Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Βρέφος επανήλθε στη ζωή σχεδόν 2 ώρες μετά από "πνιγμό" - αλλά πώς;




Την προηγούμενη Τετάρτη το απόγευμα, ένα παιδί 22 μηνών σκόνταψε και έπεσε σε έναν παγωμένο παραπόταμο του Buffalo Creek, έξω από το Mifflinburg της Πενσυλβάνια. 
Το αγόρι γρήγορα παρασύρθηκε από τη φορά του ποταμού για περίπου ένα τέταρτο του μιλίου πριν ξεβραστεί σε έναν πράσινο λόφο, όπου ένας γείτονας τον βρήκε αργότερα. 
Το βρέφος δεν είχε παλμό και δεν ανέπνεε κατά το χρόνο της ανακάλυψης και βρισκόταν σε θερμοκρασία νερού 1 o C (34 o F) για χρονικό διάστημα 30 λεπτών.
Σύμφωνα με το PennLive , ειδοποιήθηκαν αμέσως οι υπηρεσίες διάσωσης και μόλις έφτασαν άρχισαν να εκτελούν CPR στο βρέφος, την οποία και συνέχισαν αδιάκοπα, μέχρι να φτάσουν στο Νοσοκομείο  Evangelical Community προτού επιβιβαστούν σε ελικόπτερο με προορισμό το Geisinger.
Κατά την άφιξη, το παιδί δεν είχε ακόμη παλμό και η θερμοκρασία του σώματος του ήταν  25 o C (77 o F), η οποία είναι σημαντικά χαμηλότερη από την κανονική θερμοκρασία του σώματος των 37 o C (98,6 o F), έτσι ώστε οι προσπάθειες να επανέρθει στη ζωή συνεχίστηκαν παράλληλα με τη χορήγηση υγρών για να ζεσταθεί. 
Η ιατρική ομάδα ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση για να το τοποθετήσει σε ένα μηχάνημα παράκαμψης της καρδιάς, αλλά ένας παλμός τελικά ανιχνεύθηκε μετά από 20 λεπτά, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αποφασίσουν να συνεχίσουν με τις προσπάθειες αναζωογόνησης και αύξησης της θερμοκρασίας. 

Αξιοθαύμαστα, η CPR διεξήχθη συνολικά για μια ώρα και 41 λεπτά, κάτι που απαίτησε τα χέρια πολλών, καθώς μία τέτοια διαδικασία είναι κουραστική.
gardellmartincropped.jpg
Μόλις έφτασε σε μια πιο λογική θερμοκρασία σώματος, χορηγήθηκε στο αγόρι  φάρμακο πίεσης του αίματος και του τοποθετήθηκε αναπνευστήρας. 
Αναπάντεχα, ξύπνησε την Πέμπτη στις 2 π.μ. και, παρ 'όλα αυτά,  δεν υπέστη καμία νευρολογική βλάβη. 
Πέντε ημέρες μετά, επέστρεψε στο σπίτι με τους γονείς του, που είπαν ότι είναι υγιές, χαμογελώντας και μιλώντας και πάλι.
Λοιπόν, πώς κατάφερε αυτό το βρέφος να επιβιώσει από αυτό το δραματικό γεγονός; 
Φαινομενικά η θαυματουργός επιβίωση του οφείλεται σε έναν συνδυασμό δύο βασικών παραγόντων: την ηλικία του, καθώς και το γεγονός ότι έπεσε σε πολύ κρύο νερό. 
Και να γιατί.
Οι πλέον σοβαρές συνέπειες της εμβύθισης είναι η έλλειψη οξυγόνου, ή υποξία, καθώς και οι συνέπειες που επιφέρει στην καρδιά και τον εγκέφαλο. 
Το κρύο νερό μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην προστασία από αυτές τις επιδράσεις από δύο διαφορετικούς μηχανισμούς.
 Πρώτον, προκαλεί κάτι που είναι  γνωστό ως καταδυτικό αντανακλαστικό , το οποίο βοηθά στη διατήρηση του οξυγόνου επιβραδύνοντας την καρδιά και την μετατόπιση του αίματος σε ζωτικά μέρη του σώματος, όπως στον εγκέφαλο. Είναι ενδιαφέρον ότι, η αντίδραση είναι πολύ ισχυρότερη στα παιδιά, κάτι που επιτρέπει στα παιδιά να επιβιώνουν περισσότερο από ό, τι οι ενήλικες μετά από μια παρατεταμένη βύθιση.
Δεύτερον, οι χαμηλές θερμοκρασίες και η κατάποση νερού μπορούν γρήγορα να οδηγήσουν σε υποθερμία. Θερμοκρασίες σώματος κάτω από 30 o C είναι η αιτία που ο εγκεφαλικός ιστός γίνεται ιδιαίτερα ανθεκτικός στην υποξία και επίσης στο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 50% . 
Το σώμα μας είναι εξοπλισμένο με μηχανισμούς ρύθμισης της θερμοκρασίας, αλλά αυτοι δεν αναπτύσσονται πλήρως σε βρέφη , που τα καθιστά πιο επιρρεπή σε υποθερμία. Επιπλέον, τα παιδιά έχουν επίσης χαμηλότερη επιφάνεια σε αναλογία μάζας σώματος και λιγότερο σωματικό λίπος από τους ενήλικες, που σημαίνει ότι κρυώνουν πολύ πιο γρήγορα και θερμο-ρυθμίζονται λιγότερο αποτελεσματικά. 
Επιμέλεια Κειμένου dorieas

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.