Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ - ΥΔΡΟΧΟΟΥ

Γίνεται στις 22/7/13 9.15μ.μ. (θερινή ώρα) στη 0ο του Λέοντα  - Υδροχόου, με τον Ήλιο φυσικά στο Λέοντα και τη Σελήνη στον Υδροχόο.





Οι πλανητικές θέσεις της ημέρας αυτής είναι οι παρακάτω:



Ερμής στις 13ο Καρκίνου
Αφροδίτη στις 0ο Παρθένου
Άρης στις 6ο Καρκίνου
Δίας στις 6ο Καρκίνου
Κρόνος στις 5ο Σκορπιού
Ουρανός στις 12ο Κριού
Ποσειδώνας στις 4ο Ιχθύων
Πλούτωνας στις 9ο Αιγόκερω
Χείρωνας στις 13ο Ιχθύων
Β. και Ν. Δεσμός στη 13ο του άξονα Σκορπιού -Ταύρου.
Ο ωροσκόπος του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε για την πανσέληνο είναι στην 11ο Υδροχόου (πάνω στο M/C της Ελλάδας) και το M/C στις 0ο Τοξότη.




Εντυπωσιακό σ’ αυτήν την πανσέληνο είναι η ύπαρξη δυνατών πλανητικών σχηματισμών· «ταυ» τετραγώνου Ερμή, Ουρανού, Πλούτωνα, μεγάλο τρίγωνο Ερμή, Β. Δεσμού, Χείρωνα (με το Νότιο σχηματίζεται μάλιστα και χαρταετός), μεγάλο τρίγωνο Άρη, Δία με Κρόνο και Ποσειδώνα (δηλαδή στο μεγάλο τρίγωνο του νερού που συγκροτούν ο Δίας, ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας και το οποίο διαπραγματευτήκαμε στο προηγούμενο τεύχος, εμπλέκεται τώρα και ο Άρης)· έχουμε επίσης αντίθεση Αφροδίτης -Ποσειδώνα που, αν πάρουμε υπόψη τα εξάγωνα της Αφροδίτης με Κρόνο, Δία, Άρη, έχουμε ακόμα άλλο ένα «χαρταετό» (kite), σχηματισμό που οι αστρολόγοι ονομάζουν «κοκαλάκι της νυχτερίδας».


Δυστυχώς υπάρχει και ένα άλλο σκληρό «ταυ» ανάμεσα σε Πανσέληνο (Ήλιο - Σελήνη) και Κρόνο, που δίνει ένα σκληρό τόνο στην όλη πλανητική δυναμική.

Κάτι πολύ δυνατό εγκυμονεί αυτός ο Αύγουστος με τους «χαρταετούς», τα μεγάλα τρίγωνα και τα «ταυ», όχι μόνο σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο που, φυσικά, δε θα εκδηλωθεί αυτό το μήνα αλλά σ’ αυτό το μήνα εκκολάπτεται, «σχεδιάζεται», αν προτιμάτε.

Ας προσεγγίσουμε όλη αυτή την κοσμογονία, αφού πρώτα κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις:

Η Αφροδίτη και ο Άρης είναι σε πτωτικά ζώδια, γι’ αυτό ακόμα και οι θετικές όψεις που έχουν, αισθητά περιορίζονται.
Ο άξονας Δία/Πλούτωνα, άξονας φήμης και οικονομικών, βρίσκεται ακριβώς στον Πλούτωνα της Ελλάδας και τετράγωνο με το Δία της, ενεργοποιεί δηλαδή στην ακρίβεια το τετράγωνο Δία/Πλούτωνα της Ελλάδας, τετράγωνο που, όπως γράψαμε και σε προηγούμενα τεύχη, συνδέεται με τη γενικότερη δυστοκία των τελευταίων χρόνων. Με Δία και Πλούτωνα της Ελλάδας εμπλέκεται επίσης και ο άξονας Άρη -Πλούτωνα, ο «σκληρός» άξονας της βίας και του πολέμου. Ας τα δούμε όμως όλα αυτά πιο αναλυτικά:
Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα - Υδροχόου έχει πάντα να κάνει με ζητήματα εξουσίας, πολιτικής, διεθνείς οργανισμούς, κόμματα και γενικά με κάθε μορφή συλλογικότητας (πανσέληνος αντίστοιχα το καλοκαίρι του 2002 συνδέθηκε με τη σύλληψη μελών της «17 Νοέμβρη», αν θυμάστε).
Η πανσέληνος γίνεται ,στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτή, σε 6ο - 12ο οίκο, οίκους που συνδέονται με δημόσια τάξη αλλά και παρασκήνιο κάθε μορφής.
Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας γίνεται σε οίκους που συνδέονται με γειτονικά κράτη (3ος), διπλωματία, εξωτερική πολιτική (9ος).
Η αντίθεση Αφροδίτης - Ποσειδώνα ευνοεί κάθε απογοήτευση, διάψευση, «ένα ξύπνημα από τη συναισθηματική μανία - τρέλα μέσα από απογοήτευση ή διάψευση», όπως κατά λέξη γράφει γι’ αυτήν την εμπλοκή ο Ebertin.
Η Αφροδίτη σε καλή όψη (εξάγωνο) με Άρη, Δία ευνοεί κάθε μορφή ενώσεων, συνεργασιών, ευνοεί επίσης κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα. Η καλή όψη που έχει με τον Κρόνο ευνοεί την επίδειξη μετριοπάθειας, εγκράτειας, νηφαλιότητας, την αίσθηση καθήκοντος, ευνοεί τη δημιουργία ενώσεων σε ρεαλιστική βάση.
Άρης σε σύνοδο με Δία είναι ένδειξη για επιτυχημένες συμφωνίες, πετυχημένα αποτελέσματα, δείχνει υπερβολική ενέργεια, δηλώνει τάση για συγκέντρωση πάνω σε ένα συγκεκριμένο σκοπό, ευνοεί κάθε αποφασιστική κίνηση, υπέρβαση μιας δύσκολης κατάστασης με τρόπο δυναμικό, αποφασιστικό.
Άρης σε τρίγωνο με Κρόνο, ευνοεί υπέρβαση δύσκολων καταστάσεων.
Άρης σε τρίγωνο με Ποσειδώνα ευνοεί κάθε έμπνευση, όραμα, σχέδιο και κατά την Κοσμοβιολογία δείχνει «βοήθεια την κατάλληλη στιγμή από άλλους».
Τα τρίγωνα Δία/Κρόνου, Κρόνου/Ποσειδώνα, Δία/Ποσειδώνα που υπάρχουν και σ’ αυτήν την πανσέληνο τα αναλύσαμε στο προηγούμενο τεύχος.
 Πάντως γενικά η εμπλοκή Άρη, Δία, Κρόνου, Ποσειδώνα, σε άριστες όψεις επιτρέπει μέσα από απογοητεύσεις να υπάρχει και κάποιο «τυχερό γύρισμα».
Ερμής σε τρίγωνο με Β. Δεσμό είναι άριστη συνθήκη για ρύθμιση - διακανονισμό κοινωνικών και επαγγελματικών επαφών, για ανταλλαγή ιδεών ευνοεί κάθε μορφή συνεταιρισμού. Το τρίγωνο του Χείρωνα και σε Ερμή και σε Β. Δεσμό ευνοεί την εμφάνιση νέων απόψεων, τη δημιουργία ομάδων που θα προσπαθούν να «θεραπεύσουν», προτείνοντας νέα σχέδια,  κάποια προβλήματα του παρελθόντος.
Ερμής - Ουρανός σε σκληρό ακριβές τετράγωνο ευνοεί κάθε «νευρική» έκρηξη, εκκεντρικές, παράξενες, ιδιόρρυθμες ενέργειες, δείχνει αναταραχή, έξαψη, υπερδιέγερση, αναστάτωση και είναι δύσκολη ένδειξη για θέματα επικοινωνίας, έκφρασης και μεταφορών, μπορεί όμως και να «πυροδοτήσει» την εμφάνιση νέων πρωτότυπων ιδεών. Ισχυρή όψη για όσους ασχολούνται με οτιδήποτε νεωτεριστικό, για καινοτόμους, μεταρρυθμιστές, επαναστάτες κάθε μορφής και κάθε τομέα.
Πάντως το τετράγωνο του Κρόνου με την πανσέληνο δείχνει εσωτερικές αναστολές, καταπίεση (χορτάσαμε απ’ αυτή τα τελευταία χρόνια…), κατάπτωση, ακόμα και φαινόμενα παραίτησης, άρνησης κάθε μορφής. Η κρόνια αυτή εμπλοκή με την πανσέληνο σημειοδοτεί πως ό,τι άλλο θετικό υπάρχει αυτές τις μέρες θα εκδηλωθεί με καθυστέρηση και θα εκδιπλώσει τη δυναμική του με αργό τρόπο, με πολλά «πισωγυρίσματα».
Δίας/Πλούτωνας σε Δία και Πλούτωνα της Ελλάδας είναι «δίκοπο μαχαίρι»: μπορεί να δηλώνει, στην καλή του εκδοχή, καλή τύχη, επιτυχία, κοινωνική άνοδο και αναγνώριση αλλά, στην «κακή» του εκδοχή μπορεί να δηλώνει κινδύνους για απώλειες κάθε μορφής.


Η γνώμη μας είναι πώς μπορεί αυτό να σημειοδοτεί κάποια μεγάλη επιτυχία, μέσα από εξαιρετική προσπάθεια όμως και, ίσως, με μεγάλο κόστος.

Η γνώμη μας αυτή στηρίζεται κυρίως στις πολλές άλλες θετικές παραμέτρους που υπάρχουν και σ’ αυτήν την πανσέληνο αλλά και σε όλο το διάστημα αυτό.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.