Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Σεξουαλική ενέργεια …ή ενέργεια της δημιουργίας… [ ο νόμος του τρία ]


Το σεξ , …..η σεξουαλικότητα , είναι ένα ζήτημα πολύ προσωπικό και  ιδιαίτερο ,  που ο κόσμος έχει μάθει να το περιβάλει πολλές φορές με  μυστήριο, και με δογματισμό, αναγνωρίζοντας όμως σε αυτό μια τεράστια ενεργειακή  δύναμη ευχαρίστησης και πληρότητας .
Αλλά και πολλές  φορές μια αδυναμία να συνεργαστεί αρμονικά με αυτήν την ενέργεια .

Καταλήγει ένα ζήτημα << μην αγγίζετε>> από την πλευρά των περισσοτέρων θρησκειών με σημαία την << αγνότητα >> .
Περίεργο και δύσκολο  στην κατανόηση του και από τους ειδικούς, λόγω της ποικιλίας της έκφρασης του, αλλά και διότι δεν υπάρχει η απαραίτητη ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό μας, και η βαθιά και προσωπική γνώση ελλείψει της  παρατήρησης της ενέργειας  αυτής,  και αυτοπαρατήρηση του εαυτού.

 Αρκούμενοι μοναχά  στο θεωρητικό μέρος και στην βιβλιογραφία που υπάρχει για αυτό το θέμα που τις περισσότερες φορές μας μπερδεύει αν δεν υπάρχει και η αντίστοιχη προσωπική εμπειρία και παρατήρηση .
Οι φιλόσοφοι , και οι  δάσκαλοι του εσωτερισμού προσέγγιζαν το θέμα της σεξουαλικότητας με ένα ποιητικό και <<υπερβατικό>>  τρόπο   που όμως δεν γίνετε εύκολα αντιληπτός από τον  άνθρωπο που δεν μελετάει αυτά τα ζητήματα , ή που είναι << αμύητος .>>

Ο άνθρωπος αρκείται στην ικανοποίηση των σεξουαλικών του ορμών , ανεξάρτητα το ποιες είναι αυτές .
Πολλές φορές άνθρωποι κρύβονται από την κοινωνία διότι αισθάνονται μειονεκτικά και αφύσικοι λόγω των σεξουαλικών τους προτιμήσεων  και επιλογών ,  άλλοι αισθάνονται ντροπή και ενοχές  για τις ορμές τους,
Άλλοι ασυνείδητοι, πολλές φορές  καταφεύγουν σε βίαιες  πράξεις κατά των συνανθρώπων τους , και οι άλλοι  αισθάνονται υπερήφανοι , και  << καθώς πρέπει >> πιστεύοντας ότι είναι φυσιολογικοί [ ή έτσι νομίζουν],  αφού η σεξουαλική τους συμπεριφορά είναι σύμφωνα με τα κοινωνικά και θρησκευτικά τους πρότυπα .

Η κοινωνία επηρεασμένη από τα θρησκευτικά και κοινωνικά δόγματα, από τα έθιμα κατά τόπους, αντιδρά διαφορετικά σε κάθε περίπτωση, και σε κάθε έκφραση αυτής της ενέργειας από τους ανθρώπους , φτάνοντας σε σημείο να θεωρείται φυσιολογική ή και  πρωτοποριακή  μια συμπεριφορά στην δύση, ενώ στην ανατολή μια ίδια συμπεριφορά να λιθοβολείται μέχρι θανάτου .

Όλοι όμως συμφωνούμε, ανεξάρτητα το πώς  διαχειριζόμαστε την σεξουαλικότητα μας, ότι η σεξουαλική πράξη  είναι απολαυστική, προσφέρει χαρά, και μας προκαλεί μεγαλειώδη ευφορία .

Μάλιστα το πιο χαρακτηριστικό ψυχολογικό επιπρόσθετο της εποχής μας  είναι η… λαγνεία …..έχει μάλιστα εισχωρήσει τόσο βαθιά στο υποσυνείδητο μας, ώστε οι διαφημιστές χρησιμοποιούν την σεξουαλικότητα, σαν το βασικότερο  μέσον προώθησης προϊόντων, προβάλλοντας σεξουαλικά υπονοούμενα και εικόνες παντού, ακόμα και όταν διαφημίζουν κρεμάστρες ,και σκούπες .
Είναι πολύ χαρακτηριστική η προπολεμική περίοδος όπου χαρακτήριζαν  τις γυναίκες ηθοποιούς του κινηματογράφου που τραβούσαν την προσοχή των ανδρών σαν  < VAMP >,  μια λέξη η οποία προέρχεται από την λέξη Vampire   [νυχτερίδα που τρέφετε με αίμα], και επίσης παραπέμπει στο γνωστό μυθιστόρημα του Μπραμ Στόουκερ με τον κόμη  Δράκουλα.
Οι  Vamp έχουν γίνει σήμερα πλέον Star στο κινηματογράφο , αλλά η τακτική της << κλοπής >>της  ενέργειας  ήταν ανέκαθεν και συνεχίζει να είναι το πρωτεύον ζήτημα για την …..επιβίωση όλων των όντων  είτε αυτό συμβαίνει συνειδητά είτε ασυνείδητα ..
                                     
Η σεξουαλική ενέργεια, καταλήγει να  είναι η πιο ισχυρή ενέργεια στη φύση, και οι μύθοι ,οι ιστορίες , και τα διηγήματα που μιλούν  για τον έρωτα  που είναι και ο ρυθμιστής αυτής της δύναμης, βρίσκονται κάτω από κάθε πέτρα που θα σηκώσουμε .
Πιο απλά,   όλα  στον κόσμο μας γίνονται, και όλα κινούνται γύρω από τον έρωτα και την πανίσχυρη σεξουαλική ενέργεια, που  επίσης  με διαφορετική ονομασία  είναι  η...  δημιουργική μας  ενέργεια. 
«Έρως ανίκατε μάχαν.». 

Η σεξουαλική ενέργεια υπάρχει   π α ν τ ο ύ, σε όλες τις μορφές, σε όλα τα επίπεδα, και διαστάσεις     και τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτήν, ο φυσικός κόσμος ,  κάθε σκέψη, συναίσθημα ,κίνηση , υλικό αντικείμενο μεγάλο ή μικρό,  όλα όσα υπάρχουν οφείλουν την ύπαρξη τους σε  αυτήν παγκόσμια δημιουργική δύναμη.

Ο Freud είχε καταγράψει την ύπαρξη βιολογικής σεξουαλικής ενέργειας μέσα στο φυσικό σώμα.
 Την οποίαν και  ονόμασε "libido", και την περιέγραψε σαν….<< κάτι το οποίο είναι ικανό να αυξηθεί και να μειωθεί, να μετατοπιστεί (μετατεθεί) και να εκφορτιστεί, και το οποίο εκτείνεται, διευρύνετε ,στην ανάμνηση μιας ιδέας σαν μια ηλεκτρική φόρτιση στην επιφάνεια του σώματος.  >>
<< Η "libido",  εμφανίζεται από την βρεφική ηλικία, και είναι η ενέργεια που ωθεί το άτομο για ζωή.>> ,  μας λέει επίσης  ότι…<<  η συμπεριφορά του ανθρώπου διέπεται από την υποσυνείδητη προσπάθειά του να ικανοποιήσει την σεξουαλική του αυτή  ορμή>>.
Με την σειρά του ο Wilhelm Reich αναφέρει ότι <<Η σεξουαλική ενέργεια είναι αυτή που κυβερνά τη δομή των ανθρωπίνων σκέψεων και συναισθημάτων.>>
Ο Πλάτωνας θεωρούσε τον έρωτα……<<  μία θεία τρέλα, ένα παραλήρημα εμπνευσμένο από το Θεό>> .
  Στο "Συμπόσιο", η Διοτίμα εξηγεί στο Σωκράτη ότι ο ……<< έρωτας είναι επιθυμία για αιωνιότητα>>.
«Κάθε άνθρωπος γίνεται ποιητής όταν έρθει σ' επαφή με τον έρωτα κι αν ακόμα πρώτα δεν αγαπούσε τις Μούσες.»   Πλάτων 

Ο έρωτας  έτσι όπως τον έχουμε βιώσει σαν εμπειρία ,  φαίνεται ότι  είναι μία διαδικασία ολοκλήρωσης , γιατί ερωτευόμαστε όταν είμαστε έτοιμοι να διαφοροποιηθούμε, όταν είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε ζωή, να αφήσουμε πίσω το παλιό και να ανοιχτούμε στο καινούριο, μια πρώτη εμπειρία συνήθως συμβαίνει στην ηλικία των 20-21 ετών.
 Όταν είμαστε ερωτευμένοι, είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε τον κόσμο και να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε κάτι δικό μας, κάτι καινούριο μαζί με τον άνθρωπο που έχουμε αγαπήσει .

Έχει ειπωθεί ότι η ενέργεια η οποία παράγεται κατά την διάρκεια που ένα ζευγάρι  βρίσκεται σε ερωτική συνεύρεση , είναι ικανή να κινήσει όλες της ηλεκτρικές συσκευές ενός σπιτιού για μερικές ώρες .
Η σεξουαλική πράξη και  ο οργασμός, είναι η μεγαλύτερη και η υπέρτατη  ευχαρίστηση για τον άνθρωπο ο οποίος και διαφοροποιείται από τα ζώα τα οποία συνευρίσκονται μονάχα όταν πρόκειται να αναπαραχθούν .
        Όμως ……. Είναι ο έρωτας  μόνο αυτό
Είναι μόνο   η  εκτόνωση , η σεξουαλική ευχαρίστηση και η αναπαραγωγή του είδους ?….

Ο Ευριπίδης και πολύ άλλοι,  διαχωρίζουν  τον έρωτα σε θετική και αρνητική δύναμη, καθώς μπορεί να οδηγήσει τόσο στην Αρετή, όσο και στην Αθλιότητα.

Παρόμοιες πεποιθήσεις , ή γνώσεις, οδήγησαν  και πολύ κόσμο στην αποχή από την σεξουαλική πράξη όπως οι αναχωρητές , [ καλόγεροι, καλόγριες  ] με στόχο την αρετή [ αγνότητα ] και την πνευματική τους ανάπτυξη .
Η συγκράτηση και ο έλεγχος  αυτής της ενέργειας, σύμφωνα με τις θρησκείες  έδινε περισσότερη ώθηση στο πνεύμα να εξελιχθεί, κατακτώντας την αγνότητα .

Από την άλλη , εδώ και χιλιάδες χρόνια υπήρχαν και υπάρχουν  οι σχολές μιας σεξουαλικής επιστήμης που χάνετε στα βάθη των αιώνων. 
Η επιστήμη αυτή διδάσκονταν σε  μυστικιστικές σχολές , μυστικά τάγματα , και εσωτεριστικούς κύκλους .
Αυτή η επιστήμη αναφέρεται στον έλεγχο  της σεξουαλικής ενέργειας, και στην μη έγχυση του σπέρματος, [που συμβολίζετε με το στοιχείο   νερό ]    αλλά εξασκώντας την σεξουαλική πράξη επαφή .
  Αναφέρεται  στην μετατροπή του σπέρματος το οποίο αναζωογονεί και θεραπεύει  το φυσικό σώμα,  και επίσης την μετατροπή  της βαριάς σεξουαλικής ενέργειας  σε πιο << λεπτή>>  και πνευματική, η οποία δημιουργεί ή αναγεννά τα εσωτερικά σώματα του ανθρώπου [αιθερικό, αστρικό, διανοητικό, και αιτιατό],  και τελικά οδηγεί στην ολοκληρωτική απελευθέρωση ...
Σε πολλούς αρχαίους ναούς σε όλο το κόσμο υπάρχουν σύμβολα [lingam – yoni ] και  αγάλματα τέτοιου είδους , και ειδικότερα στην Ινδία όπου σώζονται εκατοντάδες ανάγλυφα με ερωτικές περιπτύξεις και συμβολισμούς με θεότητες .  

Είναι ξεκάθαρο ότι τελικά  η σεξουαλική ενέργεια πέρα από την ευχαρίστηση και την χαρά που προσφέρει, και πέρα ακόμα και  από την αναπαραγωγή του είδους , είναι κάτι πολύ περισσότερο,  και είναι πολύ ενδιαφέρον να το ερευνήσουμε .

 Μην ξεχνάμε όμως ποτέ ότι στον δρόμο της αναζήτησης μπορούμε να ακούσουμε και να διαβάσουμε πολλά όμορφα και γοητευτικά, επίσης και παράξενα και περίεργα , ίσως και κάποια να μας βολεύουν ψυχολογικά και αλλά να μας κάνουν να αισθανόμαστε αμηχανία .
θα πρέπει λοιπόν να λειτουργούμε διαισθητικά και με διάκριση, και να μην ξεχνάμε ποτέ,  ότι δεν υπάρχει καλύτερη πηγή πληροφόρησης από τον ίδιο μας τον εαυτό . 


Ο Ησίοδος στη Θεογονία τίθεται υπέρ μιας κοσμογονικής καταγωγής του έρωτα  , αναφέρει πως ο Έρωτας προήλθε πρώτος από το Χάος μαζί με τη Γαία
 Σύμφωνα όμως  με την ορφική διδασκαλία, ο Έρωτας προήλθε από το «κοσμικό αυγό» που άφησε η Νύχτα στους κόλπους του Ερέβους.
Υπάρχουν  και πολλές άλλες μυθολογικές αναφορές αλλά όλες πάντα , κατατάσσουν τον  έρωτα σε θέση κλειδί στη δημιουργία.
  

Ο νόμος της δημιουργίας…… [ ο νόμος του τρία ].

Ο Έρωτας δε γεννά, αλλά…. Ενθαρρύνει, εναρμονίζει, ενώνει , και διευκολύνει  την αλλαγή και τη δημιουργία.

Ο νόμος του τρία… είναι ο νόμος της δημιουργίας… για να δημιουργηθεί κάτι χρειάζονται δυο αντίθετες  δυνάμεις, μια δύναμη πχ  αρσενική και μια θηλυκή  .
Καθώς έχουμε  τις δυο αντίθετες, χρειαζόμαστε και μια άλλη [τρίτη] δύναμη η οποία θα εναρμονίσει τις δυο, και θα τις κάνει να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν …. …
.Η τρίτη δύναμη  με όποιο τρόπο και αν εκφράζεται, είναι η σεξουαλική ενέργεια , η δημιουργική ενέργεια …..ο έρωτας !!!.

Για παράδειγμα ένας άνδρας [1] και μια γυναίκα[2] για να δημιουργήσουν και να επεκταθούν  χρειάζονται μια τρίτη δύναμη που θα τους φέρει σε επαφή, έτσι η ερωτική έλξη που αισθάνονται ο ένας για τον άλλον είναι η τρίτη δύναμη [3]

Επίσης ο ηλεκτρισμός είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως δρα ο νόμος του τρία  και δημιουργεί το……. φως ! .

Ας κάνουμε μια προσπάθεια να προσεγγίσουμε αυτόν τον νόμο με την βοήθεια των σχημάτων .

Ο κύκλος θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει το άπειρο, [το είναι] , θεωρείται το τελειότερο γεωμετρικό σύμβολο και  έχει και μια περίεργη ιδιότητα. Δεν έχει αρχή ούτε τέλος.
 Περιέχει όλα τα σχήματα τα οποία βρίσκονται << εν δυνάμει >> και έτοιμα να εκφραστούν.

Όταν στο κέντρο του κύκλου τοποθετήσουμε μια τελεία ,  .   [ ένα σημείο] τότε μέσα από το άπειρο έρχεται, [εμφανίζετε]  η πρώτη αρχή δυναμικά σε ύπαρξη , [το ένα, το Ατμαν  ].
 Τότε το σημείο κυριαρχεί μέσα στο άπειρο κενό , και  αναβλύζει κίνηση από το πουθενά, ο λόγος είναι παρών στο κέντρο του κύκλου και συμβολίζετε με το σημείο μας .

Όταν πάρουμε σαν βάση  το αρχικό αυτό  σημείο, και με μια κάθετο[ ακτίνα ] χωρίσουμε  στα δυο τον κύκλο,  τότε από το κέντρο του κύκλου [το σημείο], εκδηλώνετε  μια δεύτερη δυναμική  [δεύτερη αρχή],  η οποία εκτίνεται προς δυο αντίθετες κατευθύνσεις , και χωρίζει τον κύκλο σε δυο ίσα μέρη .
Τώρα υπάρχουν δυο δυνάμεις που εκφράζονται και σχηματίζουν δυο ημικύκλια , και φαίνεται να είναι [ νοητικά ] αντίθετες .
Στην ουσία όμως και στην πηγή τους είναι πάντα η ίδια αρχή.
Έτσι ο κύκλος χωρίζεται σε δυο ημικύκλια το οποίο θεωρούμε σαν…. ύλη και πνεύμα , αρσενικό και θηλυκό , ή καλό και κακό , φως και σκοτάδι .
 Είναι όμως πάντα η ιδία αρχή, και αν και εκδηλώνονται φαινομενικά  αντίθετα , είναι για ναεξυπηρετήσει την   κίνηση της εκδήλωσης και την εμπειρία της πρωταρχικής ενέργειας .[ ότι είναι πάνω είναι και κάτω , ότι είναι κάτω είναι και πάνω ]

 Στη συνέχεια όταν μια δεύτερη ακτίνα ξεπηδά από την πρώτη αρχή,[ οριζόντια ] τότε έχουμε  μια δεύτερη διάμετρο που  τέμνει την πρώτη διάμετρο  σε ορθή γωνία …και σχηματίζει σταυρό μέσα στο κύκλο [ τρίτη αρχή ].
Ο σταυρός είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο το οποίο δεν μπορεί να σχηματιστεί αν δεν προηγηθεί η αρχική πολικότητα [ αρσενικό θηλυκό , ύλη και πνεύμα ].
Η τρίτη αρχή,[ η οριζόντια γραμμή στον κύκλο ]  ενώνει τα δυο αντίθετα μέρει, με αποτέλεσμα από αυτή την ενωτική δραστηριότητα να εκδηλώνεται ο νόμος της δράσης και της αντίδρασης , ή αιτία και το αποτέλεσμα, τότε έχουμε συνεχή δραστηριότητα , αλλαγή , δημιουργία, ή και καταστροφή .
 Η σύνθεση αυτή είναι η συνεχής  κίνηση η ροή και σχετίζετε με την τρίτη αρχή επίσης του κυμβάλειου [ την αρχή της δόνησης ]
Αυτή η σύγκρουση – σύνθεση των αντιθέτων,  είναι ο <<πόλεμος>> του Ηράκλειτου………<< Πόλεμος πάντων πατήρ εστί……..>> και η ροή, << τα πάντα ρέει >>. 

Ο κύκλος  χωρίζεται σε τέσσερα μέρη , και έτσι συμβολίζεται και η γη , τα τέσσερα μέρει του κύκλου επίσης συμβολίζουν τα τέσσερα βασικά στοιχεία της φύσης που σε συνεργασία και στις διαφορετικές αναλογίες δημιουργούν ύλη.  Επίσης συμβολίζουν  τα τέσσερα βασικά σημεία του ορίζοντα στο φυσικό πεδίο.

Οι πυθαγόρειοι το τρίγωνο το οποίο αντιστοιχεί στον αριθμό τρία, το θεωρούσαν σαν το πρώτο σχήμα , η την πρώτη μορφή εκδήλωσης  [επιφάνεια] που εκφράζεται στη δημιουργία .

Είναι προφανές ότι σε όλες τις δημιουργικές διαδικασίες , από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο , αν παρατηρήσουμε θα δούμε ότι πάντα ενεργούν τρεις δυνάμεις ,και  η τρίτη δύναμη για να εκφραστεί με οποιοδήποτε τρόπο χρειάζεται δυο δυνάμεις για να ενώσει, να τις κάνει να συνεργαστούν, και να εκδηλωθεί η δημιουργία και η ροή  .
Έτσι λοιπόν η σεξουαλική ενέργεια είναι η δημιουργική δύναμη, ή και καταστροφική .
Και όλη η δημιουργία είναι αποτέλεσμα δυο δυνάμεων που  συνενώθηκαν από αυτήν τη δύναμη που στην ανώτερη της μορφή είναι αυτό που λέμε ……ΑΓΑΠΗ ….που εκφράζεται σαν  ειρήνη,  αρμονία , η δημιουργικότητα .
Και στην κατώτερη της μορφή [στην έλλειψη της ] εκφράζετε σαν φόβος, μίσος , πόλεμος, και καταστροφή .
Έτσι λοιπόν όταν αναφερόμαστε στην σεξουαλική ενέργεια δεν αναφερόμαστε μονάχα στην libido που ανέφερε ο Φρόιντ και η οποία περιορίζεται μονάχα μέσα στο φυσικό μας σώμα , και  στην αναγκαιότητα της αναπαραγωγής των ειδών, αυτή είναι μια μικρή έκφραση μονάχα αυτής της ενέργειας.
Αναφερόμαστε   σε μια δύναμη η οποία επεκτείνεται και η οποία αγκαλιάζει τα πάντα,  και η οποία τα καταστρέφει και τα αναγεννά , τα αλλάζει και τα μετατρέπει όταν χρειάζεται .

Ο τριαδικός θεός συναντάτε σε πολλές θρησκείες , όπως η ορθόδοξη, με τον Πατέρα τον Υιό και το Άγιο πνεύμα , επίσης στον ινδουισμό , με τον Βράχμα ,τον Βισνού, και τον Σίβα , επίσης  στην Αίγυπτο με τον Οσιρι την Ίσιδα και τον Όρος κλπ.
Σε όλες τις θρησκείες υπάρχει πάντα η δημιουργική αυτή ΤΡΙΑΔΙΚΗ δύναμη,  η οποία λειτουργεί σαν ένα,  και είναι  η πρωταρχική αιτία των πάντων .
 Ίσως την συναντάμε  με άλλα ονόματα, και διαφορετικές αναφορές …είναι όμως η ίδια συμπαντική δύναμη.

Πέρα από αυτή την διαδικασία της δημιουργίας και της καταστροφής που εκδηλώνεται στη ορατή φύση και σε όλο το σύμπαν, υπάρχει και το αντίστοιχο καταστροφικό και  δημιουργικό στοιχείο  μέσα μας …
Μέσα μας επίσης υπάρχουν οι ίδιες αντίθετες δυνάμεις που πρέπει να ισορροπήσουμε .
Μέσα μας υπάρχει η αρσενική και η θηλυκή ενέργεια ανεξάρτητα το  φύλο του  φυσικού μας σώματος ,.και φυσικά  μέσα μας υπάρχει και η τρίτη δυναμική η οποία θα εναρμονίσει τις δυο πρώτες  εφόσον το επιλέξουμε .
Τον  θεό Σίβα τον βλέπουμε πάντα να κρατάει μια τρίαινα, σύμβολο των τριών  πρωταρχικών δυνάμεων, όπως ο Ελληνικός θεός  Ποσειδώνας. 
 Για να εμβαθύνουμε λοιπόν θα πρέπει να  αποβάλουμε τα αρχέτυπα και τις θεωρίες τις περιοριστικές πεποιθήσεις που έχομε για τον  έρωτα, και τα αρχέτυπα της σεξουαλικής ενέργειας που νομίζουμε μέχρι σήμερα , να  αποβάλουμε τις ενοχές μας , και τους εγωισμούς μας …τα ξέρω μας , τις χειραγωγήσεις  και τις απόψεις, που έχουμε  σαν φυσική εκδήλωση αυτής της ενέργειας  και ας περάσουμε σε πιο εσωτερικές και διευρυμένες  έννοιες, και στην κατανόηση  του εαυτού μας, μέσα από την παρατήρηση και την εμπειρία.
Να βιώσουμε να αισθανθούμε  το πώς σχετιζόμαστε με αυτή την παγκόσμια αστείρευτη δύναμη .

<< η αναζήτηση με την προσδοκία κάτι για να δούμε,  είναι από μόνη της μια πράξη δημιουργίας >>


Κατώτερη και ανώτερη έκφραση της σεξουαλικής ενέργειας στο φυσικό σώμα

Ο έρωτας , και η σεξουαλική ενέργεια δεν είναι μόνο η έλξη που αισθανόμαστε για το αντίθετο φίλο, ούτε η αίσθηση της έντασης στις ερωτογενής ζώνες και η επιθυμία  .
Είναι πολλά περισσότερα τα οποία δεν είμαστε σε θέση να προσεγγίσουμε εξ ολοκλήρου με την σκέψη και την διανόηση.
Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που έχομε είναι ότι έχουμε μετατραπεί σε << ξερόλες >> διαβάζοντας ένα κάρο βιβλία, βλέποντας ιστορίες αγάπης και πάθους στον κινηματόγραφο, τα  τραγούδια δεν μας αφήνουν σε χλωρό κλαρί, πάντα έχουμε να θυμόμαστε κάτι από το παρελθόν  ακούγοντας κάποιο τραγούδι,  και ταυτιζόμαστε με πολλά ερεθίσματα, η κάποια  πληροφόρηση που  μας φαίνεται ενδιαφέρουσα, με αποτέλεσμα να αφήνουμε  την πρακτική και βιωματική εμπειρία σε δεύτερη μοίρα.
Μέχρι που λέγεται  ότι ο άνδρας είναι φορέας αρσενικών  και θηλυκών  ενεργειών,  ενώ η γυναίκα  μόνο ……..θηλυκών [?] ακούγεται ίσως παράξενο,  όμως δυστυχώς η έλλειψη τελικά αντικειμενικής γνώσης  οδηγεί σε αυτού του τύπου τα ……ξέρω !


Η δημιουργική ενέργεια που αισθανόμαστε και που μας ωθεί να ζήσουμε , και να επεκταθούμε , να αναπαραχθούμε είναι  σεξουαλική, το ένστικτο της επιβίωσης επίσης .
Ο Dante Aligieri  υμνούσε την αγάπη στην θεία κωμωδία, αυτή η δύναμη τον κινούσε , ήταν ο έρωτας του για την αγαπημένη τουBeatrice που τον έκανε να διασχίσει την κόλαση , το καθαρτήριο, και τελικά να φτάσει στον παράδεισο και να συναντήσει την ψυχή του ……που ήταν τελικά  η αγαπημένη του.
Ο Όμηρος επίσης  με την Ιλιάδα ,  όπου η ωραία Ελένη γοητεύεται από τον Πάρη, και γίνεται αιτία……. πολέμου.
 Πίσω από αυτό το δράμα της Ιλιάδας κρύβεται επίσης συμβολικά η  αναζήτηση της ψυχής.

  Και ξανά  στην Οδύσσεια με την αναζήτηση της Ιθάκης και την  Πηνελόπη.
 Τα παραμύθια  όπως η Ωραία κοιμωμένη,  και οι μύθοι σε όλο τον κόσμο,  όπως  άθλος του Ηρακλή [ οι στάβλοι του Αυγεία ] όπου ο ήρωας [ Ε-ρως ] αλλάζοντας και συνδυάζοντας την ροή δυο ποταμών [ αρσενική και θηλυκή ενέργεια ] καταφέρνει να καθαρίσει τους στάβλους [αρνητικές εσωτερικές καταστάσεις ].
Όλα αυτά μας αφήνουν κάποιες υπερβατικές << γεύσεις >>….. όμως  το να είμαστε νοητικά ενήμεροι για αυτά δεν έχει και πολύ σημασία, σημασία πάντα έχει μια πληροφορία όταν την αξιοποιούμε και την επαληθεύουμε πρακτικά .
Πρέπει να  επιδιώκουμε να είμαστε ενήμεροι εσωτερικά  από τον εαυτό μας .
 Πια είναι αυτή η δύναμη που συγκροτεί τα μόρια , τα κύτταρα ,  τα σώματα να μην διαλύονται, που ρυθμίζει την κίνηση των πλανητών, που κανονίζει και διατηρεί τις ισορροπίες παντού.
Μόνο η αγάπη , η δύναμη της δημιουργίας θα μπορούσε να ενώνει και να διατηρεί σε ισορροπία ότι υπάρχει ….να διατηρεί τα στοιχεία της φύσης ενωμένα , να τους δίνει μορφές και ζωή, αλλά  και να αλλάζει την δομή τους, να τα καταστρέφει   για να δημιουργηθεί κάτι καινούριο ..
Αυτή είναι η δύναμη που μπορεί να βάλει τάξη , να καθαρίσει , και να εναρμονίσει τον ψυχισμό μας .




Αυτή την δύναμη θα πρέπει   να την αναζητήσουμε μέσα μας.
Ξεκινώντας από την πρώτη αρχή , το σημείο που αναβλύζει μέσα από τα χάος …αυτό είναι η  επίγνωση             [ το σημείο στον κύκλο ]

Τότε μπορούμε να αυτό παρατηρούμαστε , να  είμαστε επάγρυπνοι και να αντιλαμβανόμαστε πως εμφανίζεται,  ποιο ή ποια  είναι τα ερεθίσματα  που μας φέρνουν  στην επιφάνεια  την δημιουργική ενέργεια η οποία αναβλύζει επίσης και σαν σεξουαλική ορμή όταν εκφράζεται στο σεξουαλικό κέντρο .

Επίσης και πως την εκδηλώνουμε εμείς, και πως την εκφράζουμε προς τα έξω στο κόσμο μας  αυτή την ορμή …που μας χαρακτηρίζει σαν προσωπικότητες.
Αυτήν την ενέργεια την χρησιμοποιούν όλα τα ψυχολογικά μας ελαττώματα.
Το ψυχολογικό επιπρόσθετο της λαγνείας είναι όμως ο βασικός χρήστης και καταναλωτής αυτής της ενέργειας.

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να εκφράζει όπως επιθυμεί την σεξουαλικότητα του και δεν υπάρχει καμιά κρίση σε αυτό ,  έχει την ελευθερία βούλησης να το κάνει ,. αρκεί πάντα να σέβεται τον συνάνθρωπο του  και τις επιλογές που αυτός  μπορεί να έχει .

Η δημιουργική ενέργεια περνάει στο φυσικό μας σώμα δια μέσω των εσωτερικών σωμάτων, προέρχεται από το σύμπαν γύρω μας,  και από την γη. 
 Ένα μέρος της καταλήγει στο διανοητικό κέντρο, ένα άλλο στο κέντρο των συγκινήσεων , και επίσης στο κινητικό , ένστικτο και σεξουαλικό κέντρο του φυσικού  σώματος, όπου εκεί πλέον έχουμε την σεξουαλική ενέργεια την γνωστή   [ libido]  του Φρόιντ .


Η δημιουργική ενέργεια   ……Εκφράζεται σε όλα τα κέντρα της ανθρώπινης μηχανής …………
Και σε διαφορετικές και  πολλές δονητικές καταστάσεις , ανάλογες με το υπαρξιακό επίπεδο του φορέα που φιλοξενεί και δέχεται αυτήν την ενέργεια.
Ανάλογα δηλαδή  την συνειδησιακή του κατάσταση στο να διαχειριστεί αυτήν την δύναμη που του παρέχεται συνεχώς.

Στο διανοητικό κέντρο αυτή η ενέργεια μπορεί να εκφράζεται με δημιουργικές ιδέες που συνεισφέρουν στην ενότητα και στην συνεργασία, ή αντίθετα με διχόνοια ,  διαχωρισμό , και με την εκμετάλλευση και την διαμάχη .

Στο συγκινησιακό κέντρο μπορεί να εκφράζεται σαν αγάπη, πίστη και  έμπνευση, ή στη χειρότερη σαν  μίσος , φόβος ,ζήλια, και φθόνος.

Στο κινητικό, και στο σεξουαλικό κέντρο μπορεί να εκφράζεται με δημιουργική εργασία, κοινωνικές δραστηριότητες, ισορροπημένη σεξουαλικότητα που σέβεται τον συνάνθρωπο και την ελευθερία των επιλογών του, ή να εκφράζεται, καταστροφικά , με βιαιότητες πάντως είδους , τεμπελιά , και επίσης ανισόρροπη σεξουαλική συμπεριφορά η οποία δεν σέβεται τον συνάνθρωπο  [ βιασμοί , παιδεραστία , σαδισμός κλπ.]
Πολλές σχολές του εσωτερισμού αναφέρουν ότι η καλύτερη ποιότητα της ενέργειας καταλήγει στο σεξουαλικό κέντρο, διότι από εκεί ξεκινάει το ταξίδι για την ανάβαση του  το ιερό πύρινο φίδι η…. κουνταλίνη.

Επίσης λέγεται ότι τα γεράματα ..δεν είναι παρά το αποτέλεσμα από το γερό φαγοπότι της σεξουαλικής μας ενέργειας από τα <<  ελαττώματα μας >>.
Αλλά και η ανοχή μας και η αδιαφορία μας , στο να εξυψώσουμε την δόνηση μας και να σχετιστούμε συνειδητά με αυτή την υπέροχη παγκόσμια δημιουργική  ενέργεια .

Θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης σε αυτό το σημείο ότι έχουμε δημιουργήσει εκατοντάδες συλλογικά ψυχολογικά επιπρόσθετα τα οποία τρέφονται από την δημιουργική μας ενέργεια. και μόνο με αυτήν.
  Υπάρχει για παράδειγμα  το ελάττωμα  της λαγνείας. το οποίο είναι θα λέγαμε κάτι σαν  ο αρχηγός άλλων μικρότερων πτυχών του ψυχισμού μας .
 Αυτό το ελάττωμα έχει έναν ειδικό τρόπο να κλέβει και να καταναλώνει την σεξουαλική δημιουργική ενέργεια μας από όλα τα κέντρα της ανθρώπινης μηχανής.
Η έλλειψη αυτογνωσίας μας έχει κάνει να πιστεύουμε ότι είμαστε εμείς αυτά τα χαρακτηριστικά , με αποτέλεσμα να τα υπηρετούμε και να τα ταΐζουμε διαρκώς .
Η αλήθεια είναι ότι είμαστε δημιουργοί αυτών  των  στοιχείων  αλλά δεν είμαστε στην κυριολεξία αυτά τα στοιχεία, αυτό που συμβαίνει  είναι ότι μέσα σε κάθε ένα από  αυτά τα ελαττώματα,  είναι εγκλωβισμένο ένα μέρος της δικής μας συνειδητότητας που  δίνει στο ελάττωμα  και την δυνατότητα να μας ξεγελά, και να πιστεύουμε να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι …είμαστε εμείς.
Πρέπει να αποδεχτούμε τον εαυτό μας και τα δημιουργήματα μας και να απελευθερώσουμε την εγκλωβισμένη μας συνειδητότητα και να επιστρέψει στην πηγή της  στο …..εγώ είμαι.
Για αυτήν την εργασία χρειαζόμαστε την δημιουργική μας ενέργεια .






Η λαγνεία εκφράζεται στα κατώτερα κέντρα με ένταση, ερμηνεύει το αντίθετο φύλο  σαν αντικείμενο σεξουαλικής  εκμετάλλευσης, εκτόνωσης , και ικανοποίησης των ενστίκτων .
Στο συναίσθημα εκφράζεται σαν πάθος[ καψούρα ], κτητικότητα , ζήλια,
Και στο διανοητικό κέντρο με φαντασιώσεις , λάγνα σενάρια , και παρακολούθηση οπτικοαουστικού υλικού λάγνου περιεχομένου .
Η λαγνεία δεν μπορεί να διακρίνει την πραγματική ομορφιά στη φύση ,  το κάθε τι το ερμηνεύει [ όπως και κάθε άλλο ελάττωμα ] σύμφωνα με το ενδιαφέρον που έχει, δηλαδή την συνεχή  ικανοποίηση .
Αυτά όλα τα ψυχολογικά στοιχεία αποτελούν τον << κακό.. >> εαυτό μας, ο οποίος έρχεται σε σύγκρουση με τον …<< καλό >> εαυτό μας που επίσης αποτελείται από δήθεν καλά ψυχολογικά στοιχεία που θεωρούμε προτερήματα αλλά επίσης είναι αποτέλεσμα χειραγώγησης , και άγνοιας .
Ο καλός και κακός εαυτός μας είναι δημιούργημα δικό μας …για να βιώσουμε την εμπειρία της χωρηστικότητας μέσα μας και να την εκφράσουμε και έξω μας .
Για να επιστρέψουμε στην πηγή πρέπει να συνθέσουμε και να ενώσουμε αρμονικά αυτές τις δυο πολικότητες .

Κάποιος είπε ότι << η ομορφιά δεν είναι ορατή …αλλά αισθητή >>.

 Η << ορατή >> ομορφιά είναι αυτή η οποία ερμηνεύεται από τη αισθησιακή διάνοια….. αισθησιακά ,    και έχει ανταπόκριση ανάλογη από τα κέντρα μας  διανοητικό, συγκινησιακό, και σεξουαλικό.

Αντίθετα η  << αισθητή>>  ομορφιά γίνεται αντιληπτή όταν αυτά τα κέντρα λειτουργούν ισορροπημένα  σαν ένα ….και με τις δικές του ενέργειες το κάθε ένα .
Τότε ένα πρόσωπο απέναντι μας δεν θα είναι ένα ορατό αντικείμενο λάγνας  εκμετάλλευσης ,αλλά μια αισθητή ομορφιά ,  αιτία έμπνευσης και δημιουργίας , δεν θα είναι αιτία για λάγνες σκέψεις , αλλά αιτία θαυμασμού της ιδίας της φύσης που το δημιούργησε.

Η αληθινή  ομορφιά, η αισθητή ομορφιά  δεν διαφέρει από αντικείμενο σε αντικείμενο, ή πρόσωπο, ή γεγονός, δεν χωρίζεται σε όμορφο και άσχημο, η ομορφιά είναι η ιδία παντού,  η ίδια ομορφιά που υπάρχει στον άνθρωπο υπάρχει και στη φύση, στο δάσος  στα δένδρα , τα ρυάκια, οι λόφοι κλπ .
Αυτό που χωρίζει την ομορφιά σε κομμάτια , που συγκρίνει και απορρίπτει ή παθιάζεται , είναι η ανισόρροπη ενέργεια και οι  χειριστές της ,  τα ψυχολογικά στοιχεία της λαγνείας ,  της ζήλιας, και της απληστίας …κλπ
…Και το << όμορφο>> η θετικό  εδώ,  είναι ότι αυτά τα ψυχολογικά στοιχεία που μας εγκλωβίζουν στο κατώτερο επίπεδο αντίληψης και έκφρασης της ενέργειας αυτής, δια μέσου αυτών είναι που θα μπορέσουμε να περάσουμε και να κατανοήσουμε την υψηλότερη έκφραση της …….

Δυο άνθρωποι που αγαπιούνται και απολαμβάνουν την σεξουαλικότητα τους με τα φυσικά τους σώματα , με το συναίσθημα και την νόηση τους σε αρμονία, είναι μια φυσιολογική και ισορροπημένη σχέση ……
Η δημιουργική ενέργεια ρέει αρμονικά και στους δυο, τρέφοντας τους σε όλα τα ψυχικά τους κέντρα …σε όλα τα επίπεδα …



Τα σύμβολα
Τα σύμβολα τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί από τον άνθρωπο προκειμένου να εκφράσουν αυτήν την δημιουργική ενέργεια  είναι πολλά, αλλά δυο από αυτά είναι τα πιο διαδεδομένα και συναντούνται συχνότερα.
Είναι  το φίδι από το ζωικό βασίλειο  , και η φωτιά από τα  στοιχεία της φύσης.[ Όπως είπαμε πιο πάνω , το στοιχείο  νερό επίσης συμβολίζει το σπέρμα , σπόρο]

Αυτά τα σύμβολα  του φιδιού και της φωτιάς τα συναντάμε σε όλους τους μικρούς και  μεγάλους πολιτισμούς, σε όλο τον κόσμο από την αρχή της ιστορίας και των μύθων  .
Στη νότιο Αμερική υπήρχε μια  θεότητα με το όνομα Κουετζαλ Κοατλ που σημαίνει φτερωτό φίδι .
Την παγκόσμια  αρχέγονη ενέργεια την συμβόλιζαν με ένα  φίδι με δυο κεφάλια  που έδειχνε την πολικότητα της ενέργειας ,αρσενική και θηλυκή, θετική και αρνητική .
Στην Κνωσσό  θα δούμε την θεά των όφεων, [την μητέρα] η οποία επίσης κρατάει τις δυο όψεις της ενέργειας [ τα δυο φίδια ένα σε κάθε χέρι ]  .
Στην Ινδία επίσης συνδύαζαν τα δυο σύμβολα με το ιερό πύρινο  φίδι κουνταλίνη, το οποίο ανυψώνετε όταν << ξυπνήσει >> από την θέση του κόκκυγα, και ανεβαίνει ένα ένα τα τσάκρας κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, έως ότου φτάσει στο τελευταίο,στο τσακρα του στέμματος (sahasrara) όπου εκεί  ο άνθρωπος αποκτά πλήρη συνείδηση, ελευθερία, και υπερφυσικές δυνάμεις .
Οι φαραώ στην Αίγυπτο είχαν στο κεφάλι τους την κόμπρα που συμβόλιζε την εξουσία, την σοφία και την δημιουργική δύναμη τους .
Ο Ηρακλής από μικρός είχε μπορέσει να << κυριαρχήσει >> στα κατωτέρα σεξουαλικά ένστικτα του σκοτώνοντας τα δυο φίδια στην κούνια του .

Όλοι οι μύθοι μιλούν για φίδια και  δράκους αλλού φαίνονται να  εμφανίζονται με καλές διαθέσεις και αλλού με κακές .
Ο Μωυσής χρησιμοποίησε την ράβδο του [ συμβολίζει την σπονδυλική στήλη] την οποία μετέτρεψε σε φίδι για να πείσει τον φαραώ για την δύναμη του θεού του.
Ο Ασκληπιός και ο Ιπποκράτης θεράπευαν με την δύναμη του φιδιού
Ακόμα και σήμερα οι μητροπολίτες κρατούν μια ράβδο με δυο φίδια στην κορυφή .
Ο Ερμής ο αγγελιοφόρος των θεών πάντα κρατούσε το κηρύκειο του στο οποίο ήταν τυλιγμένα δυο φίδια .
Και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το φίδι το οποίο έβαλε σε πειρασμό τους πρωτόπλαστους και έγινε η αιτία να χάσουν τον παράδεισο τους .

Για την φωτιά επίσης υπάρχουν παρόμοιες ιστορίες και μύθοι.
Συμβολίζει το πάθος και είναι το στοιχείο το οποίο χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο σαν στοιχείο εξαγνισμού, και κάθαρσης και το οποίο βρίσκεται παντού σε λανθάνουσα κατάσταση, όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία, αλλά με κάποιες ιδιαιτερότητες .
 Εκδηλώνεται διαμέσου της τριβής [ πχ δυο ξύλων ], ή απελευθερώνεται όταν ένα φλεγόμενο αντικείμενο πλησιάσει ένα άλλο [ δια μέσω της αύξησης της θερμότητας ].
Η φωτιά δεν μεταδίδεται όπως λανθασμένα  λέγετε, αλλά η φωτιά ενός φλεγομένου αντικειμένου απελευθερώνει την φωτιά ενός άλλου αντικειμένου.
Αλλά επίσης το πυρ αναβλύζει …και όταν υπάρχει η διαδικασία της…. αλλαγής, της μετάλλαξης δηλαδή  από ένα πράγμα σε κάτι άλλο, από μια κατάσταση σε κάποια άλλη .
Όταν τα στοιχεία μόρια κλπ σε ένα σώμα μεταβάλλονται και υφίσταται αλλαγή …εκεί υπάρχει …φωτιά !!![ και ας μην είναι ορατή.] 
Το δώρο του Προμηθέα στην ανθρωπότητα είναι η φωτιά …..η αλλαγή.
Για αυτό επίσης συμβολίζει και το πέρασμα σε πνευματική κατάσταση,     την ανάσταση, το ιερό φως , φώτιση  κλπ



Η εσωτερική κατάσταση της επίγνωσης του εγώ είμαι, είναι η πρώτη αρχή το πρώτο βήμα  της εσωτερικής  δημιουργίας μέσα στον άνθρωπο … …
Η επιστήμη πλέον υποστηρίζει ότι αν δεν υπάρχει το υποκείμενο δεν μπορεί να υπάρξει το αντικείμενο, ή αν δεν υπάρχει ο παρατηρητής πως θα υπάρχει το παρατηρούμενο ?
Για να υπάρξει η εμπειρία πρέπει να υπάρχει αυτός που θα  την βιώσει και θα  την ζήση  αυτήν την εμπειρία .
 Πρέπει να υπάρχει αυτός που θα την δημιουργήσει .
Η πρώτη αρχή λοιπόν είναι το…… εγώ είμαι !!……
Το πρώτο χαρτί του  Ταρω [ο μάγος ] παρουσιάζει έναν άνδρα ο οποίος έχει το σύμβολο του απείρου πάνω από το κεφάλι του , με το δεξί του χέρι δείχνει τον ουρανό, και το αριστερό του την γη, πάνω στο τραπέζι έχει τοποθετημένα τα τέσσερα αντικείμενα , τα οποία αντιστοιχούν στα τέσσερα στοιχεία της φύσης και τα οποία εξουσιάζει .Είναι ο άνθρωπος δημιουργός                                                                                                                                                                                                                          

Η δεύτερη αρχή της αρχικής επίγνωσης είναι η κατανόηση ……..της δυαδικότητας , και της πολικότητας σαν ένα και το αυτό .
Το δεύτερο χαρτί του Ταρω [ η αρχιερεια ] παρουσιάζει μια γυναίκα, η οποία κάθεται σε ένα θρόνο ανάμεσα σε δυο στήλες [ μια άσπρη και μια μαύρη ] μέσα στο ναό της σοφίας.   
              
Και η τρίτη αρχή  είναι η αλλαγή , συνειδητή  ενότητα , η σύνθεση στην πράξη των δυο πολικοτήτων ….
η αγάπη .που είναι και η πηγή της δημιουργικής ενέργειας , ο έρωτας  εκφρασμένος μέσα στο σύμπαν .
Το τρίτο χαρτί του Ταρω [ η αυτοκράτειρα ] παρουσιάζει μια γυναίκα μέσα σε ένα όμορφο ανοιξιάτικο περιβάλλον να κάθεται σε ένα θρόνο, φοράει στέμμα με αστέρια και το σύμβολο του έρωτα [της θεάς Αφροδίτης] είναι σκαλισμένο στο θρόνο της, και είναι ζωγραφισμένο στο φόρεμα της .     


Η σεξουαλική ενέργεια είναι η δημιουργική ενέργεια και όλα ξεκινούν από την ίδια αρχή  στην οποία  δίνουμε χιλιάδες ονόματα  …..
Ο κάθε άνθρωπος είναι δημιουργός, την κάθε στιγμή, κάθε λεπτό  δημιουργεί  μέσα του ….ανάλογα με το  που θα εστιάσει την προσοχή του και το ενδιαφέρον του
Είναι σημαντικό να ενεργοποιήσουμε την δημιουργική μας  ενέργεια, την αγάπη,  με τέτοιο τρόπο ώστε να εναρμονίσουμε και να συνθέσουμε τις αντίθετες δυνάμεις μέσα μας .
Και ο τρόπος είναι ένας ……………
Μην ξεχνάμε την πρώτη αρχή ……!!…..














ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.