Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Διογκωμένοι λεμφαδένες: Θεραπεία με βότανα!

μίγμα-για-θεραπεία-λεμφαδένες


Οι διογκωμένοι λεμφαδένες είναι σύνηθες φαινόμενο. Συμβαίνουν ως αποτέλεσμα κρυώματος, τερηδόνας ή άλλης λοίμωξης, αλλά υπάρχουν πιθανότητες  να είναι σύμπτωμα ενός επερχόμενου όγκου.
Ο καθένας έχει συμβεί να αισθανθεί ένα οζίδιο ή διογκωμένους λεμφαδένες γύρω από την περιοχή του λαιμού ή της μασχάλης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο φόβος που εμφανίζεται σε αυτή την κατάσταση, είναι αδικαιολόγητος, αλλά μερικές φορές, δυστυχώς, μπορεί να δείχνει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ως εκ τούτου, όταν θα παρατηρήσετε μια ανωμαλία των λεμφαδένων φροντίστε να επισκεφθείτε αμέσως ένα γιατρό.
  • Οι λεμφαδένες προστατεύουν το σώμα
Οι λεμφαδένες είναι όργανα του λεμφικού συστήματος και οι κύριοι παράγοντες του φυσικού αμυντιού μας συστήματος. Είναι συγκεντρωμένοι σε λεμφαδένες πλούσιους σε λευκά αιμοσφαίρια, αρμόδια για την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Δρουν ως φίλτρα που συλλέγουν και καταστρέφουν επιβλαβείς μικροοργανισμούς και καθαρίζουν το λεμφικό υγρό που κυκλοφορεί σε όλο το σώμα. Ο αριθμός των λεμφοκυττάρων αυξάνει όταν το σώμα καταπολεμά τις λοιμώξεις, και έτσι αυξάνει τον όγκο των λεμφαδένων.

  • Η διόγκωση των λεμφαδένων μπορεί να είναι με ή χωρίς συμπτώματα
Η διόγκωση των λεμφαδένων (μπορεί να αυξηθεί έως 1 cm, αλλά όχι περισσότερο), μπορεί μερικές φορές να είναι ασυμπτωματική, έτσι ώστε το άτομο να μην αισθάνεται ή να παρατηρεί οποιεσδήποτε αλλαγές ή προβλήματα που θα  δηλώνουν ότι ο οργανισμός αντιμετωπίζει κάποια διαταραχή. Σε αυτή την περίπτωση, μόνο ένας γιατρός με ένα τσεκάπ ρουτίνας μπορεί να παρατηρήσει αυτό το περιστατικό.
Η διόγκωση των αδένων μπορεί να είναι πολύ επώδυνη. Οι αδένες μπορεί να είναι είτε πολύ μαλακοί ή πολύ σκληροί όταν τους αγγίζετε. Μπορούν επίσης να είναι παραμορφωμένοι, που συχνά προκαλεί σύγχυση και είναι το κίνητρο για την ιατρική επίσκεψη.
  • Τι προκαλεί διόγκωση των λεμφαδένων;
Οι λόγοι μπορεί να είναι βουλωμένη μύτη, πονόλαιμος, πυρετός και άλλες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, επίσης, νυχτερινές εφιδρώσεις, απώλεια βάρους και το κόκκινο ή ερεθισμένο δέρμα πάνω από τον πληγέντα αδένα. Διάφορες ιικές, βακτηριακές και μυκητιακές ασθένειες, παρωτίτιδα, ιλαρά, άρρωστα δόντια και αφροδίσια νοσήματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν οίδημα στους αδένες.
Αυτή η κατάσταση της υγείας μπορεί να υποδεικνύει πιο σοβαρές λοιμώξεις, όπως HIV ή μονοπυρήνωση ή μια αυτοάνοση ασθένεια όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή λύκο.
Πιο ανησυχητική κατάσταση είναι εκείνη στην οποία ο λεμφαδένας είναι στερεός, ακίνητος και αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Μπορεί να οδηγήσει σε όγκο.
  • Πότε πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από έναν γιατρό;
  • Εάν οι αδένες συνεχίζουν να μεγαλώνουν ή διογκώνονται για πάνω από δύο εβδομάδες
  • Αν έχουν διογκωθεί χωρίς λογική εξήγηση
  • Αν είναι ακίνητοι και σταθεροί όταν τους αγγίζετε
  • Εάν συνοδεύονται από πυρετό, γρήγορη απώλεια βάρους και νυχτερινή εφίδρωση
  • Εάν συνοδεύονται από πόνους στο λαιμό, δυσκολίες κατά την κατάποση και την αναπνοή
  • Αν ο αδένας είναι μαλακός και ζεστός όταν τον αγγίζετε και το δέρμα πάνω από αυτόν είναι κόκκινο.
Θεραπεία:
Προκειμένου να μειωθεί το πρήξιμο χρειάζεται να βρείτε την αιτία ή την ασθένεια που προκάλεσε αυτή την κατάσταση της υγείας.
Τώρα θα παρουσιάσουμε ένα μίγμα βοτάνων που μπορεί να σας βοηθήσει, να βελτιώσει και να τονώσει την διαδικασία επούλωσης.
Συστατικά που απαιτούνται:
(Χρησιμοποιήστε ίσα μέρη από τις ακόλουθες μονάδες)
  • Φύλλο Καρυδιάς
  • Φύλλο Γκι 
  • Θυμάρι
  • Αχιλλεία
Τρόπος παρασκευής:
Αναμείξτε τα βότανα και προσθέστε λίγο νερό. Με αυτό τον τρόπο θα πάρετε ένα τσάι που θα κάνει τα μαγικά του.
Τρόπος εφαρμογής:
Μουλιάστε κάποιο λινό ύφασμα στο προκύπτον μίγμα. Χρησιμοποιήστε το ύφασμα ως μια επικάλυψη που θα τοποθετήσετε πάνω από την πληγείσα περιοχή (ες). Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι η κατάσταση της υγείας σας να βελτιωθεί.

healthyfoodstar
Επιμέλεια Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.