Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Τι λέει ο τρόπος που περπατάτε για την ερωτική σας ζωή!

Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Τι λέει ο τρόπος που περπατάτε για την ερωτική σας ζωή!


Από το αν πάσχουμε από οστεοαρθρίτιδα μέχρι το πόσο εύκολα φτάνουμε σε οργασμό, πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν αντιληπτά από το περπάτημά μας.
Διαβάζετε συνεχώς για τα οφέλη που έχει το περπάτημα στην υγεία του σώματος και του μυαλού. Αλλά, μάλλον, δεν ξέρατε ότι ο τρόπος που περπατάτε μπορεί να είναι μία ένδειξη για έλλειψη βιταμινών ή για υποβόσκουσες παθήσεις όπως ο διαβήτης και η αρθρίτιδα. Ας δούμε τι λένε οι ειδικοί γύρω από το θέμα. Εσείς, αλήθεια, πως περπατάτε;

1. Κορδωμένα ή κουνώντας τον ποπό
Τι μπορεί να σημαίνει: Αδύναμοι μύες στη λεκάνη, προβλήματα σε πλάτη και πόδια
Αν κουνιέστε σαν supermodel, μπορεί να υποφέρετε, μελλοντικά, από πόνους στην πλάτη. Όταν περπατάμε ή όταν τρέχουμε, χρησιμοποιούμε τον μέσο γλουτιαίο μυ, ο οποίος κρατά τη λεκάνη σταθερή και το πόδι ίσιο. Ένας καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί να τον αποδυναμώσει. Έτσι, όταν κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός, τα οπίσθιά μας κουνιούνται από την μία πλευρά στην άλλη. Το κόρδωμα, από την άλλη, δημιουργεί μία συστροφή στην πλάτη, η οποία γίνεται άκαμπτη και πονάει.
Υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που μπορούν να ενδυναμώσουν τον μέσο γλουτιαίο, όπως το Πιλάτες. Για να δείτε πως πρέπει να περπατάτε, προσπαθήστε να σφίξετε τα οπίσθιά σας μεταξύ τους. Δεν χρειάζεται να το κάνετε συνέχεια, γιατί προφανώς θα φαίνεστε λίγο... κάπως στους περαστικούς, αλλά αυτό το σφίξιμο σταθεροποιεί τη λεκάνη.
2. Αργά και ράθυμα
Τι μπορεί να σημαίνει: Μικρότερο προσδόκιμο ζωής, αρθρίτιδα, κίνδυνος για άνοια
Περπατάτε από το σπίτι στη στάση και από τη στάση στο γραφείο γρηγορότερα και από τον άνεμο; Ωραία! Είναι σημάδι ότι το σώμα σας λειτουργεί καλά, υποστηρίζουν οι ειδικοί.
Ένας υγιής ενήλικας περπατάει, κατά μέσο όρο, 1.2 με 1.4 μέτρα το δευτερόλεπτο. Ακόμα και ο ηπιότερος πόνος στα πόδια επηρεάζει αυτή την ταχύτητα. Συγκεκριμένα, όσοι έχουν αρθρίτιδα διανύουν κάτω από ένα μέτρο το δευτερόλεπτο και αν η περίπτωσή τους είναι πολύ σοβαρή, πέφτουν μέχρι και τα 50 εκατοστά.
Η ταχύτητα που περπατάτε μπορεί, ακόμη και να προβλέψει πόσο θα ζήσετε, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πίτσμπεργκ. Μελετώντας 36000 άτομα άνω των 65 ετών, ανακάλυψαν ότι όσοι περπατούσαν πιο αργά από 2.18 χιλιόμετρα την ώρα είχαν αυξημένο ρίσκο θανάτου, ενώ εκείνοι που ξεπερνούσαν τα 3.62 χιλιόμετρα την ώρα ζούσαν περισσότερο, πάντα σε σύγκριση με τους μέσους όρους για την ηλικία και το φύλο τους.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι άνθρωποι που περπατάνε σχετικά αργά έχουν ενάμιση φορά περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια, σύμφωνα με μελέτη του Ιατρικού Κέντρου της Βοστώνης.
3. Με μικρά βήματα
Τι μπορεί να σημαίνει: Περιορισμένη ικανότητα να φτάσετε σε οργασμό, οστεοαρθρίτιδα, ζημιά στους μύες των ποδιών από τα τακούνια
Ο μικρός διασκελισμός μπορεί να είναι μία ένδειξη για οστεοαρθρίτιδα του ισχίου, αφού ο ένας ή και οι δύο γοφοί δεν μπορούν να κουνηθούν όσο μακριά μπορούσαν κάποτε.
Αν είστε γυναίκα, τα μικρά βήματα που κάνετε μπορεί να είναι αποτέλεσμα της αγαπημένης σας συνήθειας να φοράτε ψηλοτάκουνα παπούτσια. Όσο πιο πολύ τα φοράτε τόσο πιο πιθανό είναι να αποκτήσετε σφιγμένες γάμπες και μηρούς και το πόδι να μην μπορεί να τεντωθεί μακριά.
Ακόμη, συγκεκριμένα προβλήματα στα γόνατα εμποδίζουν ένα άτομο να ευθυγραμμίζει το πόδι του με το έδαφος και έτσι ο διασκελισμός του περιορίζεται.
Τέλος, οι γυναίκες που φτάνουν σε οργασμό μετά από σεξουαλική επαφή περπατούν με μεγαλύτερα βήματα, σύμφωνα με μελέτη του επιστημονικού εντύπου Journal of Sexual Medicine. Οι Βέλγοι και Σκωτσέζοι ερευνητές που την διεξήγαγαν υποστηρίζουν ότι οι μπλοκαρισμένοι μύες της πυέλου μειώνουν την ικανότητα κολπικού οργασμού.
4. Χωρίς να κουνάτε τα χέρια
Τι μπορεί να σημαίνει: Προβλήματα στην πλάτη, στο λαιμό και στους ώμους
Όταν περπατάμε, χέρια και πόδια κινούνται συγχρονισμένα. Όταν το αριστερό πόδι βρίσκεται μπροστά, το δεξί χέρι το ακολουθεί και το αντίθετο. Αυτή η κίνηση γίνεται για να στηριχθεί η πλάτη μας, αφού το χέρι συνδέεται με το κάτω μέρος της με ένα μυ που ονομάζεται πλατύς ραχιαίος.
Όταν το εύρος κινήσεων των μυών, στους ώμους και στην πλάτη, είναι περιορισμένο, η παραπάνω διαδικασία επηρεάζεται. Αν, για παράδειγμα, ο ένας ώμος κινείται ελεύθερα και ο άλλος όχι, μπορεί να είναι μία ένδειξη προβλήματος στην πλάτη ή στο λαιμό. Κάτι τέτοιο προκαλείται, συνήθως μετά από πολλά χρόνια καθιστικής ζωής.
5. Κουτσαίνοντας
Τι μπορεί να σημαίνει: Οστεοαρθρίτιδα, πελματιαία απονευρωσίτιδα, υπερφορτώνετε τη τσάντα σας
Αν κουτσαίνετε και η λεκάνη σας «πέφτει» από τη μία πλευρά, ίσως υποφέρετε από οστεοαρθρίτιδα του ισχίου. Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από αυτή την πάθηση έχουν, επίσης, κυρτά πόδια επειδή οι γοφοί τους δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος τους.
Παρόλα αυτά, μπορεί απλά να σημαίνει ότι υπερφορτώνετε τη τσάντα χειρός σας. Αν συνηθίζετε να κουβαλάτε μια βαριά τσάντα συνέχεια στον ίδιο ώμο, μπορεί εκείνη η πλευρά του κορμιού να συμπιεστεί και να καταλήξετε με το ένα πόδι πιο κοντό από το άλλο και την σπονδυλική σας στήλη κυρτή. Το αποτέλεσμα είναι το κάτω μέρος της πλάτης να δέχεται επιπλέον πίεση και να πονάτε.
Η χωλότητα είναι, ακόμη, κλασικό σημάδι πελματιαίας απονευρωσίτιδας, μίας φλεγμονής στον ιστό του πέλματος που δεν σας επιτρέπει να βάλετε βάρος στο πόδι.
6. Χτυπώντας τα πόδια δυνατά στο έδαφος
Τι μπορεί να σημαίνει: Έλλειψη βιταμίνης Β12, διαβήτης
Όταν τα πόδια μας ακουμπούν το έδαφος, ενημερώνουν τον εγκέφαλο με σήματα για τη θέση των κάτω άκρων μας. Το εν λόγω φαινόμενο ονομάζεται ιδιοδεκτικότητα.
Μια απώλεια της αίσθησης των κάτω άκρων μπορεί να προκαλέσει μειωμένη ιδιοδεκτικότητα και βάδισμα εκτός συγχρονισμού, γιατί το άτομο δεν γνωρίζει που βρίσκονται τα πόδια του. Κατ" επέκταση, σηκώνει το πόδι πολύ ψηλά και το κατεβάζει στο έδαφος με δύναμη, για να καταλάβει που προσγειώνεται.
Απώλεια της αίσθησης στα κάτω άκρα προκαλούν παθήσεις, όπως ο διαβήτης και η ανεπάρκεια σε βιταμίνη Β12, που πλήττουν τα νεύρα υπεύθυνα για την κίνηση. Στα συμπτώματα συμπεριλαμβάνονται το μούδιασμα ή/και το μυρμήγκιασμα των ποδιών, η μυϊκή αδυναμία και η έλλειψη συγχρονισμού κατά το βάδισμα.
7. Με τα πόδια σας να «χαστουκίζουν» άτσαλα το έδαφος
Τι μπορεί να σημαίνει: Διαβήτης, ισχιαλγία, νευροκινητική νόσος, εγκεφαλικό επεισόδιο
Η πτώση του άκρου ποδός, όπως ονομάζεται επιστημονικά, είναι μια πάθηση κατά την οποία το άτομο χάνει τον έλεγχο των μυών στα πόδια και για να μην τα σέρνει στο έδαφος, αναγκάζεται να τα σηκώνει ψηλότερα από το φυσιολογικό, όταν περπατάει.
Παρατηρείται σε άτομα με μη ελεγχόμενο διαβήτη, ο οποίος προκαλεί κινητική νευροπάθεια και οι μύες στα πόδια δεν λαμβάνουν τα σωστά σήματα σχετικά με τις κινήσεις που πρέπει να εκτελέσουν.
Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή μία νευροκινητική νόσος μπορούν, επίσης, να βλάψουν ή να αποδυναμώσουν αυτούς τους μύες. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να έχει και η ισχιαλγία – ο ερεθισμός ή η συμπίεση, δηλαδή, του ισχιακού νεύρου, που ξεκινά από το κάτω μέρος της πλάτης και διασχίζει το πόδι.
8. Με συρτό βάδισμα
Τι μπορεί να σημαίνει: Νόσος του Πάρκινσον
Η νόσος του Πάρκινσον είναι μία προοδευτική νευρολογική διαταραχή κατά την οποία παρατηρείται έλλειψη μίας χημικής ουσίας του εγκεφάλου, της ντοπαμίνης και χάνεται η ικανότητα ελέγχου των μυών και της κίνησης.
Τη νόσο χαρακτηρίζει ένα κλασικό συρτό βάδισμα, λένε οι ειδικοί. Οι ασθενείς της Πάρκινσον μπορεί, ακόμη, να γέρνουν προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Συχνό φαινόμενο είναι, επίσης, οι πτώσεις κατά το περπάτημα.
9. Αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με τα σκαλοπάτια
Τι μπορεί να σημαίνει: Οστεοαρθρίτιδα γόνατος, κάλοι, κότσια
Ένα από τα πρώτα σημάδια για την εμφάνιση των κάλων και των κοτσιών είναι ο πόνος όταν ανεβοκατεβαίνετε τις σκάλες με γυμνά πόδια, ακόμα και αν δεν υπάρχει κάτι εμφανές στην επιφάνεια του δέρματος.
Ο πόνος είναι ο τρόπος του οργανισμού να μας ενημερώσει ότι, ήδη, έχουν αρχίσει να διεξάγονται διαβρωτικές αλλαγές στις αρθρώσεις των δαχτύλων. Καθώς τα δάχτυλα του ποδιού λυγίζουν στο ανεβοκατέβασμα της σκάλας, προκαλείται τριβή και πονάμε.
Όταν δεν αισθάνεστε άνετα στη θέα μιας σκάλας αλλά είναι τα γόνατά σας που πονάνε και όχι τα δάχτυλα των ποδιών, ίσως για όλα να ευθύνεται η οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο.
ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.