Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Οι 95 καλύτερες φωτογραφίες για το 2012 σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters – Ανάμεσά τους και 4 Ελλήνων φωτογράφων (ΒΙΝΤΕΟ)



reuters2


-Στις 95 καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς, όπως επιλέχθηκαν από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, περιλαμβάνονται και 4 από την Ελλάδα. Οι 2 μάλιστα εξ αυτών, προέρχονται από τα επεισόδια και τις διαδηλώσεις που σημειώθηκαν στην Αθήνα μέσα στο 2012.

Οι 95 καλύτερες φωτογραφίες για το 2012 από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters:
*Δείτε τις παρακάτω καλύτερες φωτογραφίες:
image-1-of-95-goran-tomasevic-syria
image-1-of-95-goran-tomasevic-syria
image-3-of-95-alessandro-bianchi-italy.jpg
image-3-of-95-alessandro-bianchi-italy.jpg

Students hold on to side steel bars of a collapsed bridge as they cross a river to get to school at Sanghiang Tanjung village in Lebak regency
image-10-of-95-andrew-biraj-bangladesh
image-10-of-95-andrew-biraj-bangladesh
image-17-of-95-stringer-turkey-syria-border
image-17-of-95-stringer-turkey-syria-border
*Δείτε και τις 95 φωτογραφίες εδώ…
-Στις 95 καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς, όπως επιλέχθηκαν από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, περιλαμβάνονται και 4 από την Ελλάδα. Οι 2 μάλιστα εξ αυτών, προέρχονται από τα επεισόδια και τις διαδηλώσεις που σημειώθηκαν στην Αθήνα μέσα στο 2012.
reuters1
1. Γιάννης Μπεχράκης, θέση 88 – 18 Απριλίου, 2012
Οι υπάλληλοι της Βουλής αντικαθιστούν την ελληνική σημαία στην κορυφή του κτιρίου με μία νέα. Η προηγούμενη είχε σκιστεί.
Ο φωτογράφος δήλωσε στο πρακτορείο: “Ήταν απόγευμα και μόλις είχα σχολάσει και με την άκρη του ματιού μου, είδα τους υπαλλήλους στην κορυφή του κτιρίου της Βουλής, να προσπαθούν να αντικαταστήσουν τη σημαία. Άρχισα κατ΄ ευθείαν να φωτογραφίζω συνεχώς. Το περιστατικό μου θύμισε την περίφημη φωτογραφία από το νησί της Ίβο Τζίμα, που τραβήχτηκε 67 χρόνια πριν”.
reuters2
2. Γιάννης Κολεσίδης, θέση 85 – 6 Σεπτεμβρίου 2012
Αστυνομικός λαμβάνει μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στην πορεία έλαβαν μέρος πάνω από 4.000 ένστολοι διαδηλωτές.
Ο φωτογράφος δήλωσε στο πρακτορείο: “Βρισκόμουν στην πορεία για να καλύψω τα γεγονότα. Ένα όχημα ήταν παρκαρισμένο ακριβώς μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών. Στο πίσω μέρος του, είχαν στηθεί αυτοσχέδιες, ψεύτικες κρεμάλες.
Οι φωτογράφοι είχαν μαζευτεί γύρω από το βαν, το οποίο προσέγγισα και εγώ. Ένστολοι άρχισαν να αναπαριστούν εικονικές αυτοκτονίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στη συνέχεια επανέλαβαν τη συμβολική αυτή κίνηση, ακριβώς μπροστά από τη Βουλή. Φωτογράφισα τον συγκεκριμένο αστυνομικό, η έκφραση του οποίου είναι ενδεικτική, είχε μια θλίψη ζωγραφισμένη στα μάτια του”.
reuters4
3. Γιάννης Κολεσίδης, θέση 50 – 9 Οκτωβρίου 2012
Ένας γυμνός διαδηλωτής τρέχει προς τους αστυνομικούς που βρίσκονται μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο. Η πορεία στα πλαίσια της οποίας τραβήχτηκε η φωτογραφία αυτή, έγινε με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα.
Ο φωτογράφος δήλωσε στο πρακτορείο: “Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα ήταν μια ειρηνική πορεία. Ξαφνικά όμως άρχισαν τα επεισόδια. Γύρω έπεφταν πέτρες και χημικά. Υπήρχαν γενικευμένες συγκρούσεις στα στενά και τους δρόμους μπροστά από τη Βουλή. Άκουσα χειροκροτήματα και φωνές, γύρισα προς το μέρος απ’ όπου προέρχονταν οι επευφημίες και είδα τον γυμνό άντρα να τρέχει. Άρχισα κι εγώ να τρέχω μαζί του και να φωτογραφίζω.
Νομίζω πως καταλαβαίνω απόλυτα τον συμβολισμό που ήθελε να περάσει. Προφανώς ήθελε να καταδείξει τη “γύμνια” που φέρνουν στην ελληνική κοινωνία, τα νέα μέτρα λιτότητας. Ο διαδηλωτής συνέχισε να τρέχει με τα χέρια ανοιχτά μπροστά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και τη Βουλή, μέχρι που χάθηκε μέσα στο πλήθος”.
reuters3
4. Γιάννης Μπεχράκης, θέση 32 – 23 Μαΐου 2012
Ο μάγειρας Μανώλης Ουρανός, φωτογραφίζεται στο εστιατόριο “Μαύρος Γάτος” στην περιοχή του Ψυρρή. Ο ίδιος σπούδασε πολιτικός μηχανικός. Λόγω οικονομικής κρίσης όμως και ανεργίας, δεν μπόρεσε να βρει δουλειά σχετική με το αντικείμενο του. Έτσι αποφάσισε να αλλάξει επαγγελματική κατεύθυνση και να ασχοληθεί με τη μαγειρική. Πλέον σπουδάζει μάγειρας και εργάζεται παράλληλα στο εστιατόριο για να πληρώνει τις σπουδές του.
Ο φωτογράφος δήλωσε στο πρακτορείο: “Η φωτογράφηση έγινε στα πλαίσια του παγκόσμιου Project, “Jobless generation”. Ο Μανώλης στην αρχή ήταν επιφυλακτικός και δεν ένοιωθε άνετα με την ιδέα της φωτογράφησης. Στη συνέχεια, όταν μπήκαμε στην κουζίνα εκείνος χαλάρωσε και κατάφερα να ολοκληρώσω τη συγκεκριμένη λήψη”.
* Και μια φωτογραφία και πολλές σκέψεις:
Μια φωτογραφία, πολλές σκέψεις... Με τον φακό του Cathal McNaughton.
 Ένας άνδρας πίνει σκυμμένος καφέ φορώντας την κουκούλα του, ενώ πίσω του «ακούγεται» το ουρλιαχτό του άνδρα του εντυπωσιακού γκραφίτι που βρίσκεται κοντά στην Καλαμάτα. Η φωτογραφία, με το φακό του Cathal McNaughton, εντάσσεται στις καλύτερες του πρακτορείου Reuters για το 2012.

Γιάννης Π. Τζήκας
*Και σε video “Reuters Pictures of the Year 2012″ εδώ…



Αλέκος Χρυσόπουλος
http://itzikas.wordpress.com
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.