Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΙΚΟ…..[ Κυμβάλειον ]

<< Το σύμπαν είναι νοητικό >> ……….μας λέει η πρώτη αρχή του κυμβάλειου* .
Τι εννοεί όμως νοητικό?,  τι μπορεί να σημαίνει νοητικό ? ….και τι σχέση μπορεί να έχει η λέξη νοητικό που αναφέρετε στο κυμβάλειον , με το νοητικό που εμείς μπορούμε να καταλαβαίνουμαε  σαν διανοητικά όντα ?
Κάποιες απαντήσεις μπορούμε να έχουμε από ….την θρησκευτική , φιλοσοφική, αλλά και επιστημονική  ιδέα και άποψη,  ότι δηλαδή …Ο  άνθρωπος είναι… μια μικρογραφία του ιδίου  σύμπαντος,  ή του δημιουργού.
  Έτσι διαβάζουμε στη γένεση κεφ. α 26 όπου ο δημιουργός, δημιουργεί τον άνθρωπο….<<  κατά εικόνα  και καθ ομοίωση >>.


Επίσης στη   φράση του Πλάτωνα  [ ή του Χειλωνα ]  …<< Γνώθι σ ,αυτόν >>, αφήνοντας να εννοηθεί  ότι   γνωρίζοντας τον εαυτό μας…….γνωρίζουμε  το σύμπαν και τους θεούς .

Και επιστημονικά [ κβαντική φυσική ] που λέει ότι << ο εαυτός>> είναι…. ένα στροβίλισμα υποατομικής διάνοιας , και την ονομάζει …. η διάνοια του κβαντικού πεδίου.
 Ότι αποκαλούμε…. σώμα, νου,  ψυχή , είναι δημιούργημα του κβαντικού πεδίου.

Οι επτά αρχές έχουν μεγάλη  ομοιότητα με τις επτά ημέρες της δημιουργίας του κόσμου
[ Γένεσης κεφ. α 1 έως κεφ β 2.]
… Επίσης μπορούμε να βρούμε ομοιότητες  και στην Κυριακή προσευχή, ή στην ακτίνα της δημιουργίας των εσωτεριστών , στις επτά αρχές του ανθρώπου των θεοσοφιστών .
Αυτό  δεν είναι καθόλου παράξενο αφού μόνο με τις επτά αρχές σε ροή και κίνηση  όλα τα πράγματα μέσα στο << νοητικό σύμπαν >> …είναι αυτό που είναι .!

Οι επτά αρχές είναι …. ο χάρτης,  και η πορεία που ακολουθεί  η θέληση , η βούληση του δημιουργού [ οποιουδήποτε δημιουργού ] μέχρι να εκφραστεί και να υλοποιηθεί  σαν γεγονός, σαν κατάσταση , ή  αντικείμενο στον υλικό κόσμο .
Οι επτά αρχές μας διδάσκουν πως εμείς σαν άνθρωποι δημιουργοί, μπορούμε να δημιουργήσουμε στον υλικό  κόσμο μας ότι θελήσουμε , αλλά συγχρόνως και στρεφόμενοι μέσα μας πως μπορούμε να βρούμε την <<αρχή >> της δική μας ύπαρξης την   << πηγή >> μας, το << είναι >> μας, αφού σύμφωνα με την δεύτερη αρχή, της αντιστοιχίας, ότι είναι επάνω είναι και κάτω .

Η πρώτη αρχή είναι η βάση και η εκκίνηση θα λέγαμε για να μπορέσουν να εκδηλωθούν οι υπόλοιπες έξι αρχές , η μια συμπληρώνει την άλλη , την βελτιώνει , και συνεργάζεται αρμονικά.
Πάντα όμως η πρώτη αρχή έχει και την μεγαλύτερη σημασία .

Ο γνωστικός δάσκαλος Samael Awn Weor έλεγε ότι ….όλα αυτά τα οποία αντιλαμβανόμαστε γύρω μας τα δένδρα , τα βουνά τα ποτάμια ,οι άνθρωποι είναι αποτέλεσμα ….<< συνειδητής φαντασίας >>.
Ο Wallace DWattles γράφει περίπου το 1910 στο βιβλίο του << η επιστήμη του πλουτισμού >>…[ βιβλίο στο οποίο παρουσιάζει τρόπους για την επίτευξη πλουτισμού, υγείας κλπ  ]……..<< Υπάρχει ένα σκεπτόμενο υλικό από το οποίο όλα τα πράγματα δημιουργούνται , και το οποίο στην πρωταρχική του μορφή διαπερνά , και εμποτίζει όλα τα κενά του σύμπαντος . Μια σκέψη που αποτυπώνεται σε αυτό το υλικό δημιουργεί το πράγμα που απεικονίζει η σκέψη .………………>>.
Αυτές οι απόψεις συμφωνούν απόλυτα με την πρώτη αρχή,  ότι το σύμπαν είναι νοητικό .
Σε κύκλους ατόμων που ασχολούνται με την ανάπτυξη και εξέλιξη  του εαυτού, λέγεται ότι αν κάποιος συγκρατήσει  μια σκέψη στο νου του με πίστη και πάθος για επτά δευτερόλεπτα …το περιεχόμενο της σκέψης σύντομα θα είναι δικό του στο κόσμο της ύλης .
[Ο αριθμός επτά επίσης έχει την σημασία του ..διότι συμβολίζει τον θρίαμβο και την τάξη .]

Νοητικό σύμπαν …………………….σημαίνει δημιουργικό [εν δυνάμει] σύμπαν .
[μήτρα ]

ΝΟΗΤΙΚΟ  είναι ο χώρος…..[το χάος κατά τον Ησίοδο] ο χώρος ….
 και ΣΥΜΠΑΝ είναι ότι υπάρχει μέσα στον χώρο-χάος, αυτά όλα τα οποία έχουν η θα  δημιουργηθεί  μέσα στο χώρο .
Είναι όμως φανερό ότι  το νοητικό σύμπαν το αγκαλιάζει το περιέχει μια ……ευφυΐα που ο άνθρωπος αποκαλεί με πολλά ονόματα….. θεό, αρχή, υπέρτατο ον  κλπ , και  μέσα  στον  κενό του χώρο εκφράζει την βούληση του.
Με  αυτό τον τρόπο δημιουργεί τα σύμπαντα και τους κόσμους , τα άστρα και τους πλανήτες και όλα όσα υπάρχουν και όσα δεν υπάρχουν,  αυτά είναι όμως  για την ανθρώπινη και λογική μας   αντίληψη
Διότι για την ευφυΐα είναι διαφορετικά …η ευφυΐα περιέχει όλα τα πράγματα, αλλά εμπεριέχεται και σε όλα τα πράγματα , από το απείρως μικρό έως το απείρως μεγάλο βρίσκεται μέσα στην πιο καταχθόνια και στην πιο αγνή σκέψη , σε κάθε συναίσθημα, και σε κάθε μορφή έκφρασης και είναι κάτι που ο νους μας δεν μπορεί να κατανοήσει ούτε και να περιγράψει  .
 Αυτή η ευφυΐα κάνει όλα αυτά τα σύμπαντα  να κινούνται και να ρέουν  σε μια συνεχή αλλαγή, η ευφυΐα αυτή είναι ΑΓΑΠΗ !!!. 
….      <<  Ω!  αγάπη εσύ που κινείς τον ήλιο τους πλανήτες και τα άλλα τα άστρα…>>   αναφώνησε ο Dante Alighieri στην θεία κωμωδία θαυμάζοντας το μεγαλείο αυτού που δεν… φαίνεται .

 Σε αντιστοιχία με τον άνθρωπο, νοητικό είναι ο νους του, το διανοητικό κέντρο, αλλά στην φυσική και αρχική του κατάσταση, δηλαδή κενό καθαρό από κάθε σκέψη, ή φαντασία.
Και σύμπαν είναι η κάθε  σκέψη και φαντασία πλέον που βάζει  ή  αναβλύζει στο νοητικό του χώρο .

Στο φυσικό και υλικό  πεδίο αυτό εκφράζεται  διαφορετικά ,  το αντιλαμβανόμαστε με τις φυσικές μας αισθήσεις , το νοητικό… σαν τον κενό χώρο,  και το σύμπαν σαν όλα αυτά τα πρόσωπα ,αντικείμενα ,γεγονότα ,  που περιέχονται μέσα στο κενό χώρο.


Φανταστείτε έναν ζωγράφο …το λευκό  καναβάτσο του είναι  ο χώρος [ο νοητικός] όπου σε λίγο θα βάλει τα χρώματα του για να δημιουργήσει το μικρό του [ σύμπαν ].

<< Ο κόσμος έχει την όψη.. που εμείς πιστεύουμε ότι έχει>>

Το νοητικό σύμπαν …..μας διδάσκει την δημιουργικότητα με ένα πολύ ιδιαίτερο και ειδικό τρόπο,  Μας διδάσκει  πως μπορούμε να δημιουργούμε οτιδήποτε, τι θα συναντήσουμε στην πορεία της δημιουργίας μας  , και πως θα χρησιμοποιήσουμε τις επτά αρχές για να φτάσουμε στο ποθητό αποτέλεσμα .
Είναι σημαντικό να καθαρίσουμε ….τον νοητικό μας χώρο…. από περιττά σκουπίδια που εκεί έχουν  σωρευτεί , από αυτά που έχουμε διαβάσει , αυτά που μας έχουν πει, αυτά τα οποία μας έχουν επιβάλει να πιστεύουμε σαν αληθινά , σαν σωστά , ηθικά , τα πρέπει μας, οι πεποιθήσεις μας.
Από τότε που αρχίσαμε να γεμίζουμε τον νοητικό χώρο μας  με ξένα σκουπίδια προέκυψε << ο πύργος της Βαβέλ >> και <<  η σύγχυση των γλωσσών >>.

Ο νους από μόνος του όταν είναι καθαρός και άδειος μπορεί να δεχτεί την έμπνευση , και να γεννήσει καινούριες ιδέες , καινούρια οράματα , να εκφράσει καινοτομίες  σε όλους τους τομείς και χρήσιμες στην κοινωνία .
Μπορεί να δημιουργήσει από το …τίποτα και να υλοποιήσει οτιδήποτε .

Ο καθρέπτης συμβολίζει την συνειδητή φαντασία, τον καθαρό νου , ……όταν ο καθρέπτης δεν είναι καθαρός , όταν είναι θαμπός και βρόμικος από ταμπέλες , πρέπει, πεποιθήσεις κλπ , η εικόνα που αντανακλάται σε αυτόν  δεν είναι η πραγματική .
Όταν είναι καθαρός και λαμπερός η εικόνα που  αντανακλάται είναι...... όπως είναι!!

Αυτό είναι συνειδητή φαντασία ……αυτό είναι  να είμαστε ….καθρέφτες !
Βάλτε στο νοητικό σας σύμπαν  κάτι που θέλετε πολύ και κρατήστε το με αγάπη για επτά δευτερόλεπτα , πιστέψτε στην πραγματοποίηση του …η φύση θα αντανακλάσει σαν καθρέπτης  το θέλημα σας , θα το υλοποιήσει και ανάλογα θα εμφανιστεί στη ζωή σας .

…..Διότι σύμφωνα με την πρώτη αρχή του κυμβάλειου …το σύμπαν είναι
νοητικό !!
Και σύμφωνα με την δεύτερη αρχή  της αντιστοιχίας . ότι είναι επάνω είναι και κάτω.
Και σύμφωνα με την τρίτη αρχή της δόνησης αυτό που επιθυμείτε, έχετε πάθος και πιστεύετε στην πραγμάτωση του.... θα το επιτύχετε.!

Και διότι σύμφωνα με την τέταρτη αρχή την πολικότητα  [ ο νόμος των αντιθέτων ]  αυτό που σκεφτήκατε  [ φανταστικό ]  έχει πάρει τον δρόμο του για υλοποίηση  
[ πραγματικό ] η αρχή της δόνησης  θα συνεργαστεί με την αρχή της πολικότητας για να το υλοποιήσει.
Σύμφωνα με αυτήν την αρχή,  τα αντίθετα είναι όμοια.. αλλά διαφορετικά σε βαθμό δόνησης .

Και διότι σύμφωνα με την πέμπτη αρχή  του εκκρεμούς [ ρυθμός ] τα πάντα ρέουν και βρίσκονται  σε κίνηση
Και σύμφωνα με την αρχή της αιτίας και του αποτελέσματος,  διότι η συνείδηση υπερβαίνει της φυσικής, και η επιλογή σας είναι συνειδητή αιτία που δίνει αποτέλεσμα   .

Και σύμφωνα με την έβδομη αρχή του γένους αρσενικές και θηλυκές αρχές ]... θα πάρει μορφή, θα έχει την όψη που του δώσατε για να γίνετε αντιληπτό και απτό στον υλικό κόσμο .
Παράλληλα θα περιέχει και την δημιουργική δύναμη του…. δημιουργού του.

Ο κόσμος έχει την όψη που εμείς πιστεύουμε ότι έχει …..

Ο κόσμος έχει την όψη που εμείς του δίνουμε ……

Νους ελεύθερος και καθαρός από κάθε επιρροή .
Τότε μπορούμε να δημιουργούμε το << κόσμο >>  που θέλουμε 



* Το κυμβάλειον  είναι αρχαίο κείμενο το οποίο λέγετε ότι προέρχεται από τον Ερμή τον τρισμέγιστο, μεγάλο δάσκαλο του εσωτερισμού .
Λέγετε  << τρισμεγιστος >>  διότι σύμφωνα με τον μύθο έχει αφήσει τρεις φορές την ευτυχία και την ειρήνη των εσωτερικών κόσμων, για να ενσαρκωθεί και να βοηθήσει και να καθοδηγήσει τον άνθρωπο στον εσωτερικό δρόμο.
Για αυτό και ταυτίζετε με τον αρχαίο Έλληνα θεό Έρμη ο οποίος ήταν και ο σύνδεσμος μεταξύ θεού και ανθρώπων [ ο αγγελιοφόρος των θεών ]  
Το κυμβαλειον διασώθηκε από << τρεις μύστες >> οι οποίοι ανέλαβαν αυτή η διδασκαλεία να φτάσει στους ανθρώπους .
Λέγεται επίσης  ότι το κυμβαλειον είναι ένα από τα λίγα χειρόγραφα τα οποία διασωθήκαν από την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας πριν την καταστροφή της . 

.....http://atheatos.blogspot.gr/


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.