Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Εκκρεμές


Το εκκρεμές, είναι ένα μυτερό αντικείμενο που κρέμεται από μία αλυσίδα ή ένα σπάγκο. Μπορεί να είναι μεταλλικό, ή από πέτρα μυτερή και μακρόστενη συνήθως.
Το εκκρεμές είναι πιο εύχρηστο και προσιτό στον χρήστη. Αλλά κι αυτό θέλει υπομονή κι επιμονή. Χρειάζεται να διαλέξουμε το εκκρεμές που μας έλκει, που στο χειρισμό του αισθανόμαστε άνετα.
Θα ήταν καλό να το κατασκευάσουμε μόνοι μας. Αυτό μας συνδέει καλύτερα μαζί του. Δεν είναι δύσκολο: ένα βαρίδι ψαρέματος, σε μία πετονιά, θα ήταν η λύση. Όπως και να αποφασίσουμε, το εκκρεμές πρέπει να μπορεί να ισορροπεί σε κάθετη ευθεία, όταν δεν κινείται.
Όταν καταλήξουμε στην επιλογή του εκκρεμούς, τότε, θα πρέπει να το καθαρίσουμε. Μπορούμε να το κάνουμε με τρεχούμενο νερό, εκτός κι αν είναι ξύλινο, οπότε, το κρατάμε στα χέρια μας ήρεμα, συγκεντρωμένοι για αρκετή ώρα και συντονιζόμαστε με αυτό. Όπως κι άλλα εργαλεία μαντικής, καλό θα είναι να το φυλάσσουμε μέσα σε ένα λευκό πανί, και να μην αφήνουμε άλλους να το αγγίζουν.

Όταν έχουμε μία ερώτηση, κρατάμε το εκκρεμές με το κορδόνι του ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη. Το χέρι μας πρέπει να είναι ήρεμο, σταθερό, ίσως να ακουμπά κάπου- και τα πόδια ίσια να ακουμπούν στο πάτωμα. Στα διάφορα βιβλία, δίνονται ασκήσεις, που είναι παρεμφερείς. Στην ουσία, οι ασκήσεις δεν βοηθούν παρά να εξοικειωθούμε με το εκκρεμές. Η συγκέντρωση και η πεποίθηση πως θα έχουμε συντονισμό μαζί του, παίζουν βασικό ρόλο.
Αποφασίζουμε, αν θέλουμε η κίνηση για την απάντηση να είναι κυκλική, θέτοντας το «ναι» με τη φορά του ρολογιού και το «όχι» αντίθετα με τη φορά το ρολογιού. Μία άλλη κίνηση είναι αυτή που πάει σε ευθεία οριζόντια γραμμή, αριστερά ή δεξιά. Κι εκεί επιλέγουμε ποια κατεύθυνση δίνει το «ναι» και ποια το «όχι». Είναι καλό να έχουμε πάντα την ίδια κατεύθυνση στο μυαλό μας σαν θετική απάντηση και την ίδια σαν αρνητική. Μία κίνηση διαφορετική από αυτές που αναφέρω, δηλώνει είτε έλλειψη επαφής με τον εσωτερικό μας οδηγό, είτε πως δεν πρέπει να απαντηθεί αυτό που ρωτάμε.
Οι απαντήσεις με ένα «ναι» κι ένα «όχι» είναι αρκετά εύκολες. Σιγά-σιγά, τις παίρνουμε. Αλλά υπάρχει η δυνατότητα και για πιο σύνθετα ζητήματα. Για θέματα τέτοια υπάρχουν πίνακες, όπου εκεί το εκκρεμές θα δείξει κάτι συγκεκριμένο.
Αν για παράδειγμα, χάσαμε κάτι στο σπίτι, μπορούμε να κάνουμε ένα σχέδιο των χώρων του σπιτιού και να αφήσουμε το εκκρεμές να κινηθεί πάνω από αυτό, εντοπίζοντας το σημείο που βρίσκεται το χαμένο αντικείμενο.
Βιβλία για το εκκρεμές και τη ραβδοσκοπία να βρείτε πολλά, ελληνικά και ξένα. Σε ένα από αυτά που θεωρώ ιδιαίτερα προσεγμένο, «Το εκκρεμές» του Ντ. Κόνγουεϊ, εκδόσεις Πύρινος Κόσμος, υπάρχουν πίνακες σε σχήμα ημικύκλιου, χωρισμένοι σε τμήματα, με ένα κεντρικό θέμα.
Για παράδειγμα, μιλώντας για εμπόδια στις σχέσεις, το ημικύκλιο, (σαν βεντάλια ας το φανταστούμε), είναι χωρισμένο σε τμήματα με έννοιες όπως, «εκνευρισμός, απιστία, ψέματα, μίσος, αγάπη, φιλία, οικονομικά, εμπιστοσύνη, ουδέτερο, μοναξιά, καχυποψία, ανία». Αν έχουμε ένα τέτοιο πρόβλημα, αφήνουμε χαλαρά το εκκρεμές να κινηθεί πάνω από τον πίνακα αυτό και να σταθεί στο σημείο με τη σωστή απάντηση.
Μπορούμε κι εμείς να κατασκευάσουμε πίνακες με ερωτήματά μας και πιθανές απαντήσεις. Το εκκρεμές, όταν συντονιστούμε μαζί του, θα μας πληροφορήσει.
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.