Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ερευνώνται οι αντικαρκινικές ιδιότητες του αγγουριού


Συστατικά του αγγουριού, που φαίνεται ότι σχετίζονται με την πρόληψη εμφάνισης 
διαφόρων μορφών καρκίνου έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ερευνητών.


Συγκεκριμένα το αγγούρι περιέχει μια κατηγορία ουσιών, τις λεγόμενες λιγνάνες,
 με κυριότερες από αυτές την πινορεσινόλη, τη λαρισιρεσινόλη και τη 
σεκοϊσολαρισιρεσινόλη. 

Αυτές οι ουσίες έχουν συσχετιστεί τελευταία με την προστασία έναντι διαφόρων 
μορφών καρκίνου.


Πιο συγκεκριμένα, όταν τρώμε τρόφιμα όπως το αγγούρι και προσλαμβάνουμε 
αυτές τις λιγνάνες, ειδικά βακτήρια που ήδη υπάρχουν στο γαστρεντερικό μας 
σωλήνα, τις μετατρέπουν σε μια ειδική κατηγορία λιγνανών τις εντερολιγνάνες, 
με κυριότερες από αυτές την εντερολιγνάνη και την εντερολακτόνη.

Αυτές με τη σειρά τους έχουν όπως λέμε τόσο προ-οιστρογονική όσο και 
αντι-οιστρογονική δράση και για το λόγο αυτό σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο 
εμφάνισης καρκίνων όπως του μαστού, των ωοθηκών, της μήτρας και του προστάτη.

Κρόκου Μαρία



Πηγή:www.agronews.gr
piperies-agiou-georgiou

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.