Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Ετσι παρήκμασε η Ρώμη

1280px-Jean-Leon_Gerome_Pollice_Verso

Γιατί παρήκμασε η Ρώμη και ξέπεσε στον χριστιανισμό; Οι εθνικοί λένε οτι έφταιγε ο χριστιανισμός. Οι χριστιανοί λένε ότι έφταιγε η ηθική σήψη του ειδωλολατρικού κόσμου. Ας εξετάσουμε πρώτα την άποψη των χριστιανών.
Παραθέτω τα εξής στοιχεία:
1) Η ερωμένη του αυτοκράτορα Κόμμοδου (177-192 μ.κ.ε) ήταν χριστιανή. Μάλιστα βοήθησε στον στραγγαλισμό του Κόμμοδου.
2) Ο ένθερμος χριστιανός Τερτυλλιανός ( 155-240 μ.κ.ε) στα γεράματά του χαρακτήρισε τους χριστιανούς «πολύ χλιαρούς»  «νωθρούς» και «επιεικείς»
3) Ο πάπας Κάλλιστος ( περί το 249-251 μ.κ.ε) έλεγαν πώς ξεκίνησε σαν σκλάβος. Έλεγαν πως είχε κερδίσει χρήματα με ύποπτους τρόπους, είχε γίνει τραπεζίτης και είχε κατακλέψει τους πελάτες του. Έλεγαν πως είχε καταδικαστεί σε καταναγκαστικά έργα και είχε δραπετεύσει. Σαν πάπας διεκήρυξε οτι η μετάνοια μπορεί να εξαλείψει οποιοδήποτε αμάρτημα.

4) Στα χρόνια του αυτοκράτορα Ονώριου ( 384-423 μκ.ε ) ο ιστορικός Ζώσιμος αναφέρει:
Τον Γενέριδο, που ήταν ήδη ανώτατος διοικητής όλων των στρατευμάτων που στάθμευαν στην Άνω Παννονία, τον διόρισε τώρα αρχιστράτηγο της Δαλματίας. Ο Γενέριδος ήταν μεν βαρβαρικής καταγωγής αλλά απο την φύση του άνθρωπος ενάρετος και υπεράνω χρημάτων. Πιστός στα πατροπαράδοτα, δεν δέχτηκε να απαρνηθεί την λατρεία των θεών. Επειδή όμως είχε θεσπιστεί νόμος που απαγόρευε σε όσους δεν ήταν χριστιανοί να κατέχουν αξιώματα, αυτός παρέδωσε την στρατιωτική ζώνη και αποσύρθηκε στο σπίτι του.
Και όταν ο αυτοκράτορας κάλεσε τον Γενέριδο, ως μέλος της ιεραρχίας, να παρουσιαστεί στα ανάκτορα, εκείνος του είπε οτι υπάρχει νόμος που του απαγορεύει να φέρει την στρατιωτική ζώνη, και οτι γενικά δεν συγκαταλέγονται στους αξιωματούχους όσοι δεν τιμούν την χριστιανική θρησκεία. Ο αυτοκράτορας του απάντησε οτι ο νόμος ιχύει για όλους τους άλλους όχι όμως γι’ αυτόν που πέρασε τόσους κινδύνους για χάρη της πολιτείας. Ο Γενέριδος του απάντησε οτι δεν μπορεί να δεχτεί αυτό το προνόμιο, γιατί θα ήταν προσβολή για όλους εκείνους που έχουν ήδη στερηθεί τα αξιώματά τους εξαιτίας αυτού του νόμου. Επέμεινε και δεν ανέλαβε το αξίωμά του παρά μόνον όταν ο αυτοκράτωρ κατάργησε τον νόμο αυτόν για όλους και επέτρεψε να κατέχουν πολιτικά ή στρατιωτικά αξιώματα διατηρώντας τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.
Ύστερα απο αυτή την εκδήλωση μεγαλοθυμίας του αυτοκράτορα μεταστράφηκε ο Γενέριδος και βάλθηκε να εξασκεί τους στρατιώτες του με συνεχή γυμνάσια, ενώ τους έδινε ό,τι μισθούς και τρόφιμα δικαιούνταν χωρίς την παραμικρή κράτηση. Μάλιστα ο ίδιος απο τον μισθό του έδινε φιλοδωρήματα στους πιό φιλότιμους στρατιώτες του.
Ο Αδριανός (117-138 μ.κ.ε.) ήταν ένας εξαιρετικός αυτοκράτωρ: Εργατικός και φίλος του Ελληνικού πολιτισμού. Ταξίδευε σαν απλός ιδιώτης ακολουθούμενος απο τεχνικούς. Περπατούσε επικεφαλής των στρατιωτών του έως 40 χιλιόμετρα ημερησίως και δεν έχασε ποτέ ούτε αψιμαχία. Ένας τρελλός δούλος πήγε να τον σκοτώσει και του έδωσε χάρη. Έχτισε (ξανά) το Πάνθεον και την Βίλλα Αδριάνα που είναι μοναδικού κάλλους μνημεία. Κυρίως δε, επέλεξε και χάρισε στην Ρώμη έναν ακόμη πιο άξιο διάδοχο, τον Αντωνίνο.
Αντωνίνος (138- 161 μκ.ε). Πράος και υπομονετικός. Η γυναίκα του δεν ήταν καθόλου πιστή και ευπρεπής και την ανεχόταν στωϊκά. Έριξε όλη την κολοσσιαία περιουσία του στο κρατικό ταμείο. Όταν πέθανε δεν είχε τίποτα ενώ στο κρατικό ταμείο υπήρχαν 2,7 δίς σεστέρτιοι. Έδινε λογαριασμό στην Σύγκλητο για όλα τα έξοδα. Απηγόρευσε τα βασανιστήρια και τον φόνο σκλάβων. Δεν άφηνε την παλλακίδα του μετά τον θάνατο της γυναίκας του  να αναμιγνύεται στην πολιτική. Ήταν πολιορκημένος απο πρέσβεις άλλων κρατών που ήθελαν την προσάρτησή τους στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Τόση ησυχία και ασφάλεια επικρατούσε ! Επέλεξε και χάρισε στην Ρώμη έναν εξαιρετικό διάδοχο, τον Μάρκο Αυρήλιο.
Μάρκος Αυρήλιος ( 61-180 μκ.ε.) Φιλόσοφος που τον θαύμαζαν όλοι για την ασκητική ζωή . Εξαιρετικός στρατιωτικός . Νίκησε τους Πέρσες «δι’ αλληλογραφίας» ! Έστειλε δηλαδή στον επιτελάρχη της Ανατολής ένα σχέδιο δράσης και με βάση αυτό κέρδισε την νίκη ! η τύχη δεν τον βοήθησε. Επιδημία πανούκλας και εισβολές γερμανικών φυλών τάραξαν την βασιλεία του. Η γυναίκα του  κόρη του Αντωνίνου  ήταν μια άπιστη σύζυγος που του χάρισε έναν γιό, τον Κόμμοδο, που είχε βιολογικό πατέρα κάποιον μονομάχο. Αν και ο Κόμμοδος νωρίς έδειξε οτι δεν ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για αυτοκράτωρ, ο Αυρήλιος τον έχρισε διάδοχό του προσφέροντας στην Ρώμη συμφορές.
Καλιγούλας (37-41 μκ.ε.) και Κόμμοδος ( 177-192 μ.κ.ε) Οι δύο χειρότεροι αυτοκράτορες της Ρώμης.
Ερωτηματικά και Απαντήσεις
1) Καλοί και ηθικοί άνθρωποι υπήρχαν και μεταξύ των χριστιανών και μεταξύ των Εθνικών. Όπως επίσης και αχρείοι. Ακόμα και μετά την επικράτηση του χριστιανισμού υπήρχαν ηθικοί οπαδοί της Αρχαίας θρησκείας.
2) Ο Τερτυλλιανός αποκαλεί τους χριστιανούς «νωθρούς» . Δηλαδή μπορούμε να υποθέσουμε οτι δεν ήταν ο αγώνας τους που ανέτρεψε την Εθνική Θρησκεία αλλά κάποια «βοήθεια» απο τους αυτοκράτορες.
3) Οι χριστιανοί λένε οτι η Ρώμη παρήκμασε επειδή τα ήθη ξέπεσαν και κανείς δεν πίστευε τους παλαιούς θεούς. Για εξηγείστε μου, πώς γίνεται το 37 μκ.ε επι Καλιγούλα, η Ρώμη να είναι παρηκμασμένη, το 117 έως το 180 μ.κ.ε να είναι το τελειότερο κράτος που υπήρξε ποτέ και το 192 μ.κ.ε να είναι πάλι παρηκμασμένη;
Πώς γίνεται μόνο οι αποτυχημένοι αυτοκράτορες να κίνησαν διωγμούς κατά των χριστιανών; Γιατί οι χριστιανοί δεν ήταν επικίνδυνοι στα χρόνια των τριών καλών αυτοκρατόρων; Πώς γίνεται οι πλέον αχρείοι αυτοκράτορες  «Μέγας» Κωνσταντίνος, Θεοδόσιος, Ιουστινιανός, να ευνοούν τον χριστιανισμό και οι ηθικοί  Ιουλιανός, να είναι εχθροί του;
4) Πως γίνεται να έρχεται η αυτοκρατορία στον δρόμο του Θεού του ενός, του ΑΛΗΘΙΝΟΥ, του Ιεχωβά ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!
Διότι, μην ξεχνάμε, οι ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ βάρβαροι εισέβαλλαν σαν μυρμήγκια στην Δυτική Αυτοκρατορία  και την κατέκτησαν  ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ. Προφανώς, η Τύχη ήταν ευνοϊκή για το Ανατολικό κομμάτι και έζησε κακήν-κακώς για άλλα χίλια χρόνια.
Πώς γίνεται με τους ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ Αδριανό, Αντωνίνο, Μάρκο Αυρήλιο, να ακμάζει η αυτοκρατορία και με τους ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ Κωνσταντίνο, Θεοδόσιο, να παραπαίει;
Στην χριστιανική αυτοκρατορία είχε καταργηθεί η δουλεία; Είχε εξαφανισθεί η πορνεία; Διότι κάτι άκουσα οτι ακόμη ΚΑΙ ΠΟΡΝΕΣ του τσίρκου γινόταν αυτοκράτειρες  Θεοδώρα !!!
Ούτε η θρησκεία φταίει για την παρακμή, ούτε τα ήθη, ούτε το εμπόριο. Εάν κυβερνούν ΣΩΣΤΟΙ ηγέτες η χώρα πάει καλά !  Είτε σεμνές είναι οι γυναίκες, είτε ξεσαλώνουν με μονομάχους του τσίρκου. Είτε πιστεύουν οι άνθρωποι σε μηδέν θεούς είτε σε έναν είτε σε δώδεκα ή χίλιους. Αυτά δεν έχουν καμμία σημασία.
Η Τύχη το έφερε να κυβερνήσουν τρείς σωστοί άνθρωποι στην σειρά και δημιουργήθηκε η χρυσή εποχή της Ρώμης.
Σωστοί άνθρωποι κυβερνούσαν την Ρώμη τα πρώτα 600 χρόνια της. Μετά οι σωστοί έγιναν σπάνιες εξαιρέσεις. Γιατί; Διότι τα πρώτα 600 χρόνια οι ηγετικές θέσεις μοιραζόταν απο την Σύγκλητο. Ένα σώμα σχετικά μορφωμένων αριστοκρατών. Μετά οι αυτοκράτορες εκλεγόταν απο τους αμόρφωτους λεγεωνάριους ! Να η αιτία της παρακμής ! Και γιατί η Σύγκλητος παρήκμασε και φθάσαμε στους λεγεωνάριους;
Το Χρήμα ! Μετά την ήττα της Καρχηδόνας εισέρρευσε τόσος πλούτος στην Ρώμη που διεφθάρησαν τα πάντα. Εξ’ άλλου και οι Συγκλητικοί ΔΕΝ ήταν φιλόσοφοι για να αντισταθούν. Απλώς πλούσιοι αριστοκράτες ήταν. Δεν είναι υπερβολή να πούμε οτι η Καρχηδόνα κατέστρεψε την Ρώμη !
Αυτό που μου κάνει εντύπωση ήταν η στάση των δύο αυτοκρατόρων  Αντωνίνου και Μάρκου Αυρήλιου: Νοιάζεσαι για την ΣΗΜΕΡΙΝΗ ευημερία της αυτοκρατορίας. Τί κάνεις για το ΑΥΡΙΟ όμως; Αφήνεις την γυναίκα σου να πηδιέται με μονομάχους του τσίρκου; Πώς θα δώσεις ΣΩΣΤΟ διάδοχο; Και αφού βλέπεις κύριε Αυρήλιε οτι το μπάσταρδο δεν παίρνει απο γράμματα και φιλοσοφίες. Βλέπεις οτι βρίζει χειρότερα απο λιμενεργάτης. Νοιάζεται μόνο να μονομαχεί με τίγρεις Τί τον παρουσιάζεις στις λεγεώνες σου σαν διάδοχό σου; Βρές έναν φιλόσοφο μέσα στην αχανή αυτοκρατορία σου και κάνε τον διάδοχο !
Και μέσα σε εκείνους τους λεγεωνάριους που είδαν τον Κόμμοδο δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ να πεί «Εμείς φάγαμε την ζωή μας στον στρατό για να αποδείξουμε την αξία μας. Και εσύ Αυρήλιε μας παρουσιάζεις αυτό το παιδάκι για αυτοκράτορα; Για φέρτον εδώ στην λεγεώνα σαν απλό λεγεωνάριο. Να αποδείξει πρώτα την αξία του και μετά ΕΜΕΙΣ θα τον κάνουμε αυτοκράτορα !»
Πώς γίνεται χιλιάδες άνθρωποι, σαν υπνωτισμένοι, να οδηγούνται στην καταστροφή και να μην μιλάνε;
Αυτοί οι στωϊκοί  Αδριανός, Αυρήλιος, έδειξαν οτι ΔΕΝ είχαν τσαγανό, δεν είχαν το «νεύρο» ενός Πλάτωνα. Ο Πλάτων, πρώτος, συνέλαβε την ιδέα μιας «φάρμας παραγωγής και εκτροφής ηγετών» !
Μαζεύεις τους 100 καλύτερους φιλοσόφους σε ένα κοινόβιο. ΑΥΤΟΙ διοικούν την αυτοκρατορία. Μαζεύεις και τις 100 πιο σοφές γυναίκες στο ίδιο κοινόβιο. Μπορεί και αυτές να συμμετέχουν στην διοίκηση αν έχουν το ταλέντο του πολιτικού. Τους αφήνεις να συμμίγνυνται ελεύθερα μεταξύ τους  όχι με άτομα εκτός κοινοβίου. Γεννιούνται καλής ποιότητας παιδιά. Μόλις ενηλικιωθούν τα στέλνεις εκτός κοινοβίου για να δοκιμασθούν επι ίσοις όροις με τα παιδιά του απλού λαού. Όταν πεθαίνει κάποιος εντός κοινοβίου τον αναπληρώνεις ανασύροντας τον καλύτερο απο τους εκτός κοινοβίου μπορεί να είναι απο τα παιδιά που γεννήθηκαν εντός του κοινοβίου ή και απλό παιδί του λαού.
Ο στωϊκός Αδριανός ο πρώτος της καλής τριάδας, έγινε αυτοκράτορας επειδή έτυχε να είναι εραστής της συζύγου του αυτοκράτορα Τραϊανού που πέθανε χωρίς να αφήσει διάδοχο. Τί θα γινόταν άραγε εάν ο εραστής τύχαινε να είναι οπαδός του Πλάτωνα;
ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΗΚΜΑΣΕ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ;
1.  Το ΧΡΗΜΑ απο τις κατακτημένες επαρχίες κάνει τους Ρωμαίους μαλθακούς.
2.  Οι λεγεώνες επανδρώνονται με μή Ρωμαίους. Οι μή Ρωμαίοι λεγεωνάριοι δεν αισθάνονται κανέναν σεβασμό στην Ρώμη. Σέβονται μόνο τους ταλαντούχους στρατηγούς που ξέρουν να οδηγούν τον στρατό σε νίκες. Σύλλας, Καίσαρ.
3.  Οι ταλαντούχοι στρατηγοί παραμερίζουν την Σύγκλητο και γίνονται αυτοκράτορες.
4.  Κάθε φορά που δολοφονείται ένας τρελλός αυτοκράτωρ ή πεθαίνει χωρίς διάδοχο, οι λεγεώνες αποφασίζουν για τον επόμενο αυτοκράτορα. Δεν υπάρχει πλέον ένα ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΟΦΩΝ που να αποφασίζει ποιός είναι ο καλύτερος. Απο εδώ και πέρα η κατρακύλα δεν έχει σταματημό.
5. Κάποια στιγμή έρχεται, αναπόφευκτα, η ιδέα: Οι αρχαίες αυτοκρατορίες  Περσία, Αίγυπτος χρησιμοποιούσαν την θρησκεία για να ελέγχουν τον λαουτζίκο. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ;
6. Η Αρμενία κάνει τον χριστιανισμό επίσημη και μόνη θρησκεία και όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά.
ΑΦΟΥ Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ; Ο χριστιανισμός και ο επικουρισμός ήταν δύο διαδεδομένες ιδεολογίες εκείνη την εποχή. Ο χριστιανισμός όμως ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΕΙ τις μάζες ! Τί καλύτερο να ψάξει ένας αφιλοσόφητος στρατηγός που τον εξέλεξαν αυτοκράτορα οι αμόρφωτοι λεγεωνάριοι;
Η κατάργηση του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΟΦΩΝ έφερε τον Μεσαίωνα. Στις πόλεις -κράτη της Ιταλίας, που δεν είχαν για διοικητή έναν αφιλοσόφητο στρατηγό, δημιουργούνται οι ίδιες συνθήκες με τις πόλεις-κράτη της Αρχαίας Ελλάδος.
Ξαναδιαβάζουν τα γραπτά των Ελλήνων φιλοσόφων και αρχίζει η Αναγέννηση.
Σήμερα, οι πολιτικοί εκλέγονται απο αφιλοσόφητους και ηλίθιους τραπεζίτες.
Ένας νέος Μεσαίωνας είναι ήδη εδώ και τον βιώνουμε.
Εάν δεν αντιδράσουν οι λίγοι διεσπαρμένοι σοφοί …
Αν θέλεις να δεις με ποιόν επικοινωνείς ρώτησε τον ποιά είναι η φιλοσοφία του κι αν σου μιλήσει χριστιανικά … ξέρεις.
Α. Λ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.