Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΞΑΝΘΙΑ, Η ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΗ, ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΜΜΕΝΟ ΜΑΛΛΙ


Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές. Λόγια. Ποιοι άνδρες; Όχι οι αληθινοί. Αλλοίμονο και να ξεχωρίσω μία γυναίκα μονάχα για το χρώμα των μαλλιών της. Ακόμα κι αν το ξανθό είναι το φυσικό της χρώμα.

Επειδή, λέει, η ξανθιά συμβολίζει την αγνότητα, όπως και σε προσκαλεί με τον ερωτισμό της. Και από τον 18ο αιώνα έπεσε το στερεότυπο ότι η ξανθιά είναι χαζή. Κουκούτσι μυαλό. Ότι είναι πιο έξυπνες οι καστανές, οι σκουρόχρωμες. Κι όμως, οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές. Είπαμε. Επειδή τους φοβίζει η μελαχροινή, που βαράει μία αίσθηση κινδύνου στο υποσυνείδητο του άνδρα.

Ειμαι η λεξη που ξεχασες να λες !


Ρωτας γιατι;
Γιατι μ αρεσει ο τροπος που σ αγαπαω.

Γιατι με κανεις και χαμογελω.

Οταν υποκρινεσαι πως με αγνοεις πως δε καταλαβαινεις οτι σ εχω.
Ολα ειναι μια σειρα γραμματων στιγμες που δεν ειναι σημαντικες αλλα εχουν αφησει σημαδι.

Πραγματικα συναρπαστικο!

Παραληρητική διαταραχή



Πρόκειται για διαγνωστική οντότητα του φάσματος των ψυχώσεων. Έχει τα εξής χαρακτηριστικά :
Συνήθως ξεκινάει στη μέση ηλικία.
Το βασικό σύμπτωμα είναι μια παραληρητική ιδέα με συνήθως μονοθεματικό περιεχόμενο π.χ. δίωξης. Άλλου τύπου παραλήρημα που μπορεί να εμφανιστεί είναι το ζηλοτυπικό, ερωτομανιακό (η ιδέα ότι κάποιο άλλο σημαντικό ενίοτε πρόσωπο είναι ερωτευμένο με την/τον ασθενή) , μεγαλομανιακό και υποχονδριακό. Η πίστη στην παραληρητική ιδέα είναι συνήθως ιδιαίτερα έντονη και άρα αρκετά δύσκολο να αμφισβητηθεί.
Σπανίως συνυπάρχει διαταραχή αντίληψης συμβατή με την παραληρητική ιδέα π.χ. ιδέα για την ύπαρξη καρκίνου και κιναισθητική ψευδαίσθηση αλλοίωσης του αντίστοιχου εσωτερικού οργάνου.

Ο νόμος της έλξης


Από την αρχή της ύπαρξης του ο άνθρωπος αισθανόταν την ύπαρξη στη φύση και στον κόσμο γύρω του μια δύναμης μεγαλύτερης και πιο ισχυρής από αυτόν, που είναι σε θέση να διατηρήσει την τάξη στο σύμπαν και να καταστήσει δυνατά τα πιο καταπληκτικά κατορθώματα. Αυτή την δύναμη την ονόμασε θεό, ανώτερη δύναμη, συμπαντική ενέργεια κτλ. Αυτή η πεποίθηση τον οδήγησε στο να προσπαθήσει να συνδεθεί με αυτή την δύναμη χρησιμοποιώντας μαγικές τελετουργίες ή άλλα μέσα ώστε να προκαλέσει μια αλλαγή στην κατάσταση της συνείδησής του θεωρώντας πως επειδή η συνείδηση είναι καθημερινά πολύ απορροφημένη από την πραγματικότητα που γνωρίζουμε, δεν επιτυγχάνει επαρκή επίπεδα συνειδητότητας για να καταστεί ο μέσος άνθρωπος κοινωνός μιας τόσο υπερβατικής εμπειρίας.

Oι μάζες φοβούνται τη λευτεριά. Λιλή Ζωγράφου


Bobsia_Todorovic_Serbia (WinCE)[...] Οι μάζες φοβούνται τη λευτεριά. Απεγνωσμένα ψάχνουν (όταν όλα έχουν καταρρεύσει) για έναν καινούργιο θεό ή τον εκπρόσωπό του που θα τους την στερήσει, αλλά που στην πραγματικότητα θα τις απαλλάξει από την ευθύνη του εαυτού τους.
[...] Πόσες φορές βρέθηκε ο άνθρωπος κοντά στην υποψία ότι δεν είναι οι θεοί που πρέπει ν αλλάξουν αλλά το σύστημα;

Τελικά κάνει καλό στην υγεία μας ή όχι η μαργαρίνη; Τα επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές,,,Εσείς Αποφασίζετε

Προσοχή μαργαρίνη! Μια πλαστική ουσία!


margarineΛέει το ανυπόστατο άρθρο:
Προσοχή μαργαρίνη! Μια πλαστική ουσία! Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.
Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν… χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.
Γνωρίζετε τι διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνης;

YouTube | Το παγκόσμιο Top 10 της εβδομάδας (14-20/10)

Άλλη μία εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και πάμε να δούμε σύμφωνα με το YouTube Charts ποια είναι τα Top 10 YouTube Videos για την εβδομάδα 14 έως 20 Οκτωβρίου 2013, σύμφωνα με τα παγκόσμια στατιστικά του δημοφιλούς Κοινωνικού Δικτύου βίντεο.
top 10 youtube
Η κατάταξη προκύπτει από τον αριθμό των Views (προβολών) των οποίων δέχτηκαν τα videos μέσα στην εβδομάδα και είναι φθίνουσα, δηλαδή στην 1η θέση ανήκει το video εκείνο με τα περισσότερα views στο YouTube και στην 10η θέση το video εκείνο με τα λιγότερα views.

Το να δημιουργείς είναι σαν να ζεις δυο φορές

 «Το κακό που υπάρχει στον κόσμο οφείλεται σχεδόν πάντα στην άγνοια,
κι η καλή θέληση μπορεί να προκαλέσει τις ίδιες ζημιές με την κακία, αν δεν είναι συνετή
»
 «Το να δημιουργείς είναι σαν να ζεις δυο φορές»
«Όλα φαίνονται τόσο περίπλοκα, κι όμως όλα είναι τόσο απλά. 
Αν είχα αποκτήσει τη σελήνη, αν ο έρωτας αρκούσε, όλα θα είχαν αλλάξει. 
Αλλά που να σβήσω αυτή τη δίψα;
Τίποτε στον κόσμο αυτό ούτε στον άλλο που να είναι στα μέτρα μου. Το αδύνατο. 
Το αναζήτησα στα πέρατα του κόσμου, στα σύνορα του εαυτού μου. 
Δεν επήρα τον δρόμο που έπρεπε, δεν καταλήγω σε τίποτε»
Albert Camus

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ - ΟΙ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΙ

Ξεκινάμε νια ένα ταξίδι στους χώρους
της πιο τολμηρής φαντασίας,
ή μήπως της αόρατης πραγματικότητας...
Αποκλειστική συνέντευξη
του Ι. Φουράκη στον Π. Γιαννουλάκη

Αρχική σελίδαΟ γνωστός συγγραφέας και ερευνητής Ιωάννης Φουράκης, μας είχε ήδη εντυπωσιάσει με την πολύκροτη προηγούμενη συνέντευξη του στο ΤΜ πρίν από καιρό. Από τότε προέκυψαν πολλά και σημαντικά θέματα τα οποία θα μπορούσε να σχολιάσει με τον ιδιαίτερο και εντυπωσιακό όντως τρόπο του. Κλωνισμός και... επικείμενη άφιξη των θεών, συζητήσεις για την Αποκάλυψη, πόλεμοι με μυστικά κίνητρα και τα τελευταία νέα από τους "Ε", είναι ήδη ενδιαφέροντα ζητήματα στα οποία η "οπτική γωνία Φουράκη" θα έβαζε κυριολεκτικά φωτιά!
Τον ιδιόμορφο ερευνητή χαρακτηρίζει μια ιδιαίτερη ικανότητα συνειρμών και συνδέσεων, μεταξύ άσχετων φαινομενικά γεγονότων, που προβληματίζει τον "αμύητο" - όπως θα έλεγε ο ίδιος - αναγνώστη, αλλά και οι ασυνήθιστες προσεγγίσεις του στα θέματα που ερευνά και παρουσιάζει. Σ' όλα αυτά, τον βοηθούν αναμφισβήτητα οι εκπληκτικές διασυνδέσεις και γνωριμίες του, το ερευνητικό του έργο και η απίστευτη πληροφόρηση του, που πολλές φορές εντυπωσιάζει με τα στοιχεία που αποκαλύπτει.

Δυσθυμία: Όταν η συνεχής κακή διάθεση γίνεται ασθένεια

Συχνά παραπονιέται κανείς για συνεχή κούραση, χαμηλή ενεργητικότητα, κακή διάθεση, στεναχώρια, προβλήματα ύπνου και φαγητού, δυσκολία στη συγκέντρωση ή στη λήψη αποφάσεων. Όταν αυτά τα συμπτώματα διαρκούν για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, για τις περισσότερες μέρες και είτε τα εκφράζει το ίδιο το άτομο είτε τα παρατηρούν οι γύρω του, τότε το όνομα του προβλήματος είναι δυσθυμία.
Γράφει  η Δρ Λίζα Βάρβογλη, η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος (greekpsychologypages.blogspot.gr)

Ο χαρακτήρας μας ανάλογα με την ώρα που γεννηθήκαμε!


Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Ο χαρακτήρας μας ανάλογα με την ώρα που γεννηθήκαμε!    
Η ώρα γέννησής μας είναι σημαντική, αφού προσδιορίζει την προσωπικότητά μας, τις επιδιώξεις μας, τους στόχους μας και κατά κάποιον τρόπο την τύχη μας
Τι συμπεράσματα προέκυψαν από αυτήν την ενδιαφέρουσα έρευνα;
Αν έχετε γεννηθεί από τις 00.00 τα μεσάνυχτα έως τις 12.00 το μεσημέρι: Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που παίρνουν την ζωή τους στα χέρια τους. Δεν επιδιώκετε να αποκτήσετε συναναστροφές για να θριαμβεύσετε. Ειδικότερα αν έχετε γεννηθεί από τις 6.00 το πρωί ως τις 12.00 το μεσημέρι, ανήκετε στην κατηγορία των ιδιαίτερα ταλαντούχων. Εξελίσσεστε γρήγορα και πετυχαίνετε πιο εύκολα από ότι αυτοί που γεννιούνται από τις 00.00 έως τις 6.00 π.μ.

Αισιοδοξία

H αισιοδοξία περικλείει την υπόθεση «μπορώ να κάνω κάτι για να αλλάξω αυτή την κατάσταση προς το καλύτερο». 

Εμπεριέχει δηλαδή ελπίδα, αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και δημιουργικότητα. Αντίθετα, η απαισιοδοξία περικλείει την υπόθεση «ότι και να κάνω δεν θα προκαλέσει καμία διαφορά στον τρόπο που έχουν ή βαίνουν τα πράγματα». Όταν είσαι αισιόδοξος, είσαι πρόθυμος να αναλάβεις δράση, μια και πιστεύεις ότι μπορείς να βελτιώσεις μία κατάσταση. Επίσης, όταν ξεκινάς μία προσπάθεια, δεν την παρατάς με την πρώτη δυσκολία. Αυτό, στατιστικά, αυξάνει τις πιθανότητες ότι τα πράγματα θα αλλάξουν τελικά προς το καλύτερο.

Η λογική είναι σαν τη «χλωρίνη»...


Η λογική είναι σαν τη «χλωρίνη», πέφτει στα γεμάτα χρώματα όνειρα 

και τα ξεθωριάζει.

Η πίστη θα διατηρήσει τα χρώματα στα όνειρα και θα τα κάνει πιο 

λαμπερά.

Ενώ η υπομονή και καρτερικότητα θα τους δώσει άρωμα φρεσκάδας.

Κανένα όνειρο δεν έχει χώρο και χρόνο, απλώς χρειάζονται την 

κατάλληλη στιγμή το καθένα.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, τι είναι φυσιολογικό και τι όχι;

Κάτω από αυτό το πρίσμα, τι είναι φυσιολογικό και τι όχι;
Αρκετοί από εμάς αναρωτιόμαστε αν εμείς, οι επιλογές μας, τα συναισθήματα μας, οι άλλοι και περισσότερο από όλα τα παιδιά μας είναι “φυσιολογικά”, εξελίσσονται “ομαλά” και δεν ανήκουν σε κανένα παθολογικό φάσμα. Αυτό που συχνά δεν αναρωτιόμαστε, όμως, είναι από που προκύπτουν αυτές οι ανησυχίες μας και από που προκύπτει η τάση μας να κατηγοροποιούμε τις συμπεριφορές μας, τους ανθρώπους, τα παιδιά μας σε “φυσιολογικά” ή σε “παθολογικά”.
Ακόμη, δεν αναρωτιόμαστε τουλάχιστον συνειδητά για τον σκοπό μιας τέτοιας κατηγοροποίησης και έτσι, αναπόφευκτα, αν τοποθετήσουμε μια συμπεριφορά στο φάσμα του μη φυσιολογικού- του παθολογικού, πιστεύουμε πως, εξαιτίας και μόνο αυτού, η συμπεριφορά αυτή είναι όντως παθολογική. Είναι, όμως, η πραγματικότητα έτσι; Είναι εύκολο να ξεχωρίζουμε, στην πράξη, σε “φυσιολογικό” ή σε “παθολογικό” τις συμπεριφορές μας, τον εαυτό μας ή τους ανθρώπους που συναντάμε;

Mύηση και Μύητρα

Το παρακάτω άρθρο είναι του Παναγιώτη Λιβιεράτου, επικεφαλής του Τεκτονικού Τάγματος του Αρχαίου και Αρχέγονου Ανατολικού Τύπου των Μισραϊμ και Μέμφις (Α.Α.Α.Τ.Μ). 


Mύηση και Μύητρα


Με την εισδοχή μας σε ένα Τάγμα Μυητικό, αλλά και μετά, κατά την πορεία μας μέσα σ’αυτό, περνάμε διαδικασίες μύησης. Πόσοι γνωρίζουμε, και κατά πόσον οι συνθήκες μας έχουν επιτρέψει να ενστερνισθούμε, οτι η ουσιαστική εργασία που λαμβάνει χώρα κατά την μύηση, δεν είναι απλά αυτό που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας.

Η μύηση είναι μία διαδικασία που ξεκινά από το άνω προκειμένου να επηρεάσει την γήϊνη ζωή μας. Αυτή η «κάθοδος» της ενέργειας εκ των άνω, προϋποθέτει μία αντίστοιχη δική μας «άνοδο».  Αυτή η ΑΝΟΔΟΣ, δεν είναι άλλη από μία άϋλη θυσία του κατώτερου εγώ μας, έναντι της ανάδειξης του ανώτερου.

Εάν δεν συμβεί αυτό, τότε, όπως γράφει και ο Renee Guenon, αντί για πραγματική μύηση θα έχουμε έναν απλό «πιθηκισμό».

Είναι δυνατόν, επομένως, η μύηση να αποτιμάται με κάποιο συγκεκριμένο ποσό; Αν θέλαμε να την αποτιμήσουμε με κάποιο ποσό, τότε δεν θα έφταναν όλα τα πλούτη της γης, αλλά και αυτό ακόμη θα μετέτρεπε την άϋλη θυσία του μυούμενου σε υλική. Κάποιοι θα πούν ότι ένα Τάγμα έχει έξοδα. Κάποιος άλλος θα ρωτήσει όμως, κατά πόσον τα έξοδα αυτά συνεισφέρουν στο Μεγάλο Εργο, που είναι η προσωπική μας μύηση. Πέραν των εξόδων λειτουργίας, τί άλλο απαιτείται για την εσωτερική μας πραγμάτωση? Μάλλον τίποτα! Τα υλικά αγαθά απαιτούν υλική ανταμοιβή. Τα πνευματική απαιτούν πνευματική!

Ανδρική και γυναικεία μύηση στον Ελευθεροτεκτονισμό

Μικτό ή Αμιγές (ανδρικό/γυναικείο);


Το παρακάτω άρθρο είναι του Παναγιώτη Λιβιεράτου, επικεφαλής του Τεκτονικού Τάγματος του Αρχαίου και Αρχέγονου Ανατολικού Τύπου των Μισραιμ και Μέμφις (Α.Α.Α.Τ.Μ.Μ).




Υπάρχει ά-φυλη μύηση στον Τεκτονισμό; Η ανδρική μύηση είναι ηλιακή, ενώ η γυναικεία σεληνιακή. Μπορεί η ισότητα να αντικατασταθεί από την ομοιότητα; Μήπως η ομοιότητα ευτελίζει την Γυναίκα, αφού της αφαιρεί ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει;


Η μύηση, είναι μία λειτουργία που ΔΕΝ πραγματοποιείται στο υλικό πεδίο. Εχει την ανταπόκρισή της στον αόρατο κόσμο και εμείς συνδεόμαστε με αυτόν μέσω του Τυπικού και της Παράδοσης. Και όταν λέμε Παράδοση δεν εννοούμε το παρελθόν αλλά μία γνώση του υψηλού, έναν ρυθμικό κραδασμό του ατόμου σε αρμονία με τον ρυθμικό κραδασμό του σύμπαντος.

Ενα Τεκτονικό Τάγμα που δεν θεωρεί την γυναίκα κατώτερη, ούτε σύμβολο του σκότους, οφείλει να σεβαστεί την διαφορετικότητά της.

Σε… άτακτη υποχώρηση μετά την «Eπιχείρηση Nίκη»


Με δύο εκθέσεις – μπαράζ ΔΝΤ και Κομισιόν αδειάζουν την κυβέρνηση για το μηδενικό δημοσιονομικό «κενό»
Και επίσημα μας έρχονται νέα μέτρα το 2014. Αυτή τη φορά με τη δικαιολογία ότι πρέπει να κλείσει το δημοσιονομικό «κενό» της διετίας 2015 – 2016.
Λίγες ώρες μετά την «Επιχείρηση Νίκη», που έριξε στην επικοινωνιακή αρένα η κυβέρνηση με το προσχέδιο προϋπολογισμού και το γνωστό πια… μηδενικό στο δημοσιονομικό «κενό» του 2014, οι πιστωτές επανήλθαν. Και με δύο ταυτόχρονες εκθέσεις – μπαράζ (ΔΝΤ και Κομισιόν) έδειξαν ότι δεν κάνουν καμία υποχώρηση στο θέμα, ανοίγοντας επίσημα τη «συζήτηση» λίγες ημέρες πριν από την επάνοδο της τρόικας στην Αθήνα.
Ενδεικτικό της πίεσης που θα δεχθεί η Αθήνα είναι ότι και οι δύο… «ξέχασαν» για λίγο τις διαφορές τους για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους για να ασχοληθούν με τις παρεμβάσεις «αμέσου αποδόσεως».

Καλή Δύναμη σε Όλους μας!


Καλή Δύναμη σε Όλους μας!
Κάνουμε αμάν να συναντήσουμε κανέναν άνθρωπο με υψηλή συνειδητότητα, αλλά τελικά 9 στις 10 φορές απογοητευόμαστε. Έπειτα όμως… καλό είναι να σκεπτόμαστε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο, κάθε συνάντηση έχει κάποιο μάθημα να διδάξει. Πόσες φορές διαβάσαμε για τους ανθρώπους που πρόωρα τους ανοίγονται κανάλια, δίχως να έχουν πριν καθαρίσει από τις «σκουριές» τους. Θα έχουν τη γνώση, πιθανόν θα έχουν και την ικανότητα να μεταδίδουν, αλλά όταν κανείς δεν έχει απαλλαγεί από τον εγωκεντρισμό, δεν μπορεί παρά να έχει στρεβλή όραση για τη θέση του μέσα στο κοσμικό σχέδιο, αλλά και για το επίπεδο της συνειδητότητάς του. Μπορεί ακόμα και να λέει σωστά πράγματα, άλλωστε οι πληροφορίες δίδονται.

Αγχώδεις Διαταραχές: Ψυχολογική ερμηνεία & Ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση


Ανάμεσα στις πολλές στιγμές ευαλωτότητας κι ανασφάλειας που βίωσε κανείς στη ζωή του ξεχωρίζουν κάποιες ιδιαίτερες περιστάσεις τις οποίες συντάραξε ένα ανείπωτο και βαθύ αίσθημα απειλής.


Ο φόβος που συνόδεψε την απόπειρα ψυχικού χειρισμού αυτού του τραύματος στιγμάτισε το υποκείμενο, γιατί βιώθηκε σε ακραίο κι απειλητικό βαθμό σε πολύ πρώιμες φάσεις της ανάπτυξης του παιδιού, τότε που το «εγώ», ως υπό διαμόρφωση δομή της προσωπικότητας, δεν είχε ακόμα ολοκληρωτικά εξελιχθεί.

...με το πείσμα που μόνο οι γυναίκες μπορούν να έχουν... (Απόσπασμα από ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ)




Η Ιωάννα τότε έκανε λίγα βήματα μπροστά, συνεχίζοντας να κρατάει τα χέρια σταυρωμένα. Οι άντρες παρακολουθούσαν αμίλητοι μη έχοντας συνέλθει ακόμα. Ο Σίμωνας σήκωσε το κύπελλο για να πιει, όμως το τσάι είχε τελειώσει.
«Κύριε, τι θέλεις από το σπίτι μου; Αν είσαι εκείνος που λέει ο άντρας μου, θα ήξερες ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτόν».
«Γυναίκα», είπε ο Ιησούς, σε τόνο όχι πολύ αυστηρό, αλλά με ένταση που έδειχνε ότι στενοχωριόταν για τη στάση της. «Γυναίκα, γιατί θέλεις να εναντιωθείς στο σχέδιο του Θεού; Δε γνωρίζεις πως τίποτα δεν γίνεται χωρίς να το θέλει Εκείνος; Ούτε ένα σπουργίτι δεν πέφτει στη γη χωρίς το θέλημα του Πατέρα μας. Ακόμα και οι τρίχες της κεφαλής σας είναι μετρημένες, γιατί εσείς αξίζετε περισσότερο από πολλά σπουργίτια».
«Λόγια, λόγια...», ψιθύρισε η Ιωάννα χωρίς να ακουστεί.

Η Αναζήτηση Της Αλήθειας

3“Αν είχες έναν τρύπιο κουβά που στάζει, τι θα τον έκανες;”
«Είσαι το αποτέλεσμα του παρελθόντος – το σώμα σου, τα συναισθήματά σου και οι σκέψεις σου. Το σώμα σου είναι απλώς ένα αντίγραφο. Κάθε συναίσθημα, για παράδειγμα ο φθόνος ή ο θυμός, είναι αποτέλεσμα του παρελθόντος. Ό,τι κι αν κάνεις γι’ αυτόν το φθόνο, όπως και να τον καταπνίξεις, να προσπαθήσεις να τον αλλάξεις σε κάτι άλλο ή οτιδήποτε άλλο κάνεις, είναι επίσης αποτέλεσμα του παρελθόντος.
Έτσι, απλώς μετακινείσαι μέσα στον κύκλο της εμπειρίας».
Jiddu Krishnamurti

«Η αλήθεια είναι μια χώρα δίχως μoνoπάτι»

Jiddu_Krishnamurt
“ Η παρατήρηση γίνεται η φλόγα που είναι η προσοχή
και που μ’ αυτήν τα ψυχολογικά τραύματα, οι πληγές, το μίσος, κατακαίγονται· φεύγουν”.
“Ο εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος. Αυτός ο προγραμματισμός του εγκεφάλου
(η διαμόρφωση) γίνεται από την οικογένεια,
το κοινωνικό περιβάλλον, την εκπαίδευση και κάνει το άτομο να ταυτίζεται με κάποια θρησκεία
ή να γίνεται άθεο, να γίνεται οπαδός κάποιου πολιτικού κόμματος ή αναρχικός.
Η σκέψη είναι μια υλική διαδικασία, είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας
του εγκεφάλου η ίδια δεν έχει καμιά νοημοσύνη.”

Το ξεπέρασμα του φόβου (Jiddu Krishnamurti)


Ο παρατηρητής είναι φόβος και όταν αυτό έχει κατανοηθεί
δεν υπάρχει πια άλλο σκόρπισμα ενέργειας στην προσπάθεια να απαλλαχθείς από τον φόβο
Jiddu Krishnamurti
Ο φόβος είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη ζωή. Ο νους που είναι μπλεγμένος μέσα στο φόβο, ζει μέσα σε σύγχυση, σε συγκρούσεις  και άρα είναι βίαιος, σπασμωδικός, διαστρεβλωμένος και επιθετικός. Δεν τολμάει να απομακρυνθεί από τα πρότυπα σκέψεις του, και αυτό γεννάει υποκρισία. Μέχρι να ελευθερωθούμε από το φόβο, ακόμα κι αν ανέβουμε στο πιο ψηλό βουνό, ακόμα κι αν δημιουργήσουμε κάθε είδους θεό, θα παραμείνουμε πάντα στο σκοτάδι.
Ζώντας σε μια τέτοια διεφθαρμένη και ηλίθια κοινωνία, όπως αυτή που ζούμε, μ’ αυτή την ανταγωνιστική εκπαίδευση που παίρνουμε, που γεννά το φόβο, όλοι μας φέρουμε το βάρος κάποιου φόβου. Και ο φόβος είναι ένα φοβερό πράγμα που περιτυλίγει, παραμορφώνει και αποβλακώνει την καθημερινή μας ζωή.

Η ιστορία και οι ονομασίες των Ελληνικών φύλων


Πελασγοί: Τό κοινό όνομα όλων τών προϊστορικών καί προκατακλυσμιαίων Ελληνικών φύλων. Σύγχρονοι ιστορικοί, αρχαιολόγοι και γλωσσολόγοι έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν τους "Πελασγούς", έναν όρο με μάλλον ασαφές περιεχόμενο, με διάφορους υλικούς πολιτισμούς, γλωσσολογικές ομάδες κ.λ.π. αλλά πρόκειται περί άλυτου "προβλήματος". Οι συνεχείς επεξεργασίες των ελληνικών παραδόσεων και μύθων καθιστούν δύσκολο το διαχωρισμό σαφών "αναμνήσεων ιστορικών γεγονότων" και μυθοπλασίας όσον αφορά τις πληροφορίες που δίνουν οι αρχαίοι συγγραφείς για τους Πελασγούς. Περιοχές όπως η Θεσσαλία και η Αττική θεωρούνταν παραδοσιακά ως περιοχές στις οποίες κατοικούσαν Πελασγοί. Γενάρχης των Πελασγών αναφέρεται ο Πελασγός. Με τ' όνομά του συνδέθηκαν πολυάριθμοι θρύλοι και παραδόσεις.

Ηρόδοτος, Ιστορίαι, Βιβλίο Ζ', 94 - Ἴωνες δὲ ὅσον μὲν χρόνον ἐν Πελοποννήσῳ οἴκεον τὴν νῦν καλεομένην Ἀχαιίην, καὶ πρὶν ἢ Δαναόν τε καὶ Ξοῦθον ἀπικέσθαι ἐς Πελοπόννησον, ὡς Ἕλληνες λέγουσι, ἐκαλέοντο Πελασγοὶ Αἰγιαλέες, ἐπὶ δὲ Ἴωνος τοῦ Ξούθου Ίωνες".

Στοχασμοί μεγάλων διανοητών που μπορούν να βοηθήσουν να ξεπεράσουμε το άγχος θανάτου

art_wisemen
Μερικές γραμμές γεμάτες ουσία ή ένα απόφθεγμα γραμμένο από έναν φιλόσοφο ή κάποιον άλλο στοχαστή μπορούν πολλές φορές να μας βοηθήσουν να κάνουμε ωφέλιμες σκέψεις γύρω από το δικό μας άγχος θανάτου και τον τρόπο με τον όποιο εμείς πραγματώνουμε τη ζωή μας.
Μέσα απ’ την ιδιοφυΐα τής διατύπωσης, μέσα απ’ τη ρητορική*ή μέσα απ’ τον ήχο τον φράσεων αυτών, ή ακόμα επειδή είναι σφιχτοτυλιγμένες σάν ελατήριο καΐ γεμάτες μέ κινητική ενέργεια — κάτι τέτοιες σκέψεις μεγάλων διανοητών μπορούν μ’ ένα τίναγμα νά βγάλουν έναν μοναχικό άναγνώστη ή έναν θεραπευόμενο έξω άπό έναν τρόπο ύπαρξης οικείο μέν άλλά στατικό. *Ισως, όπως εΐπα προηγουμένως, νά εΐναι άνακουφιστικό νά γνωρίζουμε ότι και οί ϊδιοι οί μεγάλοι στοχαστές όλων τών έποχών άγωνίστηκαν μέ τέτοιες πένθιμες άνησυχίες και τις νίκησαν θριαμβευτικά. Ισως κάτι τέτοια άξιομνημόνευτα λόγια νά μάς άποδεικνύουν ότι ή άπόγνωση μπορει νά μεταμορφωθεί σέ τέχνη.

35 φράσεις που πρέπει να πεις στη ζωή σου


Υπάρχουν κάποιες φράσεις που πρέπει πραγματικά να λέγονται. Δεν είναι περίπλοκες. Δεν είναι ποίηση. Είναι απλές και σύντομες προτάσεις με μεγάλη σημασία.

35. «Αναρωτιέμαι»
Κάντε μία στάση, σκεφτείτε και αναρωτηθείτε αν αξιοποιείτε με τον καλύτερο τρόπο τον χρόνο σας.

34. «Σήμερα ήταν μια καλή μέρα"
Αν μπορείτε να το πείτε μια φορά, τότε μπορείτε να το πείτε ξανά. Και ξανά. Και ξανά.

33 . "Πιστεύω σε' αυτό."
Σ' ένα Θεό, ένα σχέδιο, μια εταιρεία, ένα πρόσωπο, μια ιδέα, πρέπει να πιστέψτε σε κάτι.

Τι μπορεί να συμβαίνει όταν ο άνδρας... θέλει συνέχεια σεξ;

Δικαιολογία, ή πραγματικότητα; Υπάρχει  όντως ο σεξουαλικός εθισμός; Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό ισχυρίζεται ότι ίσως δεν υπάρχει. Άσχημα λοιπόν είναι τα επιστημονικά νέα για τις διασημότητες που προσπάθησαν κατά καιρούς να δικαιολογήσουν την κακή σεξουαλική τους συμπεριφορά πίσω από έναν κλινικό εθισμό. Παρόλα αυτά, οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας ανά τον κόσμο αναφέρουν περιστατικά ατόμων που υποφέρουν από σεξουαλική καταναγκαστική διαταραχή , άρα το πρόβλημα είναι υπαρκτό και από τη στιγμή που τα άτομα ζητούν θεραπεία έχουν κάθε δικαίωμα σε αυτή
Το άρθρο επιμελήθηκε ο Π. Δρέττας, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Δ/ντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

Θεωρία Ζωής



(
Τι Είναι Ζωή)

Γενικός Ορισμός της Ζωής

Τι Είναι Ζωή; Ρωτάμε «Τι Είναι Ζωή κυριολεκτικά», κι όχι με «φιλοσοφική», «ηθική», ή «οποιαδήποτε άλλη», έννοια, ούτε με τον «επιφανειακό επιστημονικό τρόπο» που περιορίζει το «φαινόμενο της ζωής» σε ένα μέρος μόνο του «Φαινομένου Ζωή»… Η Απάντηση στο Ερώτημα «Τι Είναι Ζωή;» μπορεί να δοθεί μόνο από την ΖΩΗ, από την «ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΖΩΗ», από την «Σκεπτόμενη Ζωή», πράγμα που σημαίνει ότι στην «Αντίληψη της Ζωής», (και στον ορισμό της Ζωής που θα προκύψει, ενδεχομένως) πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν η «ΙΔΙΑ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ», η «Σκέψη», (σαν Παράγοντας της Ζωής)… Μία απάντηση «μηχανιστική», που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν την Συνείδηση (σαν Παράγοντα Ζωής) ή περιορίζει τη Ζωή μόνο σε μία όψη της, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή…
Με άλλα λόγια, μία «Πλήρης Αντίληψη της Ζωής», (ένας «πλήρης ορισμός της ζωής») είναι αναγκαστικά ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ, με την έννοια μίας «Πλήρους, βαθιάς, και πλατιάς, αντίληψης της Ζωής», (με την έννοια δηλαδή μίας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ)… κι όχι απλά «επιστημονική» (βιολογική, φυσική, υλική).

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 3. Η Οδός των Μυστών

Ας δούμε , αγαπητοί φίλοι, τι έκαναν οι Μεγάλοι Σοφοί της Ανθρωπότητας, οι Μεγάλοι Μύστες της Πραγματικότητας, που ήταν άνθρωποι, κοινοί άνθρωποι σαν όλους, σαν τον καθένα μας…
Ας δούμε τι έκανε ο Ορφέας (που δεν ήταν ανύπαρκτο πρόσωπο όπως διακήρυξε η ηλιθιότητα του χριστιανικού παροξυσμού)…

Ας δούμε τι έκανε ο Λάο Τσε, ο αληθινός άνθρωπος, όχι ο Λάο Τσε των θρύλων…
Ας δούμε τι έκαναν οι Δάσκαλοι των Ουπανισάδ, πoυ «κρύφτηκαν» στην ανωνυμία για να αποφύγουν την «εκμετάλλευση» των αμαθών…

Ας δούμε τι έκανε ο Βούδας, ο Αληθινός Βούδας, ο Άνθρωπος Βούδας, όχι ο Βούδας των θρησκευτικών οργανισμών και της φαντασίας…

Ας δούμε τι έκανε ο Ιησούς, ο Αληθινός Ιησούς, ο Άνθρωπος Ιησούς, όχι ο Ιησούς της εκκλησίας (των εκκλησιών) που είναι μια ονειρική θρησκευτική φιγούρα και μια προβληματική φιλοσοφική έννοια…

Τι έκαναν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Διαβάστε αγαπητοί φίλοι προσεκτικά την ιστορία τους…