Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν μηχανισμό που επανακαθορίζει το βιολογικό ρολόι του σώματος

Πηγή:

Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ
Σύνοψη:
Ερευνητές  ανακάλυψαν ένα νέο μηχανισμό που ρυθμίζει το πώς τα ρολόγια του σώματος αντιδρούν στις αλλαγές του περιβάλλοντος. Η ανακάλυψη θα μπορούσε να προσφέρει μια λύση όσον αφορά τον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων της εργασίας σε βάρδιες (εκ περιτροπής εργασία) και του jet-lag.



Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ανακάλυψαν ένα νέο μηχανισμό που ρυθμίζει το πώς τα ρολόγια του σώματος αντιδρούν στις αλλαγές του περιβάλλοντος.Και η ανακάλυψη, η οποία δημοσιεύεται στο Current Biology , θα μπορούσε να προσφέρει μια λύση για τον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων της εκ περιτροπής εργασίας και του jet-lag.


Τα ευρήματα της ομάδας δείχνουν ότι το ένζυμο κινάση καζεΐνη 1epsilon (CK1epsilon) ελέγχει πόσο εύκολα το ρολόι του σώματος μπορεί να ρυθμιστεί ή να επανακαθοριστεί από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως είναι το φως και η θερμοκρασία.
 Eσωτερικά βιολογικά χρονόμετρα (κιρκαδικά ρολόγια) βρέθηκαν σχεδόν σε κάθε είδος στον πλανήτη. Σε θηλαστικά συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, τα κιρκαδικά ρολόγια βρίσκονται στα περισσότερα κύτταρα και τους ιστούς του σώματος, και ενορχηστρώνουν τους ημερήσιους ρυθμούς στη φυσιολογία μας, συμπεριλαμβανομένων των προτύπων του ύπνου / εγρήγορσης και του μεταβολισμού μας.
Ο Δρ David Bechtold, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Πανεπιστημίου της ερευνητικής ομάδας του Μάντσεστερ, είπε: «Στην καρδιά αυτών των βιολογικών ρολογιών είναι ένα πολύπλοκο σύνολο μορίων των οποίων η αλληλεπίδραση παρέχει στιβαρό και ακριβές 24 ωρών χρονοδιάγραμμα. Σημαντικό, τα ρολόγια μας βρίσκονται σε συγχρονισμό με το περιβάλλον, ανταποκρινόμενα στις πληροφορίες του φωτός και του σκοταδιού . "
Το έργο, που χρηματοδοτείται από το Συμβούλιο Έρευνας Βιοτεχνολογίας και Βιολογικών Επιστημών, ανέλαβε μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ σε συνεργασία με επιστήμονες από την Pfizer, με επικεφαλής τον Δρ Travis Wager.
Η έρευνα προσδιορίζει ένα νέο μηχανισμό μέσω του οποίου τα ρολόγια μας ανταποκρίνονται σε αυτές τις εισροές φωτός. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, τα ποντίκια που στερούνται το CK1epsilon, ένα συστατικό του βιολογικού ρολογιού, ήταν σε θέση να στραφούν σε ένα νέο φωτεινό-σκοτεινό περιβάλλον (μοιάζει πολύ με την εμπειρία στην εργασία με βάρδιες ή μεγάλων αποστάσεων αεροπορικά ταξίδια) πολύ πιο γρήγορα από το κανονικό.
Η ερευνητική ομάδα συνέχισε δείχνοντας ότι τα φάρμακα που αναστέλλουν το CK1epsilon ήταν σε θέση να επιταχύνουν τις αποκρίσεις μετατόπισης των φυσιολογικών ποντικιών και με κριτικό πνεύμα, ότι η ταχύτερη προσαρμογή στο νέο περιβάλλον ελαχιστοποιεί τις μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από την αλλαγή της ώρας.
Ο Δρ Bechtold είπε:. "Γνωρίζουμε ήδη ότι η σύγχρονη κοινωνία δημιουργεί πολλές προκλήσεις για την υγεία και την ευημερία μας - τα πράγματα που θεωρούνται ως κοινός τόπος, όπως η εκ περιτροπής εργασία, η στέρηση ύπνου, το jet lag και τα οποία διαταράσσουν το βιολογικό μας ρολόι . Καθίσταται πλέον σαφές ότι η διατάραξη του βιολογικού ρολογιού αυξάνει τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων της παχυσαρκίας και του διαβήτη.
«Δεν είμαστε προδιαθετημένοι γενετικά  να προσαρμοζόμαστε γρήγορα στην εκ περιτροπής εργασία ή στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, και τα ρολόγια του σώματός μας έχουν κατασκευαστεί για να αντιστέκονται σε τέτοιες ραγδαίες αλλαγές. Δυστυχώς, πρέπει να ασχοληθούμε με αυτά τα θέματα σήμερα, και υπάρχουν πολύ σαφείς ενδείξεις ότι η διακοπή των ρολογιών του σώματος μας έχουν πραγματικές και αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας."
Και συνεχίζει: «Καθώς το έργο προχωρά με κλινικούς όρους, μπορεί να είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε την ικανότητα του ρολογιού να ασχοληθεί με την εργασία σε βάρδιες, και κυρίως να κατανοήσουμε πώς η κακή προσαρμογή του ρολογιού συμβάλλει σε ασθένειες όπως ο διαβήτης και η χρόνια φλεγμονή."

Story Source:
The above story is based on materials provided by University of ManchesterNote: Materials may be edited for content and length.

Journal Reference:
  1. Violetta Pilorz, Peter S. Cunningham, Anthony Jackson, Alexander C. West, Travis T. Wager, Andrew S.I. Loudon, David A. Bechtold. A Novel Mechanism Controlling Resetting Speed of the Circadian Clock to Environmental StimuliCurrent Biology, 2014 DOI: 10.1016/j.cub.2014.02.027


Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.