Αγαπητό μου κράτος, καθώς θα απορείς για την επιστολή μου, στο εξομολογούμαι εξ αρχής: Το 2007, όταν δηλαδή λεφτά υπήρχαν, έκανα μια απερισκεψία. Ενώ πάντα ήμουν εγκρατής και ποτέ δεν με συνεπήραν οι χλιδές, αγόρασα ένα ακριβό αυτοκίνητο. Παρασύρθηκα, γιατί τότε ακόμη και εσύ μας συνέστηνες να πάρουμε μοντέλα νέας τεχνολογίας, πιο ασφαλή, με λιγότερους ρύπους κ.λ.π. Μην τα πολυλογώ, έδωσα με δόσεις 28.000 ευρώ για ένα Volvo C30 2.500 κ.ε. και σου επαναλαμβάνω πως δεν θέλω να δικαιολογηθώ για την υπερβολή μου.
Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013
Η νόσος των πλατάνων εξαπλώνεται στην Ήπειρο
Την εγρήγορση των αρμόδιων αρχών προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της νόσου των πλατανιών η οποία απειλεί αρκετές περιοχές της Ηπείρου ζητά η γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντωνμε επιστολή της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.
Η νόσος που ονομάζεταιCeratocystis platani διαδίδεται με ταχείς ρυθμούς και σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Ήπειρο σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περιοχές κοντά στον ποταμό Καλαμά (τόσο σε Γιάννινα, όσο και σε Θεσπρωτία) καθώς και στον ποταμό Αχέροντα.
Αστακοί και καβούρια υποφέρουν όταν βράζουν ζωντανά στην κατσαρόλα
Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που μελετά το νευρικό σύστημα των ειδών αυτών και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Experimental Biology.
Η λέπρα βρέθηκε να μετατρέπει ώριμα κύτταρα σε βλαστοκύτταρα
Λοιμώδης γενετιστής
Βλαστοκύτταρα ποντικού που δημιούργησε η λέπρα (πράσινο) ενσωματώνονται σε μυϊκά κύτταρα (κόκκινο) μεταφέροντας μαζί τους και το βακτήριο (Πηγή: Masaki et al. / Cell)
Εδιμβούργο — Το βακτήριο της λέπρας έχει την ικανότητα να επαναπρογραμματίζει ώριμα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος και να τους δίνει ιδιότητες που υπάρχουν μόνο στα βλαστοκύτταρα, ανακάλυψαν σχεδόν τυχαία Βρετανοί ερευνητές. Υποψιάζονται μάλιστα ότι υπάρχουν και άλλες ασθένειες με την ίδια ικανότητα, η οποία θα μπορούσε ίσως να αξιοποιηθεί στην ιατρική.
Η δύναμη του μάρκετινγκ κάνει τα αποσμητικά απαραίτητα
Ακόμη και σ'αυτούς που δεν τα χρειάζονται
- Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Το 75% των γυναικών (3 στις 4) λόγω γονιδιακής μετάλλαξης δεν εκλύει δυσάρεστη οσμή από τις μασχάλες, καθιστώντας μη αναγκαίο το αποσμητικό. Ωστόσο, ο κοινωνικός μιμητισμός αλλά και η δύναμη της διαφήμισης έχουν καταστήσει απαραίτητα τα αποσμητικά σώματος, ακόμη και για την συγκεκριμένη ομάδα γυναικών.
Τα μισά από τα τρόφιμα που παράγονται ετησίως στον κόσμο πετιούνται, δηλαδή από 1,2 ως 2 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων
“Ποσοστό μεταξύ του 30 και του 50%” από τους 4 δισεκατομμύρια τόνους τροφίμων που παράγονται ετησίως στον κόσμο “δεν φτάνει ποτέ στο ανθρώπινο στομάχι”, εξηγούν οι συντάκτες της έκθεσης αυτής του Ινστιτούτου Μηχανολόγων Μηχανικών (IMeche).
Η έκθεση αυτή με τίτλο “Global Food: Waste Not, Want Not” καταγγέλλει “την μη προσαρμογή των υποδομών και των συστημάτων αποθήκευσης” και “τις πολύ αυστηρές περιοριστικές ημερομηνίες πώλησης”.
Ισπανός δρομέας έχασε επίτηδες τον αγώνα για να κερδίσει «ο καλύτερος»
«Δεν ήταν σωστό να προσπεράσω»
Μαδρίτη
Ο Ισπανός δρομέας Ιβάν Φερνάντεζ Ανάγια γνωρίζει ότι η νίκη δεν είναι πάντα το παν.
Τον περασμένο μήνα, ο Ανάγια έχασε επίτηδες έναν αγώνα ανώμαλου δρόμου στο Ναβάρε της Ισπανίας προκειμένου να κερδίσει ο ολυμπιονίκης συναθλητής του Αμπέλ Μουτάι από την Κένυα.
Τον περασμένο μήνα, ο Ανάγια έχασε επίτηδες έναν αγώνα ανώμαλου δρόμου στο Ναβάρε της Ισπανίας προκειμένου να κερδίσει ο ολυμπιονίκης συναθλητής του Αμπέλ Μουτάι από την Κένυα.
Πέθανε στις 7/1/2013 ο τελευταίος Τούρκος των Ιμίων
Από μια μυστήρια διαρροή υγραερίου στο σπίτι του, στο προάστιο Tuzla της Κωνσταντινούπολης,
H πρώτη εικόνα είναι στην Ιρλανδία στο Κορκ και η δεύτερη στον Άρη από το μηχάνημα!!!!
Εδώ και αρκετό καιρό .. έκανα μια έρευνα για τις περιοχές που βρίσκονται στην γη ..με τις περιοχές του πλανήτη Άρη ... τελικά έβγαλα κάποια συμπεράσματα τα οποία με οδήγησαν να κοινοποιήσω την εικόνα αυτή σε όλα τα site του εξωτερικού ....μπας και πάρω μια απάντηση από την NASA .. ακόμη δεν έχω πάρει .... εγώ τους προκαλώ όπως κάνω πάντα άλλωστε να μου απαντήσουν ...
Το Ηρωϊκό Ιδεώδες και η αξία της Ζωής (μέσα από 4 κείμενα της αρχαϊκής περιόδου)
Εισαγωγη
Στην εργασία αυτή αναλύουμε την στάση απέναντι στον θάνατο που εκφράζει ο Όμηρος σε δύο επικά αποσπάσματα (ένα από την Ιλιάδα και ένα από τηνΟδύσσεια) και οι λυρικοί ποιητές Καλλίνος και Αρχίλοχος.
Θα δούμε πως σε κάποια εξ αυτών εξαίρεται το ηρωικό ιδεώδες της αυτοθυσίας στην μάχη και σε άλλα προτάσσεται η αξία της ζωής. Τα δύο επικά αποσπάσματα υιοθετούν τις δύο αντίθετες αντιλήψεις που αναφέραμε· oμοίως και τα δύο λυρικά. Παρά την αντίθεση μεταξύ τους, όμως, τα δύο επικά έργα συμφωνούν ως προς την ατομική αφετηρία των κινήτρων, ένεκα των οποίων υιοθετείται αυτή η στάση. Κατ' αναλογίαν, τα δύο λυρικά έργα ενώ υιοθετούν αντίθετη στάση ως προς τον θάνατο, συμφωνούν και αυτά ως προς το κίνητρο για την υιοθέτηση αυτής της στάσης, το οποίο είναι το γενικό συμφέρον της πόλεως.
Δηλαδή, σε αυτά τα τέσσερα ποιητικά έργα, διαπιστώνουμε να συμπλέκονται μεταξύ τους δύο δυάδες αντιθέτων εννοιών κατά τέτοιο τρόπο ώστε το καθένα να εμπερικλείει διαφορετικό συνδυασμό αντιλήψεων από τα άλλα τρία.
Το Διάστημα είναι η πηγή από την οποία πρόβαλε το καθετί.
Το Διάστημα είναι ένας ζωντανός, συνειδητός, πανταχού παρών, αιώνιος ωκεανός ηλεκτρισμού. Είναι η Π αρ ο υ σ ί α.
Το Διάστημα οραματίζεται, θέλει και διαλογίζεται.
Η ιδέα συμπυκνώνεται, γίνεται αντικειμενική και έτσι έχουμε τα εκδηλωμένα σύμπαντα.
Το Διάστημα εισπνέει και οι μορφές βαθμιαία διαλύονται όπως ένα κομμάτι πάγου στον ωκεανό. Δεν απομένει κάτι άλλο παρά μόνο Διάστημα.
Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ
Στο Ινδουϊσμό υπάρχουν τα τρία γκούνας, ως οι τρεις ενέργειες του εκδηλωμένου σύμπαντος. Τα πάντα καθορίζονται από Ράτζας, από Τάμας, και από Σάτβα.
Αν το πάρουμε ως προς την τροφή Ράτζας είναι οι πολύ πικάντικες τροφές, ή αυτές που έχουν ως αποτέλεσμα Φωτιά στον οργανισμό μας, άρα και ένταση, θυμό, λαγνεία, πολλές σκέψεις κλπ.
Νυχτερινές επισκέψεις στο κρεβάτι των γονιών
Πολλά παιδιά την διάρκεια της νύχτας και όχι μόνο εγκαταλείπουν το κρεβάτι τους και πηγαίνουν στο δωμάτιο των γονιών τους. Το πρόβλημα ξεκινά στο σημείο αυτό. Από την μια πλευρά οι γονείς δεν μπορούν να ξεκουραστούν και από την άλλη αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην προσωπικότητα του παιδιού.
Πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε;
8 «αθάνατες» τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!
Εκείνο το ρύζι με ημερομηνία παραγωγής 1982 που ξέμεινε στο ράφι της κουζίνας και θα το πετάξετε χωρίς δεύτερη σκέψη, στην πραγματικότητα αν το μαγειρέψετε θα είναι τόσο γευστικό -και ασφαλές λένε οι ειδικοί- σαν να το αγοράσατε σήμερα!
Και δεν είναι μόνο το ρύζι. Σε μια εποχή που είμαστε πλέον απολύτως πεπεισμένοι ότι τα…πάντα γύρω μας έχουν ημερομηνία λήξεως, η φύση φροντίζει να μας δώσει μια ανάσα αισιοδοξίας: υπάρχει και κάτι που διαρκεί για πάντα: 8 αθάνατα προϊόντα «βρυκόλακες» (όπως συνηθίζουν να τα αποκαλούν οι επιστήμονες) της διατροφικής αλυσίδας, ακριβώς επειδή ο χρόνος δεν τα αγγίζει.
Διατηρούν όλες τις θρεπτικές τους αξίες, την ποιότητά τους και την υγιή όψη τους όσοι… αιώνες κι αν περάσουν.
Για φαντάσου!
Ο δρόμος του Μάγου 11ο Μάθημα
Μέσω της αλχημείας αρχίζει η αναζήτηση της τελείωσης.Εσείς είστε ο κόσμος. Όταν μεταμορφωθείτε, θα μεταμορφωθεί μαζί σας και ο κόσμος στον οποίο ζείτε.
Ο δρόμος του Μάγου 10ο Μάθημα
Όλοι έχουμε έναν σκιώδη εαυτό, που αποτελεί μέρος της συνολικής μας πραγματικότητας.Ο ίσκιος αυτός δεν έχει πρόθεση να σας πληγώσει, αλλά να υποδείξει τις ατέλειες σας.Η αποδοχή του ίσκιου μπορεί να τον θεραπεύσει.Μόλις Θεραπευτεί, μετατρέπεται σε αγάπη.
Η συντριβή στο Roswell (1947) - Μέρος Α'
Ιπτάμενοι δίσκοι συντρίβονται
στο Roswell του Νέου Μεξικού
Ιούλιος του 1947
(Μέρος Α')
(απόδοση: aliengrip)
2 Ιουλίου 1947: Ένας επιστάτης σε ράντσο που ονομάζεται Mac Brazel και άλλοι ακούν ένα δυνατό θόρυβο κατά τη διάρκεια της νύχτας κοντά στην μικρή πόλη Corona, της πολιτείας του Νέου Μεξικού.
Όταν οι εφιάλτες γίνονται πραγματικότητα: Ανθρώπινη κλωνοποίηση
Από την Kay Wilson (1997)
πηγή: εδώ
(απόδοση: aliengrip)
Τον Ιούλιο του 1993, αντιλήφθηκα τον εαυτό μου να στέκεται έξω, μέσα στη νύχτα, κοντά στην είσοδο μιας υπόγειας βάσης που βρισκόταν μέσα σε ένα βουνό. Είδα ανθρώπους που φαινόταν να είναι επίσημοι και αρκετό στρατιωτικό προσωπικό.
Ένα ξανθό εξωγήινο ον με σκούρα καστανά μάτια μου είπε:
Η πυρπόληση της «αιώνιας πόλης» Ποιος έκαψε την Ρώμη; Ο Νέρωνας ή ο Παύλος
Φίλτατοι Συνέλληνες,
Το θέμα που θα διαπραγματευτώ είναι καρπός μακροχρονίου έρευνας και μελέτης και, αισθάνομαι την ανάγκη να την κοινωνήσω μαζί σας. Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και ακριβολόγος, τα στοιχεία που θα παρουσιάσω έχουν ιστορικές βάσεις και αποδείξεις και δεν αποτελούν καρπόν αυθαιρεσίας, ούτε και εμπάθειας, αλλά είναι παρμένα από τα ίδια τα αντικρουόμενα και ασύγχρονα έργα των ίδιων των πρωταγωνιστών.
Eλλαδισμός, το τέλος του Eλληνισμού;
Του Χρήστου Γιανναρά |
Φίλος Bρετανός, με ενδιαφέρον επενδυμένο σε σοβαρή κατάρτιση για τον πολιτισμικό χώρο της Mέσης Aνατολής, μου έθεσε ένα ερώτημα σχετικό με την ελληνική διαχείριση της τύχης του Πατριαρχείου Iεροσολύμων. Mοιάζει ερώτημα περιθωρίου, ερώτημα πολυτελείας την ώρα που έχει επίσημα καταλυθεί η εθνική μας κυριαρχία και το ελλαδικό κράτος βρίσκεται υπό απηνή επιτρόπευση. |
Πέθανε ο Παύλος Μάτεσις
Πέθανε το πρωί της Κυριακής, σε ηλικία 80 ετών, ο θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος Παύλος Μάτεσις. Ο Παύλος Μάτεσις νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου, στις 4 το απόγευμα, από το κοιμητήριο Παπάγου.
Ο Παύλος Μάτεσις γεννήθηκε το 1933 στο χωριό Δίβρη, στην Πελοπόννησο. Μέχρι τα 19 του έζησε σε πολλές επαρχιακές πόλεις. Σπούδασε θέατρο (πτυχίο ηθοποιού), μουσική (πτυχίο βιολιού), ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά). Δίδαξε υποκριτική (1963-64) στη σχολή Σταυράκου. Διετέλεσε βοηθός - δραματουργός στο Εθνικό Θέατρο (1971-1973). Έμεινε στο Λονδίνο καθ' όλη τη διάρκεια του 1969.
Facebook Graph Search ~ Τι μπορείτε να μάθετε ψάχνοντας στο Facebook
H πλέον διαδεδομένη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης εγκαινίασε στις 15 Ιανουαρίου μια διαφορετική μηχανή αναζήτησης, που δεν ψάχνει στο Διαδίκτυο, αλλά μόνο στο Facebook την έδρα περισσότερων από 1 δισεκατομμυρίων ανθρώπων με 240 δισεκατομμύρια φωτογραφίες και ένα τρισεκατομμύριο διασυνδέσεις και πλήθος προσωπικών πληροφοριών.
Ξέρετε τι χρειάζεται ένα μωρό;
Όχι, η απάντηση δεν είναι απλώς γάλα, καθαρή πάνα, ξεκούραση και αγκαλιές!
Οι τελευταίες έρευνες αποκαλύπτουν πως η υγιής ανάπτυξη ενός μωρού βασίζεται στην κάλυψη περισσότερων αναγκών από αυτές που εμείς θεωρούμε βασικές. Οι βιολογικές του ανάγκες είναι εξίσου σημαντικές με τις συναισθηματικές, γι’ αυτό και επηρεάζουν με την ίδια ισχύ όλους τους τομείς της ανάπτυξής του. Πιο συγκεκριμένα, η ανάπτυξη του συναισθηματικού δεσμού του μωρού με τους γονείς του παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωματική, ψυχική και διανοητική του ανάπτυξη και υγεία. Και η αγάπη μόνο δεν είναι αρκετή.
Πείτε «αντίο» στην αντρική γονιμότητα
- Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων έχει μειωθεί δραματικά τις τελευταίες δύο 10ετίες.
Μπᾶ, οἱ ἠλεκτρομαγνητικές διαταραχές «συνοδεύουν» σεισμικά φαινόμενα;
Μπᾶ….
Ἀποκλείεται…
Δὲν γίνονται αὐτὰ στὸν πλανήτη Γῆ.
Συνωμοσία ἐξυφαίνεται…
Νὰ μᾶς τρομοκρατήσουν θέλουν…
Ἀποκλείεται…
Δὲν γίνονται αὐτὰ στὸν πλανήτη Γῆ.
Συνωμοσία ἐξυφαίνεται…
Νὰ μᾶς τρομοκρατήσουν θέλουν…
Μά τί λέμε τέλος πάντων;
Τί εἶναι τά ἠλεκτρομαγντικά φαινόμενα; Τί εἶναι οἱ ἠλεκτρομαγνητικές διαταραχές;
Τί εἶναι τά ἠλεκτρομαγντικά φαινόμενα; Τί εἶναι οἱ ἠλεκτρομαγνητικές διαταραχές;
ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
"Ο Γράκχος, ο καλύτερος των μονομάχων, ο πιο επιδέξιος και παθιασμένος από τους σκλάβους, ζήτησε από τον αυτοκράτορα την άδεια του να μονομαχήσει με τον δάσκαλό του. Αν και ξαφνιασμένος, αφού κανένας μαθητής δεν τον είχε προκαλέσει, ο αυτοκράτορας δέχτηκε να του παραχωρήσει την άδεια, υπό τον όρο ότι θα αποδεχόταν την πρόσκληση ο γέροντας.
Ἡ μεγαλυτέρα ἔκρηξις ποὺ ἔζησε ἡ (σύγχρονος) ἀνθρωπότητα.
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
Συνέβη στις 27 Ιουνίου του 1908 (με το παλιό ημερολόγιο) πάνω από μια ακατοίκητη περιοχή στη Τουνγκούσκα της Ρωσικής Σιβηρίας, στο σημερινό Κράι του Κρασνογιάρσκ. Ήταν χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από τις εκρήξεις που ισοπέδωσαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ενώ μετά από εκατό και πλέον χρόνια, δεν έχει επιβεβαιωθεί το αίτιο που την προκάλεσε.
Νέες ανακαλύψεις από το «Curiosity»
Το ρομποτικό όχημα - εργαστήριο "Curiosity" της NASA, εισήλθε σε μια νέα περιοχή του κρατήρα Γκέιλ του Άρη, όπου ανακάλυψε νέες ενδείξεις ότι κάποτε υπήρχε νερό και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες. Το ρόβερ εντόπισε στο έδαφος φλέβες πετρωμάτων γεμάτες ορυκτά και σφαιρίδια (πιθανώς από ένυδρο θειικό ασβέστιο ή γύψο), που στη Γη σχηματίζονται με την κυκλοφορία του νερού μέσα από τις ρωγμές των βράχων.
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Στο έργο «Σύντομη ιστορία της Ελληνικής Γλώσσης» του διάσημου γλωσσολόγου Α. Meillet, υποστηρίζεται με σθένος η ανωτερότητα της Ελληνικής έναντι των άλλων γλωσσών. [10]
1.-Ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαρριέρ είχε δηλώσει
«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι μόνο αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της ομιλίας και της γλώσσης, όσο καμία άλλη γλώσσα.» [4]
Σολώνεια και περίκλεια δημοκρατία (Δημήτρης Λιαντίνης)
Ένα από τα σημεία της άγνοιας και της πλάνης στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών, είναι η λάθος εικόνα που έστησαν μέσα μας οι δάσκαλοι ότι η υψηλότερη τάχα κορυφή της κλασικής Ελλάδας είναι, ο Περικλής και ο «χρυσός αιώνας» του.
Η εκδοχή αυτή στην αξιολόγηση γενικά της ιστορίας της αρχαίας Ελλάδας έχει γίνει κύρια δέση. Και βέβαια ανταποκρίνεται σε μία μορφή της αλήθειας. Δεν είναι όμως η ουσιαστική της μορφή, που πηγάζει από τη μονιμότητα και χύνεται στη διάρκεια των πραγμάτων και των δράσεων. Δεν είναι δηλαδή η αλήθεια, που προορίζεται να δείχνει το «εσαεί», όπως θά ’λεγε ο Θουκυδίδης.
Το Τραγούδι της Ημέρας - “Φαληριώτισσα” Γιάννης Παπαϊωάννου
Ο Γιάννης Παπαϊωάννου ήταν συνθέτης και μουσικός του λαϊκού- ρεμπέτικου τραγουδιού.
Γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1914 στην Κίο της Μικράς Ασίας και πέθανε στις 3 Αυγούστου του 1972 σε τροχαίο δυστύχημα, στην Αθήνα.