Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Γνωρίστε διατροφικά το κουκουνάρι


Το κουκουνάρι αποτελεί ένα καρπό υψηλής θρεπτικής αξίας. Ιστορικά, στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και στη Ρώμη θεωρούνταν από τους πιο… καλότυχους καρπούς. 


Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα συνήθιζαν να σερβίρουν ένα είδος μπισκότου με κουκουνάρι, που είχε ως κύριο στόχο την ενίσχυση των ερωτικών επιδόσεων.


Όπως και να έχει το κουκουνάρι αποτελεί ένα ξηρό καρπό με εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες. 

Εμπεριέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες απαραίτητες για την ομαλή ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού.



 Επίσης, απαραίτητα ω3 λιπαρά, καθώς επίσης και μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως το ασβέστιο και ο ψευδάργυρος. 

Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν πως ένα λιπαρό οξύ που εξάγεται από ορισμένα είδη κουκουναριών, το πινολενικό οξύ, ίσως διαδραματίζει θετικό ρόλο στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Και όσον αφορά τις θερμίδες του μια κουταλιά της σούπας περίπου 10 γραμμαρίων μας δίνουν 57 θερμίδες. Βάλτε το λοιπόν στη διατροφή σας, ως συστατικό μιας σαλάτας, αλλά και μαζί με λίγα αποξηραμένα φρούτα όπως οι σταφίδες για να έχετε ένα πολύ υγιεινό σνακ.

Από το Χάρη Γεωργακάκη
Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, MSc


neadiatrofis


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.