Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ο αριθμός

thenumber1

Υπάρχει άραγε κάποια αντικειμενική εκτίμηση για το πόσους σεξουαλικούς συντρόφους πρέπει να έχει κάποιος στην ζωή του; Υπάρχει αλήθεια ο ‘σωστός’ και ο ‘λάθος’ αριθμός; Και πόσο τελικά επηρεάζει αυτός ο αριθμός την ζωή ενός ανθρώπου, τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά;
Όλοι έχουν έναν ‘αριθμό’. Μην προσπαθήσετε να το αρνηθείτε. Δεν θα σας πιστέψει κανείς. Αν αυτό υπάρχει σε μια καταγεγραμμένη λίστα με πολλές ή λίγες λεπτομέρειες, ή αν άπλα είναι όλα καλά φυλαγμένα στο μυαλό σας, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Γι’ αυτό και σας προτείνουμε να μην υποστηρίξετε ότι ‘δεν θυμάστε’, να μην δείξετε αδιάφοροι και υπεράνω και σε καμία περίπτωση, μην πείτε «στάσου, ένα λεπτό…» και ξεκινήσετε να μετράτε με τα δάκτυλα κοιτώντας προς τα πάνω σκεπτικά. Στην τελική, να μην υποκριθείτε. Δεν είναι κακό να τον διατηρείτε. Αποδεχτείτε την προ-διάθεση όλων των ανθρώπων στην συλλογή των εμπειριών, ειδικά των ευχάριστων.
Το αν επιλέξετε όμως να μοιραστείτε την πληροφορία αυτή, είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα. Είναι αναμφισβήτητα μια εμπιστευτική πληροφορία που χρήζει ειδικής διαχείρισης. Ο λόγος που την κάνει εμπιστευτική είναι διότι αυτός ο πολύ ιδιαίτερος αριθμός σέρνει μια ουρά από στερεότυπα και φανταστικά συμπεράσματα τα οποία μπορούν να καταπιούν την προσωπικότητα σας. Είτε ο αριθμός αυτός είναι μικρός, αναμενόμενος ή μεγάλος, θα σας στιγματίσει με κάποιον τρόπο. 
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, ο μέσος όρος για ολόκληρη την ζωή ενός άντρα κυμαίνεται μεταξύ των 9 με 10 σεξουαλικών συντρόφων. Στην γυναίκα αντίστοιχα, ο αριθμός κυμαίνεται μεταξύ 4ων με 5. Είναι μια μέτρηση που για να εκτιμηθεί, πρέπει να λάβουμε υπόψη και όλες τις παραμέτρους της. Είναι για παράδειγμα σε απόλυτη συνάρτηση με την εποχή που εξετάζουμε, την χώρα και την ηλικία. Οι αριθμοί για τους άνδρες και τις γυναίκες αντίστοιχα, που αναφέρθηκαν εδώ, εκπροσωπούν ένα βασικό πλαίσιο που αφορά την εποχή μας και σε παρόμοιες κοινωνίες με την δική μας.
thenumber2
Είναι λοιπόν τα όρια αυτά, του μέσου όρου, που υποδεικνύουν την λεγόμενη ‘αντικειμενική εκτίμηση’ περί του αποδεκτού αριθμού; Σε καμία περίπτωση. Λογικά σκεπτόμενοι, δεν μπορούμε να κρίνουμε τον ‘αριθμό’ παρά μόνο αν εξετάζουμε κάθε περίπτωση ανθρώπου μεμονωμένα και ξεχωριστά. Η λογική αυτή όμως, δεν κυριαρχεί στην σκέψη μας όταν ερχόμαστε σε πρώτη επαφή με αυτή την πληροφορία για κάποιο άλλο πρόσωπο ή ακόμα και για τον εαυτό μας. Έχουμε την διάθεση να αντλήσουμε γρήγορα συμπεράσματα. Έτσι βιαζόμαστε στο να χαρακτηρίσουμε κάποιον αναλόγως ή να πιέσουμε ψυχολογικά τον εαυτό μας, είτε προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση.
Πιο πολύ στο ανδρικό φύλο, είναι σύνηθες να συναντήσεις έναν ελάχιστο ‘πήχη’, που θέτει έναν άνδρας μόνος του και ανάλογα με τις προσδοκίες του, που θα πρέπει για κάποιον αόριστο λόγο να φτάσει στην ζωή του πριν, κατά κάποιον τρόπο, κατασταλάξει. Αν και «εφηβική» η προσέγγιση αυτή, δεν παύει να ισχύει και να επηρεάζει την ζωή ενός άνδρα. Η πληρότητα, όπως ο κάθε ένας την αντιλαμβάνεται, έχει άμεση σχέση με την εξέλιξη της συμπεριφοράς ενός ανθρώπου. Ο ‘αριθμός’ αυτός, καταφέρνει αναπόφευκτα να τρυπώσει σε αυτό το παιχνίδι του μυαλού.
Το γυναικείο φύλο από την άλλη είναι πιο ώριμο και αρκετά πιο πρακτικό. Στην περίπτωση της γυναίκας, η πληρότητα είναι περισσότερο συνδεδεμένη με την ψυχολογία της παρά με τον ‘αριθμό’. Επίσης, τα ταμπού και τα στερεότυπα τα οποία συνοδεύουν τον ‘αριθμό’, την αποτρέπουν από τον φανερό υπολογισμό του. Ο αριθμός όμως δεν παύει να υπάρχει και εδώ, απλά είναι απόρρητος. Το μυστικό σε αυτή την περίπτωση είναι επτασφράγιστο. Αν είστε άνδρας και ευελπιστείτε να μάθετε τον ‘αριθμό’ της κοπέλας σας, απλά ξεχάστε το. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να προσθέσετε μια μεταβλητή ‘Χ’ σε ότι αριθμό σας πει. Αν είστε γυναίκα και έχετε την αντίστοιχη επιθυμία, κάντε το αντίθετο. Δηλαδή αφαιρέστε μια μεταβλητή από τον αριθμό που θα σας αποκαλύψει. Τώρα αν η αναμενόμενη μεταβλητή μπορεί να είναι το ένα ή το δέκα ή το είκοσι, αυτό το αφήνω σε σας να το εκτιμήσετε.
Συμπερασματικά, όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει ‘σωστός’ και ‘λάθος’ αριθμός. Πρόκειται για κάτι πλασματικό και αφηρημένο. Η επιδίωξη της ευτυχίας, αν όλα καταλήγουν εκεί, δεν εξαρτάται από την πρόσθεση αυτή και δεν υπάρχουν πρότυπα στην συσσώρευση εμπειριών που να μας παροτρύνουν προς αυτό τον δρόμο. Αντίθετα θα βρούμε πολλές περισσότερες περιπτώσεις ανθρώπων που να μας ενθαρρύνουν στην διερεύνηση πιο ουσιαστικών εμπειριών.
Ο διάσημος αμερικάνος μπασκετμπολίστας Wilt Chamberlain (1936 – 1999) ισχυρίστηκε στο βιβλίο του το 1991 ότι είχε κοιμηθεί με 20.000 διαφορετικές γυναίκες στην ζωή του. Όταν τον ρώτησαν για αυτό υποστήριξε ότι δεν έκανε τίποτα περίεργο. Είπε με περισσή απλότητα: «Έκανα ακριβώς ό,τι ήταν φυσικό, δηλαδή κυνηγούσα κυρίες που μου άρεσαν, όποιες και αν ήταν, όπου και αν ήταν». Αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος λοιπόν, τοποθέτησε σίγουρα τον ‘αριθμό’ σε άλλο επίπεδο. Υπερβολή από κάθε οπτική, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ανακαλύψεις την ουσία κάποιου θέματος πέρα από το να το εξετάσεις στην υπερβολή του. Όσο πιο έντονη είναι αυτή, τόσο πιο ξεκάθαρη γίνεται η ουσία του θέματος. Λίγο πριν πεθάνει, το 1999, σε μια συνέντευξη είπε το εξής: «Το να έχεις χίλιες διαφορετικές κυρίες είναι μια αρκετά καλή εμπειρία, έμαθα στη ζωή μου. Ανακάλυψα όμως επίσης, ότι το να πας με μια γυναίκα χίλιες διαφορετικές φορές, είναι πιο ικανοποιητικό».
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.