Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ο μηχανισμός γήρανσης



Η αρνητική σκέψη είναι αυτή που φθείρει το υλικό σώμα.


Ας το δούμε με ένα παράδειγμα.


Μέχρι τώρα αναφέρθηκα στην λεγόμενη μελέτη θανάτου, δλδ τις φιλοσοφικές, θεολογικές και μυστικιστικές απόψεις που εξηγούν γιατί ο άνθρωπος πεθαίνει.
Έτσι αναφέρθηκα στην απλή διαπίστωση ότι η αρνητική σκέψη είναι αυτή που φθείρει το υλικό σώμα.
Αλλά ας το δούμε με ένα παράδειγμα.
Ο “Γιώργος” είναι υπάλληλος σε μια εταιρεία και ξαφνικά του ανακοινώνεται ότι θα απολυθεί.


Ο Γιώργος είναι αδύναμος χαρακτήρας και ευάλωτος και χωρίς να συζητήσει με τον εργοδότη του ξεκινά από μόνος του σκέψεις για το θέμα της απόλυσης του.
“Τι έκανα λάθος;”
“Γιατί με απολύουν; Δεν είμαι καλός στην δουλειά μου;”
Τώρα δύσκολα θα βρω άλλη δουλειά”
κτλ
Όλες αυτές οι σκέψεις είναι φυσιολογικές και χρειάζονται να γίνουν για να αυτοπρογραμματίσει ο Γιώργος τον εαυτό του για την πορεία του από δω και πέρα.
Αν όμως ο Γιώργος δημιουργήσει μια σκέψη που δεν μπορεί να διαχειριστεί και να “ελεγχθεί” τότε αυτή η σκέψη δεν εκπληρώνει τον σκοπό της και αυτόματα μπαίνει σε “φαύλο κύκλο”.
Με άλλα λόγια ο νους του Γιώργου βάζει σε συνεχή κύκλο αναθεώρησης την σκέψη αυτή διότι πρέπει να την ελέγξει. Ο έλεγχος ορίζεται ως μια απόφαση περί αυτού του ζητήματος.
π.χ. Φαύλος κύκλος = “Τώρα δύσκολα θα βρω δουλειά…”
Έτσι και παγιωθεί αυτός ο φαύλος κύκλος αρχίζει και δημιουργείται ενέργεια σε ένταση και ποιότητα από την εντύπωση της σκέψης αυτής.
π.χ. Ένταση άγχους, ποιότητα απαισιοδοξίας.
Αυτή η διαδικασία σε πρώτη φάση είναι συνειδητή και ο Γιώργος γνωρίζει ότι κάνει αυτήν την σκέψη.
Με τους γρήγορους ρυθμούς όμως της ζωής ο Γιώργος ασχολείται και με άλλα πράγματα και σταδιακά στην κυριολεξία βομβαρδίζεται με πλήθος τέτοιων σκέψεων που άλλες τις αποκρούει και ελέγχει και άλλες όχι. Στο διάβα του χρόνου οι παλιές σκέψεις πριν 2 μήνες π.χ. αρχίζουν να λησμονούνται από την συνείδηση και περνάνε σε ένα δεύτερο στάδιο του υποσυνείδητου και στην θέση της τρέχουσας μνήμης εισέρχονται νέοι φαύλοι κύκλοι.
Στο στάδιο που ο φαύλος κύκλος έχει περάσει στο υποσυνείδητο δεν μπορεί ο Γιώργος να εντοπίσει τι είναι αυτό που τον ενοχλεί αλλά έχει την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο νους για να αυτοθεραπευτεί αρχίζει και αποβάλει την ένταση. Η αποβολή της έντασης γίνεται μέσα από τα κανάλια ενέργειας τόσο τα σαρκικά όσο και τα πνευματικά του πεδίου που ακτινοβολούμε.
Αυτό σημαίνει ότι αρχίζουμε να ακτινοβολούμε το πρόβλημα μας σαν ενέργεια.

αρχαίο χειρόγραφο που καταγράφει τους αγωγούς ενέργειας στο σώμα και στην αύρα

Σύχρονη απεικόνιση των αγωγών ενέργειας στο σώμα και τα τσάκρα με χρώματα

Τα τσάκρα και η ακτινοβολία του σώματος σαν ενέργεια
Όσο ο φαύλος κύκλος θα επιμένει θα παράγεται ενέργεια φθοράς και ο οργανισμός θα την εκπέμπει.
Τέτοια σημάδια έντασης είναι γνωστά σαν μικρά φαγουρίσματα στην επιδερμίδα ενοχλήσεις σαν γαργαλήματα, σαν κάτι να τρέχει πάνω στο σώμα μας και να σταματά κτλ.
Όλα αυτά είναι αισθήσεις ροής της ενέργειας μας. Αν αισθανόμαστε καλά και όμορφα αυτά είναι θετικά αν όχι είναι προσπάθειες αποφόρτισης μας.
Αν λοιπόν ο οργανισμός δεν μπορεί να αποβάλει την ενέργεια της σκέψης του φαύλου κύκλου τότε αυτή η ενέργεια εκτός από ακτινοβολία από το σώμα του Γιώργου θα αρχίσει να εκδηλώνεται με όνειρα.
Αν συνεχίσει η κατάσταση αυτή αρχίζουν σιγά σιγά να δημιουργούνται μπλοκαρίσματα στα ενεργειακά κανάλια και στα τσάκρα. Αποτέλεσμα είναι να μην απορροφά ο Γιώργος την εξωτερική ζωτική ενέργεια πράνα αλλά και ο ίδιος να μην παράγει καλής ποιότητας ενέργεια.
Στο τρίτο στάδιο ο νους αρχίζει να κάνει επιλεκτική τεχνητή αμνησία για να εξαλείψει το πρόβλημα. Έτσι ο φαύλος κύκλος περνά από το υποσυνείδητο στο ασυνείδητο. Σε αυτήν την φάση έχει σχεδόν εξαφανιστεί το πρόβλημα αλλά μπορεί να διεγερθεί και να έρθει στην επιφάνεια με ερεθίσματα (οπτικά, ακουστικά, λέξεις κτλ) τα οποία ο νους έχει συγκρατήσει και δεν έχει διαγράψει εντελώς.
Ο χρόνος διάρκειας ενός φαύλου κύκλου διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μπορεί να κρατήσει σε άλλους λίγα δευτερόλεπτα και σε άλλους χρόνια ολόκληρα.
Όμως στο διάβα της ζωής μας δεν δημιουργείται μόνο ένας φαύλος κύκλος. Όλη η σκέψη είναι σε ένα μεγάλο φαύλο κύκλο με σκοπό την παραγωγή ενέργειας για ζωή. Οι μικρότεροι προβληματικοί φαύλοι κύκλοι από προβλήματα, άγχοι κτλ είναι που κάνουν την ζημιά.
Το αποτέλεσμα είναι σταδιακά να συσωρεύονται τα αποτελέσματα των φαύλων κύκλων, χαλώντας το ενεργειακό μας σύστημα και αυτό μακροχρόνια οδηγεί στην σταδιακή διακοπή της ζωής. Η ψυχή όμως σαν ενέργεια δεν μπορεί να διακοπεί και έτσι το σύστημα “ον” επανέρχεται στην ζωή σε νέα γέννηση.
Είναι σαν να κάνουμε reboot τον υπολογιστή μας κατά κάποιο τρόπο.
Οι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν εντοπίσει αυτήν την λειτουργία του νου και της ψυχής και μπόρεσαν και βρήκαν φυσικές μεθόδους θεραπείας.
Τα σημερινά φάρμακα είναι απλά χημικές ουσίες δραστικότατες μεν αλλά δεν θεραπεύουν το πρόβλημα, το οποίο βρίσκεται σε επίπεδο σκέψης αλλά το σύμπτωμα το οποίο βρίσκεται σε επίπεδο αποτελέσματος πάνω στην ύλη. Η μόνη ιατρική μέθοδος που προσέγγισε το πρόβλημα αυτό της σύγχρονης δυτικής ιατρικής είναι η ψυχανάλυση.
Αρχαίες μέθοδοι θεραπείας
Βότανα
Τα βότανα είναι τα παλιά φυσικά φάρμακα. Προέρχονται από την φύση δεν είναι τεχνητά το οποίο σημαίνει λιγότερα ανθρώπινα λάθη και λιγότερες παρενέργειες. Η χρήση των βοτάνων και των σκευασμάτων του βοηθά ή και θεραπεύει το υλικό σώμα.
Εδώ η θεραπεία γίνεται σε επίπεδο ύλης.
Λίθοι
Στην φύση μέσα κάθε υλικό ακτινοβολεί ενέργεια. Η επιστήμη με τα όργανα της έχει βρει μόνο ορισμένα υλικά από αυτά που ακτινοβολούν. Το πιο ευαίσθητο όργανο αντίληψης είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και κάθε έμψυχο ον. Στην θέση ότι τα έμψυχα όντα είναι καλά αισθητήρια “όργανα” βασίζεται οι σπλαχνοσκοπία όπου εξετάζονται οι μορφές και επιδράσεις των σπλάχνων από την ακτινοβολία ενεργειών πάνω στο ζώο. Έτσι η λέξη “ευσπλαχνία” έδειχνε την ποιότητα της θείας ενέργειας που δρούσε πάνω στο ζώο και φαινόταν στα σπλάχνα του. Η λέξη αυτή σήμερα χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε την συμπόνια και την καλοσύνη, αυτήν ήταν και η θεία ενέργεια που δεχόταν το ζώο. Ή η μαντική με ζώα, π.χ. Η παρατήρηση της συμπεριφοράς των ζώων, π.χ. κοκόρια να κακαρίζουν ανάλογα την ενέργεια που δέχονται (από ένυλο ή άυλο ον κτλ).
Οι λίθοι στην προκειμένη περίπτωση ακτινοβολούν ευεργετικές ιδιότητες για τα έμψυχα όντα.
Η θεραπεία με λίθους γίνεται με την επαφή τους στους κόμβους ενέργειας του ανθρώπινου ενεργειακού συστήματος. Η καταγραφή των ιδιοτήτων των λίθων αναγράφεται σε διάφορα καλά βιβλία. Οι λίθοι θεραπεύουν το ενεργειακό σύστημα πριν αυτό εκδηλώσει και παγιώσει το πρόβλημα σαν ασθένεια στην ύλη.
Εδώ η θεραπεία γίνεται σε επίπεδο ενέργειας.
Αρώματα, αιθέρια έλαια
Με την διέγερση της όσφρησης δημιουργείται το αίσθημα της ευεξίας και αυτό με την σειρά του καταπραϋνει τις σκέψεις. Πολλές και επαναλαμβανόμενες σκέψεις ευεξίας καταργούν τους φαύλους κύκλους και αποσυμφορίζουν. Τα αιθέρια έλαια δρουν με την μέθοδο της αφής καθαρίζοντας ταυτόχρονα τα ενεργειακά κανάλια και τα τσάκρα.
Σαν αρώματα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, λουλούδια, κολόνιες, θυμιάματα, στικάκια κτλ
Εδώ η θεραπεία γίνεται σε επίπεδο ενέργειας.
Χρώματα
Η ενέργεια που ακτινοβολούμε έχει διάφορα χρώματα για κάποιον που μπορεί να την δει.
Σε ορισμένα σημεία κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης εμφανίζονται πυκώνσεις τις ενέργειας τα λεγόμενα τσάκρα (στρόβιλοι ενέργειας) τα οποία έχουν ξεχωριστά χρώματα.
Κάθε τσάκρα έχει συγκεκριμένη λειτουργία τόσο φυσική όσο και μεταφυσική, επηρεάζεται από την σκέψη και τα συναισθήματα.
Για παράδειγμα ο θυμός δίνει ένα κόκκινο χρώμα στην ακτινοβολούσα μας ενέργεια από το πρώτο τσάκρα. Αυτό γίνεται διότι με το κόκκινο χρώμα ο οργανισμός απορροφά πράνα σε συγκεκριμένη συχνότητα (με συγκεκριμένο τρόπο θα λέγαμε) το οποίο καταπραΰνει τον θυμό και την οργή.
Κάποιος που μπορεί να δει την αύρα κάποιου θυμωμένου θα δει κόκκινο χρώμα έντονο σε αυτήν.
Η καταγραφή του χρωματικού κώδικα σε αντιστοιχία με τα συναισθήματα μπορεί να δράσει θεραπευτικά. Αν ένα θυμωμένο άτομο εκτεθεί σε ακτινοβολία κόκκινου φωτός τότε ηρεμεί σταδιακά.
Σε αυτήν την αρχή βασίζεται η χρωματοθεραπεία.
Η θεραπεία αυτού του είδους γίνεται με χρωματιστούς λαμπτήρες, με έγχρωμο ρουχισμό και με αντικείμενα με χρώματα στον χώρο διαμονής κάποιου, π.χ. οικεία.
Ο συνδυασμός δε των χρωμάτων και με αρχέτυπα σχημάτων (αστέρια, σπείρες, γεωμετρικά σχέδια) δίνουν εκπληκτικά αποτελέσματα.
Εδώ η θεραπεία γίνεται σε επίπεδο ενέργειας.
Διαλογισμός
Το πρόβλημα του φαύλου κύκλου εντοπίζεται στο ότι αυτός δεν ελέγχεται από τον νου και ο άνθρωπος προσπαθεί να τον ελέγξει, αυτό δίνει την αντιπαλότητα με τον εαυτό και την φθορά.
Το πρόβλημα όπως είδαμε προσπαθεί να το λύσει ο οργανισμός αποβάλλοντας με ακτινοβολία το πρόβλημα, η σε κατάσταση ηρεμίας.
Μερικά είδη διαλογισμού είναι επίτηδες τεχνητές ασκήσεις ηρεμίας και χαλάρωσης για να εξωτερικευτούν οι εσώκλειστες εντάσεις. Με άλλα λόγια αυτό που προσπαθεί ο οργανισμός να κάνει στην διάρκεια του ύπνου στον διαλογισμό το κάνουμε τεχνητά.
Οι διαλογισμοί που εφαρμόζονται είναι κυρίως 3.
Διαλογισμός του παρατηρητή.
Εδώ στην κατάσταση ηρεμίας κάθε σκέψη που κάνουμε την ορίζουμε ως ξένη από μας και μεις απλά αφήνουμε να παρατηρούμε το τι σκέψη θα κάνουμε. Έτσι δεν ακολουθούμε τις σκέψεις απλά τις εκδηλώνουμε και τις αφήνουμε να γίνονται και να φεύγουν. Εδώ οι εντάσεις φεύγουν με την μορφή σκέψεων, φαγουρισμάτων, αισθήσεις στην επιδερμίδα, αισθήσεις ροής στον κοντινό αέρα γύρω μας κτλ.
Διαλογισμός σε εστία
Εδώ επιλέγουμε κάτι συγκεκριμένο το οποίο σκεφτόμαστε συνεχώς.
Συνήθως επιλέγουμε κάτι που μας δίνει χαρά και ευτυχία.
Δεν πειθαρχούμε, δεν επιβάλουμε στον εαυτό μας αυτήν την σκέψη.
Τον αφήνουμε να αποσυντονίζεται σε άλλες και να τις εκδηλώνει ελεύθερα απλά εμείς κάθε φορά που γίνεται απόσπαση της προσοχής μας επανερχόμαστε στην εστία μας.
Με αυτόν τον τρόπο με πολύ αγάπη αντικαθιστούμε τους φαύλους κύκλους φθοράς με φαύλους κύκλους ευτυχίας.
Διαλογισμός του κενού
Σε αυτόν τον διαλογισμό προσπαθούμε να νιώσουμε το κενό. Για να το κάνουμε αυτό εκτελούμε μικρές σύντομες αναπνοές όμοιες σαν αυτές που φυσάμε όταν σβήνει μια φλόγα κεριού χωρίς αντίσταση. Στην συνέχεια συγκρατούμε για λίγο την αναπνοή μας για λιγότερο από δευτερόλεπτο και συνεχίζουμε την αναπνοή. Ο σκοπός αυτού του είδους των αναπνοών είναι για να εστιαστεί η σκέψη στο ελάχιστο χρόνο συγκράτησης (λιγότερο από δευτερόλεπτο) και να έτσι τεχνητά να καταλάβει ότι αυτό είναι και δεν είναι αναπνοή, ότι είναι το τίποτα. Η αίσθηση του τίποτα με αυτόν τον τρόπο οδηγεί στο κενό. Η αίσθηση του κενού μπορεί να γίνει σχεδόν αυτόματα για λίγα δευτερόλεπτα ή για περισσότερα. Όταν όμως γίνει αυτόματα όλη η ύπαρξη αναζωογονείται σαν να ξεκουραστήκαμε 10 ώρες. Τέτοια αίσθηση έχουμε.
Οι διαλογισμοί αυτοί θεραπεύουν ενεργειακά και σε επίπεδο σκέψης.
Θεραπεία με ήχους
Οι ήχοι δημιουργούν εντυπώσεις ακαριαία.
Οι ήχοι των κρουστών δίνουν ένταση, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Οι ήχοι των πνευστών δίνουν γαλήνη, σε μακρύ χρονικό διάστημα.
Ο συνδυασμός δίνει την ροή και τον ρυθμό των σκέψεων.
Οι μουσική με στίχους ερεθίζει τα προβλήματα και τα εμφανίζει στην επιφάνεια, μας κάνει εξωστρεφείς και έτσι με το άκουσμα και το συναίσθημα αποβάλουμε το φαύλο κύκλο.
Θεραπεία με παρακολούθηση του εαυτού μας
Η μέθοδος αυτή είναι το θέατρο.
Εδώ η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί την τεχνική της εναλλαγής θέσεων.
Όταν κάποιος έχει ένα πρόβλημα δεν μπορεί να βγει έξω από αυτό και να συμβουλεύσει τον εαυτό του και να πάρει τις σωστές αποφάσεις.
Αντίθετα όταν κάποιος είναι ήρεμος μπορεί να δεχθεί κάποιον φίλο με πρόβλημα, να τον παρηγορήσει και να τον οδηγήσει στην λύση του προβλήματος.
Το θέατρο κάνει αυτήν την δουλειά για έμάς.
Ο θεατής νιώθει ότι παρακολουθεί το πρόβλημα, το δράμα ενός άλλου και έτσι μπαίνει στην θέση του κριτή, του σχολιαστή στο ζητούμενο θέμα.
Όταν όμως ο θεατής δει την δικιά του ζωή ή το δικό του πρόβλημα να παίζεται σε παράσταση και δεν υποψιαστεί ότι όλο αυτό γίνεται για την ψυχοθεραπεία του, αυτόματα και αμέσως εκδηλώνει το τι θα έκανε στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ίδιος.
Όμως αυτή η πράξη αφορά το ίδιο και αυτόματα δίνει λύση στο πρόβλημα που τον απασχολούσε και δεν μπορούσε να λύσει. Έτσι ο φαύλος κύκλος καταργείται από την λύση του προβλήματος.
Εδώ η θεραπεία γίνεται σε επίπεδο σκέψης.
Γυμναστική
Η γυμναστική πέρα από ευεξία δίνει την σωστή ροή ενέργειας στο σώμα.
Εδώ η θεραπεία γίνεται σε επίπεδο ενέργειας και ύλης.
Ερωτική πράξη
Με την ερωτική πράξη δύο έμψυχα όντα ανταλλάσσουν ενέργεια με την αφή και την ακτινοβολία των σωμάτων τους. Οι πόζες κατά την ερωτική πράξη “κουμπώνουν” τα σημεία που βρίσκονται τα ενεργειακά κέντρα και η ανταλλαγή ενέργειας γίνεται από τσάκρα σε τσάκρα.
Δεν είναι απαραίτητο τα τσάκρα να ανταλλάσσουν ενέργεια κατά σειρά (κλασική πόζα ερωτικής πράξης όπου τα σώματα εφάπτονται κατακόρυφα) τα τσάκρα μπορούν να κουμπώνουν με οποιοσδήποτε συνδυασμούς, 69, τσάκρα κεφαλής με 2ο γεννητικό κτλ.
Από αυτές τις ερωτικές πόζες επειδή υπάρχει έντονα το αίσθημα της ευχαρίστησης ανταλλάσσονται τρομακτικά ποσά ενέργειας που είναι πλήρως αναζωογονητικά για το ζευγάρι.
Η μελέτη του έρωτα και της ενέργειας του ανθρώπου γίνεται στα συστήματα Κάμα – Σούτρα κτλ.
Εδώ η θεραπεία γίνεται σε επίπεδο ενέργειας.
Βελονισμός
Ο Βελονισμός βασίζεται στην θεραπεία του ενεργειακού συστήματος του ανθρώπου ξεμπλοκάροντας τα ενεργειακά κανάλια στο σώμα.
Μασάζ
Το μασάζ και η ρεφλεξεολογία βασίζονται στην ανακούφιση του οργανισμού και της αποκατάστασης της ροής της ενέργειας από τους αγωγούς (κανάλια) ενέργειας στο σώμα
Εύρεση του φαύλου κύκλου με λέξεις-σκέψεις κλειδιά
Αυτή η τεχνική εντοπίζει τον φαύλο κύκλο (που έχει περάσει στην αφάνεια) και μοιάζει με την μέθοδο της ψυχανάλυσης μόνο που μπορεί να γίνει από το ίδιο το άτομο.
Ο άνθρωπος ξαπλώνει σε ένα κρεβάτι και χαλαρώνει με όποιο τρόπο θέλει, αναπνοές κτλ.
Φέρνει στον νου του το πρόβλημα και ρωτά τον εαυτό του να του πει τι τον απασχολεί.
Οι πρώτες σκέψεις που αναδύονται με μορφή λέξεων σημειώνονται πρόχειρα στην μνήμη.
Οι λέξεις αυτές είναι πληροφορίες για το πρόβλημα.
Στην συνέχεια ρωτά τον εαυτό του ποια από τις λέξεις είναι πιο σημαντική.
Αυτές που θα εντοπιστούν συγκρατούνται.
Στην συνέχεια γίνονται ερωτήσεις για κάθε μία πληροφορία.
Μπορεί έτσι να αναδυθούν αυτόματα άλλες λέξεις-σκέψεις
Γίνονται ερωτήσεις για το που, πότε, τι, ποιος, γιατί κτλ
Όταν η μέθοδος αυτή γίνει συγκεντρωμένα και με παρατήρηση του τι αναδύεται από τον ίδιο μας τον εαυτό συγκεντρώνουμε αρκετές πληροφορίες για το θέμα που μας απασχολεί.
Στο τέλος οι λέξεις κλειδιά μας οδηγούν στην ανάμνηση της αιτίας του φαύλου κύκλου.
π.χ. όταν ήμουν μικρός μάλωσα για το ποδήλατο μου με τον φίλο μου και με πείραξε μια βαριά κουβέντα που είπε.
Μόλις ανασύρουμε λοιπόν το αίτιο του φαύλου κύκλου το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να αποδεχθούμε το πρόβλημα.
Στην συνέχεια τοποθετούμε το πρόβλημα σε μια κατηγορία από τα 8 βασικά συναισθήματα που προκαλούν τους φαύλους κύκλους βάση του τροχού Bhavacakra.
Τα 8 βασικά αίτια φθοράς των φαύλων κύκλων είναι:
Λαγνεία
Άγνοια
Έχθρα
Αλαζονεία
Ζήλια
Πλεονεξία
Μίσος, απαίτηση για βλάβη
Φόβος
Έτσι μόλις βρούμε το αίτιο της βάσης του φαύλου κύκλου αντικαθιστούμε την σκέψη αυτή με σκέψη και πράξεις σαν (εργασιοθεραπεία) των εξής αντίστροφων συναισθημάτων
ΠρόβλημαΛύση
ΛαγνείαΣεξ και έρωτας με συναίσθημα σε νόμιμη σχέση, συνήθως με σκοπό τον γάμο
ΆγνοιαΠαιδεία, μόρφωση, φιλοσοφία
ΈχθραΑπόκτηση φίλων, συνεργατών, καλές σχέσεις με ανθρώπους
ΑλαζονείαΜετριότητα, σεμνότητα
ΖήλιαΑντιμετώπιση των άλλων ως ίσους, με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, άσκηση δωρεών, γενναιοδωρίας, να δίνεις χωρίς να περιμένεις ανταμοιβή
ΠλεονεξίαΟλιγάρκεια, εγκράτεια
ΜίσοςΣυγχώρεση, αποδοχή του άλλου, φιλία, διαγραφή παλιού μίσους, κατάργηση απαίτησης βλάβης
ΦόβοςΕνθάρρυνση, αθλητισμός, εξοικίωση με το αντικείμενο του φόβου
Σταμάτημα δημιουργίας φαύλων κύκλων
Η δραστηριότητα αυτή είναι η τέχνη της ζωής της ίδιας.
Αυτό γίνεται με την ορθή συμπεριφορά.
Η ορθή συμπεριφορά προϋποθέτει την υιοθέτηση άγραφων κανόνων συμπεριφοράς που ονομάζουμε ηθική.
Η ηθική δεν θα πρέπει να είναι επιθετική, άσπλαχνη, με επιβολή κτλ διότι τότε κάνουμε βλάβη στον εαυτό μας και στους άλλους.
Η ηθική θα πρέπει να παράγει τέτοια συμπεριφορά που το άτομο να αρνείται τα 8 αίτια που προκαλούν φαύλους κύκλους και να αποδέχεται τις πράξεις που καταργούν τα 8 αίτια της φθοράς της σκέψης. (Επιλογή ανάμεσα στην αρετή και την κακία μέσω αποφάσεων για το τι πράξεις θα κάνουμε, σε εμάς και στους άλλους)
Η συμπεριφορά αυτή παράγει τις αρετές.
Ο δε σκοπός όμως δεν είναι να δοξαστούμε με τις αρετές που θα καλλιεργήσουμε αλλά να ζήσουμε μια ζωή ήσυχη, γαλήνια χωρίς ασθένειες, ψυχολογικά προβλήματα και εντάσεις.
Ο σκοπός με άλλα λόγια είναι η καλή ζωή και ο καλός ειρηνικός τρόπος θανάτου.
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι μέθοδοι αυτοί εφαρμόζονται συνεχώς και διαρκώς σαν τρόπος ζωής και δεν πρέπει να έχουμε την νοοτροπία ότι είναι κάτι που θα κάνουμε μια φορά και θα μας περάσει ο πονοκέφαλος. Ο λόγος της μακρόχρονης εφαρμογής και επίδρασης τους είναι διότι προσπαθούν να θεραπεύσουν την σκέψη και την ενέργεια του ανθρώπου η οποία είναι συνεχής και όχι απλά ένα σύμπτωμα.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.