Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ανάλυση Ονείρων: Πάντα υπάρχει κάτι να μάθεις για τον εαυτό σου μέσα από τα όνειρα - Α μέρος

Ξεκλειδώνοντας τα χαρακτηριστικά των ονείρων


Τι σημαίνουν τα όνειρά σας;

Για τον κάθε άνθρωπο η σημασία των ονείρων του έχει μοναδικά στοιχεία, που σχετίζονται με την προσωπικότητά του, τις εμπειρίες του, τις ανησυχίες του και τη φάση ζωής στην οποία βρίσκεται.  Ωστόσο, υπάρχουν κοινά στοιχεία που εμφανίζονται στα όνειρα πολλών ανθρώπων και σε αυτά θα επικεντρωθούμε εδώ.

Όνειρα στα οποία Πετάτε

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΥΠΝΟΣ



Εκείνο που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη βλάβη με την εξέλιξη τού ανθρώπινου πολιτισμού είναι ο ύπνος. Από την ημέρα που ανακάλυψε ο άνθρωπος το τεχνητό φως, ο ύπνος του έχει διαταραχθεί πάρα πολύ. Και καθώς άρχισαν να πέφτουν στα χέρια του ανθρώπου όλο και πιο πολλές συσκευές, άρχισε να αισθάνεται ότι ο ύπνος είναι ανώφελο πράγμα, ότι χάνει υπερβολικά πολύ χρόνο με αυτόν. Ο χρόνος όπου είμαστε κοιμισμένοι πάει τελείως χαμένος. Έτσι λοιπόν με όσο πιο λίγο ύπνο μπορούμε να τα καταφέρουμε, τόσο το καλύτερο. Δεν περνά από τον νου των ανθρώπων η σκέψη ότι έχει κάποιου είδους συνεισφορά ο ύπνος στις βαθύτερες διεργασίες της ζωής. Νομίζουν ότι ο χρόνος που περνούν κοιμισμένοι είναι χρόνος που τον χάνουν άδικα κι έτσι όσο πιο λίγο κοιμούνται τόσο το καλύτερο΄ όσο πιο γρήγορα μειώσουν την ποσότητα του ύπνου τόσο το καλύτερο.

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΧΗΜΕΙΑ



Μια μόνο είναι η δυνατότητα για να υπάρχει πνευματική υγεία στις σχέσεις, έτσι ώστε να μην μετατρέπονται σε παιγνίδια κατωτερότητας και ανωτερότητας, έτσι ώστε να μην μετατρέπονται σε σαδο-μαζωχιστικά βασανιστήρια.  Και αυτή η μόνη δυνατότητα είναι η παρουσία της άνευ όρων αγάπης.
Η αγάπη είναι η πιο μεγάλη αλχημεία.
Μεταμορφώνει τα κοινά μέταλλα σε χρυσάφι.  Τα συστατικά σου είναι τα ίδια΄ ο δολοφόνος κι ο Γκωτάμα Βούδας δεν είναι διαφορετικοί σε ό,τι αφορά τα συστατικά τους, τις εγγενείς τους δυνατότητες.  Απλώς ο άνθρωπος δεν είναι ένα μονοδιάστατο μηχάνημα.
Ο άνθρωπος δεν είναι μονοδιάστατος΄ διαφορετικά, όλος του ο κόσμος θα ήταν μια σκέτη πλήξη.  Και η αναζήτηση τού ανθρώπου είναι κατά βάση για να γίνει ένα με την ύπαρξη΄ πληγώνει ο χωρισμός.
Στις άλλες μας σχέσεις αγάπης, σε μικρό βαθμό αναζητούμε την ίδια αυτή ενότητα.  Στην αγάπη για μια γυναίκα, στην αγάπη για έναν άντρα, στην αγάπη για ένα φίλο, στην αγάπη για μια δημιουργική δραστηριότητα -το χορό, τη μουσική, τη ποίηση-  προσπαθούμε να έχουμε κάποιο συγχρονισμό με την ύπαρξη.

7 μύθοι για την μητρότητα που έχω προσωπικά καταρρίψει.


MAMADES-ELSOKARY-7 MYTHOI GIA TH MHTROTHTA
Πριν γίνω η ίδια μητέρα και βλέποντας τα παιδιά γνωστών και φίλων, βρισκόμουν στην ασφαλή θέση να βγάζω συμπεράσματα ή να διακηρύττω αποφάσεις για το τι θα έκανα εγώ όταν θα γινόμουν μάνα. Αμ δε!! Ό,τι κι αν έχετε πει ή διακηρύξει πριν γίνετε γονείς, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα όταν τελικά έχετε να αντιμετωπίσετε το παιδί σας και την καθημερινότητα μαζί του.
Από τους πιο συνηθισμένους «μύθους» και «διακηρύξεις» πριν τη μητρότητα.
Μύθος 1:
Δε θα αφήσω το παιδί να κοιμηθεί μαζί μου στο κρεβάτι.
Μετά από αρκετά άυπνα βράδια που πηγαινοερχόμουν στο δωμάτιο του, αποφάσισα ότι ο ύπνος μου ότι είναι πιο σημαντικός και υπέκυψα και εγώ στην καινούργια μόδα του co sleeping

ΖΕΙ στην Αμφίπολη...ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΜΕΝΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ, Ο ΤΥΜΒΟΣ ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ

Αν δεχθούμε τη χρονολόγηση των πρώτων ευρημάτων, το μόνο βέβαιο, είναι πως βρισκόμαστε στην εποχή που ο Αλέξανδρος πεθαίνει και ο πόλεμος των διαδόχων έχει αρχίσει

Μπορεί να είναι τάφος, μπορεί και να μην είναι! Εχει πάνω του έναν Λέοντα και δύο Σφίγγες και μέσα δύο Καρυάτιδες. Τι είναι; Ο,τι κι αν είναι, έχει άμεση σχέση με τον Αλέξανδρο, που μόλις έχει πεθάνει ή πρόκειται σε λίγο να πεθάνει. Η σημειολογία του τάφου μάς παραπέμπει τόσο στη Μακεδονία όσο και στην Αίγυπτο.
Η εποχή του είναι αυτή στην οποία ο Ηφαιστίωνας πεθαίνει κι ακολουθεί ο Αλέξανδρος. Η Ολυμπιάδα μπορεί να μην είναι θαμμένη εκεί, αλλά μπορεί κάλλιστα να είναι αυτή που έφτιαξε το τεράστιο ταφικό μνημείο. 

Καθώς η σκαπάνη στην Αμφίπολη προχωρεί, τα μυστήρια πολλαπλασιάζονται, τα σενάρια πληθαίνουν, οι διαμάχες αρχίζουν. Το ερώτημα πλέον δεν είναι ποιος ή ποιοι είναι θαμμένοι εκεί, αλλά ποιος έφτιαξε ένα τόσο μεγάλο ταφικό μνημείο και γιατί ή για ποιον. 

Αχρονοχρονικές Συζεύξεις






…η συνέχεια του αποσπάσματος από την πραγματεία της Σοφίας Άντζακα πάνω στην τέχνη της αθανατοποίησης…


Τι λέει λοιπόν η Πλάνη στην πλειονότητα των ανθρώπων;

Τους λέει ότι η ηδονή, δηλαδή η σαρκική, η εφήμερη ηδονή, είναι αιώνια, άχρονη ευδαιμονία. Τα ίδια ακριβώς λέει και για την αναγνώριση.



 



Ας επιχειρήσουμε τώρα εμείς να δούμε με πιο καθαρά μάτια την κατάσταση. Το πρώτο που διαπιστώνουμε είναι το ασυμβίβαστο των αχρονοχρονικών συζεύξεων αφού, από την ίδια τους την υφή και τη σύσταση, το ένα στοιχείο αναιρεί το άλλο. Το δεύτερο που θα κάνουμε είναι να καθορίσουμε επακριβώς τι προσφέρει η χρονικότητα.

Στην περίπτωση της ηδονής, όπως διαπιστώσαμε, προσφέρει μια φευγαλέα χρονική ευχαρίστηση της σάρκας.   Στην περίπτωση της αναγνώρισης, μια φευγαλέα ικανοποίηση της αξίας του ατόμου. Το φευγαλέο της όλης υπόθεσης προκαλεί μια αίσθηση άγχους και την επιθυμία για επανάληψη των χρονικών στιγμών, είτε στην πράξη, είτε στην φαντασία.

Από καταναλωτής γίνει υποκείμενο του έρωτα

Ως καταναλωτής του έρωτα, δεν μπορείς να τον γνωρίσεις…

Οι καταναλωτές του έρωτα, μην αντέχοντας τον βαρετό εαυτό τους, προσπαθούν να τον αποφύγουν καταναλώνοντας το αντικείμενο του πόθου τους.

Ο υποψήφιος σύντροφος θεάται μόνο ως ευκαιρία πλήρωσης του κενού, όχι ως υποκείμενο που δικαιούται να ζητά και να λαμβάνει.

Ο τρόμος που συνοδεύει την πιθανότητα μακρόχρονης συμπόρευσης με τον «αγαπημένο», μετατρέπει τον «ερωτευμένο» σε θηρευτή, και τον ερώμενο σε θύμα.

Τα περισσότερα προβλήματα σου- βιοτικά και ψυχικά- θα αποκατασταθούν, στον βαθμό που μεταμορφώνεσαι από καταναλωτή του έρωτα σε αυθεντικό ερωτικό άνθρωπο...
 

ΕΝΦΙΑ: μαζοχισμός σε δόσεις

Εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από την υπερφορολόγηση, τον ΕΝΦΙΑ και τη μείωση των εισοδημάτων τους είναι χιλιάδες Έλληνες πολίτες που ξεχύθηκαν από νωρίς το πρωί στους δρόμους, προκειμένου να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος.

Πρέπει να είναι διχασμένες προσωπικότητες αυτοί οι Έλληνες. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα της προθεσμίας καταβολής της δόσης, οπότε όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι δεν είναι τόσο ραγιάδες σαν κάτι άλλους που τακτοποίησαν τις υποχρεώσεις τους από την πρώτη στιγμή.

Όπως ήταν φυσικό, ο συνωστισμός έξω από τις τράπεζες και τα ταχυδρομεία δημιούργησε ουρές χιλιομέτρων που φαίνονταν από το διάστημα, οπότε οι μικροπωλητές και οι καντινιέρηδες έκαναν χρυσές δουλειές πουλώντας σκαμνάκια, χοτ ντογκ και διάφορα άλλα σκατολοΐδια, ενώ οι φορολογούμενοι, προκειμένου να περάσουν την ώρα τους, έβγαζαν έξω τον ΕΝΦΙΑ και τον μετρούσαν για να δουν ποιος τον έχει μεγαλύτερο.

Κι αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που επινόησες

«Η ζωή δεν έχει να κάνει με το να βρεις τον εαυτό σου, αλλά με το να τον επινοήσεις»
George Bernard Shaw
«Δεν είμαστε ουσιαστικά, είμαστε ρήματα. Δεν είμαι πράγμα (συγγραφέας, ηθοποιός), είμαι ένα πρόσωπο που ενεργεί (γράφω, παίζω), χωρίς να ξέρω ποτέ τι θα κάνω στη συνέχεια. Νομίζω ότι φυλακίζεσαι όταν περιγράφεις τον εαυτό σου ως ουσιαστικό.»
Stephen Fry
                                                                                               ~
Δεν νομίζω  ότι μπορούμε αληθινά να γνωρίσουμε τον εαυτό μας.
Ο εαυτός είναι ένας μύθος, ντυμένος με αυταπάτες, εμμονές, πεποιθήσεις και προσδοκίες.
Και πολύ συχνά ενστερνιζόμαστε την εντύπωση που έχουν οι άλλοι για μας.
Αν ο κόσμος πιστεύει ότι είσαι εγκληματίας (ή ήρωας), κάποια στιγμή ίσως και να το πιστέψεις κι εσύ, ίσως και να γίνεις.
                                                                                                   ~
Εαυτός δεν υπάρχει, γιατί ο άνθρωπος βρίσκεται σε μια διαρκή εξέλιξη. Όχι με την έννοια της ανόδου, παρά με την έννοια της αλλαγής.

Τα είδη των ανδρών που πρέπει να αποφύγεις για σχέση

Κάποιες φορές είμαστε τόσο ερωτευμένες που δε βλέπουμε τι ακριβώς γίνεται γύρω μας. Ο έρωτας μας έχει "τυφλώσει" και δεν μπορούμε με ασφάλεια να κρίνουμε και να σκεφτούμε αν πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω ή όχι. Υπάρχουν όμως κάποιοι τύποι ανδρών που καλό θα ήταν να τους απομακρύνουμε από κοντά μας όσο πιο νωρίς γίνεται και, αν γίνεται, πριν δεθούμε συναισθηματικά μαζί τους.

romance Ο αιώνιος έφηβος

Παίζει όλη μέρα video games, έχει ακόμη αφίσες με τραγουδιστές στο δωμάτιό του, αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του και φυσικά δεν έχει τα δικά του χρήματα γιατί απλά βαριέται να εργαστεί. Κι αν όλα αυτά δεν ακούγονται και τόσο άσχημα… όταν θα αρχίσει όμως να χοροπηδάει, να γελάει με όλα και με όλους, να είναι αγενής και να μιλάει δυνατά σε δημόσιους χώρους, τότε ίσως να μας γίνει πιο κατανοητή η περίπτωσή του. Εντάξει… είναι πολύ γλυκό που σα μικρά παιδιά ζητούν αγκαλίτσες και χάδια, αλλά υπάρχουν στιγμές που η ενηλικίωση είναι απαραίτητη. Και αυτές οι στιγμές είναι πολύ σημαντικές στη ζωή μίας γυναίκας…. ειδικά όταν η καθημερινότητα την έχει βαρύνει κι έχει ανάγκη, εκείνη, από μία αγκαλιά και μία γλυκιά και τρυφερή κουβέντα που θα την ξανανιώσει και θα τη βοηθήσει να βρει και πάλι το δρόμο της.

Πώς να έχετε μια κακή ημέρα

kakimera

Μπορώ να βάλω και στοίχημα πως κανείς από εσάς δεν έχει ψάξει στο Google για το «πώς να έχει μια κακή μέρα». Αυτό είναι κάτι απόλυτα λογικό γιατί κανείς δεν θέλει να έχει μια κακή ημέρα. Μήπως όμως δεν επιδιώκουμε να μάθουμε πως είναι μια κακή ημέρα γιατί απλά το γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να το κάνουμε;
Για μια κακή ημέρα χρειάζονται οι ακόλουθες 5 κινήσεις:

5 Bασικά Χαρακτηριστικά των Ονείρων

Εσείς τι όνειρο είδατε χτες;  



Τα όνειρα είναι μαγικά, άπιαστα και έχουν απασχολήσει όχι μόνο τους επιστήμονες, αλλά και τους φιλοσόφους και του καλλιτέχνες.  Ένας σημαντικός ερευνητής του ύπνου και των ονείρων, ο Δρ. JAllan Hobson (1988) βρήκε ότι υπάρχουν πέντε βασικά χαρακτηριστικά στα όνειρα:

1. Τα όνειρα συνήθως συνοδεύονται από έντονα συναισθήματα
Τα συναισθήματα που βλέπει κανείς στα όνειρά του, θετικά ή αρνητικά, είναι ιδιαίτερα έντονα.  Πιο συχνά οι άνθρωποι δηλώνουν αρνητικά συναισθήματα μεγάλης έντασης, που προκαλούν πόνο και στεναχώρια.  Μερικές φορές είναι τόσο έντονα τα συναισθήματα (πχ ντροπή, όπως σε όνειρα όπου το άτομο βλέπει ότι είναι γυμνό σε δημόσιο χώρο ή τρομακτικά, όπως σε όνειρα όπου το άτομο βλέπει ότι κάποιος το καταδιώκει) που ξυπνάει απότομα και η καρδιά του χτυπάει δυνατά.  Τα 3 πιο συνηθισμένα συναισθήματα στα όνειρα είναι: άγχος, φόβος, έκπληξη.

Οι Σχέσεις Καθρέφτης του Εαυτού μας

Απόσπασμα από το βιβλίο της Δέσποινας Παλαμάρη

¨τα λευκά ρόδα φυτρώνουν στην κόλαση¨





Υπάρχει ένα παραδοσιακό Κρητικό τραγούδι που λέει:

«Ο έρωτας κι ο θάνατος ίδια σπαθιά βαστούνε»…

Αναρωτήθηκα, πώς είναι δυνατόν αυτό; Ο Έρωτας είναι Χαρά, είναι Ζωή, κι ο Θάνατος…

Ξαφνικά όταν έπαψα να το σκέφτομαι και άδειασα το μυαλό μου, όταν παραδόθηκα σε αυτή τη φράση μπαίνοντας διαλογιστικά στη δόνησή της τότε, με γέμισε ολοκληρωτικά η απάντηση;

Ο Έρωτας κι ο Θάνατος κρατάνε τα ίδια σπαθιά γιατί και οι δυο σκοτώνουν το Εγώ. Και δεν μιλάω για τον έρωτα που είναι γέννημα θρέμμα του μυαλού, τον έρωτα του εγώ, αλλά για τον Άγιο Έρωτα που έρχεται από τη σφαίρα των ιδανικών. Για εκείνον τον Έρωτα που σε προάγει ως άνθρωπο, ως ψυχή, ως ύπαρξη…

«Έρωτας είναι η συγχώνευση με ένα άτομο. Η βαθιά οικειότητα που έχουν δυο καρδιές, τόσο βαθιά που αρχίζουν να χορεύουν μέσα στην ίδια αρμονία. Αν και οι καρδιές είναι δύο, η αρμονία είναι μία, η μουσική είναι μία, ο χορός είναι ένας. Αυτό που είναι έρωτας ανάμεσα σε δύο άτομα είναι η αφοσίωση ανάμεσα σε ένα άτομο κι ολόκληρη την Ύπαρξη. 

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η ωραιότερη λέξη της ελληνικής γλώσσας!

ρωμηος
Κωστής Παλαμάς, Γρηγόριος Ξενόπουλος, Κωνσταντίνος Παρθένης, Ζαχαρίας Παπαντωνίου, Παντελής Χορν και Σπύρος Μελάς.
του Ελευθερίου Γ. Σκιαδά.
«Ποία είναι η ωραιοτέρα λέξις της ελληνικής γλώσσης;» αναρωτιόταν ο Πέτρος Χάρης (Ιωάννης Μαρμαριάδης 1902-1998) πριν από περίπου 80 χρόνια και ξεκινούσε ένα όμορφο δημοσιογραφικό παιχνίδι, δημοσιεύοντας τις απόψεις των σπουδαιότερων λογοτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και πολιτικών της εποχής· μιας εποχής κατά την οποία κυρίως ο κόσμος των Τεχνών και των Γραμμάτων ερωτοτροπούσε με τη γλώσσα μας, επηρεασμένος σαφώς από την εθνική πολιτική και τον αστικό εκσυγχρονισμό της σχολικής γνώσης που διαμόρφωνε τη νέα ελληνική γλώσσα.
Νομοσχέδια και γλωσσο-εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις από το 1913 και εντεύθεν, καθώς και το νεοφιλελληνικό γλωσσικό κίνημα που αναπτύχθηκε στο εξωτερικό –κυρίως στη Γαλλία με αιχμή την ίδρυση του Ινστιτούτου της Σορβόνης (1920) από τον Hubert Pernot (1870-1946)– έδιναν νέες διαστάσεις στην ευρεία κατανόηση και διάδοση του ελληνικού πνεύματος τόσο στο εσωτερικό όσο και στην Ευρώπη.

«Βρασερύζι»: Η πρώτη brasserie στην Ελλάδα!

Πολλές φορές ακούγεται η έκφραση «βράσε ρύζι» για μια κατάσταση ή μια υπόθεση που δεν διορθώνεται λόγω της τροπής που έχει λάβει. Μία από τις πλέον αξιόπιστες ερμηνείες για την προέλευσή της είναι η ριζόσουπα της παρηγοριάς που κατανάλωναν σε πολλά μέρη της χώρας μετά την κηδεία. Εν πάση περιπτώσει πρόκειται για έκφραση βαθιάς απογοήτευσης και αδιεξόδου. Το ρύζι υποδηλώνει τη φτώχεια, την ανέχεια και την κακομοιριά. Έχουν γραφεί ατελείωτες ερμηνείες, αλλά και συγκεκριμένα περιστατικά στα οποία αποδόθηκε η πατρότητα της έκφρασης.

Δε χρειάζεται άγχος, μόνο ένας μεγεθυντικός φακός!


ΕΜΠΝΕΥΣΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΙΒΑΣ - ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΧΟΣ. ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΜΕΓΕΘΥΝΤΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ FB
«Πρέπει να σκέφτεστε μεγάλα πράγματα όσο κάνετε μικρά πράγματα, έτσι ώστε τα μικρά πράγματα να πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση».
Alvin Toffler
Θα συμφωνείτε ότι η καλύτερη κατάσταση για να πράττουμε, είναι όταν σκεφτόμαστε όσο πιο λίγο γίνεται. Αν προηγείται η σκέψη και η απόφαση και η πράξη ακολουθεί, τότε ιδανικό θα ήταν να κάνουμε πράγματα και να μη σκεφτόμαστε! Για να είμαστε και δίκαιοι, δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο να σταματήσεις να σκέφτεσαι. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο.
Αφού σκεφτήκαμε καλά κάτι και μετά το αποφασίσαμε, περνάμε στην πράξη. Εκεί είναι που όλα θα φανούν, εκεί είναι που όλα είναι και φαίνονται εντελώς διαφορετικά! Αν δε γίνεται να καταλαγιάσουμε τις συνεχείς ανησυχίες και αμφιβολίες για το αν κάνουμε κάτι καλά και κυρίως για το αν τελικά θα ολοκληρωθεί έτσι όπως το θέλουμε, καλό είναι να θεωρήσουμε «μικρό» ό,τι κάνουμε μπροστά σε κάτι μεγαλύτερο που φανταζόμαστε.

Οι ενδείξεις της ελεγκτικής σχέσης



Μήπως βρίσκεστε σε σχέση με έναν ελεγκτικό σύντροφο; Αν ναι, αυτό θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για τον αυτοσεβασμό και την ευημερία σας. Σε μία σχέση μπορεί να εντοπισθούν ορισμένες αντιδράσεις ή συμπεριφορές, που να δείχνουν την πρόθεση του συντρόφου να πάρει τον έλεγχο της σχέσης, μία πρόθεση που ίσως αργότερα να εξελιχθεί σε μία κακοποιητική σχέση. Παρακάτω θα βρείτε έντεκα ενδείξεις που χρειάζονται την προσοχή σας σχετικά με την ελεγκτική σχέση:

1. Ο/η σύντροφος σας δεν νιώθει άνετα όταν βρίσκεται στο φιλικό σας περιβάλλον. Ενεργεί με το συναίσθημα της ανησυχίας και αλληλεπιδρά με έναν περιορισμένο και τεταμένο τρόπο.

2. Κάνει συνεχώς κριτική στους φίλους σας ή εστιάζει στα αρνητικά χαρακτηριστικά τους. "Δεν λέω ότι είναι κακοί άνθρωποι, απλά ανησυχώ για εσένα", μπορεί να αναφέρει.

3. Δεν θέλει τους συγγενείς σας. Συνήθως, στην αρχή δείχνει να του/της αρέσει οι επισκέψεις τους, στη συνέχεια μιλά για εκείνους πιο λεπτά και αργότερα πιο χοντροκομμένα, προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί τα μέλη της οικογένειάς σας δεν είναι τόσο τρυφερά, καλά μαζί σας ή τόσο σπουδαίοι άνθρωποι όσο νομίζατε.

Ο καλύτερος τρόπος να σταματήσετε την αιμορραγία

Ο καλύτερος τρόπος να σταματήσετε την αιμορραγία

Σε όλους μας έχει συμβεί κάποιο μικρο-ατύχημα στην κουζίνα ή σε άλλες δουλειές του σπιτιού, όπου κάποιο κοφτερό αντικείμενο, όπως ένα μαχαίρι, μας προκαλεί πληγή από δικό μας λάθος χειρισμό.
Στα μικρά, πολύ επιφανειακά κοψίματα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά αν το κόψιμο είναι πιο βαθύ, τότε είναι σημαντικό να σταματήσετε την αιμορραγία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.
Η κλινική Mayo των ΗΠΑ συστήνει τα ακόλουθα σχετικά με την περίπτωση ατυχήματος με βαθύ κόψιμο/τραύμα στο σπίτι.

Προσοχή! Τι σημαίνει ο πόνος στο δεξί μέρος του στήθους

Προσοχή! Τι σημαίνει ο πόνος στο δεξί μέρος του στήθους

Επειδή η καρδιά βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της θωρακικής κοιλότητας, οι άνθρωποι συνδυάζουν συνήθως τον πόνο στην περιοχή αυτή με καρδιακά προβλήματα.
Αυτό είναι σωστό, αλλά οι πόνοι στο στήθος δεν πρέπει ποτέ να αγνοούνται και το ίδιο ισχύει με τον ξαφνικό πόνο στο δεξί μέρος του στήθους.
Οι αιτίες του πόνου στη δεξιά πλευρά του θώρακα ποικίλουν. Κυμαίνονται από απλές επιπτώσεις υπερβολικής φυσικής δραστηριότητας μέχρι και λοιμώξεις και σοβαρές υποκείμενες ιατρικές ασθένειες.
Δείτε τι μπορεί να σημαίνει ένας πόνος στο δεξί μέρος του στήθους:

4. Η δικτατορία των πεποιθήσεων (Αναρωτηθήκατε;)



Αναρωτηθήκατε;

Μετά από όλα τα προηγούμενα, ΑΡΑΓΕ, αναρωτήθηκε κάποιος από εσάς:


-Τι είναι τελικά αυτή η «αόρατη» πεποίθηση;
-Εγώ έχω κάποια τέτοια πεποίθηση;
-Είναι σωστή ή λάθος;
-Προσπαθώ να την επιβάλλω στους άλλους ή όχι;
-Πως αλλάζει αν είναι λάθος;


Όλα αυτά τα ερωτήματα έχουν σημασία αν έχετε το «κουσούρι» να θέλετε να αλλάξετε και να γίνετε καλύτεροι.


Αν αισθάνεστε τέλειοι και φυσικά ΠΙΟ καλοί, ΠΙΟ έξυπνοι, ΠΙΟ τίμιοι κλπ από τους άλλους, μην ασχολείστε με αυτήν την βλακώδη σειρά αναρτήσεων. Μπείτε στο facebook και στο tweeter κάνοντας like, δείτε ηλίθια τούρκικα σήριαλ ή χαζές πολιτικές συζητήσεις (και τα δύο επιπέδου νοημοσύνης σαλιγκαριού), παίξτε προπό, λότο, στοίχημα, ξυστό, αγοράστε γκάτζετ, μάθετε τι έκαναν οι σελέμπριτις, ποιος πήδηξε ποιόν στην Μύκονο και γενικά ασχοληθείτε με όλα αυτά τα θαυμάσια που έχει βάλει το Σύστημα μπροστά σας για να χάνετε ευχάριστα τον χρόνο σας.

3. Η δικτατορία των πεποιθήσεων (Ο Κακός Συνδυασμός Και Ο Μηχανικός Άνθρωπος)



Ο Κακός Συνδυασμός

Οι πεποιθήσεις από μόνες τους δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Χρησιμεύουν για «να κρατάνε τα χαλινάρια» στους εκ φύσεως απείθαρχους ανθρώπους και να διατηρούν κάποια τάξη στις ανθρώπινες ομάδες.

Για παράδειγμα, το ένστικτο του σεξ, θα μετέτρεπε τους ανθρώπους και ειδικά τους νέους, σε μία αγέλη ζώων. Η ηθική και οι κοινωνικές απαγορεύσεις (διδαγμένες πεποιθήσεις και τα δύο) αποτελούν το χαλινάρι στο ζωώδες ένστικτο.


Και εδώ μπαίνει ένας άλλος παράγοντας, ο οποίος αποτελεί κυριολεκτικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ σε όλες τις κουλτούρες. Πρόκειται για τον ελαττωματικό ψυχισμό, για τον εγωισμό, ή για τα ΕΓΩ όπως τα αναφέρω.
Κανένας δεν έχει διάθεση να του «πατήσουν τον κάλο» σε αυτό το θέμα. Ο καθένας δίνει την δική του ερμηνεία, και μάλιστα (προσέξτε) αυτήν που τον συμφέρει ψυχολογικά.


Η απλούστερη περιγραφή για το ΕΓΩ είναι η παρακάτω:

2. Η δικτατορία των πεποιθήσεων (Αντίληψη Και Διαστρεβλωμένη Αντίληψη))



Αντίληψη 

Εφόσον η πεποίθηση που έχετε εξαρτάται από την αντίληψή σας για τα πράγματα, ας δούμε τι είναι η αντίληψη.

Η αντίληψη είναι μια ΑΥΤΟΜΑΤΗ διανοητική λειτουργία, η οποία αναγνωρίζει, ερμηνεύει και αποδίδει νόημα στις πληροφορίες που έρχονται από τον έξω κόσμο μέσω των πέντε αισθήσεων, με την βοήθεια:


1) της μνήμης (που αποθηκεύει τι εμπειρίες που αποκτάτε και την εκπαίδευση που είχατε είτε σχολική είτε «κοινωνική»)


2) της συναισθηματικής σας κατάστασης (σκεφτείτε πόσο διαφορετικά σας φαίνονται τα πράγματα όταν είσαστε χαρούμενοι, ενώ τα ίδια ακριβώς φαίνονται «μαύρα» όταν έχετε κακή διάθεση).


Η λειτουργία της αντίληψης μπορεί να διαταραχθεί, και έτσι να αλλοιώσει την εικόνα της πραγματικότητας. Τότε μιλάμε για ψευδαισθήσεις, παραισθήσεις, κλπ.


Και φυσικά νομίζετε ότι αυτό το τελευταίο είναι για παλαβούς και ότι εσείς είσαστε καλά έτσι δεν είναι;


Όμως τα πράγματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

1.Η δικτατορία των πεποιθήσεων (Εισαγωγή Και Ορισμός)



ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Πράγματι, βλέπει κανείς μία ποικιλία φυλών και συνηθειών που κάνουν την ανθρωπότητα ένα πολύχρωμο και ενδιαφέρον μωσαϊκό.

Βλέπετε ανθρώπους κάθε φυλής, χρώματος, θρησκείας, φύλου, μόρφωσης και καλλιέργειας (γιατί ΑΛΛΟ πράγμα είναι η μόρφωση και άλλο η καλλιέργεια), να κάνουν διαφορετικά πράγματα και να έχουν διαφορετικές συνήθειες, ακόμα και στις πιο κοινές δραστηριότητες όπως το φαγητό και η διασκέδαση (για ψυχαγωγία ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ).


Υπάρχει όμως μία κρυμμένη πλευρά, που αν την προσέξετε όλοι οι άνθρωποι είναι ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ίδιοι.


Πρόκειται για τις πεποιθήσεις με τις οποίες όλοι έχουμε ανατραφεί.