Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ



Η ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΑΛΕΥΡΙ

Τι μπορεί να προκαλέσει η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι στο σώμα
μας; Πώς μπορεί ένα απλό κομμάτι μιας γλυκιάς γευστικής τούρτας να μας
δημιουργήσει ένα καταρράκτη φλεγμονής και να μας κάνει άρρωστους;

Για να το καταλάβουμε αυτό αρκεί να φανταστείτε την ώρα που διαβάζετε το άρθρο αυτό ξαφνικά να χυθεί αρκετό σιρόπι πάνω στο πληκτρολόγιό σας και θα δείτε τότε την οπτική εικόνα να προβάλλει μπροστά σας….ακριβώς για το τι ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό του κυττάρου σας.

Η κατανάλωση λοιπόν απλών υδατάνθρακων όπως είναι η
ζάχαρη…μας κάνει το σάκχαρο του αίματος μας….να αυξάνεται ραγδαία.


Φυσικά ιατρικώς γνωρίζουμε ότι το πάγκρεας εκκρίνει την ινσουλίνη
του οποίου πρωταρχικός σκοπός είναι να οδηγηθεί η ζάχαρη σε κάθε κύτταρο, όπου
αποθηκεύεται για ενέργεια . Εάν όμως το κύτταρο είναι γεμάτο και δεν χρειάζεται
γλυκόζη, απορρίπτεται για να αποφευχθεί η επιπλέον ζάχαρη και αυτή γίνεται
σιρόπι…δηλαδή μία κόλλα.

Όταν τα κύτταρα μας είναι πλήρη και απορρίπτουν την επιπλέον
γλυκόζη, οι αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα μας, παράγουν περισσότερη ινσουλίνη
και η γλυκόζη μετατρέπεται σε αποθηκευμένο λίπος .

Το σακχάρο στο αίμα μας ελέγχεται σε ένα πολύ στενό εύρος.
Τα επιπλέον μόρια σακχάρου ενώνονται με μια ποικιλία πρωτεϊνών που με τη
σειρά τους τραυματίζουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Αυτή λοιπόν η επαναλαμβανόμενη βλάβη στα τοιχώματα των
αιμοφόρων αγγείων του αίματος μας πυροδοτεί την κάθε φλεγμονή.

Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας ανεβαίνουν αρκετές
φορές την ημέρα , κάθε μέρα, είναι ακριβώς σαν το να τρίβουμε μ’ ένα
γυαλόχαρτο….το εσωτερικό των ευαίσθητων αιμοφόρων αγγείων μας .

Ενώ μπορεί φυσικά να μην είμαστε σε θέση να το δούμε…να είμαστε
σίγουροι όμως ότι έτσι ακριβώς συμβαίνει.

Η τούρτα λοιπόν
αυτό το
φαινομενικά αθώο γλύκισμα, δεν περιέχει μόνο σάκχαρα, αλλά ψήνεται μ’ ένα από
τα πολλά ωμέγα- 6 λιπαρά φυτικά έλαια, όπως π.χ. η σόγια.

Τα κάθε τσίπς καθώς και οι τηγανιτές πατάτες είναι
εμποτισμένες με λάδι σόγιας. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα παράγονται με ωμέγα 6
λιπαρά για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής . Ενώ τα ωμέγα 6 είναι απαραίτητα και είναι
μέρος της κάθε κυτταρικής μεμβράνης για τον έλεγχο του τι συμβαίνει μέσα και
έξω από το κύτταρο…διότι θα πρέπει να είναι στη σωστή ισορροπία με τα ωμέγα 3.

Εάν λοιπόν η ισορροπία διαταράσσεται από την κατανάλωση
υπερβολικών ωμέγα 6 λιπαρών, η κυτταρική μεμβράνη παράγει χημικές ουσίες που
ονομάζονται κυτοκίνες που προκαλούν άμεσα φλεγμονή .

Έτσι δημιουργείται ένα τεράστιο
ποσό των κυτοκινών που προκαλούν την φλεγμονή. Στο σημερινό περιβάλλον των
τροφίμων, η αναλογία 3:1 θα είναι ήταν η πιο άριστη και υγιής.

Το υπερβολικό βάρος που δημιουργείται από την κατανάλωση
αυτών των τροφίμων δημιουργεί υπερφόρτωση στα λιπώδη κύτταρα που εκκρίνουν
μεγάλες ποσότητες από προ-φλεγμονώδεις χημικές ουσίες που χειροτερεύουν τη
βλάβη που προκλήθηκε από την απότομη αύξηση του σακχάρου του αίματος. Η
διαδικασία αυτή που ξεκίνησε μ’ ένα κομμάτι τούρτας….μετατρέπεται σε ένα φαύλο
κύκλο με την πάροδο του χρόνου που δημιουργεί καρδιακές παθήσεις, υψηλή πίεση
αίματος, διαβήτη σκλήρυνση κατά πλάκας και τέλος, τη νόσο του Αλτσχάιμερ, καθώς
η φλεγμονώδης διεργασία συνεχίζεται αμείωτη.

Δεν υπάρχει καμία διαφυγή το γεγονός ότι όσο περισσότερο
καταναλώνουμε έτοιμα και επεξεργασμένα τρόφιμα, τόσο περισσότερο η φλεγμονή
αυξάνεται λίγο-λίγο κάθε μέρα. Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να τα επεξεργαστεί,
ούτε είχε σχεδιαστεί για να καταναλώνουμε, τρόφιμα που είναι γεμάτα με τα
σάκχαρα και είναι εμποτισμένα με ωμέγα 6 λιπαρών.

Υπάρχει όμως ένα αντίδοτο για την ύπουλη φλεγμονή κι αυτό
είναι να επιστρέψουμε στα τρόφιμα που είναι πιο κοντά στη φυσική τους
κατάσταση. Για να χτίσουμε μύς, τρώμε περισσότερη πρωτεΐνη .

Επιλέγουμε υδατάνθρακες που είναι σύνθετοι, όπως πολύχρωμα
φρούτα και λαχανικά. Μειώνουμε την φλεγμονή με την εξάλειψη των ωμέγα 6 λιπαρών
που την προκαλούν, όπως το καλαμποκέλαιο, το σογιέλαιο, τα φυτικά έλαια και τα
επεξεργασμένα τρόφιμα που γίνονται από αυτά.

Μία κουταλιά της σούπας λάδι καλαμποκιού περιέχει 7.280 mg
ωμέγα 6.

Το λάδι σόγιας περιέχει 6.940 mg. Αντί αυτού χρησιμοποιήστε
ελαιόλαδο ή βούτυρο από ζώα που τρέφονται με χόρτα.

Τα ζωικά λίπη περιέχουν λιγότερο από 20 % ωμέγα 6 και είναι
πολύ λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν φλεγμονή από τα δήθεν υγιή φυτικά έλαια,
που επισημαίνονται σαν πολυακόρεστα.

Ξεχάστε την πουλημένη….επιστήμη που σας έχει κάνει το κεφάλι
σας τούμπανο για ολόκληρες δεκαετίες.

Η επιστήμη λέγει ότι τα κορεσμένα λιπαρά προκαλούν από μόνα
τους καρδιακές παθήσεις…όμως είναι ανύπαρκτη. Η επιστήμη λέγει ότι τα κορεσμένα
λιπαρά αυξάνουν τη χοληστερόλη του αίματος…αλλά είναι επίσης πολύ αδύναμη.

Δεδομένου ότι γνωρίζουμε πλέον ότι η χοληστερόλη δεν είναι η
αιτία των καρδιακών παθήσεων, η ανησυχία για το κορεσμένο λίπος σήμερα, είναι
ακόμη πιο παράλογη .

Η θεωρία της χοληστερόλης οδήγησε στην διατροφή με καθόλου
λίπος, προτάσεις με τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά που με τη σειρά
του αυτό δημιούργησε τα ίδια τρόφιμα που προκαλούν πλέον μια επιδημία της
φλεγμονής.

Η κυρίαρχη ιατρική έκανε ένα τρομερό λάθος όταν συμβούλευε
τους ανθρώπους να αποφεύγουν τα κορεσμένα λιπαρά υπέρ των τροφών με υψηλή
περιεκτικότητα σε ωμέγα-6 λιπαρά φυτικά έλαια.

Έτσι φτάσαμε να έχουμε τώρα μια επιδημία της αρτηριακής
φλεγμονής που οδηγεί σε καρδιακές παθήσεις και άλλους σιωπηλούς δολοφόνους.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να επιστρέψετε στα
ολοκληρωμένα τρόφιμα που σας σέρβιρε η γιαγιά σας και όχι σε αυτά που τα
αντικατέστησε η μαμά σας, από τους διαδρόμους των σουπερμάρκετ, τα εντελώς βιομηχανοποιημένα
τρόφιμα. Με την εξάλειψη των φλεγμονωδών τροφίμων και προσθέτοντας τα
απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από φρέσκα μη επεξεργασμένα τρόφιμα, θα
αντιστρέψετε την χρόνια βλάβη στις αρτηρίες σας και σε όλο το σώμα σας από την
κατανάλωση της τυπικής διατροφής.


 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.