Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ποια φρούτα και λαχανικά είναι τα καλύτερα φυσικά αποτοξινωτικά;


αποτοξίνωση...
η αποτοξίνωση μας σε εξαιρετικά μολυσμένο περιβάλλον δεν είναι μια περιστασιακή προσπάθεια...
προκειμένου να διατηρήσουμε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα με ένα ελαφρώς αλκαλικό pH πρέπει
να έχουμε μια σταθερή αργή αποτοξίνωση ώστε
να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις μυριάδες τοξίνες οι οποίες έχουν διεισδύει σε κάθε στοιχείο του περιβάλλοντός μας... 


τα ακραία μέτρα αποτοξίνωσης γίνονται πάντα κάτω από ιατρική επίβλεψη
ωστόσο
μια κατάλληλα συνεπής αργή αποτοξίνωση θα μπορούσε να είναι μέρος της καθημερινής μας διατροφής
η  κατανάλωση  βιολογικών και οργανικών τροφίμων είναι βασική
τρόφιμα χωρίς επεξεργασία
όπως
χύμα προϊόντα
δημητριακά και
όσπρια επίσης επιβάλλονται 
το νερό μας πρέπει να έχει δεχτεί την ελάχιστη φθορίωση και να έχει ελάχιστες τοξίνες
αλλά
να είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία προς αντικατάσταση εκείνων που απομακρύνθηκαν με την αντίστροφη όσμωση
αποφεύγουμε  τα εμφιαλωμένα ή κονσερβοποιημένα ποτά του εμπορίου
αντί αυτών χρησιμοποιούμε φρεσκοστυμμένους χυμούς... 
αποφεύγουμε τα κονσερβοποιημένα ή κατεψυγμένα λαχανικά και φρούτα...
και ας
δούμε ποια τρόφιμα έχουν ισχυρές αποτοξινωτικές ιδιότητες που πρέπει να είναι μέρος της τακτικής μας διατροφής:  
κόλιαντος: ένα εξαιρετικό βότανο-λαχανικό για την αποτοξίνωσή μας από τον υδράργυρο ο οποίος  έχει διεισδύσει στο περιβάλλον μας σε σημείο που να είναι ακόμη και στα περισσότερα σφραγίσματα των δοντιών μας...
ο κόλιαντρος όπως και ο μαϊντανός μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν όλες τις σαλάτες μας αλλά και τα περισσότερα φαγητά μας...
μπορεί να γίνει χυμό μαζί
με καρότα
με μήλα
με παντζάρια άλλα και
με οποιοδήποτε πράσινο λαχανικό και να μας προσφέρει ένα πάνγευστο πράσινο smoothies...
chlorella - χλορέλλα:το πιο μελετημένο και
το πιο δημοφιλέστερο φύκι παγκοσμίως με
χιλιάδες ερευνητικές εργασίες και
χιλιάδες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και
με πολλά πανεπιστήμια να ταυτοποιούν τα ευεργετικά αποτελέσματα της
και 
να θεωρείται σε συνδυασμό με κόλιαντρο ως το απόλυτο αποτοξινωτικό βαρέων μετάλλων που προέρχονται από τα τρόφιμα...
σκόρδο: το φυσικό αντιβιοτικό και ο καλύτερος υποστηρικτής των ηπατικών ενζύμων στη διαδικασία της αποτοξίνωσης και
βέβαια είναι καλύτερα να καταναλώνεται ωμό και
ας θυμηθούμε εδώ όλες τις ιδιότητες του σκόρδου:σκόρδο, ένα πανίσχυρο αντιβακτηριακό
λαχανάκια βρυξελών:οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι το μπρόκολο μαζί με όλα τα σταυρανθή λαχανικά έχουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες όμως
τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι τα καλύτερα στην τόνωση του ήπατος...
το συκώτι - είναι γνωστό - ότι έχει σημαντικό ρόλο στην αποτοξίνωση του οργανισμού...
μέσω αυτού ποικίλες τοξίνες μεταβολίζονται σε ακίνδυνα για τον οργανισμό προϊόντα
τα οποία στη συνέχεια απεκκρίνονται στην χολή ή στα ούρα και
σε αυτή τη διαδικασία έρχονται να βοηθήσουν τα λαχανάκια βρυξελών... 
λεμόνι: το αναμιγνύουμε με λίγο χλιαρό νερό και το πίνουμε το πρωί...
μια παλιά θεραπεία αποτοξίνωσης και τόνωσης του οργανισμού μας
και ασπίδα μας έναντι της μόλυνσης με βαρέα μέταλλα...
ας θυμηθούμε όλες τις θαυμάσιες ιδιότητες του λεμονιού: ξεκινώντας τη μέρα μας με νερό και λεμόνι
παντζάρια: ένα σπουδαίο λαχανικό με χιλιάδες ιδιότητες από
τις σπουδαιότερες ασπίδες προστασίας του οργανισμού μας και
ένα από τα σπουδαιότερα λαχανικά για την αποτοξίνωση του οργανισμού μας από τα βαρέα μέταλα και τις τοξίνες..
και εδώ ας θυμηθούμε γιατί το παντζάρι είναι μιά τόσο σπουδαία τροφή: παντζάρια για υγιείς αρτηρίες και χαμηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης
δεντρολίβανο:πολλές φορές μεταφέρονται από τη χρήση διαφόρων σκευών επικίνδυνες χημικές ουσίες στα μαγειρεμένα ή τηγανισμένα φαγητά μας...
αυτές οι ουσίες μειώνονται σημαντικά αν έχουμε αναμείξει πριν το μαγείρεμα το κρέας μας με εκχύλισμα δενδρολίβανου...
ο λόγος είναι ότι
η carnosol του δεντρολίβανου είναι ισχυρότατο  αντιοξειδωτικό που καταστρέφει τις καρκινογόνες ουσίες...
επίσης το δεντρολίβανο εμποδίζει όσες τις καρκινογόνες ουσίες εισέρχονται στο σώμα να «προσκολλήσουν» στο DNA κάτι το οποίο είναι άκρως καταστροφικό για τον οργανισμό μας...
και
γιατί επιβάλλεται να μαρινάρουμε τα ψητά κρέατα με δεντρολίβανο
~~~~~~~~~~~~~~~
βέβαια δεν είναι μόνο αυτά...
αυτά είναι τα πιο χαρακτηριστικά εν μέσω μιά σωστής διατροφής η οποία πρέπει να περιλαμβάνει
- ελάχιστο αλκοόλ
- καθόλου μεταποιημένο λευκό αλεύρι 
- καθόλου λευκή ζάχαρη 
- καθαρό θαλασσινό ή ορυκτό αλάτι
- μέλι 
- όλα τα λαχανικά
- πολλά μπαχαρικά
- πολλούς χυμούς λαχανικών
- ξηρούς καρπούς
- άλευρα ολικής αλέσεως  
thalia


ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.