Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί το αβοκάντο σερβίρεται με το κουκούτσι του;



Το περίεργο, ωοειδές κουκούτσι του αβοκάντο δεν είναι για πέταμα. Όταν έρθει η ώρα να κόψεις σε κομμάτια το πρασινοκίτρινο αφροδισιακό φρούτο, θα σου χρησιμεύσει για να το βάλεις στο κέντρο του πιάτου όπου θα το σερβίρεις. Όχι για διακοσμητικούς λόγους, αλλά γιατί αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να μη μαυρίσει (οξειδωθεί) η ευαίσθητη, βουτυρώδης σάρκα του καρπού. Άλλωστε έτσι το απολαμβάνουν και στην πατρίδα του, τη Λατινική Αμερική: κομμένο σε μικρές φέτες με λίγο αλάτι και πιπέρι, παραταγμένες γύρω από το κουκούτσι.

Υποκατάστατο του κρέατος

Το αβοκάντο δε φοβάται την μοναχικότητα στο τραπέζι. Ακόμα και χωρίς συνοδεία άλλου τροφίμου, μπορεί να ικανοποιήσει την όρεξη. Εξάλλου τρώγεται θαυμάσια ως υποκατάστατο του κρέατος και των αυγών από τους χορτοφάγους λόγω της πληθώρας θρεπτικών συστατικών που διαθέτει.
Το αβοκάντο τονώνει τον οργανισμό, αυξάνει την ικανότητα συγκέντρωσης και διώχνει μακριά την υπνηλία και την κούραση. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

4 σχόλια:

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.