Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Η ΓΗ ΑΛΛΑΖΕΙ...



Παρακολουθείστε πύρινες μπάλες φωτιάς, ακραία καιρικά φαινόμενα, εκρήξεις ηφαίστειων που έλαβαν μέρος τον Σεπτέμβριο στον πλανήτη μας.
Θα εντυπωσιαστείτε από την σφοδρότητα των φαινομένων. Πράγματι, η γαία αλλάζει!!!

Γιατί δεν με πήρε τηλέφωνο μετά το σεξ;



Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΞ ΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ ΙΣΧΥΟΣ  ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ

Από τη συγγραφέα και ψυχοθεραπεύτρια Πέγκι Βον

Η καθαρή ηδονή της ερωτικής πράξης δεν είναι η ικανοποίηση που αντλούν κάποιοι άνδρες από τη σεξουαλική δραστηριότητα. Το σεξ απογειώνει επίσης το αίσθημα της ισχύος τους και ενισχύει τη βεβαιότητα ότι έχουν τον έλεγ­χο της ζωής τους. 

Ορισμένοι άνδρες αγκιστρώνονται τόσο στη συγκίνηση του «κυνηγιού» και της κατάκτησης, ώστε χάνουν αμέσως κάδε ενδιαφέρον όταν η προσπάθεια στεφθεί μ’ επιτυχία. Οι γυναίκες που αναρωτιούνται γιατί κάποιοι άνδρες παύουν να τηλεφωνούν και να τις πολιορ­κούν μετά την πρώτη ερωτική συνεύρεση, απλώς δεν ανα­λαμβάνονται τον βαθμό της σημασίας που έχει γι’ αυτούς η ιεροτελεστία του «κυνηγιού». 

Όταν ο Aθηναίος γλύπτης Α. Παναγιωτάκης αναστήλωνε τον υπέροχο Λέοντα της Αμφιπόλεως

Το γύψινο πρόπλασμα σε στέγαστρο που φτιάχτηκε επί τόπου και για τις ανάγκες της αναστήλωσης. Μπροστά με τη λευκή ποδιά ο γλύπτης Α. Παναγιωτάκης.

του Ελευθερίου Γ. Σκιαδά.

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία πως ο Λέων της Αμφιπόλεως υπήρξε ο «ακοίμητος φρουρός» του Τύμβου Καστά στην αρχαία Αμφίπολη που αποκαλύπτεται, μέρα τη μέρα, από τη σκαπάνη των αρχαιολόγων. Αρτιμελής και υπερήφανος, ο Λέων παρακολουθεί τις εργασίες. Εάν μπορούσε να μας απευθύνει τον λόγο, θα μας περιέγραφε την τιτάνια προσπάθεια που καταβαλλόταν, πριν από μία 75ετία περίπου, για τη δική του αναστήλωση. Διότι, όπως γράψαμε, σημαντικές προσωπικότητες εργάστηκαν για να εξασφαλίσουν τα μέσα, αλλά την αναστήλωση ανέλαβε ένας και μόνον άνθρωπος, ο Αθηναίος γλύπτης και τότε διευθυντής του Γλυπτικού Εργαστηρίου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Ανδρέας Ν. Παναγιωτάκης (1883-1957).

Η Δημιουργία του Κόσμου, όπως την φαντάζονταν οι Μάγια!!


Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.
"ΠΟΠΟΛ ΒΟΥΧ

Προοίμιο - Αυτή είναι η αρχή των αρχαίων παραδόσεων αυτού του μέρους που ονομάζεται Κιτσέ. Εδώ θα γράψουμε. Θα ξεκινήσουμε να λέμε τις ιστορίες της Δημιουργίας, την προέλευση όλων όσων έγιναν στην ακρόπολη των Κιτσέ, ανάμεσα στους ανθρώπους του έθνους Κιτσέ.

Εδώ θα μιλήσουμε για την σπορά και την αυγή του κόσμου από τον Δημιουργό και τον Πλάστη, Εκείνην που Γέννησε Παιδιά και Εκείνον που Χάρισε Γιούς, όπως ονομάζονται, μαζί με τον Χουναχπού Πόσουμ και τον Χουναχπού Κογιότ, τον Μεγάλο Λευκό Χοίρο και το Κοατί, την Τεπεού και το Φτερωτό Ερπετό, την Καρδιά της Λίμνης και την Καρδιά της Θάλασσας, τον Δημιουργό της Πράσινης Γης και τον Δημιουργό του Γαλάζιου Ουρανού, όπως αποκαλούνται.

Αυτοί συνολικά μνημονεύονται και αποκαλούνται Μαία και Πατριάρχης, που τα ονόματά τους είναι Ξιπιγιακόκ και Ξιμουκάνε, η Προστάτιδα και Εκείνος που Προσφέρει Καταφύγιο, Διπλά Μαία και Διπλά Πατριάρχης όπως αποκαλούνται στις παραδόσεις των Κιτσέ. Έδωσαν φωνή σε όλα τα πλάσματα και επιτέλεσαν τον σκοπό τους με αγνότητα και αλήθεια.

Τα δύο αδέλφια που νίκησαν τους Άρχοντες Του Θανάτου...


Θα σας διηγηθώ την πτώση της Ξιμπάλμπα και πως δύο νεαρά αδέλφια κατάφεραν με την πονηριά τους και νίκησαν κατά κράτος τους Άρχοντες του Θανάτου....

Πριν όμως ξεκινήσουμε, ας πούμε λίγα πράγματα για το λεγόμενο, ομαδικό «Μεσοαμερικανικό Παιχνίδι με Μπάλες» ή «juego de pelota» στα Ισπανικά, ή «Πίτζ» στην γλώσσα των Μάγια ή «Ολαμαλιζτλί» στα σύγχρονα Νουάτλ. Το συγκεκριμένο παιχνίδι και οι παραλλαγές του ήταν ευρύτατα διαδεδομένο σε όλες τις φυλές που κατοικούσαν στις περιοχές του αρχαίου Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής. Παιζόταν συνήθως από 2 έως 4 παίκτες, οι οποίοι χτυπούσαν μία λαστιχένια (!!) μπάλα, κατασκευασμένη από το χυμό λάτεξ του δέντρου των πεδιάδων με την επιστημονική ονομασία «Casstilla elastica». Είχαν ανακαλύψει ότι αναμιγνύοντας τον χυμό του συγκεκριμένου δέντρου με τον χυμό μίας ποικιλίας αναρριχητικού φυτού με την ονομασία Ιπόμαια η Πορφυρή (η λεγόμενη και «Πρωινή Δόξα»), μπορούσαν να μετατρέψουν τα λεπτά πολυμερή του ακατέργαστου λάτεξ σε εύκαμπτο λάστιχο. Το μέγεθος της μπάλας κυμαινόταν από 25 έως 30 εκατοστά και ζύγιζε από 1,5 έως 2,7 κιλά.

''Περί όνου σκιάς''

 Φωτογραφία: Aris The Kaplan
''Περί όνου σκιάς''

Ξάγρυπνοι μου Μυθολόγοι, νομίζατε πως οι πολύ πρωινές ώρες θα μας έβρισκαν στα κρεβάτια μας;
Συνήθως ναι αλλά όχι απόψε! Εσείς όμως είστε εδώ..;

Μια μέρα πλούσια σε εναλλαγές και συνδιαλλαγές η σημερινή για εμένα, που αν την έστυβα, δύο ιστορίες γεμάτες γνώση και ενδιαφέρον θα απομυζούσα. Μια από αυτές, μικρή και ευχάριστη, επιλέγω να σας μεταφέρω τώρα, καθότι και η ώρα είναι δύσκολη για όλους. Τη δεύτερη την κρατάω για το επόμενο ραντεβού μας.

Στην αρχαία Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Άβδηρα ξέσπασε κάποτε μια δικαστική διαμάχη η οποία δίχασε την πόλη σε δύο μέρη. Αιτία της, η διαφορά δύο πολιτών σχετικά με τη χρήση ενός γαϊδάρου! Πιο συγκεκριμένα, ένας επώνυμος Αβδηρίτης επέλεξε να νοικιάσει έναν γάιδαρο για να μεταφέρει τις αποσκευές του σε μία παρακείμενη πόλη. Στο δρόμο ,όμως, και εν μέσω μεγάλης ζέστης και δυνατού ήλιου, αποφάσισε να κάνει μια στάση και να σταθεί στη σκιά του ζώου για να προστατευθεί. Ο αγωγιάτης τότε, όμως, απαίτησε για αυτή την υπηρεσία περισσότερα χρήματα από τον πελάτη του, προφασιζόμενος πως εκείνος νοίκιασε τον γάιδαρο μόνο για τη μετακίνηση και όχι για τη σκιά του! Όπως καταλαβαίνετε αγαπητοί μου φίλοι, η υπόθεση δε μπορούσε παρά να φτάσει στα δικαστήρια αφού κανένας από τους δύο δεν υποχωρούσε από τη θέση του ακόμα και όταν πια η υπόθεση είχε διχοτομήσει στην κυριολεξία τα πλήθη. 

Η διχογνωμία τράβαγε πολύ και ύστερα από αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις έφτασε στη Βουλή των Τετρακοσίων της πόλης. Κάποιοι, όμως, ψυχραιμότεροι παράγοντες της πόλης, θέλοντας να αποφύγουν περαιτέρω συγκρούσεις μεταξύ των πολιτών και θεωρώντας ασήμαντο τον λόγο που είχε οδηγήσει την πόλη σε πραγματική παράλυση, αποφάσισαν να αφαιρέσουν τη ζωή του εν λόγω ζώου και έτσι να πάψει να υπάρχει πλέον υπόθεση αφού δεν υπήρχε πια πειστήριο! Το δύστυχο ζώο πλήρωσε τη νύφη τελικά...

Ανάλαφρη και χιουμοριστική νομίζω μπορεί να χαρακτηριστεί η αποψινή ιστοριούλα μας που έρχεται από παλιά και που οδήγησε στη δημιουργία της περίφημης φράσης: ''Περί όνου σκιάς''. 

Σας αφήνω να κοιμηθείτε...νύσταξα και εγώ!

Καλημέρα σε όλες και όλους σας!

Στην αρχαία Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Άβδηρα ξέσπασε κάποτε μια δικαστική διαμάχη η οποία δίχασε την πόλη σε δύο μέρη. 

Αιτία της, η διαφορά δύο πολιτών σχετικά με τη χρήση ενός γαϊδάρου!

 Πιο συγκεκριμένα, ένας επώνυμος Αβδηρίτης επέλεξε να νοικιάσει έναν γάιδαρο για να μεταφέρει τις αποσκευές του σε μία παρακείμενη πόλη.

 Στο δρόμο ,όμως, και εν μέσω μεγάλης ζέστης και δυνατού ήλιου, αποφάσισε να κάνει μια στάση και να σταθεί στη σκιά του ζώου για να προστατευθεί. 

Ο αγωγιάτης τότε, όμως, απαίτησε για αυτή την υπηρεσία περισσότερα χρήματα από τον πελάτη του, προφασιζόμενος πως εκείνος νοίκιασε τον γάιδαρο μόνο για τη μετακίνηση και όχι για τη σκιά του! 

Απίστευτοι Θησαυροί Ανακαλύφθηκαν Σε Αρχαίο Τάφο Στην Ιορδανία - Μήπως Ανήκουν Στον Μέγα Αλέξανδρο;

Είναι μια σκόπιμη προσπάθεια να μην αποκαλυφθούν κάποια εκπληκτικά αντικείμενα που βρέθηκαν σε αυτόν τον αρχαίο τάφο, για τον οποίο μερικοί υποστηρίζουν ότι ήταν ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Ο Baghdad Djillali Difallah, ένας Γάλλος κυνηγός θησαυρών, αλγερινής καταγωγής, ανακάλυψε αυτά τα αξιόλογα και πολύ όμορφα αρχαία αντικείμενα σε μια σπηλιά στην Ιορδανίας. Το σπήλαιο, που εκτείνεται δεκάδες μέτρα οδηγεί σε δύο μεγάλες αίθουσες που καλύπτονται με χρυσά αντικείμενα.

Σε μία από τις αίθουσες υπάρχει η κιβωτός της σαρκοφάγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.



Θα μπορούσε αυτή να είναι η πραγματική θέση του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΤΑ 'ΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΟΦΟ ΣΤΗ ΓΗ



Είναι βαρβαρότητα να κάνεις επίθεση σε κάποιον επειδή δηλώνει άθεος. Έτσι λέω εγώ. Με ποιο δικαίωμα και με ποια λογική κάποιος θα αρνηθεί σ' άλλον να πιστεύει ό, τι θαρρεί σωστό;

Ο Στήβεν Χώκινγκ είναι το πιο σοφό μυαλό στην εποχή μας. Πρέπει να είσαι πολύ πίτουρας να μην αναγνωρίζεις την υπεροχή του ατόμου. Επειδή δήλωσε άθεος ο Χώκινγκ ανέλαβε να τον βάλει στη θέση του ένας τίποτας, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Σε σύγκριση με το τεράστιο μυαλό του Χώκινγκ, ο Σεραφείμ σαν πνευματικό μέγεθος και με βάση αυτά που υποστηρίζει είναι ένα πνευματικό σκουπίδι.

Η κουβέντα, βέβαια, δεν είναι αν πράγματι υπάρχει ή, όχι Θεός. Σημασία έχει τι λέει ο καθένας και πώς το λέει σ' αυτό το αιώνιο θέμα, που τις τελευταίες δεκαετίες για πρώτη φορά, από κάποιους επώνυμους, παίζεται με ανοικτά χαρτιά.

Ο Σεραφείμ, αν είναι δυνατόν, για να επιχειρηματολογήσει στην ύπαρξη του Θεού ασχολείται με την κατάσταση της σωματικής, όχι πνευματικής, υγείας του Χώκινγκ.

Να γιατί χρειάζεται… γράψιμο

anapnoes.gr : 12 logoi gia n arxisete na grafete Να γιατί χρειάζεται... γράψιμο
Ξεκίνα το γράψιμο! Πιάσε μολύβι και χαρτί, διάβασε να μάθεις το γιατί…

Έχεις σκεφτεί πολλές φορές να πιάσεις μολύβι και χαρτί και να ξεκινήσεις τη συγγραφή αλλά διστάζεις; Πιστεύεις πως δεν έχεις ταλέντο στο γράψιμο, οπότε κάτι τέτοιο σου ακούγεται τρελό; Μήπως έφτασε η στιγμή να το ξεκινήσεις και να βρεις την… υγεία σου;


Γίνε συγγραφέας και ψυχολόγος του εαυτού σου! Μπορείς να το κάνεις εύκολα κι απλά χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, δίχως κόπο και δυσκολία. Ακόμη κι αν σου λείπει φαντασία, δημιουργική σκέψη και γραφή, έχεις να κερδίσεις πολλά! Τα οφέλη της συγγραφής είναι πολλά περισσότερα απ΄όσο φαντάζεσαι καθώς δε βοηθά μόνο στο να εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιο και την έκφρασή μας αλλά έχει και ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες.

Οι φτωχοί και λιγότερο μορφωμένοι είναι καλύτεροι στο να νιώθουν τους άλλους και να «διαβάζουν» τα συναισθήματά τους


PoorMan Οι άνθρωποι της ανώτερης κοινωνικο-οικονομικής τάξης είναι πιο μορφωμένοι, πιο πλούσιοι, έχουν καλύτερες δουλειές και ζουν μια πιο άνετη ζωή, όμως φαίνεται πως δεν υπερτερούν σε όλα. Μια νέα αμερικανο-καναδική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι οι φτωχότεροι και λιγότεροι μορφωμένοι είναι πιο ικανοί στο να συναισθάνονται τους άλλους και να «διαβάζουν» τα συναισθήματα τους σε σχέση με τους πλούσιους.

Οι ερευνητές, υπό τον ψυχολόγο Μάικλ Κράους του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Φρανσίσκο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Psychological Science» (Ψυχολογική Επιστήμη), σύμφωνα με το Live Science, αποδίδουν την ανώτερη ενσυναίσθηση των ατόμων των κατώτερων εισοδηματικών τάξεων στο ότι εξ ανάγκης συχνά υποχρεώνονται να εξαρτώνται από άλλους ανθρώπους (συγγενείς, φίλους, δημόσιες υπηρεσίες κ.α.) για διάφορους λόγους, πράγμα που έχει σταδιακά «ακονίσει» την ικανότητά τους να «διαβάζουν» καλύτερα τον συναισθηματικό κόσμο των γύρω τους.

«Ο σκύλος μου με εκδικείται…» Ισχύει;

Από την εκπαιδεύτρια Μαργαρίτα Αλτουβά
Δεν είναι λίγες οι φορές που ερμηνεύουμε κάποια ανεπιθύμητη συμπεριφορά του σκύλου μας ως εκδίκηση. Είναι όμως έτσι;
«Επίτηδες το έκανε», σκεφτόμαστε. Ήξερε πολύ καλά πόσο ακριβά είναι αυτά τα παπούτσια, για αυτό αποφάσισε να τα καταστρέψει. Ήξερε ότι είναι το αγαπημένο μας περιοδικό, για αυτό το μασούλησε. Δεν είναι τυχαίο που από όλα τα μέρη του σπιτιού διάλεξε τον καναπέ ή το κρεβάτι μας για «τουαλέτα», και άλλα σχετικά. Στην πραγματικότητα ο σκύλος μας δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά για εκδίκηση.

Αν δεν είναι εκδίκηση τότε τι είναι;

Κρυολογούν ο σκύλος και η γάτα;

Όχι, οι τετράποδοι δεν κρυολογούν όπως εμείς. Ωστόσο, τα συμπτώματα που θυμίζουν ανθρώπινο κρυολόγημα μπορεί να σημαίνουν κάτι σοβαρό και θα χρειαστούν οι γνώσεις του κτηνιάτρου.
SICK DOG
Βήχας, φτέρνισμα ή λίγες μυξούλες, και είμαστε σίγουροι ότι ο τετράποδος σύντροφός μας έχει κρυολογήσει. Τον αντιμετωπίζουμε σαν παιδάκι που συναχώθηκε και χρειάζεται ζέστη και θαλπωρή. Όμως, στους σκύλους και στις γάτες δεν υπάρχει κρυολόγημα. Πέρα από το ότι είναι πλάσματα προικισμένα από τη φύση με αντοχές, το δέρμα τους δεν έχει πόρους, επομένως δεν κρυώνουν και δεν ιδρώνουν. Η άδηλος αναπνοή -που σ’ εμάς γίνεται από το δέρμα- σ’ αυτά γίνεται από το στόμα, γι’ αυτό με τη ζέστη λαχανιάζουν.

Η Μυστική Σπηλιά



«Άγγελε, ώρες-ώρες είμαι τόσο δυστυχισμένος, σαν ένα μαύρο σύννεφο να σκεπάζει τα πάντα γύρω μου. Δεν ακούω τη φωνή σου τότε, και αισθάνομαι ακόμα περισσότερο χαμένος, τότε νιώθω μικρός, πολύ μικρός, που έχω να τα βάλω με δράκους και θηρία. Δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο, και φοβάμαι τότε. Δεν θέλω να έρχονται αυτές οι στιγμές. Τι μπορώ να κάνω για αυτό;»

-«Φίλε μου Αιμίλιε, αγγίζεις ένα θέμα-κλειδί, για τη προσέγγιση της ευτυχίας. Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει απλά ότι εάν γίνει πλούσιος θα λυθούν τα προβλήματά του και θα γίνει ευτυχής. Ναι, αυτή τη στιγμή αυτή η πεποίθηση πηγάζει από ότι δέχεστε επίθεση στα εισοδήματά σας και δεν ξέρετε τι θα κάνετε για να βγάζετε τα προς το ζην. 

Αυτοί που σας έχουν φέρει σε αυτή τη κατάσταση, γιατί αυτή η κατάσταση είναι επίτηδες δημιουργημένη από αυτούς που θέλουν να σας έχουν υποταγμένους και τυφλούς, σας κάνουν με αυτόν τον τρόπο να χάσετε τη δημιουργική σας δύναμη για την βίωση της ευτυχίας. Το χρήμα δημιουργήθηκε για να σας κρατάει φτωχούς, μίζερους και δυστυχισμένους. Η απόκτησή του, σας κάνει να θέλετε… ακόμα περισσότερο χρήμα και δύναμη, σας κάνει να απομακρύνεστε από τους υπόλοιπους ανθρώπους, γιατί εσείς κάτι έχετε, ενώ αυτοί δεν έχουν, σας κάνει επίσης υπερήφανους, σκληρούς και απότομους, και μέσα στη καρδιά σας τη κενότητα αυτή την αντικαθιστάτε με μερικά χαρτονομίσματα.

Αρτάνη

Η μοναξιά και η απελπισία μάχονταν στο προσκεφάλι του, θηρία κι οι δυο ανυποχώρητα. Ο ύπνος και ο θάνατος σκάλωσαν πάνω του διεκδικώντας μερίδιο. Τα δάχτυλα χαλάρωσαν, η τελευταία ρουφηξιά γλίστρησε στο ταβάνι, βουβό το στρώμα πάγωσε τον ήχο της, παραδόθηκε.
Το παράθυρο που δεν πρόλαβε ν’ ανοίξει, ο καπνός που κυρίευσε το δωμάτιο, όλη του η ζωή ένα σύννεφο που έφερνε πάντα βροχή. Οι μοίρες, οι θυγατέρες της νύχτας, έρχονταν πάντα βαθιά μεσάνυχτα σε κείνον, ποτέ πρωί. Όσο θυμόταν, ένιωθε τη ζωή του ταξίδι ματαιωμένο απ’ την αρχή. Ακόμα και τ’ όνομά του το πήρε στην τύχη. Ή καλύτερα σ’ ένα παιχνίδι της.
Όταν σκοτώθηκε ο πατέρας του, τα χρόνια του εμφύλιου, η μάνα του ήταν έγκυος σ’ αυτόν. «Εμμανουήλ», τ’ όνομα του πατέρα του και το δικό του, για να τιμήσουν τη μνήμη του. «Στη γλώσσα του Χριστού, θα πει ο θεός μαζί σας, παιδί μου», του ‘λεγε η μάνα του, χωρίς πολλά λόγια, χωρίς εξηγήσεις, μνήμες, θυμό, μίσος.

Τα σωστά λάθη της ζωής σου


Το ρολόι έδειχνε 5:00 το πρωί. Άλλο ένα ξημέρωμα τον υποδεχόταν άυπνο, να κοιτάζει το ταβάνι του δωματίου του, με τις κουβέρτες πεταμένες στο πάτωμα και το κινητό στη δόνηση εδώ και μέρες.
Δεν είχε καμία διάθεση να δει τις εισερχόμενες κλήσεις του παρόλο που το μπλε φωτάκι αναβόσβηνε και τον καλούσε επίμονα να το πιάσει στα χέρια του. Είχε σηκωθεί μετρημένες φορές, με βήμα αργό και συρτό, για να πάει στο μπάνιο, αποφεύγοντας να αντικρίσει το είδωλό του στον καθρέφτη.
Προσπαθούσε να αποφύγει οποιαδήποτε διένεξη με το εσωτερικό Εγώ του. Δεν ήθελε μάχες και συγκρούσεις των έσω με τα έξω του. Δεν ήθελε ούτε να συζητήσει με τον εαυτό του, ούτε να τα βρει. Τα είχε βάλει μαζί του, είχε πεισμώσει για το λάθος που είχε κάνει και δεν είχα καμιά διάθεση να τον συγχωρήσει έτσι απλά. Αν μπορούσε να αυτομαστιγωθεί, θα το έκανε ευχαρίστως.

Ακονίζοντας την φαντασία μας

Παιδιά, παίζαμε σε έναν ανηφορικό δρόμο γεμάτο παρκαρισμένα αυτοκίνητα και πολυκατοικίες που έκλειναν γύρω σου σαν κλοιός.


Αδέσποτα ζώα παρακολουθούσαν το παιχνίδι μας και συμμετείχαν όπως και όσο μπορούσαν. Ήταν σε μια πόλη γεμάτη θορύβους και καυσαέριο, βαμμένη με ένα φριχτό γκρίζο χρώμα, χωρίς πάρκα και αλάνες και με ελάχιστα δέντρα. Μα στο παιχνίδι μας δεν υπήρχε καμία πόλη. Μονάχα ένα απέραντο μαγικό δάσος που έκρυβε χιλιάδες μυστικά σε κάθε σκοτεινή του γωνιά. Το κάθε αυτοκίνητο ήταν και από ένα γέρικο αιωνόβιο δέντρο, η κάθε πολυκατοικία ήταν, άλλοτε ένα τεράστιο πέτρινο κάστρο και άλλοτε μια ταβέρνα με χαμηλό φωτισμό που μύριζε τσίκνα και κρασί. Οι γάτες μεταμορφώνονταν σε άγριες και θανατηφόρες τίγρεις, τα σκυλιά σε τρομαχτικούς δράκους που από το στόμα τους πετούσαν φλόγες, οι δρόμοι σε απύθμενα ορμητικά ποτάμια. Και ήταν όλα τόσο μα τόσο αληθινά…
Εδώ, θα επιμείνω σε κάτι που ίσως σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον τρόπο σκέψης μου. Δήλωσα πως όλα ήταν τόσο μα τόσο αληθινά και δεν ψεύδομαι. Δεν λέω πως ήταν πραγματικά, υποστηρίζω όμως πως ήταν αληθινά.

Αποκλειστικό: Ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει στον Κθούλου!


Νέα απίστευτα ευρήματα έρχονται να ρίξουν φως (η μήπως σκοτάδι;) στην περίφημη υπόθεση που αφορά το παράξενο ταφικό μνημείο στην Αμφίπολη, με τους τηλεθεατές σε ολόκληρο τον πλανήτη να βρίσκονται καθηλωμένοι μπροστά στις τηλεοράσεις τους, την στιγμή που ο ομογενής ερευνητής Χάουαρντ Φίλιπς Παπαδάκης προειδοποιεί: «Μην προχωράτε άλλο»!

Η ανασκαφική ομάδα της υπεύθυνης αρχαιολόγου Αικατερίνης Δεκαοχτούρη, επιβεβαίωσε την άποψη πως πρόκειται για έναν αλλόκοτο τύμβο, καθώς βρέθηκε μια σφραγισμένη δίφυλλη μαρμάρινη πόρτα με άγνωστα σχέδια χαραγμένα επάνω της, η οποία υπήρχε στο θύρωμα του τρίτου διαφραγματικού τοίχου που οδηγεί στον πέμπτο θάλαμο του τάφου. Κατά την ανασκαφή, επίσης, βρέθηκαν, μπροστά από τη θύρα, πίσω από τις Καρυάτιδες, σκισμένες σελίδες από κάποιο βιβλίο που φαίνονται κατασκευασμένες από δέρμα που οι αρχαιολόγοι θεωρούν πως είναι ανθρώπινο! Όλα αυτά τα νέα ευρήματα έφερε στο φως ο Τσαρλς Ντέξτερ, ένας Άγγλος δημοσιογράφος, που ακολούθησε την αποστολή μεταμφιεσμένος σε εργάτη. Οι αποκαλύψεις του συνταράζουν και τρομοκρατούν.

Η μεγαλοσύνη σας εξαρτάται απ’ το να κάνετε πράγματα που είναι αδύνατα



Αμέσως μόλις βρίσκεστε σε μια άσχημη κατάσταση, σκέφτεστε ότι είναι μια κατάρα για εσάς, αλλά η κρίση που έρχεται και αναταράσσει τη σωματική, συναισθηματική και νοητική σας φύση είναι μια μεγάλη ευκαιρία να έρθετε στα λογικά σας και να πείτε, “Εδώ είναι κάτι που μπορώ να εξασκήσω τον εαυτό μου, να ξεπεράσω τον εαυτό μου, να διευρύνω τη συνειδητότητά μου και να επιδείξω νίκη πάνω σε δύσκολα πράγματα και προβλήματα.” Δεν το κάνετε αυτό γιατί δεν το έχετε διδαχτεί από τις μανάδες σας, από τους καθηγητές πανεπιστημίου, κλπ.

Αρνητικές αυθυποβολές που βλάπτουν την υγεία



Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που νομίζουν ότι θα πεθάνουν νέοι ή θα έχουν μια άσχημη ασθένεια ή μια ζωή γεμάτη δυστυχία. Οι περισσότερες από αυτές τις σκέψεις είναι εισαγόμενες υποβολές και εντυπώσεις από άλλες διάνοιες, ή ακόμα και ίχνη αναμνήσεων από προηγούμενες ζωές· το άτομο συχνά δεν έχει κανένα λόγο να σκέφτεται αρνητικά για την υγεία και την επιτυχία του. Αλλά ούτως ή άλλως το κάνει, χρησιμοποιώντας την αυθυποβολή με έναν αρνητικό τρόπο. Έτσι η αυθυποβολή γίνεται τελικά μια ισχυρή μετα-υπνωτική υποβολή και ελέγχει τη ζωή του.

Πώς επιτυγχάνεται η πραγματική υγεία;


Η πραγματική υγεία επιτυγχάνεται όταν όλοι οι φορείς σας εργάζονται για να κάνουν την Θειότητά σας να εκδηλωθεί. Όσο περισσότερο εκδηλώνεται η Θειότητά σας, τόσο οι φορείς σας προχωρούν προς την τελειότητα.
Τα καρμικά εμπόδια μπορούν να λυθούν καθώς εργάζεστε προς την τελειότητα, γιατί είναι τ’ αποτελέσματα των ατελειών σας.
Κάθε φορά που κάνουμε, λέμε ή σκεφτόμαστε κάτι που είναι ατελές, δημιουργούμε προστριβή με την ουσία μας και εκπέμπουμε μόλυνση στο σύστημά μας.

Τα εξυπνότερα tips για να τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Τα εξυπνότερα tips για να τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Μη νιώθεις ότι μόνο εσύ δεν μπορείς ή δε θέλεις να βάλεις στη διατροφή σου φρούτα και λαχανικά…

Συμβαίνει σε πολλούς, για αυτό κι εμείς σου προτείνουμε μερικούς έξυπνους τρόπους ώστε να τα εντάξεις στην καθημερινή διατροφή σου ή να καταφέρεις να αυξήσεις τις ποσότητες που καταναλώνεις.Ακολούθησε τα…Κατανάλωσε την παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα (ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κρεμμυδάκι και τυρί φέτα με λιγότερα λιπαρά)ως κύριο γεύμα.
Τρίψε ένα φρέσκο κολοκυθάκι στην ομελέτα σου και μετάτρεψέ την σε gourmet πιάτο.Το βερίκοκο και το κεράσι σε ένα στραγγιστό ημιαποβουτυρωμένο παγωμένο γιαούρτι το μετατρέπουν σε “παγωτό» με γεύση καλοκαιρινού φρούτου.
Μην παραμελείς να τρως τα παραδοσιακά μας λαδερά πιάτα: μελιτζάνες ιμάμ, τουρλού μπριάμ κ.α.
Απλά ελάττωσέ το ελαιόλαδο και απόφυγε το τηγάνισμα.Ακόμη και ένα μπολ καλοκαιρινά φρούτα με ένα ποτήρι αριάνι ή γάλα μπορεί να είναι ένα γρήγορο, υγιεινό και γευστικό πρωινό.

Οι 6 χειρότερες τροφές που προκαλούν φλεγμονή

Οι 6 χειρότερες τροφές που προκαλούν φλεγμονή

Η φλεγμονή είναι μια εντελώς υγιεινή αντίδραση του σώματος σε τραυματισμούς και λοιμώξεις, ένας τρόπος αυτοάμυνας με την αποστολή (μέσω του αίματος) κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος και άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών στις περιοχές του οργανισμού που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Η αυξημένη ροή του αίματος δημιουργεί με τη σειρά της ερυθρότητα, θερμότητα, οίδημα και πόνο, συμπτώματα που οι περισσότεροι άνθρωποι τα έχουν συνδυάσει στο μυαλό τους με το άκουσμα της λέξης “φλεγμονή”.
Ωστόσο, μια απλή φλεγμονή είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τη χρόνια φλεγμονή, η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη. Αν το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει διαρκώς “κύτταρα-μαχητές” για να καταπολεμήσει μια χρόνια φλεγμονή, τότε υπάρχει η πιθανότητα να προκληθεί μόνιμη βλάβη, που οδηγεί μεταξύ άλλων σε καρκίνο, καρδιοπάθειες, αρθρίτιδα και τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
Οι αιτίες χρόνιας φλεγμονής διαφέρουν από άτομο σε άτομο, αλλά είναι γνωστό ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο και μπορεί να γίνει αιτία χρόνιας φλεγμονής στον οργανισμό.
Δείτε τις τροφές που είναι το πιο πιθανό να προκαλέσουν φλεγμονή στον οργανισμό σας:

Πώς θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα;


Πώς θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα;

Η υγεία μας, η πορεία της και η ισχύς του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να είναι αποδοτικό και να παρέχει καλή προστασία, είναι σχεδόν αποκλειστικά στα χέρια μας και εξαρτάται άμεσα από τον τρόπο ζωής, από τη διατροφή και από τις καλές ή κακές συνήθειες που υιοθετούμε καθημερινά στη ζωή μας.

Ακολουθεί μια λίστα από συνήθειες και συμβουλές που θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την προστασία του οργανισμού από την επέλαση των ιώσεων που επίκεινται όσο περισσότερο μπαίνει ο χειμώνας και η θερμοκρασία πέφτει.

Για την επίγνωση


«…Το να έχεις επίγνωση είναι μια εξαιρετική κατάσταση του νου — να έχεις επίγνωση όσων σε περιβάλλουν· του δέντρου, του πουλιού που κελαηδά, του ηλιοβασιλέματος πίσω σου· να έχεις επίγνωση των προσώπων, των χαμόγελων· να έχεις επίγνωση της βρωμιάς στο δρόμο· να έχεις επίγνωση της ομορφιάς της γης, του φοίνικα με φόντο το ηλιοβασίλεμα, των κυματισμών του νερού. Απλώς να έχεις επίγνωση, χωρίς να κάνεις επιλογές. 
Σας παρακαλώ, κάντε το κάποια στιγμή, καθώς περπατάτε: ακούστε τα πουλιά χωρίς να τα ονομάζετε, χωρίς να αναγνωρίζετε τα είδη όπου ανήκουν, αλλά απλώς ακούτε μόνο τον ήχο· ακούστε την κίνηση των σκέψεών σας, χωρίς να τις ελέγχετε, χωρίς να τις πλάθετε, χωρίς να λέτε, «αυτό είναι σωστό, εκείνο είναι λάθος», απλώς προχωράτε μαζί τους. Αυτή είναι η επίγνωση στην οποία δεν υπάρχει καμία επιλογή, καμία αποδοκιμασία ή επιδοκιμασία, καμία κρίση, καμία σύγκριση ή ερμηνεία, μόνο απλή παρατήρηση. Αυτή η επίγνωση κάνει το νου σας εξαιρετικά ευαίσθητο. Τη στιγμή που δίνετε ονόματα, γιατί αυτό έχετε συνηθίσει να κάνετε, γυρίζετε πίσω στο χρόνο, ο νους σας γίνεται αργόστροφος.

Κυρά-Λωξάντρα, θα με πας στο Μπαλουκλί;




Ξεκινήσαμε με τη Λωξάντρα για το Μπαλουκλί. Μου το'χε από καιρό τάξει πως θα με πήγαινε να μου δείξει τους τάφους της μάνας της και της γιαγιάς της -της καημένης της κυρα-Ζωίτσας ντε, που εκείνη έμαθε στη Λωξάντρα να μαγειρεύει έτσι όμορφα.



Είχα βάλει στο σακίδιό μου τη φωτογραφική μου μηχανή, ένα μπουκαλάκι νερό, ένα κουλούρι και τα κιτάπια μου -τους χάρτες μου, τους οδηγούς μου, τις σημειώσεις μου. Εκείνη πήρε μαζί της ένα μισογάλονο να το γεμίσει αγίασμα, πήρε κ'ένα καλαθάκι με κάτι τούτα-κείνα για να τσιμπήσουμε σαν πεινάσουμε.

Βρε ουστ!



16 Δεκεμβρίου 2004

Είσαι γύρω στα 30 (πάνω / κάτω μία πενταετία). Έχεις σπουδάσει, απέκτησες μεταπτυχιακό, μιλάς μία με δύο ξένες γλώσσες. Όταν ήσουν 10 ετών, ήθελες να γίνεις πιλότος/αστυνομικός/δάσκαλος. Στα 15 σου, γιατρός/δικηγόρος/αρχιτέκτονας και στα 20, brand manager/project manager/IT specialist. Σήμερα και κοιτώντας το γραφείο όπου δουλεύεις, συνειδητοποιείς ότι καλύτερα να είχες μείνει στο αρχικό plan. Πηγαίνεις γυμναστήριο (όποτε μπορέσεις, μία φορά το εξάμηνο), κάνεις συχνά δίαιτες και διαβάζεις το ζώδιό σου χωρίς να ντρέπεσαι γι’αυτό. 

Έχεις διάφορα ενδιαφέροντα, σου αρέσει το έντεχνο, νιώθεις καλλιεργημένος, διαβάζεις λιγότερο απ’όσο θα ήθελες, βλέπεις Fame Story και πηγαίνεις σινεμά. Στη ντουλάπα σου έχεις ακόμη μερικά ξεχασμένα τεύχη του Κλικ και στη βιβλιοθήκη σου υπάρχουν βιβλία του Μαρκές και του Ουμπέρτο Έκο. Έχεις πληθώρα cds, τα οποία σπανίως ακούς. Αγοράζεις τουλάχιστον δύο εφημερίδες κάθε Κυριακή (με κριτήριο το dvd) και αρχίζεις την ανάγνωσή τους από τα ένθετα: πρώτα τα διαφημιστικά, μετά τα τηλεοπτικά, τα lifestyle και τέλος –αν προλάβεις- ρίχνεις και μια ματιά στην εφημερίδα.