Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Τελικά, τι θέλουν οι άντρες και τι οι γυναίκες;

Τελικά, τι θέλουν οι άντρες και τι οι γυναίκες;

Η ιστορία ξεκινάει από πολύ παλιά, από τον κ. Caveman και την κυρία Cavewoman!

O Caveman κυνηγούσε για να φέρει τροφή στην οικογένειά του και την προστάτευε από τις διάφορες απειλές. Η Cavewoman συνέλλεγε, ανέτρεφε τα παιδιά της και ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια της σπηλιάς της όταν ο Caveman έλλειπε για κυνήγι!

sae
Για να μπορέσουν να είναι πιο αποτελεσματικοί στους ρόλους τους, τόσο το σώμα τους όσο και ο εγκέφαλος, στην πορεία της εξέλιξής τους, προσαρμοζόταν ανάλογα με τις απαιτήσεις. Έτσι οι άντρες έγιναν πιο ψηλοί, πιο μυώδεις και δυνατοί ενώ η σωματική εξέλιξη των γυναικών ήταν ανάλογη των δραστηριοτήτων τους. Ομοίως, οι εγκεφαλικές δομές ανδρών και γυναικών ακολούθησαν διαφορετική πορεία εξέλιξης επί εκατομμύρια χρόνια, έχοντας ως αποτέλεσμα τα δύο φύλα να επεξεργάζονται με διαφορετικό τρόπο τις πληροφορίες, να σκέφτονται και να πιστεύουν διαφορετικά πράγματα και να έχουν διαφορετικές αντιλήψεις, προτεραιότητες και συμπεριφορές.

«Κλάμα-Τελικά μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα;»



Οι ψυχολόγοι έχουν κάνει μια εκπληκτικά μικρή πρόοδο σχετικά με την στην εξήγηση γιατί κλαίμε. Μια δημοφιλής ιδέα είναι ότι το κλάμα είναι καθαρτικό - ότι τα δάκρυα της λύπης διώχνουν μακριά τις θλίψεις της ζωής, όπως τα συντρίμμια μεταφέρονται από την παλίρροια. Αυτό έχει υποστηριχθεί από έρευνες που ρώτησαν ανθρώπους πώς νιώθουν μετά από από έντονο κλάμα.

Από την άλλη μεριά, κάποιες άλλες έρευνες έδειξαν ότι υπάρχει μικρή θετική σχέση οφέλους, τουλάχιστον ως προς την συνολική ημερήσια διάθεση. Για την ακρίβεια, θεωρήθηκε ότι όταν κλαίμε πολύ, μπορεί να μας επηρεάσει αρνητικά μέχρι και δυο ημέρες.
Άλλα ευρήματα ερευνών τόνισαν ότι τα πιο έντονα επεισόδια κλάματος σχετίζονται με πιο θετικά αποτελέσματα στη διάθεση, όπως επίσης και κάποια επεισόδια κλάματος που προκάλεσαν ένα αίσθημα ανεπάρκειας συντέλεσαν στην θετική αλλαγή της κατάστασης. Επίσης, το κλάμα με συντροφιά (ξέρω ακούγεται χαζό) συνδέεται με την θετική αλλαγή διάθεσης από ό, τι όταν κάποιος κλαίει μόνος του ή κλαίει παρέα με πολλούς ανθρώπους. Τα δάκρυα από συγκρούσεις αντιθέτως δεν έχουν σχέση με την θετική αλλαγή διάθεσης.

Διατροφικά ηρεμιστικά στο συρτάρι σας


Ποια σνακ είναι αγχολυτικά;

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα λόγω της οικονομικής κρίσης, οι αυξημένες επαγγελματικές απαιτήσεις δημιουργούν καθημερινά στρες και ένα αίσθημα ανασφάλειας.

Εστιάζοντας στο πεδίο της διατροφής μπορούμε να πούμε ότι κι αυτή, στο βαθμό που της αναλογεί, μπορεί να παίξει ρόλο στη μείωση του άγχους. Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορείτε να τις έχετε στο συρτάρι του γραφείου σας και να τις καταναλώνετε σαν ένα υγιεινό και αγχολυτικό σνακ.

Ξεφλουδίστε ένα πορτοκάλι. Όλα τα εσπεριδοειδή, όπως για παράδειγμα τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, το γκρέιπφρουτ, είναι καλές πηγές σε βιταμίνη C, η οποία φαίνεται να βοηθάει στη μείωση του στρες. Επίσης η βιταμίνη C επειδή συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής του κολλαγόνου, βοηθάει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος με αποτέλεσμα να ?κρύβονται? οι επιπτώσεις του στρες στο πρόσωπό σας.

Μeme και Πνευματική Γενοκτονία

design-propaganda-cars

 «Η τηλεόραση είναι η λογοτεχνία των αγραμμάτων, η κουλτούρα των φτωχών,
η κτήση των ακτημόνων, η αποκλειστική λέσχη για τις αποκλεισμένες μάζες» 

Λι Λόβιγκερι, Αμερικανίδα δικαστής
«Τηλεόραση είναι να παρεμβάλεις ανάμεσα στις διαφημιστικές μεταδόσεις ένα υλικό, αρκετά ελκυστικό,
έτσι ώστε οι διαφημίσεις να έχουν τηλεθέαση. Αυτό είναι όλο» 

Piet Hien, Journal du Dimanche
«Τηλέ-διαφημιστές vs Memes Warriors» H ιστορία και τα  «βρώμικα μυστικά» της τηλεόρασης: Το 1927 ήταν μια χρονιά μεγάλων ανακαλύψεων. Στις 21 Μαΐου ο Αμερικανός αεροπόρος Τσαρλς Λίντμπεργκ πέρασε στην ιστορία πραγματοποιώντας το πρώτο υπερατλαντικό ταξίδι. Πέταξε, μένοντας άγρυπνος για τριαντατρεισήμιση ώρες χωρίς ενδιάμεση στάση, από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι με το μικρό μονοκινητήριο αεροσκάφος Spiritofst. Louis. Την ίδια χρονιά ο Φυσικός Χάιζενμπεργκ, μετά από προσεκτική διερεύνηση της κβαντομηχανικής, ανακάλυπτε την «Αρχή της Απροσδιοριστίας», ο Μάικελσον υπολόγιζε επακριβώς την ταχύτητα του φωτός (299.798 χλμ. το δευτερόλεπτο), ο Σίττερ διατύπωνε τη θεωρία του διαστελλόμενου σύμπαντος, ο Καναδός ανθρωπολόγος Ντέϊβιντσον Μπλακ ανακάλυπτε τα οστά του Ανθρώπου του Πεκίνου και ο Χέρμαν Τζ. Μάλλερ ανακάλυπτε τη σχέση των ακτινών Χ με τις μεταλλάξεις.

Αρώνια – ένα θαυματουργό φυτό για την υγεία με αποδείξεις

Η ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ :
1. Ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση
2. Βοηθά στην καταπολέμηση της υπέρτασης 50ml χυμό 3 φορές την ημέρα. (Κλινικές δοκιμές)
3. Προλαμβάνει και αντιμετωπίζει μια σειρά από καρδιαγγειακά νοσήματα.
4. Ενισχύει τους συνδετικούς ιστούς.
5. Μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες.
6. Προκαλεί απελευθέρωση του ραδιόφωνου δραστικών ουσιών και βαρέων μετάλλων
7. Βοηθά την θεραπεία του καρκίνου.
8. Έχει Ισχυρές αντιοξειδωτικές δράσεις

Σήψη, Εγκατάλειψη, Μαυρίλα: Τι Ωραία

Niki-Feijen-660x439
Κοίτα τι ωραίες εικόνες. Είναι από παλιές εξοχικές κατοικίες και φάρμες, τις τραβάει αυτός, και μοιάζουν σα ψεύτικες. Όταν δε μυρίζεις τις μυρωδιές και την κλεισούρα και δεν αναπνέεις τη σκόνη και δεν πατάς πάνω σε κουφάρια τρωκτικών, και απλά κοιτάς τις φωτογραφίες, έχουν μια ομορφιά σκοτεινή, γοητευτική πολύ, λέει το σπιτόσκυλο.
Δες:

ΤΟΡΚΟΜ ΣΑΡΑΪΝΤΑΡΙΑΝ - ΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΑΡΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Αυτό το βιβλίο είναι μια συμβολική παρουσίαση της σύστασης του ανθρώπου, η οποία βασίζεται στη σοφία της Ανατολής. Αναφέρεται στο φυσικό, συναισθηματικό και νοητικό σώμα του ανθρώπου, τις σχέσεις μεταξύ τους καθώς και με το εσωτερικό δημιουργικό κέντρο.

Στο δεύτερο μέρος δίνονται καίριες πληροφορίες για τα ναρκωτικά και τον αντίκτυπο τους στο λεπτοφυή οργανισμό του ανθρώπου. Ακόμα, συμπεριλαμβάνονται δυο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις για να αποδοθεί το θέμα σφαιρικότερα και να γίνουν κατανοητές οι ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις των ναρκωτικών.


Το βιβλίο ολοκληρώνεται με ένα κεφάλαιο σχετικά με την εναλλαγή της ενέργειας και άλλο ένα σχετικά με την τεχνική του Διαλογισμού.

"Αυτοί που χάνουν τον εαυτό τους, βρίσκουν τον Εαυτό τους"


Η ατραπός της μαθητείας είναι προοδευτική ανάπτυξη και ωρίμανση. Στην ατραπό της μαθητείας γίνεστε ο Αληθινός Εαυτός σας. Στον πρώτο βαθμό ταυτίζεστε με το σώμα σας, τα ρούχα σας, τα φτιασίδια σας κτλ… Αυτά είστε σεις.

Σ’ ένα επόμενο στάδιο ταυτίζεστε με τα συναισθήματά σας. Μετά ταυτίζεστε με το νου σας, μετά με τα ενδιαφέροντά σας, μετά με τα σχέδιά σας˙ αλλά έρχεται μια στιγμή που αντιλαμβάνεστε ότι είστε μια Θεία Παρουσία μέσα στο σώμα˙ ότι δημιουργηθήκατε κατ’ εικόνα του Θεού˙ ότι είστε ένας Σπινθήρας του Θεού.

Αυτή είναι μια στιγμή μεγάλης φώτισης. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορείτε πλέον να υπηρετείτε καταστροφικούς, χωριστικούς ή εγκληματικούς σκοπούς, γι’ αυτό προετοιμάζετε τον εαυτό σας για «σταύρωση».

Ορθή σκέψη - Τορκόμ Σαραϊνταριάν




Ορθή σκέψη είναι η εξυψωτική, διαφωτιστική, ενθαρρυντική και υποστηρικτική σκέψη. Οι σκέψεις σας θα πρέπει να φέρουν ομορφιά, καλοσύνη, αλήθεια, χαρά και ελευθερία˙ αλλιώς σπέρνετε σκοτεινούς σπόρους στο Διάστημα και παρεμποδίζετε την εξέλιξη των άλλων, όπως επίσης και του εαυτού σας.

Όταν ο νους σκέφτεται με λάθος τρόπο, σταματήστε τον. Διορθώστε τον και κάνετέ τον να σκεφτεί με ορθό τρόπο. Κάθε φορά που συλλαμβάνετε το νου σας σε μια λανθασμένη δραστηριότητα και τον κάνετε να διορθώσει τον εαυτό του, αυτό είναι μια μεγάλη νίκη για σας. Μόνο όταν ελέγχετε το νου σας γίνεστε ένας μαθητής.

Η αλλαγή θέλει χώρο



Όλοι ψάχνουμε κάτι, όλοι επιζητάμε κάτι νέο, μια αλλαγή. Καρτερικά ελπίζουμε να αλλάξουν τα πράγματα ή καλύτερα να αλλάξουν τα πράγματα κάποιοι άλλοι.
 
Ορισμένοι έχουν αντιληφθεί πως η κάθε είδους αλλαγή ξεκινάει από το άτομο, δηλαδή από τον ίδιο μας τον εαυτό. Έτσι έχουμε αυτούς, τους αναζητητές, που ψάχνουν μέσα τους αυτήν την αλλαγή. Τελικά, είναι ακόμα λιγότεροι αυτοί που καταφέρνουν την πολυπόθητη αλλαγή.

ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ



Στην Οδύσσεια, το σύμβολο της ψυχής είναι η Πηνελόπη. Μπορούμε να πούμε
ότι, η αθάνατη ψυχή του ανθρώπου -που δεν χρειάζεται να εξελιχθεί αφού είναι τέλεια- είναι η Πηνελόπη η οποία παραμένει σταθερή στο κέντρο της. Και ο άνθρωπος-Οδυσσέας ο οποίος είναι παντρεμένος μαζί της, τείνει να ταυτιστεί μαζί της ύστερα από μακροχρόνιο αποχωρισμό. Επιστρέφει δηλαδή μετά από πολλές μετενσαρκώσεις, δοκιμασίες κι εμπειρίες στην πηγή της προέλευσής του, την αθάνατη ψυχή του, την Πηνελόπη.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ιλιάδα και η Οδύσσεια συμβολίζουν τον εσωτερικό πόλεμο, με κάποιες διαφοροποιήσεις όμως.
Στην Ιλιάδα ο άνθρωπος μάχεται για τον έλεγχο και την κατάκτηση της προσωπικότητάς του, για τον έλεγχο του ψυχισμού του (Ελένη) και τελικά το καταφέρνει. Ας θυμηθούμε εδώ ότι οι Αχαιοί παίρνουν την Τροία χάρη στο σχέδιο του πολυμήχανου Οδυσσέα. Αυτό που κυριαρχεί λοιπόν είναι το Κάμα-Μάνας, ο βασιλιάς της προσωπικότητας. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου, αλλά δεν είναι το τέρμα. 

Αλλεργίες: Λύσεις από την ομοιοπαθητική ιατρική

Στην ιατρική ορολογία με τη λέξη αλλεργία εννοούμε μια μεγάλη ομάδα παθήσεων που αφορούν όχι μόνο στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, αλλά και το δέρμα, τα μάτια ή, σπανιότερα, το πεπτικό σύστημα. Οι συχνότερες από τις παθήσεις αυτές είναι: το αλλεργικό άσθμα, η αλλεργική ρινίτιδα, ή  αλλεργική επιπεφυκίτιδα, η αλλεργική εξ επαφής δερματίτιδα, η ατοπική δερματίτιδα.
 Υπολογίζεται ότι 15% του πληθυσμού πάσχει από αυτές τις παθήσεις.
 Η καταρροή από τη μύτη, η απόφραξη της ρινικής κοιλότητας (το γνωστό «μπούκωμα»), τα φτερνίσματα, η φαγούρα στο εσωτερικό της μύτης και στο φάρυγγα, είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας.

Η φαγούρα και ο ερεθισμός των ματιών, καθώς και το οίδημα (κοινώς «φούσκωμα») είναι τα πιο συχνά συμπτώματα της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας. Υπάρχουν πολλοί ασθενείς που παρουσιάζουν ταυτόχρονα συμπτώματα τόσο απο τη μύτη και τον φάρυγγα όσο και από τα μάτια.

Πώς ένας άντρας φτάνει στο σημείο να σκοτώσει τη γυναίκα του;


Η ψυχική κατάσταση ενός ανθρώπου που διακατέχεται από έντονα συναισθήματα οργής, θυμού, ζήλιας είναι τόσο σύνθετη που το όριο μεταξύ της φυσιολογικής χροιάς με την ψυχοπαθολογική χροιά είναι ασαφές. 
Κανείς άνθρωπος που φαινομενικά και ψυχολογικά θεωρείται λειτουργικός μπορεί να φθάσει στο να διαπράξει ένα έγκλημα χωρίς προηγουμένως να έχουν προηγηθεί άλλες σύνθετες καταστάσεις που προμηνύουν τι ενδεχομένως μπορεί να επακολουθήσει.
Αν υπάρχει ψυχοπαθολογία και δη ψυχωτικές ενδείξεις τα πράγματα διαφοροποιούνται. Τα  ψυχικά στάδια της διαδικασίας του να φθάσει κάποιος σε ένα έγκλημα πάθους χαρακτηρίζονται από ασαφή όρια και μπορεί να συντελούνται με αδιευκρίνιστη διεργασία. 

ΤΙ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ; Τότε και τώρα

Η διαρκής εξερεύνηση, περιπλάνηση και γνωριμία με την Πόλη με οδήγησε στην τρίτη απόπειρα παρουσίασης και σύγκρισης εικόνων του παρελθόντος με εκείνες των ημερών μας. Τούτη την φορά η επεξεργασία των φωτογραφιών, συνέπεσε και με τα βιαστικά εγκαίνια της νέας υποθαλλάσιας σύραγγας που θα συνδέει τις δύο ηπείρους. Όντως βαρυσήμαντο έργο αλλά όχι ικανό να καθησυχάσει τον προβληματισμό μου για το μέλλον της Πόλης που ήδη επιβαρύνεται από 25 εκατομμύρια κατοίκους και που σίγουρα οι γέφυρες και τα τούνελ δεν θα λύσουν το πρόβλημα της υπερκατοίκησης αλλά ίσως το εντείνουν. Καθώς τα μεγαλοπρεπή έργα υποδομής επικεντρώνονται κυρίως στην Πόλη, ο αριθμός των κατοίκων αυξάνεται ραγδαία, μαραζώνοντας την περιφέρεια και "μαντρώνοντας" ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στις μεγαλουπόλεις.
Απαξιώντας για τις φανταχτερές φιέστες μα θέλοντας να αποτυπώσω τις πραγματικές αλλαγές στο "κορμί" της Πόλης, ξεκίνησα να τριγυρνώ και πάλι στους μαχαλάδες με την φωτογραφική μου μηχανή παραμάσχαλα. Η πόλη της καρδιάς μου κατάλαβε και πάλι τον σκοπό μου, άνοιξε απλώχερα την αγκαλιά της, προσφέροντας όλα όσα επιθυμούσα να δώ και βάλθηκε για ακόμη μια φορά να ξετυλίξει το παρελθόν μπροστά στα μάτια μου.

Τότε...ένας χαρακτηριστικός Φαναριώτικος δρόμος, με μαγαζιά, σπίτια και Πολίτικη γραφικότητα...

Ο ζωτικός χώρος στην ψυχολογική μας ζωή


Τι κοινό έχουν ο άντρας που λέει στη γυναίκα του "πάω στο γήπεδο με τα παιδιά" κι εννοεί την αντροπαρέα του, η κοπέλα που λέει στο φίλο της "επιτέλους θέλω ν' ανασάνω, θα βγω με τα κορίτσια" και ο έφηβος που κλείνει με δύναμη την πόρτα του δωματίου του, φροντίζοντας να κρεμάσει απ' έξω πινακίδες με νεκροκεφαλές που απαγορεύουν την είσοδο;
Και τα τρία αυτά άτομα διεκδικούν τoν ζωτικό τους χώρο. 

Η έννοια του ζωτικού χώρου δεν περιορίζεται σε ένα χωρικό πλαίσιο, σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, περισσότερα τετραγωνικά όπου μπορεί κανείς να βρεθεί μόνος, αλλά πρόκειται, κυρίως, για μια ψυχολογική έννοια. 

Πρόκειται για την ανάγκη του ανθρώπου να έχει έναν δικό του, απαραβίαστο χώρο, πάντα μιλώντας με ψυχολογικούς όρους, μια ψυχική περιοχή στην οποία μπορεί κανείς ανενόχλητα να είναι ο εαυτός του και να την αξιοποιεί όπως ο ίδιος χρειάζεται κάθε φορά.

Η ιστορία του σπαθιού, του δέντρου, της πέτρας και του νερού

Στους καιρούς τους πιο παλιούς, εκεί στα βουνά, μαζεύτηκαν τα πράγματα που οι άνθρωποι είχαν για να δουλεύουν και να αμύνονται.  Τότε, ένα από αυτά, το σπαθί μίλησε και είπε :
- "Εγώ είμαι το πιο δυνατό και μπορώ να τους καταστρέψω όλους.  Η κόψη μου κόβει και δίνει εξουσία σ'αυτόν που με κρατά και θάνατο σε αυτόν που με αντιμετωπίζει".
- "Ψέματα!", είπε το δέντρο.  "Εγώ είμαι το πιο δυνατό, αντιστάθηκα στον άνεμο και στην πιο άγρια καταιγίδα".

Σκέψεις για τα γηρατειά


Έχετε αντιληφθεί ότι η μόνη περίοδος της ζωής μας που μας αρέσει να μεγαλώνουμε είναι όταν είμαστε παιδιά; Εάν είσαι κάτω των 10 ετών, είσαι τόσο ενθουσιασμένος που μεγαλώνεις που σκέφτεσαι τμηματικά..
«Πόσων ετών είσαι;», «Είμαι τέσσερα και μισό!» Ποτέ δεν είσαι τριάντα έξι και μισό. Είσαι τέσσερα και μισό, και περπατάς στα πέντε! Αυτό είναι το κλειδί.

Μπαίνεις στην εφηβεία και τώρα κανείς δεν μπορεί να σε συγκρατήσει. Πηδάς στον επόμενο αριθμό, ή ακόμη και μερικούς αριθμούς μπροστά.
«Πόσων ετών είσαι;».  «Θα γίνω 16!».   Μπορεί να είσαι 13, αλλά έ, θα γίνεις 16!   Και τότε έρχεται η καλύτερη μέρα της ζωής σου!  Γίνεσαι 21.   Ακόμα και οι λέξεις ακούγονται σαν ιεροτελεστία.  ΓΙΝΕΣΑΙ 21 ... ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ !!!

Εγώ δεν είμαι μονάχα αυτός που βλέπεις




Εγώ δεν είμαι μόνο αυτός που βλέπεις, αυτός που ξέρεις 
δεν είμαι μόνο αυτός που θα’ πρεπε να μάθεις.
Κάθε επιφάνεια της σάρκας μου κάπου τη χρωστάω
αν σ’ αγγίξω με την άκρη του δαχτύλου μου
σ’ αγγίζουν εκατομμύρια άνθρωποι,
αν σου μιλήσει μια λέξη μου
σου μιλάνε εκατομμύρια άνθρωποι -
Θ’ αναγνωρίσεις τ’ άλλα κορμιά που πλάθουν το δικό μου;

Σε τι μετριέται η ζωή;


Οι άνθρωποι κατά περιόδους, ακόμη και καθ΄όλη τη ζωή τους, πέφτουν στην αυταπάτη ότι επειδή αναπνέουν, κατ΄επέκταση ζουν. Ναι δεν αντιλέγω, σε σύγκριση με μια πέτρα ακόμη και τότε ζεις. Από βιολογικής άποψης, έχεις δίκιο. Σε σύγκριση με ένα άλλο νοήμον ον που εκμεταλλεύεται τα φυσικά του όπλα όμως, απέχεις πολύ από τη ουσιαστική Ζωή. Να σημειωθεί ότι το φυσικό όπλο του ανθρώπου είναι ο Λόγος, η ευφυία απλούστερα.

Εφόσον δεχθούμε αυτό, η ζωή μπορεί να μετρηθεί ποιοτικά, ίσως και ποσοτικά! 

Ζεις όταν η καρδιά σου χτυπά πιο δυνατά απ΄ό,τι συνήθως.

Τα ανθρωποσφαγεία



Έχεις δύο άτομα που κάθονται σε μια καρέκλα και μπροστά τους έχουν μια οθόνη. 

Ο πρώτος γίνεται χρυσαυγίτης.
Ο δεύτερος γίνεται "αναρχικός".
(Οι τίτλοι θα μπορούσαν να είναι και αρκετοί άλλοι. Επίσης η οθόνη δεν ευθύνεται 100%, παίζουν ρόλο και οι καταβολές του εκάστοτε ατόμου.)

Κανείς τους δε σκέφτεται ότι πρέπει να σηκωθεί απ΄την καρέκλα του και να αλλάξει το άμεσο περιβάλλον του για το καλό των παιδιών του. Κανείς δε σκέφτεται ότι ρίζα της παρακμής είναι η παράδοση του μυαλού του σε αυτή την οθόνη. Κανείς δε καταλαβαίνει ότι παραδόθηκε. Κάθε άλλο. 

Γράφεται Ιστορία και εσύ;

Σκέψου πόσο λίγος θα νιώσεις όταν συνειδητοποιήσεις ότι την ώρα που γραφότανε Ιστορία, εσύ απολάμβανες τις ψευδαισθήσεις του μικροκόσμου σου.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η τέχνη της υποχώρησης



Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα λεν. Όχι αν έχεις να αντιμετωπίσεις τη Λερναία Ύδρα, μαζί και όλα τα κεφάλια της! Δε ξέρω για εσάς, αλλά εμένα κάπως έτσι μου φαντάζει η σύγχρονη κοινωνική μας φθορά, σα τη Λερναία Ύδρα. Ένα πρόβλημα με τόσες πολλές εκφράσεις και έναν τέλειο μηχανισμό άμυνας που χρησιμοποιεί κάθε λύση σου σαν πηγή για δύο νέα προβλήματα. 

Ο Ηρακλής έσυρε το θηρίο μακριά απ΄τη λίμνη, για να μη τον σύρει στο βυθό, και όταν είδε ότι σε κάθε κομμένο κεφάλι φύτρωναν δύο νέα, έβαλε τον Ιόλαο να καυτηριάσει τα αντίστοιχα σημεία της Ύδρας. Από τον Μύθο ορμώμενοι οι Έλληνες, χρόνια μετά, έσυραν τον τεράστιο στόλο των Περσών στα στενά της Σαλαμίνας και έτσι τον νίκησαν. Μπορώ να συνεχίσω με πολλά παραδείγματα.

Αρκετά με τους συμβολισμούς όμως.

Εσύ απλώς παρατήρησε! / Οσσο

Το να μη μιλάς δεν είναι σιωπή. Εσύ μπορεί να μην μιλάς, μπορεί να μην έχεις ξεστομίσει τίποτα, μέσα σου όμως τρέχουν χίλιες δυο σκέψεις. Υπάρχει μια συνεχής ροή σκέψεων μέρα – νύχτα.

Χρειάζεται να θυμάσαι ότι η παρατήρηση δεν είναι ούτε τέχνη ούτε τεχνική. Όχι, είναι απλώς ένα κόλπο. Το μόνο που χρειάζεται να θυμάσαι, είναι να μην πνιγείς στο ποτάμι που κυλάει μέσα σου. Και πως πνίγεσαι εκεί μέσα;

Η επιλογή ειναι που κατευθυνει την διάθεση.... Η διάθεση ειναι που δημιουργει καινούργια πραγματικότητα....


 «Ήταν κάποτε μια γριούλα που αφού γέρασε αρκετά αποφάσισε πως καλύτερα θα ήταν για την ίδια, να μπει σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων. Έτσι ετοίμασε μια μικρή βαλίτσα και με ένα ταξί πήγε. Η νοσοκόμα που γνώριζε για την άφιξη της, την πλησίασε και της είπε.



                -Ελάτε παρακαλώ να σας δείξω το δωμάτιο σας πριν το ετοιμάσουμε.



                -Μα δεν χρειάζεται να το δω. Ετοιμάστε το, απάντησε η γριούλα.



                -Μα έχετε επιλογή ανάμεσα σε 3 είδη αν θέλετε να τα δείτε και να διαλέξετε πιο από όλα σας αρέσει πιο πολύ.



                -Δεν χρειάζεται καλή μου, επανάλαβε η γριούλα. Δεν χρειάζεται να το δω, μου αρέσει ήδη.