Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ο φελλός φοριέται με πρωτότυπο τρόπο!



Τι σου φέρνει στο μυαλό η λέξη φελλός; Μάλλον πώμα για μπουκάλια, σόλες για παπούτσια, σουπλά, δίχτυα ψαράδων – και γενικά ένα ελαφρύ υλικό που επιπλέει στο νερό (γι΄ αυτό και τους ανάξιους ανθρώπους τους αποκαλούμε… φελλούς). Όμως οι χρήσεις του φελλού στην καθημερινότητα δε σταματούν εδώ. Επεκτείνονται σε μια σειρά από πρωτότυπες, ευφάνταστες έως και τρελούτσικες εφαρμογές. Είδη σπιτιού, γραφείου, αξεσουάρ (ανδρικά και γυναικεία), όπως τσάντες, χαρτοφύλακες, θήκες για laptop, ομπρέλες, γραβάτες, πορτοφόλια, γάντια, νεσεσέρ, μπότες, πέδιλα, βραχιόλια, ζώνες, μπρελόκ, καπέλα, θήκες για καπνό, πουφ, μαξιλάρια, πατάκια μπάνιου είναι μόνο μερικά από τα αντικείμενα που κατασκευάζονται από φελλό. Γιατί από φελλό; Επειδή είναι μια θαυμάσια φυτική άφθαρτη ύλη, αναλλοίωτη, αδιάβροχη και ελαστική.

Το απόλυτο οικολογικό προϊόν

Ο φελλός δεν είναι τίποτα άλλο από τον φλοιό της φελλοφόρου βελανιδιάς, ενός μεσογειακού δένδρου που ευδοκιμεί στην Νοτιοδυτική Ευρώπη και τη Βορειοδυτική Αφρική. Ο φλοιός αποσπάται από το δέντρο κάθε 9-10 χρόνια από ειδικούς τεχνίτες, με προσοχή και μαεστρία – στη συνέχεια το δέντρο τον αναγεννά. Οι δασώδεις εκτάσεις της πολύτιμης βελανιδιάς προστατεύονται με νόμους, ώστε να γίνεται σωστή διαχείρισή τους. Η κατεργασία του φελλού είναι απολύτως οικολογική, χωρίς κοπή δέντρων, χημικές ουσίες ή απόβλητα.

Έχει απίστευτες ιδιότητες

Ο φελλός χρησιμοποιείται στην εμφιάλωση κρασιών, επειδή είναι αδιάβροχος, στεγανός, άοσμος και άγευστος, με εξαιρετική αντοχή και ελαστικός, αφού συμπιέζεται σαν μαξιλάρι. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι δε σαπίζει, γι΄αυτό και χρησιμοποιείται εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια για να σφραγίζει κάθε είδους δοχείο. Αποτελεί θαυμάσιο ηχομονωτικό και θερμομονωτικό υλικό και μπορεί να γίνει εξαιρετικό δάπεδο. Μάλιστα, αν τοποθετήσουμε κάτω από το στρώμα μας μια λεπτή επιφάνεια φελλού, μπορεί να μας προστατεύσει από τα ηλεκτρομαγνητικά και γεωμαγνητικά ρεύματα που μας εξαντλούν. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.