Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

7. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ...ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ

Το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ

Τα κόκαλα των ποδιών και των χεριών κλειδωμένα, 
λόγω του θορύβου το σπίτι είναι ακατοίκητο για πολύ καιρό. 
Σκάβοντας στα όνειρα θα είναι αλλόκοτοι, 
το σπίτι υγιές και κατοικημένο χωρίς θόρυβο. (VII-41)

Αναφέρεται σε διάφορα γεγονότα της Αμερικανικής Ιστορίας και είναι κι αυτό ένα από τα τετράστιχα με τις πολλές ερμηνείες. «Το σπίτι» αναφέρεται στον Λευκό Οίκο. Ένα από τα ήσσονος σημασίας γεγονότα που είδα ήταν το σκάνδαλο του Γουότεργκέϊτ. Κάνω μία νύξη γι' αυτό καθώς είναι κάτι δυσάρεστο που θα συνέβαινε, όχι απαραίτητα αναπόφευκτο.

Με άκρα μυστικότητα, οι πρόεδροι της υποτιθέμενης ελεύθερης χώρας, κάνουν σταθερά κατάχρηση της δύναμής τους σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό. Χρειαζόταν να συμβεί κάτι που να τους ταρακουνήσει αλλά να ταρακουνήσει και τον κόσμο ώστε να πάψει να ζει αυτάρεσκα και μακάρια.

Θα υπάρξει στο μέλλον μια εποχή μεγάλης κοινωνικής αναταραχής, ακόμα μεγαλύτερης από αυτήν της εποχής του Βιετνάμ. Βλέπω κάτι σαν ένα δικαστικό σώμα ενόρκων, η καταδίκη, όμως, δεν μπορεί να αποφασιστεί στο δικαστήριο, αλλά εφαρμόζεται στις εκλογές. Θα γίνουν, δηλαδή, εκλογές και ο λαός θα είναι το σώμα των ενόρκων, η δε ψήφος του θα είναι απόλυτα μοιρασμένη ανάμεσα στους δύο υποψήφιους προέδρους.
Η εκλογική επιτροπή δεν θα μπορεί να βγάλει την απόφαση λόγω της απόλυτης ισοψηφίας που θα επικρατεί σ' ολόκληρη τη χώρα, και προσωρινά θα παγώσουν οι δημοκρατικές διαδικασίες. Οι άνθρωποι θα κραυγάζουν υπέρ του όποιου υποψήφιου ψήφισε ο καθένας κι αυτό θα δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή σ' όλο το έθνος. Θα είναι ένα ευαίσθητο θέμα λόγω και της παγκόσμιας κατάστασης γενικότερα, τη συγκεκριμένη στιγμή.

Έτσι, αν ένας από τους δύο υποψήφιους αναλάβει την προεδρεία, θα υπάρξει κίνδυνος εμφυλίου πολέμου ή, το λιγότερο, μιας επανάστασης. Θα περάσει αρκετός χρόνος μέχρι να καταλήξουν σ' ένα συμβιβασμό και να προκηρύξουν νέες εκλογές, με κάποιον αποδεκτό από όλους υποψήφιο, ο οποίος να μπορεί να εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο, με ειρηνικό τρόπο. Με τη φράση «σκάβοντας στα όνειρα» εννοώ ότι στη διάρκεια της προσπάθειας να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα, θα υπάρξει πολλή ρητορεία.
Θα ακουστούν πολλά περί πατριωτισμού και αγάπης προς την πατρίδα και άλλα παρόμοια, και θα έρθουν στο προσκήνιο τα όνειρα των πατέρων-ιδρυτών του έθνους.

Στην περίπτωση του Γουότεργκέϊτ, «τα κόκαλα των χεριών και των ποδιών κλειδωμένα»,αναφέρεται στον πρόεδρο που έκανε κατάχρηση των δυνάμεων της CIA προς όφελος του πολιτικού του κόμματος και εναντίον του αντίπαλου κόμματος. Ήταν σαν να κόβεις το χέρι σου ή να κόβεις τη μύτη σου για να χωρίσεις στα δύο το πρόσωπο σου, δεδομένου ότι και τα δύο κόμματα επιθυμούν να εργαστούν για το καλό του έθνους. Κι αφήνουν ασήμαντα πράγματα, κομματικές διαφορές να μπαίνουν ανάμεσα τους και να γίνονται τεράστια. Ο Πρόεδρος έκανε κατάχρηση εξουσίας την περίοδο των εκλογών εναντίον του άλλου κόμματος, δημιουργώντας μεγάλο θόρυβο ...
Με άλλα λόγια, το Γουότεργκέϊτ. (Ένα γλωσσοπαίγνιο : το άνοιγμα μιας πύλης νερού - water gate - θα δημιουργούσε μεγάλο θόρυβο - «λόγω του θορύβου το σπίτι είναι ακατοίκητο για πολύ καιρό»). Τα πράγματα δεν ηρέμησαν παρά μόνο όταν ο Πρόεδρος παραιτήθηκε απ' τη θέση του κι αντικαταστάθηκε από κάποιον άλλον.
Σημείωση : Μπορούμε τώρα να καταλάβουμε την αναλογία. Και στις δύο περιπτώσεις κάποιος έπρεπε να διοριστεί για να καλύψει τη θέση μέχρι να εκλεγεί αρμοδίως ένας πρόεδρος. Αυτό εννοεί όταν λέει ότι «το σπίτι είναι ακατοίκητο». Υπήρξε μία χρονική περίοδος στο Γουότεργκέϊταλλά και στο μελλοντικό γεγονός, κατά την οποία η χώρα κυβερνιόταν από κάποιον που δεν είχε εκλεγεί απ' τον λαό.

Ο άνδρας που διορίστηκε - ο Τζέραλντ Φορντ - ήταν σε πολύ λεπτή θέση, γιατί όταν απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στον Πρόεδρο, εκείνος είχε μόλις διοριστεί Αντιπρόεδρος. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος παραιτήθηκε και ο ίδιος έγινε Πρόεδρος χωρίς ποτέ να πάρει ούτε μία ψήφο από κανέναν, εκτός από τους ψηφοφόρους της εκλογικής του περιφέρειας, στο Μίτσινγκαν. Ο Φορντ βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν ζήτησε ποτέ να του συμβεί κάτι τέτοιο ούτε είχε βλέψεις για την προεδρεία. Ωστόσο, τα κατάφερε πολύ καλά δεδομένων των συνθηκών και ο τρόπος που χειρίστηκε την όλη κατάσταση, έφερε πολλά καλά στο κάρμα του. «Το σπίτι ήταν κατοικημένο», αλλά ήταν «ακατοίκητο» όταν δεν υπήρχε εκλεγμένος πρόεδρος. Αυτή η άλλη ερμηνεία για τις εκλογές είναι πιο σημαντική, γιατί το επεισόδιο του Γουότεργκέιτ έχει ήδη περάσει.

Τον επόμενο χρόνο θα ανακαλυφθούν από μία πλημμύρα,
δύο εκλεγμένοι αρχηγοί, ο πρώτος δεν θα κρατήσει'
καταφύγιο για τον ένα η απόδραση στις σκιές,
λεηλατημένο το σπίτι του πρώτου θα μείνει. (ΙΧ-4)

Η «πλημμύρα» είναι μεταφορικά η εποχή του Γουότεργκέϊτ στην Αμερικανική ιστορία. Οι «δύο εκλεγμένοι αρχηγοί» είναι ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος. Ο ένας θα παραμείνει και ο άλλος - ο Σπύρος ΄Αγκνιου - θα βρει καταφύγιο κρυβόμενος «στις σκιές», δηλαδή θα παραιτηθεί αντί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Στα χρόνια που θάρθουν όταν θα εξετάζετε τα δικαστικά αρχεία θα διαπιστώσετε ότι άδικα ο ΄Αγκνιου κατηγορήθηκε συνολικά. Κι ότι ο Νίξον διέφυγε των κατηγοριών παραιτούμενος πριν του απαγγελθούν κατηγορίες. Το «λεηλατημένο σπίτι» είναι το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ που δέχθηκε ένα πλήγμα με μακροχρόνιες συνέπειες.

Ο κήπος του κόσμου κοντά στη νέα πόλη,
στο δρόμο με τα κούφια βουνά, 
θα αιχμαλωτιστεί και θα ριχτεί στη δεξαμενή,
θα εξαναγκαστεί να πιεί νερό δηλητηριασμένο με θειάφι. (Χ-49)

Ο «κήπος του κόσμου» αναφέρεται στη Νέα Υόρκη δεδομένου ότι τεράστιες ποσότητες τροφής καλλιεργούνται εκεί, και έχει τόσο πλεόνασμα που θα μπορούσε να θρέψει όλο τον κόσμο. Στα Βραχώδη ΄Ορη υπήρξε πρόσφατα ή θα υπάρξει «μία νέα πόλη στο δρόμο με τα κούφια βουνά» χτισμένη στα πλαίσια ενός κυβερνητικού προγράμματος. Θα είναι μία πλήρης πόλη με όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για τους κατοίκους της.
Θα συνορεύει με εκτεταμένους υπόγειους χώρους, βαθιά μέσα στις κοιλότητες των βουνών, όπου είναι αποθηκευμένα μυστικά αρχεία και άλλα συναφή. Θα συμβεί κάποιο είδος τήξης σ' έναν πυρηνικό αντιδραστήρα. Το νερό που θα εισαχθεί με αντλία μέσα στον αντιδραστήρα για να τον ψυχράνει δεν θα είναι απόλυτα καθαρό. Θα γίνει ένα λάθος και κάποιο στοιχείο του νερού θα αντιδράσει με τα ραδιενεργά στοιχεία του αντιδραστήρα και θα προκληθεί ένα ατύχημα. Το δηλητήριο στο οποίο αναφέρεται το τετράστιχο - «νερό δηλητηριασμένο με θειάφι» - αφορά σε ραδιενεργό δηλητήριο και όχι σε συμβατικό.
Ο αντιδραστήρας βρίσκεται μέσα στις κοιλότητες του βουνού αλλά επειδή η πόλη βρίσκεται ακριβώς δίπλα, θα υπάρξει κίνδυνος και για τους κατοίκους της. Η πόλη βρίσκεται εκεί λόγω του αντιδραστήρα, με κατοίκους της τους τεχνικούς και κάποιους άλλους.

Σημείωση : Είναι πιθανό να αναφέρεται στις εγκαταστάσεις NORAD στα Βραχώδη Όρη του Κολοράντο. Στο βιβλίο του "Μεγάλα Μυστικά", οWilliam Poundstone αναφέρει τη μυστική πόλη, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει τους υψηλούς αξιωματούχους της κυβέρνησης σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης. Η πόλη έχει χτιστεί μέσα στις κοιλότητες του ΄Ορους Weather, 72 χλμ. δυτικά της Ουάσινγκτον.
Είναι μία εντελώς υπόγεια πόλη, αποτελούμενη από κυβερνητικά κτίρια, 
καφετέριες και νοσοκομεία. Είναι εντελώς αυτόνομη με το δικό της 
υδραγωγείο, αποθήκες τροφίμων, και εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας. 
Επί του παρόντος, είναι επανδρωμένη με εκατοντάδες κυβερνητικούς 
υπαλλήλους, τεχνικούς επιστήμονες και εργάτες. Υπάρχει ακόμα εκεί μία υπόγεια 
τεχνητή λίμνη.

ΗΠΑ-Ρωσία, μια καρμική σχέση

Φωτιά θ' ανάψει σε δυο σπίτια τη νύχτα, 
αρκετοί άνθρωποι μέσα πνίγονται από ασφυξία ή καίγονται. 
Θα συμβεί κοντά σε δυο ποτάμια σίγουρα όταν ο ΄Ηλιος, 
ο Τοξότης και ο Καρκίνος έχουν όλοι τους ελαττωθεί. (ΙΙ-35)

Προσέξτε τον τελευταίο στίχο γιατί περιέχει μία ημερομηνία. Η«φωτιά που θ' ανάψει σε δύο σπίτια» δείχνει τη διακοπή επικοινωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, και θα είναι τα πικρά συναισθήματα που θα αναβλύσουν εξαιτίας μιας παρεξήγησης που θα συμβεί «σε δύο σπίτια», το Κρεμλίνο και τον Λευκό Οίκο. Με το οι «άνθρωποι που πνίγονται από ασφυξία ή καίγονται»εννοώ ότι θα υπάρχουν άνθρωποι και στις δύο πλευρές που θα επιθυμούν να διατηρήσουν το ήρεμο κλίμα και να συζητήσουν τα προβλήματα. Ορισμένοι θα τοποθετηθούν σε θέσεις απ' όπου δεν θα τους ακούει κανείς, έτσι «πνίγονται από ασφυξία».
Κάποιοι άλλοι θα υψώσουν τη φωνή τους και θα μιλήσουν, θα ριψοκινδυνέψουν την
 καριέρα τους στην προσπάθεια να αποτρέψουν την επιδείνωση της 
κατάστασης κι έτσι «καίγονται», και πάλι μεταφορικά.
«Θα συμβεί κοντά σε δυο ποτάμια, σίγουρα» : ο ένας είναι ο ποταμός Ποτόμακ 
και ο άλλος ποταμός είναι στη Ρωσία και φέρει και αυτός όνομα συμβολικό της 
Ρωσικής Ιστορίας.

«Ο΄Ηλιος, ο Τοξότης και ο 
Καρκίνος έχουν όλοι τους 
ελαττωθεί»Αυτό συμβαίνει 
σε μία στιγμή που οι τρεις 
αυτές ζωδιακές δυνάμεις δεν 
βρίσκονται στους οίκους τους, 
συνεπώς δεν ασκούν επιρροή στις 
ανθρώπινες υποθέσεις. 
Καθένας από τους ζωδιακούς 
αστερισμούς ασκεί επιρροή, σε 
μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, 
ανάλογα με τη σχέση του με 
τους άλλους αστερισμούς.
 Έτσι, η επίδραση που θα έχουν 
πάνω στην κατάσταση θα είναι 
ελαττωμένη. 
Φανταστείτε μία εικόνα με το ωροσκόπιο του κόσμου, γενικότερα, και τη 
στιγμή που στο ωροσκόπιο αυτό η επίδραση των τριών αυτών αστερισμών είναι στο
 χαμηλότερο σημείο της, τότε θα έχετε μία ιδέα περίπου για το πότε θα συμβεί 
αυτό. Ειδικά, εξετάστε τα ωροσκόπια των δύο χωρών που αναφέρονται.
Είναι πολύ δύσκολο να φτιάξετε το ωροσκόπιο όλου του κόσμου. Μπορεί να 
γίνει, αλλά είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο. Θα πρέπει να έχετε τον καθρέφτη μου για 
να το πετύχετε. Ωστόσο, αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε ένα συγκριτικό 
ωροσκόπιο των δύο χωρών, χρησιμοποιώντας ως γενέθλια ημερομηνία, αυτήν 
του παρόντος πολιτικού συστήματος, δηλαδή, 2 Ιουλίου του 1776 για τις 
Ηνωμένες Πολιτείες και τη γνωστή ημερομηνία για τη Ρωσία, των αρχών αυτού του 
αιώνα.

Δεύτερος και τρίτος κάνουν πρώτης τάξεως μουσική. 
Θα τιμηθούν ανυπέρβλητα από το Βασιλιά.
Μέσα από χοντρούς και λεπτούς, ακόμη μισό-ακρωτηριασμένους,
να εξευτελιστούν από τη ψεύτικη αναφορά της Αφροδίτης. (Χ-28)

Μετά από επίπονες προσπάθειες η Αμερική και η Ρωσία κατόρθωσαν να ενώσουν 
τις δυνάμεις τους σε αρκετά σημεία της πολιτικής τους. Η ελπίδα για ασφάλεια 
αναπτερώθηκε σε όλη τη Ευρώπη.
Με τους στίχους «Δεύτερος και τρίτος κάνουν πρώτης τάξεως μουσική. 

Θα τιμηθούν ανυπέρβλητα από το Βασιλιά», προσπαθώ να αναφερθώ στις
 χώρες που συνειδητοποιούν την απεγνωσμένη ανάγκη τους για ένωση και
 «βασιλιάς» γίνεται το κάθε έθνος που ενώνεται με ένα άλλο.

΄Οσο για το «Μέσα από χοντρούς και λεπτούς ακόμη μισό-ακρωτηριασμένους, να εξευτελιστούν από την ψεύτικη αναφορά της Αφροδίτης» αυτό έχει να κάνει με την προσπάθεια της γης να επιβιώσει ως πλανήτης. Βλέπω δυνάμεις με πολύ θυμό, να κατηγορούν η μια την άλλη, ενώ υπάρχουν και ενωτικές δυνάμεις που προσπαθούν να θεραπεύσουν και να συνεχίσουν τη πορεία της ανθρωπότητας. Η «ψεύτικη Αφροδίτη» εδώ, συμβολίζει κάποια μεταμφιεσμένη, αγαπητή, θηλυκή, επιδέξια σε χειρισμούς ομάδα ή χώρα, που είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των υπολοίπων, ενώ είχε εξυφάνει τον ιστό της για να δηλητηριάσει τις φιλοσοφίες των άλλων. Αυτές οι καταστάσεις έχουν επαναληφθεί πολλές φορές στην Ιστορία.

Ναυτικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Σοβ. Ένωσης
Ο μεγάλος στρατός που θα περάσει πάνω απ' τα βουνά
όταν ο Κρόνος βρίσκεται στον Τοξότη και ο Άρης κινείται στους Ιχθείς,
Δηλητήριο κρυμμένο κάτω απ' τα κεφάλια του σολομού,
ο αρχηγός τους στον πόλεμο κρεμασμένος με σχοινί. (ΙΙ-48)

Το «δηλητήριο κρυμμένο κάτω 
απ' τα κεφάλια του σολομού» 
αναφέρεται 
σ' ένα πυρηνικό υποβρύχιο, 
αλλά και στις πολεμικές 
διαθέσεις των κυβερνητών των 
υποβρυχίων αυτών. Κατά μία 
έννοια, δεν θα μπορούν να 
συγκρατηθούν για να μην πατήσουν
 το κουμπί. Και τα δύο 
περιστατικά, που αναφέρονται 
σ' αυτό το τετράστιχο, καταλήγουν 
σε φιάσκο.


Είδα ένα Αμερικανικό πλοίο επιφανείας να βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο Σοβιετικός κυβερνήτης του πυρηνικού υποβρυχίου θα έχει μυστικές εντολές, τις οποίες το υπόλοιπο πλήρωμα θα αγνοεί, βασικά να παρενοχλήσει και να προκαλέσει όσο περισσότερο γίνεται, χωρίς όμως να ξεπεράσει τα όρια. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο κυβερνήτης παρασύρεται και προχωράει πολύ περισσότερο, δεν φοβάται, όμως, μήπως τιμωρηθεί λόγω της γενικής φύσης των εντολών που έχει λάβει. Ο Αμερικανός κυβερνήτης, απ' την άλλη, βρίσκεται σε μία κατάσταση κατά την οποία έχει εντολή να υπερασπιστεί την ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά να μην κάνει καμία κίνηση που θα σηματοδοτούσε έναρξη πολέμου.
Ο κυβερνήτης, προσπαθώντας να προστατεύσει το πλοίο του από το υποβρύχιο, 
καταφέρνει να το χτυπήσει και νιώθει ότι μάλλον το βύθισε. Αισθάνεται σαν να είναι 
«κρεμασμένος με σκοινί», κι ότι η πράξη του μπορεί ενδεχομένως να ερμηνευθεί
 ως έναρξη πολέμου αντί για πράξη υπεράσπισης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σημείωση : Θα μπορούσε, άραγε, 
η προφητεία αυτή να σχετίζεται με 
το Σοβιετικό υποβρύχιο, που 
βυθίστηκε στον ωκεανό, 
μεταξύ 3 και 6 Οκτωβρίου του 1986; 
Ειπώθηκε 
ότι εξαιτίας πυρκαγιάς και 
πυρηνικής έκρηξης στο 
υποβρύχιο, αυτό βυθίστηκε, 
ανατολικά των Βερμούδων ενώ 
επέστρεφε στη Ρωσία. 
Στις ένοπλες   δυνάμεις των ΗΠΑ 
απαγορεύθηκε κάθε παροχή 
βοήθειας, τα δε Αμερικανικά 
αεροσκάφη και πλοία διατάχθηκαν να 
παραμείνουν σε απόσταση. 
Μήπως συνέβησαν 
περισσότερα απ' όσα 
γνωστοποιήθηκαν;

Υπήρξε ένα ακόμα περιστατικό σχετικό με το Αμερικανικό υποβρύχιο Bonefish, τον Απρίλιο του 1988. Το πλοίο αχρηστεύτηκε εξαιτίας μιας έκρηξης, άγνωστης προέλευσης, στην περιοχή ακριβώς του ωκεανού που υπέδειξε ο Νοστράδαμος. Υπάρχουν κι άλλες αντιστοιχίες με το τετράστιχο. "Δηλητήριο κρυμμένο κάτω απ' τα κεφάλια του σολομού", μπορεί, σ' αυτή την περίπτωση, να σημαίνει τα τοξικά αέρια που αποδεσμεύθηκαν μέσα στο υποβρύχιο, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές όλων όσοι επέβαιναν σ' αυτό.

Ακόμα, η λέξη "σολομός" θα μπορούσε να 
αναφέρεται στο υποβρύχιο (ένα ψάρι) και 
το ασυνήθιστο όνομα του (Bonefish, 
κόκαλο ψαριού). Πλοία επιφανείας υπήρχαν 
επίσης στην εικόνα, διότι λάβαιναν μέρος 
στις ασκήσεις ρουτίνας που γίνονταν 
σ' εκείνη την περιοχή του Ατλαντικού. 
Το Bonefish ήταν ένα παλαιάς 
τεχνολογίας ντιζελοκίνητο υποβρύχιο, το οποίο επρόκειτο να παροπλιστεί σύντομα. 
Μόνο τέσσερα υποβρύχια αυτού του 
τύπου έχουν απομείνει στο στόλο μέχρι και 
σήμερα. Το Αμερικανικό Ναυτικό 
χρησιμοποιεί τον τύπο αυτό για 
παραπλάνηση των Σοβιετικών υποβρυχίων 
σ' αυτές τις ασκήσεις, διότι οι Ρώσοι 
έχουν πολλά εν ενεργεία υποβρύχια αυτού 
του τύπου.
Μήπως γι' αυτό ο Νοστράδαμος είπε ότι επρόκειτο για Σοβιετικό υποβρύχιο; 
Είναι άραγε πιθανό να αναφερόταν σε κάποιο ατύχημα που συνέβη στη 
διάρκεια πολεμικών "παιχνιδιών" και όχι μία αληθινή αντιπαράθεση;

Οι Κένεντι, μετενσάρκωση των Ρωμαίων αδελφών Γράκχων

Ο ξαφνικός θάνατος της εξέχουσας φυσιογνωμίας
θα αλλάξει και θα φέρει άλλον στην κυβέρνηση.
Σύντομα, αλλά πολύ αργά, ανεβαίνει σε ψηλή θέση, σε νεαρή ηλικία,
στην ξηρά και στη θάλασσα θα πρέπει να τον φοβούνται. (IV-14)

Το τετράστιχο αυτό αναφέρεται 
στους αδελφούς Κένεντι. Ήξερα πως
 θα υπάρξουν σημαντικοί άνθρωποι στις
 μέρες σας, και οι Κένεντι είναι σίγουρα 
ανάμεσά τους, η δύναμή τους όμως 
ήταν γραφτό να εξασθενήσει.
Οι αδελφοί Κένεντι ήταν η μετενσάρκωση 

των Ρωμαίων αδερφών Γράκχων. 
Στις αρχικές μου αναζητήσεις δεν ήξερα 
αν πρέπει να πιστεύω στη μετενσάρκωση.
 Για αρκετό καιρό μού ήταν δύσκολο να τη 
δεχτώ. 
Τώρα, όμως, βλέπω τη μετανάστευση των
 ψυχών στον καθρέφτη, τους κύκλους των
 ψυχών μέσα στα ανθρώπινα σώματα 
και μπορώ να καταλάβω τη διαδικασία.

Αναφέρομαι και πάλι στην αρχαία Ρωμαϊκή ιστορία. Ο Τιβέριος και ο Γάιος Γράκχος, ήταν δύο αδέρφια που προσπάθησαν να εισάγουν πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές στη Ρώμη κατά τη διάρκεια του 2ου π.Χ. αιώνα. Υπάρχουν αρκετές ομοιότητες ανάμεσα στις ζωές αυτών των αδερφών και στις ζωές των αδερφών Κένεντι.

Η πιο αξιοσημείωτη ήταν η προσπάθειά τους να περάσουν ένα νόμο με τον οποίο
 θα μπορούσε να επωφεληθεί ο μέσος άνθρωπος. Αντιμετώπισαν προβλήματα 
όπως, κρίση στη στρατιωτική εξουσία, και τους φτωχούς και άνεργους στην Ρώμη. 
Αντιμετώπισαν αντιδράσεις στις αλλαγές που δρομολόγησαν. Ο Τιβέριος 
σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας εξέγερσης όταν προσπάθησε να βάλει για 
δεύτερη φορά υποψηφιότητα ως δήμαρχος, μια πράξη που θεωρήθηκε 
αντισυνταγματική. Ο αδερφός του, ο Γάιος, προσπάθησε να εκδικηθεί τον θάνατο 
του αδερφού του μπαίνοντας στην πολιτική και συνεχίζοντας τα σχέδια του αδερφού
 του. Ο Γάιος θεωρήθηκε πιο πολύ δημαγωγός - ότι ξεσήκωνε τον λαό ενώ ο 
αδερφός του ήταν πιο αξιοπρεπής. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο 
Γάιος έγινε τόσο δημοφιλής που ανακηρύχθηκε ο χωρίς στέμμα βασιλιάς της Ρώμης.
 Λίγα χρόνια αφού είχε γίνει δημοφιλής έκανε το μοιραίο λάθος να περάσει ένα 
μη-δημοφιλή νόμο. Ο λαός εξεγέρθηκε και πάλι και ο Γάιος αυτοκτόνησε ενώ 
τον καταδίωκε στους δρόμους της Ρώμης το συμβούλιο της Γερουσίας. 
Ίσως το έκανε για να αποφύγει να έχει την ίδια μοίρα με τον αδερφό του.
 Μετά τον θάνατό του, οι Ρωμαίοι θανάτωσαν δύο χιλιάδες από τους οπαδούς του.
 Η χρονική περίοδος της βασιλείας των Γράκχων έχει καταχωρηθεί και ως Ρωμαϊκή 
επανάσταση.
Αν αντιπαραβάλλετε τα ιστορικά γεγονότα θα διαπιστώσετε πόσα κοινά σημεία 

έχουν οι ιστορίες τους. 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.