Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ο πραγματικός λόγος που υποφέρετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (και τι μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό)


το-πραγματικό λόγο-που-υποφέρετε-από-οξύ-παλινδρόμηση-και-τι-you-can-do-γι 'αυτό,

Όταν τρώτε πικάντικες τροφές, αισθάνεστε σαν να έχετε ένα βασανιστικό, αίσθημα καύσου στο στήθος σας; Ξυπνάτε στη μέση της νύχτας με μια αίσθηση σαν να κατάπιατε μια μπάλα φωτιάς; Αν ναι, τότε μάλλον πάσχετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.
Στην είσοδο του στομάχου υπάρχει μια "βαλβίδα", ένας μυς σε σχήμα δακτυλίου που ονομάζεται οισοφαγικός σφιγκτήρας.
Κανονικά, αυτός ο μυς κλείνει αμέσως μόλις η τροφή περνά μέσα από αυτό. Αν, όμως, δεν λειτουργεί σωστά ή αν ανοίγει πολύ συχνά, τότε το οξύ που παράγεται από το στομάχι σας μπορεί να κινηθεί προς τα επάνω, στον οισοφάγο σας.
Αυτό μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως "κάψιμο" και πόνο (καούρα). Εάν τα συμπτώματα αυτής της κατάστασης σας συμβαίνουν περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα, τότε έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση οξέος, η οποία είναι γνωστή και ως όξινη παλινδρόμηση.
Η πραγματική αιτία της παλινδρόμησης οξέος
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση προκαλείται από την υπερβολική παραγωγή οξέος στο στομάχι. Ωστόσο, η έρευνα αποκάλυψε ότι η καούρα πράγματι αυξάνει με την ηλικία, και συμπτωματικά, η ποσότητα του οξέος που παράγει το στομάχι μας στην πραγματικότητα μειώνεται με την ηλικία. Έτσι, αν το στομάχι σας παράγει λιγότερο οξύ, ακόμη τα περιστατικά καούρας αυξάνονται με την ηλικία, τι είναι αυτό που προκαλεί την κατάσταση να αναπτυχθεί σε τόσους πολλούς ανθρώπους;
Λοιπόν, αυτό που στην πραγματικότητα ήταν κοινή πεποίθηση είναι ότι η GERD είναι το αποτέλεσμα μιας ανωμαλίας στην κατώτερη οισοφαγική βαλβίδα. Αυτή η βαλβίδα χωρίζει το κατώτερο τμήμα του οισοφάγου από το στομάχι και υποτίθεται ότι εμποδίζει τα οξέα του στομάχου να κινηθούν πάνω στον οισοφάγο. Όταν συμβεί μια ανωμαλία σε αυτή τη βαλβίδα, τα οξέα του στομάχου διογκώνονται και το αποτέλεσμα είναι η παλινδρόμηση οξέος.
Αυτή δεν είναι η μόνη αιτία της παλινδρόμησης οξέος . Η καούρα είναι συχνά μια παρενέργεια που βιώνουν οι έγκυες γυναίκες. Ο λόγος για αυτό είναι η παραγωγή ορμονών από το σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτές οι ορμόνες προκαλούν πραγματικά πίεση στη βαλβίδα του οισοφάγου, με αποτέλεσμα την καούρα.
Οι άνθρωποι που πάσχουν από διαφραγματοκήλες είναι επίσης επιρρεπείς σε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Αυτό το είδος της κήλης αναγκάζει το ανώτερο τμήμα του στομάχου να κινηθεί προς τα επάνω στο στήθος. Σε σοβαρές περιπτώσεις η διαφραγματοκήλη, όπου το στομάχι κινείται πολύ μακριά πάνω στο στήθος, προς τον οισοφάγο, έχει ως επίπτωση την καούρα.
Οι άνθρωποι που είναι υπερβολικά υπέρβαροι τείνουν επίσης να βιώσουν παλινδρόμηση οξέος. Η περίσσεια βάρους που είναι αποθηκευμένη στο σώμα μπορεί να προκαλέσει πραγματικά υπερβολική πίεση στο στομάχι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει οξύ που ''χύνεται'' έξω από το στομάχι και μέσα στον οισοφάγο.
Πώς να θεραπεύσετε την Γαστροοισοφαγική 
Παλινδρόμηση
Εάν πάσχετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση , χρειάζεστε πιθανώς απεγνωσμένα μια θεραπεία. Υπάρχουν πολλές επιλογές που είναι διαθέσιμες για την αντιμετώπιση αυτού του όρου, συμπεριλαμβανομένων των:
  • Συνταγογραφούμενα φάρμακα
  • Χωρίς συνταγή φάρμακα
  • Αλλαγή στη διατροφή
  • Απώλεια βάρους
  • Χειρουργική
Ποια είναι η καλύτερη θεραπευτική επιλογή για σας; Αυτό εξαρτάται από το τι προκαλεί την παλινδρόμηση οξέος σας. Εσείς και ο γιατρός σας μπορείτε να συζητήσετε τις καλύτερες επιλογές για σας και να καταλήξετε σε ένα προσαρμοσμένο σχέδιο δράσης για την ανακούφιση της καούρας σας.
http://www.onmed.gr/ygeia/item/323067-gastrooisofagiki-palindromisi-ti-einai--aitia-kai-symptomata
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.