Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΖΕΟΛΙΘΟΣ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΟΡΥΚΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΤΗΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ – Ρίχνουν ζεόλιθο στον Ειρηνικό

 
Τι είναι ο ζεόλιθος
Ως ζεόλιθος χαρακτηρίζεται το πέτρωμα που περιέχει μια ιδιαίτερη τάξη στερεών κρυσταλλικών μικροπορωδών υλικών. Ο όρος ζεόλιθος αρχικά επινοήθηκε από τον Σουηδό ορυκτολόγο Axel Fredrik Cronstedt, ο οποίος παρατήρησε κατά την ταχεία θέρμανση ενός φυσικού ορυκτού παρήχθησαν μεγάλες ποσότητες ατμού και νερού, οι οποίες απορροφήθηκαν από το υλικό. Χρησιμοποιώντας τις Ελληνικές λέξεις που σημαίνουν «πέτρα που βράζει», ονόμασε το υλικό Ζεόλιθο.


Ο ζεόλιθος σχηματίστηκε από την ροή ηφαιστειακής λάβας που κατακάθισε σε γειτονικές θάλασσες και λίμνες. Η μοναδική αυτή σύνθεση φυσικής ένωσης μετάλλων έχει σημαντικές φυσικές και χημικές ιδιότητες που συχνά αναφέρονται ως «μοριακά κόσκινα». Ο ζεόλιθος απλά ασφαλίζει και κρατάει πολλά θετικά ιόντα, απορροφώντας ένα πλήθος περιβαλλοντικών ρύπων και χρησιμεύει επίσης ως καταλύτης για διάφορες διεργασίες.

Πρώτη γνωστή χρήση του ζεόλιθου αναφέρεται στην αρχαία Ελλάδα και την Ρωμαϊκή εποχή όπου χρησιμοποιούνταν στους αγωγούς ύδατος.

Από την δεκαετία του 1970 χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση των αμμωνιακών στα λύματα και τα ραδιενεργά υλικά. Η εκπληκτική διεισδυτική ικανότητα του ορυκτού έγινε πιο γνωστή όταν άρχισε να χρησιμοποιείται στον καθαρισμό πισινών σε Ευρώπη και Αμερική.


Ο ζεόλιθος έχει φυσικές και χημικές ιδιότητες κατάλληλες για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών και εμπορικών εφαρμογών. Είναι σε θέση να προσελκύει τις οσμές και τα αέρια παγιδεύοντας τα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στην κρυσταλλική δομή του.

Λόγω της μοριακής σύνθεσης του, έχει μια απίστευτη ικανότητα απορρόφησης με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται διαρκώς νέες εφαρμογές για την χρήση του, κατατάσσοντας το σε ένα από τα πιο χρήσιμα εξωρύξημα ορυκτά σήμερα. 


Ο ζεόλιθος είναι φυσικό, αδρανή, μη τοξικό υλικό και ταξινομείται στις ασφαλείς ουσίες.
Ως σήμερα πάνω από 175 μοναδικά είδη ζεόλιθου έχουν αναγνωριστεί. Η ποιότητα και η σπανιότητα του ζεόλιθου, χαρακτηρίζεται από την περιεκτικότητα του σε κλινοπτιλόλιθο, με την ακόλουθη χημική σύνθεση:
Ca1,5 K1,4 Mg0,6 Na0,5 Al6,2 Si29,8 O72 20H2O

 



                                 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ                                                             

1 σχόλιο:

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.