Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

MEΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ/ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ …..ΤΡΕΛΟ ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ… ΣΕΝΑΡΙΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ




Δρα ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ε.ΔΡΟΥΓΟΥ 

Το παρακάτω κείμενο θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει με την κατάλληλη διαμόρφωση – προσαρμογή και την υποστήριξη της χολιγουντιανής τεχνολογίας μια ταινία δράσης που ενδεχομένως να σημείωνε αρκετά μεγάλη επιτυχία. Αλήθεια πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρισκόμαστε από μια τέτοια εξέλιξη; Ας αναρωτηθούμε όλοι μας, ο καθένας από τη σκοπιά του και ας υιοθετήσουμε το παρακάτω κείμενο είτε ως οιωνό μελλοντικών γεγονότων, είτε ως ένα ανάγνωσμα απογευματινής χαλάρωσης.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Α. ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
1. Στους πρώτους μήνες του 2014 η Ελλάδα βρίσκεται (παρά τις όποιες επίσημες δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις ) σε βαθιά ύφεση. Η οικονομία είναι σε κακά χάλια ενώ όλοι πλέον συμφωνούν ότι, χωρίς γενναίο κούρεμα (60% τουλάχιστον), σε συνδυασμό με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, το χρέος της χώρας δεν πρόκειται να καταστεί βιώσιμο.



2. Η απογοήτευση είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των Ελλήνων που παρά τα απανωτά χτυπήματα στα οικονομικά τους, εξακολουθούν να επιβιώνουν άλλοι με μικρή και άλλοι με μεγάλη πια δυσκολία. Η οικονομική κρίσει θερίζει και ισοπεδώνει αξίες και από αυτή τη λαίλαπα δεν ξεφεύγει κανείς, ακόμα και οι οικονομικοί μετανάστες (κυρίως Αλβανοί), ενώ εντοπίζονται και τα πρώτα πτώματα αστέγων λαθρομεταναστών, δίπλα σε κάδους απορριμμάτων και πάρκα. Κυριότερη αιτία….η πείνα.

3. Με την τρόικα να σφυρίζει αδιάφορα και να απαιτεί ολοένα και νέα μέτρα και την χώρα διεθνώς στο περιθώριο, παρά την ελληνική προεδρία στην ΕΕ, δεν φαίνεται κάποια ουσιαστική αλλαγή προς το καλύτερο. Αντιθέτως, ξένα κέντρα σπεύδουν να επωφεληθούν της συγκυρίας και να αποδομήσουν περισσότερο τη χώρα, αρπάζοντας τα όποια φιλέτα της έχουν απομείνει, έναντι πινακίου φακής. Για να το πετύχουν αυτό, πέραν των όποιων πιέσεων ασκούν ποικιλοτρόπως στην ελληνική κυβέρνηση, αποφασίζουν να θέσουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο ανατροπής των δεδομένων με καθόλα νόμιμα μέσα.

4. Μέσα σ αυτό το κλίμα που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα φέρει η επόμενη μέρα, το θέατρο του παραλόγου αρχίζει να δείχνει τα πρώτα απτά δείγματα γραφής του. Ήδη εδώ και λίγα χρόνια εθνικιστικές τάσεις και κινήματα από τα βαλκάνια και συγκεκριμένα από την Αλβανία, που με το πρόσχημα της απελευθέρωσης Τσαμουριάς (Θεσπρωτία) και της επιστροφής σε αυτή των εκτοπισμένων νομίμων κατοίκων της ιδρύθηκε η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, με παρακλάδι και στον ελληνικό χώρο.

5. Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχουν αποθρασύνει, εκτός από την Τουρκία, και την Αλβανία. Ο αλβανικός εθνικισμός ίδρυσε στην Ελλάδα «μυστικό» παράρτημά του με την ονομασία Ερυθρόμαυρη Συμμαχία – Τσαμουριά. Η ίδρυση του ελληνικού «βραχίονα» της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας έγινε στην περιοχή της Θεσπρωτίας (σ.σ.: Τσαμουριά την αποκαλούν) από «εκατοντάδες νέους».
6. Σε ότι αφορά το αλβανικό κόμμα που φιλοδοξεί να κατεβάσει υποψηφίους στις ελληνικές εκλογές και να αποτυπώσει τη δύναμη της «αλβανικής μειονότητας» στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση στα αλβανικά ΜΜΕ της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας (AK) «αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί τα δίκαια και την αξιοπρέπεια των Αλβανών στην Ελλάδα στο ζήτημα της Τσαμουριάς, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος του κόμματος»! Η ανακοίνωση του κόμματος Ερυθρόμαυρη Συμμαχία αναφέρει τα εξής: «Εκατοντάδες νέοι πατριώτες της Αλβανίας κατάφεραν μετά από αρκετές εβδομάδες προσπάθειας τη δημιουργία παραρτήματος του κόμματος στην Τσαμουριά (σ.σ.: εννοεί τη Θεσπρωτία!) και την ίδρυση κόμματος για την προστασία των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και της αξιοπρέπειας των περισσότερων από 1.000.000 συμπολιτών μας Αλβανών που ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στη γειτονική χώρα, την Ελλάδα».

7. Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία – Τσαμουριά, μετά την ίδρυση των πρώτων παραρτημάτων στην Ηγουμενίτσα, αναμένεται να διευρύνει τη δραστηριότητά της σε όλη την Ελλάδα, με επίκεντρο τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι «για πρώτη φορά ένα αλβανικό πολιτικό κόμμα δημιουργεί το παράρτημά του στην Ελλάδα, δείχνοντας όλη την προσοχή και τη φροντίδα του όχι μόνο στους Αλβανούς από την Τσαμουριά, αλλά σε όλους τους Αλβανούς μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις. Πολλοί Αλβανοί πολιτικοί έχουν μιλήσει για λογαριασμό των μεταναστών αυτά τα 23 χρόνια δημοκρατίας, αλλά τίποτα δεν υλοποιήθηκε γι’ αυτούς, ακόμη και το πιο βασικό δικαίωμα του εκλέγειν στο κράτος καταγωγής τους».

8. Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία – Τσαμουριά, εκτός από το πρόγραμμα και την εθνικιστική πλατφόρμα της, προτίθεται να λάβει μέρος σε εκλογικές αναμετρήσεις στη γειτονική Ελλάδα, ακόμη στις τοπικές εκλογές. Αναμένεται ότι πάνω από 500.000 Αλβανοί με δικαίωμα ψήφου θα υποστηρίξουν το κόμμα στην Ελλάδα» καταλήγει η ανακοίνωση. Αυτό που κάποτε -και όχι πολύ παλιά, μόλις δύο δεκαετίες πριν- θα ήταν απλά αδιανόητο τώρα φαντάζει μια εφιαλτική πραγματικότητα. Οι Αλβανοί μετανάστες, που κάποιοι φρόντισαν να τους αφήσουν να εισέλθουν στη χώρα κατά εκατοντάδες χιλιάδες, εκχωρώντας παράλληλα με συνοπτικές διαδικασίες την ελληνική υπηκοότητα σε πολλούς από αυτούς, θέλουν να ιδρύσουν και αλβανικό κόμμα στην Ελλάδα.

9. Το κόμμα, δεν θα είναι απλά το «κόμμα των Αλβανών» -παρά το γεγονός ότι μπορεί να τιτλοφορείται κάπως έτσι- αλλά ένα κόμμα το οποίο θα συγκεντρώσει όλους τους μετανάστες, νόμιμους και μη. Το εγχείρημα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ήδη στα σκαριά, ενώ εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα καταφέρουν να εκλέξουν «δικούς» τους βουλευτές στην ελληνική Βουλή. Αν προσθέσουμε σ’ αυτούς και τους 130.000 μουσουλμάνους της Θράκης (στους οποίους έχουν υπολογιστεί και οι έχοντες δικαίωμα ψήφου που ζουν στην Τουρκία και άλλες χώρες της Ευρώπης), το αποτέλεσμα προκαλεί πάταγο. Μια βάση ψηφοφόρων 700.000 περίπου, που μεταφράζεται περίπου στο 10% του εκλογικού σώματος και με αριθμό εδρών στις 25-30 περίπου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, μια νέα δύναμη εισέρχεται στο πολιτικό σκηνικό και οι συνέπειες δεν μπορούν να υπολογιστούν. 

10. Η μετονομασία του αλβανικού κόμματος είναι πια επιτακτική ανάγκη μιας και η σκοπιμότητα της συνοχής και της δυναμικής ανόδου και εισόδου στη Βουλή είναι επιβεβλημένη από τους μέντορες του εξωτερικού. Ο σκοπός είναι προφανής. Μέσω του ενιαίου πολιτικού φορέα, θα επιχειρείται η άσκηση πολιτικής πίεσης και μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, ώστε η κυβέρνηση πιεζόμενη από 2 μέτωπα να υποχρεώνεται σε παροχή δικαιωμάτων και ευνοϊκών ρυθμίσεων προς τα μέλη των μειονοτήτων. Με ηγέτες σημαντικά πρόσωπα από τις επιμέρους μειονότητες, που έχουν διαπρέψει στο χώρο των επιστημών (γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές, πρώην βουλευτές και πολιτευτές κλπ), ανάμεσά τους και οι Οδυσσέας Τσενάι και Ταχίρ Μήτσι, αποφασίζεται να πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο στα Σκόπια, συνάντηση – συνέδριο για να διαπιστωθούν οι προοπτικές συνεργασίας ή ακόμη και σχηματισμού ενιαίου πολιτικού φορέα, με απώτερο σκοπό την κάθοδο στις εκλογές, την είσοδο στην βουλή και στην ανάληψη του ρόλου του πολιτικού – κοινοβουλευτικού ρυθμιστή στη χώρα, στα πρότυπα του μουσουλμανικού κόμματος της Βουλγαρίας.

11. Στο συνέδριο λαμβάνουν μέρος πέραν των ενδιαφερομένων πλευρών (Αλβανοί μετανάστες, μουσουλμάνοι της Θράκης και νομιμοποιημένοι λαθρομετανάστες) και εκπρόσωποι κομμάτων από τις γειτονικές όμορες χώρες, την Β/Ε, τις χώρες της Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής, σύλλογοι και σωματεία του εξωτερικού. Αποφασίζεται η κοινή κάθοδος των τριών μερών σε ένα συνασπισμό κομμάτων (προκειμένου να διατηρηθεί η διαφορετικότητα της κάθε μιας πλευράς), με την ονομασία «Μουσουλμανική Συμμαχία για τα Μειονοτικά Δικαιώματα». Αποφασίζεται επίσης η άμεση ενεργοποίηση, με την κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και στις ευρωεκλογές. Το γεγονός μεταδίδεται ραγδαία σε όλα τα διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ. Η ελληνική κυβέρνηση θορυβείται ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα κόμματα, μιας και βλέπουν τις δεξαμενές των ψήφων τους να μειώνονται.

12. Με δεδομένη όχι μόνο την αμηχανία των ελληνικών κομμάτων και της κυβέρνησης ειδικότερα, αλλά και το θεσμικό δικαίωμά τους να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες, ξεκινά η ενεργοποίηση των πυρήνων και των διεργασιών στο εσωτερικό των μουσουλμανικών κομμάτων τα κυριότερα εκ των οποίων είναι:
α. Κόμμα Φιλίας Ισότητας και Ειρήνης που αντιπροσωπεύει τους Μουσουλμάνους της Θράκης.
β. Ερυθρόμαυρη Συμμαχία – Τσαμουριά, που αντιπροσωπεύει τους Αλβανούς και
γ. Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος που αντιπροσωπεύει τους λοιπούς μετανάστες ανά την Ελλάδα.

13. Με σκιώδεις θεσμικούς και οικονομικούς χορηγούς και υποστηρικτές, τις διπλωματικές αποστολές αλλά και εντεταλμένα όργανα από τις συνήθης ύποπτες χώρες (Τουρκία, Αλβανία, ΠΓΔΜ αλλά και Σ. Αραβία, Κατάρ κλπ), ο συνασπισμός των μουσουλμανικών μειονοτικών κομμάτων ξεκινάει με μεγάλο ενθουσιασμό την προεκλογική του εκστρατεία. Το κόμμα των Αλβανών αναμένεται να υποστηριχθεί επίσης, από ορισμένους Αλβανούς δημοσιογράφους που έχουν διακριθεί μέσα από τα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά και από Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Την προεκλογική τηλεοπτική καμπάνια στο εσωτερικό της Ελλάδας έχει αναλάβει η τουρκική κρατική τηλεόραση, η οποία μέσω των δορυφορικών της προγραμμάτων προβάλλει στα τουρκικά, αλβανικά και αραβικά τα διαφημιστικά σποτ των 3 κομμάτων.

14. Η αλβανική τηλεόραση ενημερώνει τις αλβανόφωνες κοινότητες των Βαλκανίων, με κυριότερους αποδέκτες το κοινό του Κοσσόβου και της Β. ΠΓΔΜ. Τα σποτ διαφέρουν στο εξωτερικό με τα αντίστοιχα του εσωτερικού, προκειμένου να μην προκληθούν εντάσεις και υπάρξουν ποινές και κυρώσεις ώστε να μην υπάρξει περίπτωση αποκλεισμού των μουσουλμανικών κομμάτων από τις επικείμενες εκλογές.

15. Στήνονται τα πρώτα εκλογικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα, Ξάνθη και Κομοτηνή, από τα οποία απουσιάζει παντελώς η ελληνική γλώσσα. Δίπλα στις σημαίες των κομμάτων υπάρχουν και οι σημαίες της Τουρκίας, της Αλβανίας και άλλων χωρών της Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής. Τα παραπάνω είναι αρκετά για να δυναμιτίσουν το όλο κλίμα και να δώσουν τροφή σε ακραίες πτέρυγες ένθεν και ένθεν. Παρά τις εκατέρωθεν συστάσεις για ψυχραιμία δεν λείπουν περιορισμένης έκτασης αψιμαχίες στην πρωτεύουσα αλλά και σε άλλες πόλεις.

16. Η πόλωση είναι πλέον γεγονός και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την κατάσταση προβάλλοντας την ανάγκη συσπείρωσης των Ελλήνων απέναντι στην μουσουλμανική συμμαχία, επενδύοντας στα αντανακλαστικά του εκλογικού σώματος, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι έτσι δημιουργούν αντίπαλα στρατόπεδα, χωρίς η κατάσταση να είναι αναστρέψιμη. Για πρώτη φορά οι ενωμένοι πλέον μουσουλμάνοι νιώθουν την δύναμή τους. Αυτό φαίνεται από την άρνησή τους να κατέλθουν ως υποψήφιοι με κόμματα και συνδυασμούς που υποστηρίζονται από τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Το πρόβλημα για την κυβέρνηση και τα κόμματα διογκώνεται από τα πρώτα ευρήματα των γκάλοπ όπου δείχνουν ότι σημαντικός αριθμός δήμων αλλά και τουλάχιστον 3 έδρες της ευρωβουλής θα καταληφθούν από τον συνασπισμό «Μουσουλμανική Συμμαχία για τα Μειονοτικά Δικαιώματα». Το πρωτοφανές αυτό γεγονός δεν περνά απαρατήρητο και από τον υπόλοιπο κόσμο και δη τον ευρωπαϊκό. Ήδη στην γειτονική Βουλγαρία το μουσουλμανικό κόμμα σχεδιάζει να κατεβάσει και πάλι εκ νέου ανεξάρτητους υποψηφίους τόσο για τις αυτοδιοικητικές όσο και τις ευρωεκλογές.

17. Με κύριο σύνθημα «η Ευρώπη μας ανήκει», οργανώνονται μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες όπου για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά βιώνεται η ανάσα του μουσουλμανικού όχλου. Μαζί με τις εθνικές σημαίες των χωρών όπου προέρχονται οι «μειονοτικοί», κυματίζουν και σημαίες πράσινου χρώματος (το χρώμα του Ισλάμ) όπου αναγράφονται επιγραφές στα αραβικά. Τα μέτρα τάξης πρωτοφανή για την αποτροπή επεισοδίων. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Κομοτηνή γίνονται τα επίκεντρα των μεγάλων προεκλογικών συγκεντρώσεων. Οι επικεφαλείς των συνδυασμών και οι υποψήφιοι των κομμάτων προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους στις ομιλίες τους αλλά δεν το κατορθώνουν.

18. Όλα πλέον δείχνουν ότι ο σκοπός επιτυγχάνεται, με την πολυδιάσπαση του εκλογικού σώματος και με τα κόμματα να μην μπορούν να σχηματίσουν πλέον αυτοδύναμες κυβερνήσεις, ο νεοεμφανιζόμενος μουσουλμανικός συνασπισμός θα παίζει το ρόλο του ρυθμιστή. Η δυναμική αυτή αναμένεται να έχει αυξητικές τάσεις καθόσον θα ενσωματώνονται σ’ αυτόν όλο και περισσότερα άτομα ιδίως τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην χώρα και έχουν το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη.

19. Ποιοι οι στόχοι του εγχειρήματος; Μα πολύ απλά η άσκηση πίεσης σε πολιτικό επίπεδο τόσο προς την κυβέρνηση όσο και στο ευρωκοινοβούλιο για παροχές και μεταρρυθμίσεις στο μείζον θέμα που ακούει στο όνομα «μεταναστευτικό». Αναμένεται η καταγγελία των Δουβλίνο 1 και 2 και η απαίτηση για άρση των περιοριστικών όρων για τις μετακινήσεις προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τις αρχές της συνθήκης Σένγκεν. Η υποχρέωση της αναγνώρισης των θρησκευτικών ελευθεριών με την επίκληση του σχετικού άρθρου του συντάγματος περί ανεξιθρησκίας, με σκοπό την ανέγερση τεμενών στις περιοχές όπου διαβιούν μουσουλμανικοί πληθυσμοί, επικαλούμενοι σαν παράδειγμα τους μουσουλμάνους της Θράκης. Απώτερος σκοπός η επίτευξη πολιτικής υποστήριξης από την Ε.Ε. και η απαίτηση της τελευταίας προς την χώρα μας για την εξίσωση όλων των θρησκευτικών ομάδων όπως επιτάσσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

20. Όλα αυτά αποτελούν την απαρχή του ελέγχου του πολιτικού κόσμου της χώρας και όσο οι φωνές των ακραίων χώρων είτε θα εναντιώνονται είτε θα συμπαραστέκονται θα μεγεθύνεται το χάσμα στην κοινωνία, η οποία θα είναι και το θύμα της όλης υπόθεσης. Έχει θετικά στοιχεία αυτό το εγχείρημα; Ίσως ναι ίσως και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα οξυνθούν οι αντιθέσεις και ίσως και οι προκλήσεις σε πολλαπλά επίπεδα. Είναι η ελληνική κοινωνία έτοιμη για κάτι τέτοιο;…φυσικά όχι, γι αυτό και θα υπάρξουν εντάσεις.

21. Μέρα με τη μέρα και όσο πλησιάζει η πρώτη εκλογική αναμέτρηση, οι φωνές και οι εκκλήσεις συσπείρωσης ολοένα και δυναμώνουν απ’ όλες τις πλευρές. Παρατηρείται το παράδοξο, να προσχωρούν στον μουσουλμανικό συνασπισμό και εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις. Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις αυξάνουν σε παλμό και δεν λείπουν οι αιχμές εκατέρωθεν. Τα νέα γκάλοπ καταγράφουν και επιβεβαιώνουν την δημιουργηθείσα πραγματικότητα. Τουλάχιστον 10-15 δήμοι θα περάσουν υπό μουσουλμανική διοίκηση, ενώ σε πολλούς άλλους θα υπάρχει είτε δυνατή αντιπολίτευση είτε σημαντικός αριθμός συμβούλων στα δημοτικά συμβούλια. Σε επίπεδο περιφερειών το εγχείρημα εστιάζεται στην διεκδίκηση των περιφερειών Αθηνών και Θεσσαλίας, ενώ στην Αν. Μακεδονία και Θράκη συνεργάζονται με έτερο συνδυασμό προκειμένου να βρεθούν με όσο περισσότερους συμβούλους.

22. Οι δε ευρωεκλογές σύμφωνα με τα γκάλοπ, δίνουν τη δυνατότητα σε 3 εκπροσώπους του μουσουλμανικού συνασπισμού να περάσουν το κατώφλι των Βρυξελλών. Η μεταξύ τους συμφωνία προβλέπει στις 3 πρώτες (και εκλόγιμες) θέσεις του ευρωψηφοδελτίου να είναι ένας εκπρόσωπος της μειονότητας της Θράκης, ένας της αλβανικής μειονότητας και ένας της μειονότητας των αράβων και αφρικανών, με σκοπό την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των μειονοτήτων, την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την επίτευξη θέσπισης μέτρων προς όφελος τους

23. Η ημέρα των εκλογών φτάνει και όλα εξελίσσονται ομαλά μέχρι την ώρα που ανακοινώνονται τα exit poll. Τα ενθαρρυντικά μηνύματα φέρνουν ενθουσιασμό στους μουσουλμάνους οι οποίοι προστρέχουν στα εκλογικά κέντρα για να πανηγυρίσουν. Η νίκη τους είναι δεδομένη, ανεξαρτήτως αν κερδήθηκαν ή χάθηκαν δήμοι. Και στις 2 περιπτώσεις έχουν ισχυρή αυτοδιοικητική εκπροσώπηση, που τους δίνει πολλά δικαιώματα και πλεονεκτήματα και τους επιτρέπει είτε να απαιτούν και να ελέγχουν την δημοτική αρχή, είτε να αποφασίζουν προς όφελος τους και να διαχειρίζονται τα δημοτικά πράγματα. Οργανώνονται πορείες στα οποίες συμμετέχουν αρκετές χιλιάδες στους δρόμους της πρωτεύουσας ενώ και σε άλλες πόλεις υπάρχουν ανάλογες εκδηλώσεις. Η κυκλοφορία παραλύει και η ΕΛΑΣ βρίσκεται επί ποδός για τον φόβο επεισοδίων.

24. Η ίδια εικόνα και μετά μια εβδομάδα στις ευρωεκλογές. Ο στόχος των 3 ευρωβουλευτών γίνεται πραγματικότητα ενώ με μικρή διαφορά χάνεται η περιφέρεια Θεσσαλίας, την οποία κερδίζει κοινός υποψήφιος που υποστηρίζεται από 4 κοινοβουλευτικά κόμματα. Οι σκηνές της πρώτης Κυριακής επαναλαμβάνονται. Πορείες, συγκεντρώσεις, ολονύκτιοι πανηγυρισμοί συμπληρώνουν την εικόνα. Την επομένη εκπρόσωποι των 3 κομμάτων που αποτελούν τον μουσουλμανικό συνασπισμό προβαίνουν σε δηλώσεις, όπου εμμέσως πλην σαφώς αποκαλύπτουν το σχεδιασμό της επόμενης μέρας. «Όλα για τις μειονότητες» αναφωνεί ο εκπρόσωπος των Αλβανών και καταχειροκροτείται από το συγκεντρωμένο πλήθος.

26. 6 μήνες αργότερα κατά την ορκωμοσία των νέων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων επικρατεί βαρύ κλίμα ενώ μετά το καθιερωμένο τελετουργικό και κατά την πρώτη συνεδρίαση των συμβουλίων επικρατεί ένταση και αντεγκλήσεις μεταξύ των συμβούλων.

27. Τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια; Ας μην επεκταθούμε καλύτερα. Μπορεί και τίποτε μπορεί και πολλά. Ευχή πάντως είναι ανεξαρτήτως της έκβασης του αποτελέσματος να μην επαληθευτούν οι φόβοι που διατυπώθηκαν παραπάνω και αυτό γιατί θα υπάρξει και συνέχεια. Όσο η χώρα βάλλεται από τις μνημονιακές πολιτικές και όσο κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τι πραγματικά παίζεται στο διεθνές περιβάλλον, δεν μπορεί να υπάρξει έστω και η αμυδρή πιθανότητα αποφυγής δυσάρεστων καταστάσεων και εντάσεων. Η δε πολιτική άλωση θα συντελεστεί με «δούρειο ίππο» την ελληνική νομοθεσία, πράγμα που μεταφράζεται στην καθομιλουμένη…βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας.

28. Ας προσέξουμε έστω και λίγο το βαθύτερο νόημα που κρύβουν όλα αυτά που διαδραματίζονται γύρω μας. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της Ελλάδας (οικονομική, στρατιωτική, δημογραφική), η οποία θα επιδεινωθεί στα επόμενα χρόνια, οδηγούν σε μια νέα έμμεση πλην όμως νόμιμης αυτή τη φορά άλωσης της χώρας, χωρίς κανείς ακόμη -πλην ελαχίστων- να έχει αντιληφθεί ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε νησίδα σταθερότητας θα πρέπει να φροντίσουμε γι αυτό απαλείφοντας τους όποιους κινδύνους ελλοχεύουν και καραδοκούν ακριβώς εδώ που βρισκόμαστε.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.