Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυρίες και κύριοι ζούμε με δανεικά.

Δεν πρόκειται για σχήμα λόγου αλλά για την ωμή πραγματικότητα. Όλοι μας πιστεύουμε ότι έχουμε ένα κοινό νόμισμα, το Ευρώ. Αμ δε... Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν όλες οι χώρες το ίδιο Ευρώ. Κάθε κράτος που συμμετέχει στην Ευρωζώνη υποχρεούται να τυπώσει κάποιο συγκεκριμένο αριθμό Ευρώ ο οποίος αντιστοιχεί στο οικονομικό του μέγεθος. Εάν για τα νομίσματα η χώρα προέλευσης δηλώνεται στην πίσω όψη, για τα χαρτονομίσματα ακολουθείται άλλος δρόμος. Συγκεκριμένα. σε κάθε χαρτονόμισμα (5, 10,20, 50, 100, 200, 500), έμπροσθεν των αριθμών σειράς υπάρχει ένα γράμμα. Αυτό το γράμμα αντιστοιχεί στο κωδικοποιημένο όνομα της κάθε χώρας. Κατά συνέπεια, όλες οι χώρες, με την αναλογία που αντιστοιχεί σε καθεμιά (άλλες τυπώνουν περισσότερα Ευρώ, άλλες λιγότερα με κριτήριο το μέγεθος της οικονομίας) έχουν το δικό τους Ευρώ.

Που επενδυεί ο Robert Rothschild;

XRIMANEWS.GRΜια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε από την Κίνα που βρισκόταν ο Sir Evelyn Robert Adrian de Rothschild στην εκπομπή του Rishaad Salamat μέσα από το ειδησιογραφικό πρακτορείο Bloomberg και έκανε αναφορές για κοσμογονικές εξελίξεις που θα συμβούν μέσα στην επόμενη πενταετία στην παγκόσμια οικονομία.

«Aura», «Ivory Wave» και «Vanilla Sky» ή πολύ απλά πως με 25 δολάρια γίνεσαι κανίβαλος



Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πόσο μπορεί ο διεφθαρμένος ανθρώπινος εγκέφαλος να δημιουργήσει κάτι τόσο φρικιαστικό. “Άλατα μπάνιου” «Aura», «Ivory Wave» και «Vanilla Sky» τα μαγευτικά ονόματα του νέου ναρκωτικού όπου οι τρεις τελευταίες ονομασίες παραπέμπουν περισσότερο σε κάποιο εξωτικό κοκτέιλ παρά σε κάτι που σε μετατρέπει σε κτήνος.
Τα περιστατικά πραγματικά όπως διαβάζουμε στα blogs σοκάρουν:

ΓΑΛΑ



Βρέφη και παιδιά: Τα βρέφη που καταναλώνουν αγελαδινό γάλα έχουν 14 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν από επιπλοκές διάρροιας και 4 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν από πνευμονία, σε σχέση με τα βρέφη που τρέφονται με μητρικό γάλα. Ακόμα, ένας παράγοντας που έχει συνδεθεί με το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου των βρεφών είναι η δυσανεξία και η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα (εύρημα της μελέτης που δημοσιεύθηκε σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ιατρικά περιοδικά, το The Lancet, τον Νοέμβριο του 1994).

«Για το Λενάκι μου»

«Κι ας μην είμαι εκεί, μαζί σου… να ξέρεις πως θα σε συντροφεύω το βράδυ που θα τσουγκρίζεις  ένα ποτήρι με ρετσίνα και θα τρως τον αγαπημένο μου μεζέ. Αχινοσαλάτα με μπόλικο λεμονάκι… Εκεί, στο ταβερνάκι πάνω στα βότσαλα. Στην Αστυπάλαια. Πιες για μένα. Να’χω καλά ταξίδια και γαληνεμένες θάλασσες. Βαρέθηκα τις φουρτούνες και τα κύματα. Θέλω ν’ αράξω σ’ ένα απάνεμο λιμανάκι που θα στραφταλίζουν στα νερά του, χιλιάδες χρυσά καθρεφτάκια…»

Το Λενάκι μας ήταν αντράκι. Το γιατρό που δεν τόλμησε να της πει την αλήθεια, τον έλουσε με κοσμητικά του λιμανιού. Πήρε πάνω της την ευθύνη της αρρώστιας, ανέβηκε με αξιοπρέπεια τον Γολγοθά με τις χημειοθεραπείες, την άλλη μέρα ήταν στο πόστο της στη δουλειά και έκανε καλαμπούρι με όλους μας. Τα τσιρότα και τις γάζες στο λαιμό της, τα διακωμωδούσε με σαρκασμό «Κόπηκα στο ξύρισμα ρε παιδιά!!!.. Είπα να τα πάρω κόντρα σήμερα και ιδού τα ολέθρια αποτελέσματα!».

.δεν έχω χρόνο

.δεν έχω χρόνο

«Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ' ότι έχω ζήσει έως τώρα...
Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.
Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά.

Ο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Κοίτα να συνηθίσεις στην ιδέα, ότι ο θάνατος για μας είναι ένα τίποτα. Κάθε καλό και κάθε κακό βρίσκεται στην αίσθησή μας· όμως θάνατος σημαίνει στέρηση της αίσθησης. Γι’ αυτό η σωστή εκτίμηση ότι ο θάνατος δεν σημαίνει τίποτα για μας, μας βοηθά να χαρούμε τη θνητότητα του βίου: Όχι επειδή μας φορτώνει αμέτρητα χρόνια, αλλά γιατί μας απαλλάσσει από τον πόθο της αθανασίας. Δεν υπάρχει, βλέπεις, τίποτα το φοβερό στη ζωή του ανθρώπου που ‘χει αληθινά συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει τίποτα το φοβερό στο να μη ζεις. Άρα είναι ανόητος αυτός που λέει ότι φοβάται τον θάνατο, όχι γιατί θα τον κάνει να υποφέρει όταν έρθει, αλλά επειδή υποφέρει με την προσδοκία του θανάτου.

Σαν σήμερα

postsΣαν σήμερα το 1904 γεννιέται ο Πάμπλο Νερούδα, χιλιανός συγγραφέας και ποιητής. Θεωρείται ως ο σημαντικότερος ποιητής του 20ού αιώνα  την Λατινική Αμερική. Του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1971.
Το 1922 γεννιέται ο Άγγλος αρχιτέκτονας και κρυπτογράφος Μάικλ Βέντρις, ο οποίος το 1952 αποκωδικοποίησε τη Γραμμική γραφή Β’ που χρησιμοποιούσαν οι Κρήτες της Μινωικής εποχής.
Το 1927 φτάνουν τους χίλιους οι νεκροί από καταστροφικό σεισμό στην Παλαιστίνη.
Το 2006 ξεκινάει ο Πόλεμος του Λιβάνου, που διήρκησε 34 ημέρες, ανάμεσα στην ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης Χεσμπολάχ και τις δυνάμεις του Ισραήλ.
ΠΗΓΗ

Μια Βάση από τις …. Πυραμίδες.

Μια Βάση από τις …. Πυραμίδες.



252714 4365674667039 890151037 n
       
   Είναι γνωστό ότι ένα σύνολο, κοινωνία, κράτος ή εταιρεία, λειτουργεί συνήθως υπό την μορφή μιας Πυραμίδος. Κάποιος/α, βρίσκεται στη κορυφή, άλλοι/ες στο κορμό και κάποιοι/ες στη Βάση. Παραδείγματα πολλά. Όπως με το κριτήριο της αμοιβής ή το κριτήριο της γνώσης.
          Επίσης γνωστό είναι, ότι όσο η Βάση παραμένει ή γίνεται ισχυρή, τόσο ισχυρή και συμπαγής διαμορφώνεται η Πυραμίδα.
          Μια Πυραμίδα στη χώρα μας, είναι και αυτή της Ασφάλειας. Εντός και εκτός συνόρων.
          Της Ασφάλειας, ώστε το σύνολο του Λαού αυτής της χώρας, που αποτελεί το κορμό, να λειτουργεί απερίσπαστα χωρίς φόβο, να αναπτύσσεται και να ευημερεί, αγνοώντας κάθε κίνδυνο, από όπου και αν προέρχεται.
          Η λειτουργία της είναι, αν προς στιγμή υφίσταται κάποιος κίνδυνος, η Βάση της Πυραμίδος αρχικά, να παρέχει την544445 476269875733667 1855166711 n εγγύηση ή και ακόμα, να επέμβει προς εξάλειψη.
          Η Βάση αυτής της Πυραμίδος, είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
          Οι Ένοπλες Δυνάμεις για τον κίνδυνο, από εκτός συνόρων.
          Τα Σώματα Ασφαλείας για τον κίνδυνο, από εντός των συνόρων.
          Επιπλέον ….. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν, ένα από τα 2 κύρια όργανα της Εξωτερικής Πολιτικής, κάθε χώρας. Το άλλο είναι η οικονομία. Κάθε Ηγέτης ή Υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας, με αυτά τα 2 όργανα κυρίως, την Οικονομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, προσέρχεται στα διεθνή τραπέζια των Διαπραγματεύσεων.