυναίκες, θα ήταν όλοι ισότιμοι, χωρίς κάποιον αρχηγό ή ανώτερο. Αυτή την τακτική προτίμησαν οι επιστήμονες που σχεδίασαν την Οδύσσεια, αφού μόνο έτσι θα μπορούσε να υπάρχει η κοινωνία ελευθεριακού σεξ.
Οι Αναρχικοί των Τροπικών επισήμαναν αυτό το παράδοξο: Μια εξουσιαστική κοινωνία επιλέγει ως προτιμότερη τη συλλογική διακυβέρνηση για την πρώτη αποικία. Το media αγνόησαν ή διαστρέβλωσαν το μήνυμα της 13ης.
Η αναχώρηση της Κιβωτού Ι χαιρετίστηκε από τις 12 Ομοσπονδίες ως το μεγαλύτερο επίτευγμα του ανθρώπινου πολιτισμού.
~~
Οι Άποικοι προσαρμόστηκαν γρήγορα στην Κιβωτό, σαν να έπαιρναν μέρος σ” ένα παιχνίδι τηλεοπτικού ρεαλισμού.
Μέχρι να φτάσουν στην Τροία, τη μία άκρη της σκουληκότρυπας (2,5 χρόνια μετά την αναχώρηση) όλες οι γυναίκες είχαν γεννήσει -43 απ” αυτές δυο φορές, ενώ είχαν γεννηθεί και δίδυμα.
Όμως το πέρασμα της σκουληκότρυπας αποδείχτηκε πολύ πιο δύσκολο (φρικιαστικό ουσιαστικά) απ” όσο μπορούσαν να φανταστούν οι επιστήμονες.
Σύμφωνα με το αρχείο του υπολογιστή της Κιβωτού το «Πέρασμα» διήρκεσε μόλις 6 δευτερόλεπτα, όμως στους Άποικους φάνηκε σαν 8111 χρόνια.
Σαν μια κατάσταση αποκόλλησης του νου απ” το σώμα, οι Άποικοι βίωσαν το κενό και την απραξία για 8111 χρόνια -ενώ το σώμα τους γέρασε μόνο κατά έξι δευτερόλεπτα.
Κανένα απ” τα 176 παιδιά δεν άντεξε το Πέρασμα (το Pessah όπως καταχωρήθηκε στο συλλογικό ασυνείδητο). Και σχεδόν όλα τα φυτά της υδροπονικής καλλιέργειας καταστράφηκαν -λες και είχαν νευρικό σύστημα.
Απ” τους 144 οι 60 έπεσαν σε κώμα, αφού ο εγκέφαλος τους δεν μπόρεσε να βγει απ” το Pessah. Άλλοι 40 έχασαν τα λογικά τους. Αυτοί που είχαν τις αισθήσεις τους αναγκάστηκαν να καταφύγουν στον κανιβαλισμό, προκειμένου να επιβιώσουν τους επόμενους έξι μήνες, που θα χρειάζονταν μέχρι να φτάσουν στον Δίδυμο Πλανήτη.
Μεγαλύτερη πίεση ασκήθηκε όταν ο υπολογιστής της Κιβωτού ανακοίνωσε στους επιζήσαντες ότι εξαιτίας της καταστροφής των φυτών το οξυγόνο επαρκούσε μόλις για 5 αποίκους.
Καθώς η Κιβωτός πλησίαζε στον Δίδυμο πλανήτη οι άποικοι αλληλοεξοντώθηκαν -για να επιβιώσουν.
~~
Όταν έκαναν αναγκαστική προσεδάφιση είχαν απομείνει 3 άντρες και 2 γυναίκες.
Ο Αδάμ, ο Κάιν και ο Άβελ από άντρες. Η Εύα και η Λίλιθ, από γυναίκες. Αυτοί έπρεπε να αποικήσουν τον Δίδυμο Πλανήτη.
Πριν σβήσουν τα συστήματα, αφού δεν υπήρχε ίχνος ασθλατωνίου, έστειλαν μόνο ένα μήνυμα, στο οποίο δεν ανέφεραν τίποτα για το Pessah -γιατί μόνο έτσι είχαν ελπίδες να σταλεί μια νέα Κιβωτός.
«Φτάσαμε. Ο Δίδυμος Πλανήτης είναι ιδανικός για εποικισμό. Υπάρχουν νοήμονα ανθρωποειδή, συμβατά με μας και κατάλληλα για επιμειξία, αλλά βρίσκονται σε πολύ αρχέγονο στάδιο.
Ήδη διδάξαμε σε κάποιους τη χρήση της φωτιάς. Η Εύα τους έμαθε να ζωγραφίζουν -και φάνηκε να τους αρέσει.
Η χρήση της γλώσσας είναι περιορισμένη σε καθημερινά και υπαρκτά. Όμως έχουν δυνατότητες να εξελιχτούν.
Το μέρος τους οι αυτόχθονες το αποκαλούν Γη, που σημαίνει κάτι σαν «εδώ» ή «όλος ο κόσμος».
Η ατμόσφαιρα είναι σχεδόν ίδια με τη δική μας. Καιρικές συνθήκες ιδανικές.
Ελάτε. Σας περιμένουμε.»
~~
8111 χρόνια μετά η Μητρόπολη έλαβε το μήνυμα και έστειλε έναν στόλο από Κιβωτούς.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.