Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Αναβλητικότητα: Που οφείλεται και πως να την αντιμετωπίσετε


Το 1/5 των ενηλίκων τείνουν να αναβάλουν τις υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με δημοσίευμα τουPsychology Today, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν αυξημένο άγχος, μειωμένες επιδόσεις στα επαγγελματικά τους, τύψεις και αρνητικές επιδράσεις στην ψυχική και σωματική τους υγεία. Η αναβλητικότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι μια αυτοαναιρούμενη συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από βραχυπρόθεσμα οφέλη αλλά μακροπρόθεσμα προβλήματα.  
anavlitikotita
Γιατί πολλοί άνθρωποι τείνουν να αναβάλουν για αύριο όσα πρέπει να κάνουν άμεσα; Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν τουλάχιστον 5 λόγοι που οδηγούν τους ανθρώπους στην αναβλητικότητα:

1. Οι άνθρωποι που δεν έχουν καλή σχέση με τον εαυτό τους, τείνουν να αισθάνονται περισσότερο άγχος κάθε φορά που έχουν μια υποχρέωση ή πρέπει να ολοκληρώσουν μια εργασία με αποτέλεσμα να αναβάλουν τις υποχρεώσεις τους. Προσπαθήστε να μην ασκείτε έντονη κριτική στον εαυτό σας και να αποδεχτείτε ότι κανείς δεν είναι τέλειος!
art-woman2. Οι γονείς, τα αδέρφια ή σημαντικά πρόσωπα στη ζωή σας που θεωρείτε πρότυπα μπορεί να σας έμαθαν να είστε αναβλητικοί. Μάθετε από τα λάθη τους και προσπαθήστε να έχετε πρότυπα στη ζωή σας που έχουν θετική επίδραση στην καθημερινότητά σας.
3. Αναβάλλετε επειδή δεν πιστεύετε ότι θα είστε αποτελεσματικοί. Πολλές φορές αν δεν προσπαθήσουμε δεν καταφέρνουμε τίποτα. Είναι καλύτερο να μειώσετε τις αρνητικές σκέψεις και να βλέπετε με θετική ματιά όσα πρέπει να κάνετε καθημερινά.
4. Δεν έχετε χρόνο: Οι περισσότεροι αναβάλουμε κάτι επειδή πιστεύουμε ότι δεν έχουμε αρκετό χρόνο . Καλό είναι να προγραμματίζετε τις υποχρεώσεις σας έτσι ώστε να προλάβετε να κάνετε όσα πρέπει για να μην αγχωθείτε αργότερα. Ξυπνήστε νωρίτερα ή βάλτε τις σωστές προτεραιότητες.
5.Είστε τελειομανείς: Περιμένετε την ιδανική στιγμή ώστε να ασχοληθείτε με μια συγκεκριμένη υποχρέωση. Μην βάζετε δύσκολα στον εαυτό σας και αποδεχτείτε ότι μερικές φορές δεν χρειάζεται όλα να γίνουν στην εντέλεια. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.