Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ο Πληρέστερος Κατάλογος Πρακτικών Συμβουλών (Μέρος Δεύτερο)

Αποτέλεσμα εικόνας για 736 πρακτικές συμβουλες

 Αν σας άρεσε το πρώτο μέρος, θα σας αρέσει και η συνέχεια...

51. Διώξτε τα ποντίκια.
Βάλτε φύλλα δάφνης, στα σημεία από τα οποία περνούν τα ποντίκια, για να τα απομακρύνετε.

52. Λαμπερά πλακάκια και πορσελάνες.
Τρίψτε τα πλακάκια και τις πορσελάνες, με ένα πανί καλά εμποτισμένο με ξύδι, για να ξαναβρούν την λάμψη τους.

53. Κοσμήματα τα οποία αφήνουν σημάδι.
Εάν ένα δακτυλίδι, ή ένα κολιέ, μαυρίζει το δέρμα σας, περάστε τό εσωτερικό τού κοσμήματος, με λίγο διαφανές βερνίκι για τα νύχια.

54. Κρύωμα εξπρές.
Όταν θέλουμε να κρυώσουμε γρήγορα ένα φαγητό, ή ένα ρόφημα, πρέπει να βάζουμε το σκεύος σε μία λεκάνη με παγάκια, στα οποία θα έχουμε ρίξει μία χούφτα αλάτι χονδρό.

55. Πώς θα βγάλετε ένα ούπα από τον τοίχο.
Θέλετε να βγάλετε ένα ούπα; Πρέπει να βάλετε μία μεγάλη βίδα και μετά να την τραβήξετε με μία πένσα, οπότε θα βγει μαζί και το ούπα.

56. Πώς θα κάνετε μία τρύπα χωρίς σκόνη.
Για να αποφύγετε να σας έλθει όλη η σκόνη στα μάτια, όταν κάνετε μία τρύπα στο ταβάνι, αρκεί να τρυπήσετε ένα πλαστικό καπάκι στο κέντρο και να περάσετε το τρυπάνι σας σε αυτό, έτσι ώστε να δέχεται το καπάκι, όλη την σκόνη.



57. Πώς θα βάψετε μία σκάλα.
Πώς θα βάψετε μία σκάλα χωρίς να καταδικάσετε την πρόσβαση στο σπίτι; Βάφοντας απλώς ένα στα δύο σκαλιά. Έτσι, θα υπάρχει πάντα ένα, στο οποίο θα μπορείτε να πατάτε για να μπείτε ή να βγείτε.

58. Κολλάτε καλά το αυτοκόλλητο πλαστικό.
Για να αποφύγετε συστολή του αυτοκόλλητου μετά την τοποθέτησή του, με αποτέλεσμα χάσματα ανάμεσα στις συνδέσεις, αρκεί να το αφήσετε μερικές ώρες στο ψυγείο, πριν το τοποθετήσετε.

59. Καρφώστε χωρίς κίνδυνο.
Εάν έχετε την άσχημη συνήθεια να κτυπάτε τα δάκτυλά σας για να βάλετε ένα καρφί, υιοθετείστε το ακόλουθο πολύτιμο τέχνασμα. Πριν καρφώσετε το καρφί, βάλτε την άκρη σε ένα κομμάτι χαρτόνι. Θα κρατάτε το καρφί πιάνοντας το χαρτόνι με το ένα σας χέρι και θα καρφώνετε με το άλλο.

60. Εξαλείψτε τις φουσκάλες από την ταπετσαρία.
Οι φουσκάλες, είναι συχνά εφιάλτης όταν τοποθετούμε την ταπετσαρία. Για να τις εξαλείψετε, πρέπει να κάνετε μία μικρή εντομή σε σχήμα σταυρού στο κέντρο της φουσκάλας και να ξαναρίξετε λίγη κόλλα με μία σύριγγα. Ενώστε μετά πάλι τις άκρες, πιέζοντας με δύναμη. Απομακρύνετε την περίσσεια της κόλλας, με ένα υγρό σφουγγάρι.

61. Καλά στερεωμένη λαβή στο σφυρί σας.
Με τον καιρό, μπορεί να τύχει να χαλαρώσει η λαβή του σφυριού σας. Βουτήξτε την σε κρύο νερό, μία ολόκληρη νύκτα. Το νερό θα φουσκώσει το ξύλο και η λαβή δεν θα κινείται πια.

62. Πώς θα βγάζετε μία σκουριασμένη βίδα.
Όταν θέλουμε να τραβήξουμε μία βίδα κάπως σκουριασμένη, πρέπει να θερμαίνουμε το κεφάλι της (με έναν αναπτήρα) πριν την ξεβιδώσουμε. Μπορούμε επίσης, να θερμάνουμε την άκρη ενός κατσαβιδιού, η οποία θα μεταδώσει την θερμότητα, μόλις τοποθετηθεί επάνω στην βίδα.

63. Θαμπά κοσμήματα.
Τα κοσμήματά σας είναι κάπως θαμπά; Βουτήξτε τα σε ένα λουτρό αμμωνίας (μερικές σταγόνες σε 1 λίτρο ζεστό νερό). Τρίψτε τα με μία μαλακή βούρτσα και ξεπλύνετέ τα με καθαρό νερό.

64. Λεκιασμένες πήλινες γλάστρες.
Πολλές φορές, οι πήλινες γλάστρες έχουν λευκούς λεκέδες, οι οποίοι οφείλονται στην υγρασία. Για να τους σβήσετε, πρέπει να τους τρίψετε με ένα συρματάκι εμποτισμένο με ξύδι και μετά να το ξεβγάλετε. Δυστυχώς, οι λεκέδες επανέρχονται και πρέπει να επαναλαμβάνετε την διαδικασία.

65. Μυρωδιά χλωρίνης.
Διώχνετε την δυσάρεστη μυρωδιά της χλωρίνης από τα χέρια σας, τρίβοντάς τα με ξύδι, ή με λεμόνι. Μετά, πλύνετέ τα με σαπούνι, τύπου Μασσαλίας.

66. Κολλημένα μεταξύ τους γραμματόσημα.
Η υγρασία κόλλησε τελικώς τα γραμματόσημα μεταξύ τους. Μην ξεχνάτε λοιπόν, ότι η κατάψυξη μπορεί να σας βοηθήσει να τα ξεκολλήσετε. Παραμονή μίας ώρας περίπου στο κρύο, τους επιτρέπει να ξεκολλήσουν εύκολα.

67. Εύκολο άνοιγμα.
Εάν σπάσει το δακτυλίδι το οποίο ανοίγει το κουτάκι των αναψυκτικών, ή της μπύρας, μην απελπισθείτε. Ακόμη και χωρίς ανοικτήρι, μπορείτε να το ανοίξετε εύκολα. Αρκεί να πιέσετε την λαβή ενός κουταλιού, στο περίγραμμα του ανοίγματος.

68. Για το τζάκι.
Για να ξαναδώσετε λίγη ζωντάνια στην φωτιά του τζακιού σας, η οποία σβήνει, πετάξτε, με προσοχή, μία χούφτα χονδρό αλάτι στις στάχτες και οι φλόγες θα τιναχθούν.

69. Λαμπερά συνθετικά.
Εάν τα συνθετικά σας υφάσματα (π.χ. κουρτίνες) έχουν κιτρινίσει, πλύνετέ τα, προσθέτοντας στο τελευταίο ξέβγαλμα, 2-3 κουταλιές της σούπας, ξύδι. Θα ξαναγίνουν λαμπερά.

70. Άπλωμα λευκών ρούχων.
Όταν απλώνετε λευκά μακό, ή πουκάμισα, έξω στην λιακάδα για να στεγνώσουν, γυρίζετε το μέσα έξω, για να μην σας κιτρινίσουν. Και μην τα στεγνώνετε ποτέ επάνω στο καλοριφέρ, γιατί η ζέστη θα τα κιτρινίσει σίγουρα.

71. Λευκότερα λευκά.
Για λευκότερα λευκά, κάθε τόσο πλένετέ τα σε υψηλές θερμοκρασίες, ώστε να διατηρούν την λαμπρότητά τους.

72. Γυάλισμα των φύλλων των φυτών..
Για να γυαλίζουν τα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου, «σκουπίστε» τα με πανάκι, το οποίο έχετε βουτήξει σε ελαφρύ διάλυμα σόδας φαγητού, με νερό.

73. Για τα μήλα και τα κολοκυθάκια.
Προσθέστε στο νερό στο οποίο βράζετε τα μήλα για κομπόστα, λίγη σόδα φαγητού. Έτσι, τα μήλα σας δεν θα μαυρίσουν. Κάντε το ίδιο και όταν βράζετε κολοκυθάκια. Θα διατηρήσουν ένα υπέροχο, φωτεινό, πράσινο χρώμα.

74. Καινούργια δερμάτινα.
Τα δερμάτινά σας θα μοιάζουν πάντοτε σαν καινούργια, εάν κάθε τόσο τα περνάτε με ένα πανάκι, το οποίο θα έχετε βουτήξει σε ελαφρύ διάλυμα σόδας φαγητού, με νερό.

75. Καθαρίστε τα πάνινα ζωάκια των παιδιών.
Καθαρίστε τα πάνινα ζωάκια των παιδιών, με κορνφλάουρ! Με ένα καθαρό, μαλακό πανί, τρίψτε όλα τα ζωάκια, χρησιμοποιώντας άφθονο κορνφλάουρ, έτσι ώστε να τα «αλευρώσετε» καλά. Αφήστε τα τουλάχιστον μία ώρα και μετά βουρτσίστε τα πολύ καλά. Μαζί με το κορνφλάουρ θα φύγει και όλη η σκόνη και το ζωάκι θα είναι πάλι καθαρό και αφράτο.

76. Πριν καθαρίσετε έναν λεκέ στο χαλί.
Πριν προσπαθήσετε να καθαρίσετε έναν λεκέ στο χαλί σας, χρησιμοποιήστε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πιέστε το στον λεκέ, ώστε να «πάρει» όλα τα υγρά. Οι φρέσκοι λεκέδες φεύγουν είτε με αμμωνία, είτε με σαπούνι για πλύσιμο στο χέρι, διαλυμένο σε νερό. Πάρτε τον αφρό του λεκέ, με κάθετες, οριζόντιες και διαγώνιες κινήσεις, έτσι ώστε να μετακινηθεί το πέλος, προς όλες τις κατευθύνσεις. Εάν είναι η πρώτη φορά που πλένετε το χαλί, δοκιμάστε πρώτα την επίδραση του απορρυπαντικού σε κάποιο σημείο το οποίο καλύπτεται από έπιπλα, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ξεβάψει.

77. Αφού καθαρίσετε έναν λεκέ στο χαλί.
Αφού καθαρίσετε κάποιον λεκέ στο χαλί σας, σκεπάστε τό σημείο με μία καθαρή πετσέτα και από πάνω τοποθετήστε ένα χονδρό βιβλίο. Αφήστε το έτσι, για όσο πιο πολλές ώρες μπορείτε, ώστε η πετσέτα να απορροφήσει όλη την υγρασία. Οι ίνες του χαλιού ρουφούν τον λεκέ, ο οποίος μπορεί να έχει «καθίσει» κάτω-κάτω, με αυτό το σύστημα, όμως, η πετσέτα θα απορροφήσει τα πάντα και αποκλείεται να ξαναεμφανισθεί η ενοχλητική κηλίδα.

78. Διακόσμηση ποτηριών σερβιρίσματος.
Διακοσμήστε τα ποτήρια όπου θα σερβίρετε κάποιο απεριτίφ με γλυκιά γεύση! Βάλτε σε ένα μπωλ, φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, ή λεμονιού και σε ένα δεύτερο, ζάχαρη άχνη. Βουτήξτε το χείλος του ποτηριού, πρώτα στον χυμό και μετά στην ζάχαρη. Βάλτε για λίγο τα ποτήρια στην κατάψυξη, ώστε να σταθεροποιηθεί το γαρνίρισμα και μετά γεμίστε τα με το απεριτίφ και... παρουσιάστε τα.

79. Σωτάρισμα με ζάχαρη.
Αποφασίσατε να συνοδεύσετε το ψητό με καροτάκια και κρεμμύδια σωτέ; Για να πάρουν ένα ορεκτικό χρυσαφένιο χρώμα, τυλίξτε τα σε λίγη ζάχαρη άχνη και μετά σωτάρετέ τα. Θα αποκτήσουν μία υπέροχη εμφάνιση και, φυσικά, μία ακόμη πιο υπέροχη γεύση.

80. Πάλι βραστά αντίδια;
Σας αρέσουν τα αντίδια, αλλά πάλι βραστά θα τα κάνετε; Δοκιμάστε να τα σιγοψήσετε με λίγο βούτυρο, χυμό λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας, ζάχαρη άχνη.

81. Σάλτσα της τελευταίας στιγμής.
Όλα είναι έτοιμα, εκτός από την σάλτσα του ψητού. Οι καλεσμένοι σας θα έλθουν από στιγμή σε στιγμή... και ανακαλύπτετε ότι δεν έχετε άσπρο κρασί για να φτιάξετε την σάλτσα! Διαλύστε λίγο ξύδι σε νερό, προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και... να το υποκατάστατο του κρασιού! Η σάλτσα σας θα γίνει γευστικότατη, όπως πάντα.

82. Για να μην μυρίζει η τσαγιέρα.
Η τσαγιέρα έμεινε στο ράφι όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, και τώρα που θέλετε να την χρησιμοποιήσετε, μυρίζει κάπως. Εάν, όμως, βάλετε έναν κύβο ζάχαρης στον πάτο της, ακόμα κι αν μένει αχρησιμοποίητη για μεγάλα χρονικά διαστήματα, δεν θα μυρίζει ποτέ.

83. Καθαρισμός αντικειμένων με λεπτό στόμιο.
Εάν το βάζο ή η κρυστάλλινη κανάτα σας, έχει λεπτό στόμιο και δεν χωράει να περάσει το χέρι σας για να το καθαρίσετε καλά, μην στενοχωρείσθε. Ρίξτε του μία χούφτα χονδρό αλάτι και προσθέστε ξύδι και ζεστό νερό. Κουνήστε το με δύναμη πάνω-κάτω. Το αλάτι θα «ξύσει» τα σημεία που πρέπει και θα αφαιρέσει τα άλατα. Ξεβγάλετε πολύ καλά και το βάζο, ή η κανάτα σας, θα λάμπει και πάλι.

84. Προβλήματα τα οποία δημιουργεί η μούχλα.
Το πατάρι σας, ή κάποιο ντουλάπι, το οποίο ακουμπά σε εξωτερικό τοίχο, πιάνει υγρασία και έχει μία δυσάρεστη μυρωδιά. Τα πράγματα τα οποία φυλάτε, κινδυνεύουν να μουχλιάσουν. Ξεπεράστε αυτό το πρόβλημα, κρεμώντας καμμιά δεκαριά κομμάτια κιμωλίας, σε κάποιο σημείο του ντουλαπιού. Η κιμωλία, θα απορροφά ως δια μαγείας την υγρασία και τα ρούχα, ή τα βιβλία σας, δεν θα υποφέρουν από την «κλεισούρα».

85. Λεκές από καφέ στο στρώμα.
Ο κυριακάτικος καφές στο κρεββάτι, είχε σαν αποτέλεσμα, το να λεκιάσετε το στρώμα σας. Επειδή δεν είναι πολύ εύκολο να το πλύνετε, σκεπάστε τον λεκέ με ένα παχύρρευστο μείγμα, το οποίο θα φτιάξετε με αλεύρι και νερό. Αφήστε το να στεγνώσει καλά και ξύστε το με το μαχαίρι. Μαζί του θα φύγει και ο λεκές.

86. Εάν η μυρωδιά της ναφθαλίνης είναι ενοχλητική.
Εάν η μυρωδιά της ναφθαλίνης σας ενοχλεί, πολεμήστε τον σκώρο με γαρύφαλλα! Το μπαχαρικό αυτό είναι αρκετά αποτελεσματικό. Βάλτε λοιπόν καρφάκια γαρύφαλλου σε τούλινα σακκουλάκια και κρεμάστε τα στις ντουλάπες σας, ή κρύψτε στις τσέπες των παλτών σας 1-2 γαρύφαλλα και ο σκώρος δεν θα ξαναπλησιάσει.

87. Φραγμένες αποχετεύσεις.
Για να μην αντιμετωπίζετε ποτέ προβλήματα από φραγμένες αποχετεύσεις, ρίχνετε μία φορά την εβδομάδα στον νεροχύτη σας, λίγο καυτό ξύδι.

88. Για να μαγνητίζετε την σκόνη.
Βουτήξτε τα ξεσκονόπανά σας σε μείγμα νερού και ίσης ποσότητας γλυκερίνης. Στύψτε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν. Τώρα πια, θα μαγνητίζουν κυριολεκτικώς την σκόνη, δεν θα την αφήνουν να αιωρείται και τα έπιπλά σας θα γυαλίζουν με μία κίνηση μόνο.

89. Το ράψιμο των κουμπιών.
Εάν βαρεθήκατε να ράβετε τα κουμπιά της οικογένειας, δοκιμάστε ένα πολύ αποτελεσματικό κόλπο. Περάστε τα στο σημείο της κλωστής, με διαφανές βερνίκι νυχιών. Έτσι, η κλωστή θα γίνει πολύ πιο ανθεκτική και τα κουμπιά δεν θα ξηλώνονται κάθε λίγο και λιγάκι.

90. Εάν έχει περισσέψει λίγο πιλάφι.
Περίσσεψε λίγο πιλάφι και δεν ξέρετε τί να το κάνετε; Φτιάξτε μία κοτόσουπα με κύβους, προσθέστε το ρύζι και αυγοκόψτε την. Ή ανακατέψτε το με ωμά, ή βραστά, λαχανικά και λίγο καλαμπόκι, για να φτιάξετε ρυζοσαλάτα.

91. Λερωμένα πόμολα.
Το στρογγυλό πόμολο της πόρτας του παιδικού δωματίου, ή της κουζίνας, είναι πολύ λερωμένο και παιδεύεστε για να το καθαρίσετε; Τυλίξτε το με ένα πανί βουτηγμένο σε απορρυπαντικό, το οποίο θα στερεώσετε σφικτά με λάστιχο. Αφήστε το μία ώρα. Μετά, με λίγο τρίψιμο, όλη η «γλίτσα» θα φύγει πάρα πολύ εύκολα.

92. Καθαρισμός του φούρνου.
Εάν το φαγητό το οποίο ψήσατε στον φούρνο, πιτσίλισε τα τοιχώματά του, ή ξεχείλισε, λερώνοντας το κάτω μέρος, πασπαλίστε τους «λεκέδες», όσο ο φούρνος είναι καυτός, με άφθονο αλάτι. Μόλις ο φούρνος κρυώσει, αρκεί ένα απλό πέρασμα με vertex και θα είναι πεντακάθαρος.

93. Εάν σας ψιλοκαίγεται ή κολλάει το φαγητό.
Μήπως κάπου-κάπου σας ψιλοκαίγεται το φαγητό; Μήπως κολλάει στην κατσαρόλα; Μήπως φτιάχνετε κρέμες για τα παιδιά και το γάλα «αρπάζει»; Σε όλες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες κάτι τρέχει με τον πάτο της κατσαρόλας σας, η λύση είναι μία. Καθαρίστε ένα κρεμμύδι, κόψτε το σε ροδέλες και βάλτε το στην ταλαιπωρημένη κατσαρόλα, με άφθονο νερό. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και βάλτε τήν κατσαρόλα στην φωτιά. Αφού το νερό πάρει 2-3 βράσεις, σβήστε το μάτι και αφήστε το «σύστημα» ως έχει, μέχρι την άλλη ημέρα. Τότε, θα μπορείτε πια να πλύνετε την κατσαρόλα σας όπως συνήθως. Και θα γίνει πεντακάθαρη, χωρίς να σας ταλαιπωρήσει καθόλου.

94. Τα άλατα του βραστήρα.
Τα άλατα τα οποία μαζεύει ο βραστήρας σας, μειώνουν την απόδοσή του, με αποτέλεσμα να αργεί να βράσει το νερό και να καίει περισσότερο ρεύμα. Καθαρίστε τον, γεμίζοντάς τον κατά τα 2/3 με ίση ποσότητα νερού και ξυδιού και βάζοντάς τον σε λειτουργία. Αφήστε τον αρκετές ώρες με το νερό και το ξύδι. Μετά, ξεβγάλετέ τον καλά, γεμίστε τον με νερό, βάλτε τον σε λειτουργία και μόλις το νερό βράσει, αδειάστε τον και ξεβγάλετέ τον ακόμη μία φορά. Τώρα, είναι έτοιμος ξανά για χρήση και καθαρός σαν καινούργιος.

95. Τροχίστε τους μεταλλικούς τρίφτες.
Τροχίστε τούς μεταλλικούς τρίφτες (τυριού κ.λπ.) της κουζίνας, τρίβοντάς τους με λίγο γυαλόχαρτο. Πριν τους ξαναχρησιμοποιήσετε, ξεβγάλετέ τους πολύ καλά. Όμως τώρα, προσέξτε τα δάκτυλά σας, γιατί με αυτό το κόλπο, οι τρίφτες θα γίνουν πάλι πολύ κοφτεροί.

96. Διώξτε τα μυρμήγκια.
Διώξτε τα μυρμήγκια από τα ντουλάπια σας, σκορπίζοντας στον πάτο τους άφθονο ταλκ. Τα εργατικά αυτά έντομα, το απεχθάνονται και θα φύγουν από εκεί που ήλθαν.

97. Χρήση διάφανης μεμβράνης.
Εάν χρησιμοποιείτε διάφανη μεμβράνη για διάφορες δουλειές, φυλάξτε το ρολό της στο ψυγείο. Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα θα κόβεται το κομμάτι το οποίο θέλετε, χωρίς το μισό να κολλάει στα δάκτυλά σας, ή να γίνεται πλισέ.

98. Μαυρίλες στα πλακάκια από τα τακούνια των παπουτσιών.
Αφαιρέστε τις μαυρίλες τις οποίες συνήθως αφήνουν τα τακούνια, επάνω στα πλακάκια από βινύλιο, τρίβοντάς τες με λίγη οδοντόπαστα, την οποία έχετε βάλει επάνω σε ένα μαλακό πανί.

99. Το ξύλο στο οποίο κόβουμε το ψωμί.
Εάν τυχόν το ξύλο, επάνω στο οποίο κόβετε τα λαχανικά, ή το ψωμί, μυρίζει ψάρι, πρώτα το τρίβετε καλά με μουστάρδα σε σκόνη, μετά την αφήνετε να ενεργήσει για λίγα λεπτά και τέλος, ξεπλένετε καλά το ξύλο.

100. Διώξτε τις μύγες.
Ο μαϊντανός είναι ο καλύτερος διώκτης της μύγας, η οποία δεν αντέχει την μυρωδιά του. Όταν, λοιπόν, τα παράθυρα είναι ανοικτά και οι μύγες μπαινοβγαίνουν ελεύθερα, διώξτε τις από την κουζίνα σας, φυτεύοντας μαϊντανό σε γλαστράκια, τα οποία θα τοποθετήσετε κοντά στο παράθυρο της κουζίνας.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.