Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΑ



Η Δύναμη της Αφής
Μήπως όλα τα αντικείμενα συντίθενται από αόρατες ενέργειες που μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν από το ανθρώπινο μυαλό; Μπορούν πράγματι κάποιοι άνθρωποι με ξεχωριστές ικανότητες να δώσουν πληροφορίες πάνω σε οποιοδήποτε θέμα μόνο με ένα άγγιγμα;


Μπορούμε άραγε εμείς, οι συνηθισμένοι άνθρωποι να μάθουμε να ‘βλέπουμε’ με τις άκρες των δαχτύλων μας;
Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα αποτελούν το επίκεντρο μερικών επίπονων και ρεαλιστικών ερευνών κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών, σε εργαστήρια που απέχουν χιλιάδες μίλια το ένα από το άλλο, στις ΗΠΑ και την Ρωσία.
Τα πρώτα παραδείγματα τέτοιων ικανοτήτων αναφέρθηκαν από ψυχιατρικούς ερευνητές, που τα ερμήνευσαν ως ιδιότητες διαταραγμένων και ανώμαλων μυαλών. Οι Ρώσοι ερευνητές, χρόνια αργότερα, διαπίστωσαν ότι αυτές οι ικανότητες ήταν πιο διαδεδομένες απ ότι πιστευόταν. 

Σε ένα άτομο, την Ρόζα Καλέσοβα, η ικανότητα διάκρισης ενός χρώματος από κάποιο άλλο, άσχετα με το πόσο καλά αυτό καλυπτόταν είχε αναπτυχθεί σε απίστευτο βαθμό.
Η έρευνα έδειξε ότι το άγγιγμα της Καλέσοβα ήταν τόσο ευαίσθητο στις χρωματικές παραλλαγές που τα ακροδάχτυλα της μπορούσαν να αναγνωρίζουν με ακρίβεια κάθε χρώμα ακόμα και όταν το χρωματιστό αντικείμενο ήταν καλυμμένο με υλικά όπως το μολύβι ή το πλαστικό. Η Καλέσοβα επίσης επέδειξε την εκπληκτική ικανότητα να διαβάζει εκτενείς έντυπες επιστολές απλά αγγίζοντας τις- είναι βέβαιο ότι δεν έπαιρνε πληροφορίες από καμία άλλη αίσθηση και ότι δεν χρησιμοποίησε κανένα τέχνασμα.
Ένα ερευνητικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του ’70 έδειξε ότι άνθρωποι τυφλοί εκ γενετής είχαν την ικανότητα να ‘βλέπουν’ ενέργειες αγγίζοντας χρωματιστά αντικείμενα ή εικόνες. Αν και κάποιο μέρος αυτής της έρευνας αποδοκιμάστηκε από παραψυχολόγους, υπάρχουν αρκετά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι οι ανθρώπινες αισθήσεις μπορούν να αναπτυχθούν τόσο πολύ που ένα αντικείμενο που συνδέεται με τον τόπο ενός εγκλήματος να αποδίδει σημαντικό και αποδεικτικό υλικό σχετικό με την δραστηριότητα των συμμετεχόντων ή του ίδιου του γεγονότος.


Ψυχομετρία είναι μία ξεπερασμένη λέξη που χρησιμοποιείτο για να περιγράψει μία ικανότητα συνήθη στους περισσότερους ανθρώπους.


Μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιηθεί για επίλυση υποθέσεων εγκλημάτων, για τον εντοπισμό πετρελαιοπηγών και κοιτασμάτων χρυσού, έχει δώσει λεπτομερείς πληροφορίες για άτομα που δεν ήταν γνωστά στον ψυχομετρητή ενώ έχει προβλέψει τις κινήσεις των μετοχών και των εμπορευμάτων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Έχει αποδειχτεί ότι αυτή η ικανότητα δεν είναι απλά συνήθης ανάμεσα στους ανθρώπους αλλά μπορεί και να αναπτυχθεί με εκπαίδευση και εξάσκηση.


Σήμερα, ψυχομετρία θεωρείται η ικανότητα του ανθρώπου να αποκομίσει πληροφορίες από ένα αντικείμενο, που ο ψυχομετρητής κρατάει στο χέρι του ή αγγίζει με τα δάχτυλα του. 

Πολλοί προχωρημένοι ψυχομετρητές είναι ικανοί να αποκομίσουν τις ίδιες πληροφορίες με αυτοσυγκέντρωση, χωρίς την επιπλέον βοήθεια της αφής. 
Η ικανότητα στην ψυχομετρία έχει συνεπώς ταξινομηθεί στις μεθόδους μαντικής, καθώς όταν η επαφή με το αντικείμενο δεν είναι δυνατή, το μυαλό είναι άξιο να λειτουργεί από μόνο του.

Συνήθως όμως η ψυχομετρία λειτουργεί με την αφή και αφορά σε αντικείμενα διαφόρων τύπων.

 Η επιστήμη μας έχει εφοδιάσει με μερικές απαντήσεις σχετικά με αυτή την ικανότητα, κυρίως μετά την ανακάλυψη και σκιαγράφηση των δραστηριοτήτων του αριστερού και δεξιού εγκεφάλου.
 Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι ακριβείς ψυχομετρητές κάνουν χρήση μόνο του αριστερού τους χεριού. 
Ένα από τα πιο διάσημα μέντιουμ που έκανε εφαρμογή αυτής του της ικανότητας ήταν η εκλιπούσα Φλόρενς Στέρνφελς, της οποίας η δουλειά κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο ακριβείς όλων των εποχών. Αν και αυτός ο παράγοντας δεν έχει τονιστεί, είναι γνωστό ότι η Στέρνφελς πάντα χρησιμοποιούσε το αριστερό της χέρι όταν άγγιζε αντικείμενα.

Πειράματα από τον Ρώσο παραψυχολόγο Μίλαν Ρίζλ στην δημιουργία διαγραμμάτων της ψυχομετρικής ακρίβειας απέδειξαν ότι κλίση προς αυτήν είχαν όλα τα άτομα που δοκιμάστηκαν. Όμως η προτίμηση προς το αριστερό χέρι (δεξιός εγκέφαλος) δεν εντοπίστηκε.
Η έρευνα του, όμως, αποκάλυψε το ενδιαφέρον γεγονός ότι αν το πρώτο άτομο που άγγιζε το αντικείμενο έκανε ένα λάθος στην λήψη πληροφοριών από αυτό, όλοι όσοι το άγγιζαν μετά απ αυτόν έκανα το ίδιο ακριβώς λάθος. 

Διατυπώθηκε η άποψη ότι με κάποιο τρόπο το λάθος εντυπωνόταν ή προγραμματιζόταν στο ενεργειακό πεδίο του αντικειμένου. Πως γίνεται αυτό; Μπορεί πραγματικά ένα λάθος να προγραμματιστεί από έναν νου έτσι που ο επόμενος νους να το επαναλάβει;

Είναι γεγονός ότι η παροχή του αντικειμένου στα κατάλληλα χέρια είναι εξαιρετικής σημασίας. Για σχεδόν όλους τους δεξιόχειρες, το αριστερό χέρι είναι το κατάλληλο για να αγγίξει ή να κρατήσει το αντικείμενο. Γιατί; Διότι το αριστερό χέρι, για τους περισσότερους ανθρώπους έχει αποδειχτεί ότι είναι το πιο ευαίσθητο και δεκτικό.
Περίπου το 15 % των ανθρώπων είναι αριστερόχειρες, και τα δεξιά τους χέρια είναι τα πιο δεκτικά στην ψυχομετρία. Σε περιπτώσεις αμφιδέξιων ανθρώπων, συνήθως επειδή ο εκ φύσεως αριστερόχειρας άλλαξε σε δεξιόχειρα από κάποιον καλοπροαίρετο δάσκαλο ή γονιό, θεωρείται σωστότερη η χρήση και των δύο χεριών μέχρι να είναι δυνατός ο προσδιορισμός ποιου είναι πιο ευαίσθητου.


ΠΩΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΑ.


Τι γίνεται όταν ο ψυχομετρητής αγγίζει ή φέρει το αντικείμενο; Βασικά εδώ μπαίνει το ερώτημα για τα φωτοευαίσθητα κύτταρα. Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν πριν από μερικά χρόνια σε εργαστηριακές έρευνες ότι ένας τύπος κυττάρων που υπάρχουν στους οργανισμούς ανθρώπων και ζώων, εμφανίζονται να είναι ευαίσθητα στο φως και ίσως και σε άλλες ενέργειες. Στην έρευνα τους βρέθηκε ότι αυτά τα ευαίσθητα στο φως κύτταρα υπάρχουν σε υψηλή συγκέντρωση στο δέρμα του προσώπου, του σβέρκου και των χεριών, ειδικά στις παλάμες.


Σύμφωνα με τα παραπάνω, αυτό που συμβαίνει όταν ένα αντικείμενο έρχεται στα χέρια ενός ψυχομετρητή είναι παρόμοιο με την δραστηριότητα μίας φωτογραφικής μηχανής που φωτογραφεί το αντικείμενο. Μέσω πειραμάτων έχει επίσης διαπιστωθεί ότι αυτά τα κύτταρα δεν είναι ευαίσθητα μόνο στο φως αλλά και στο σχήμα.
Οι εντυπώσεις του σχήματος, της υφής ή της σύνθεσης ενός αντικειμένου , με κάποιο τρόπο μεταβιβάζονται, πιθανότατα μέσω των νευρικών ερεθισμών, στον εγκέφαλο. Αυτή η ενέργεια μπορεί να μεταδίδεται σαν φως, σχήμα ή ακόμα σαν μία ‘ασαφή εικόνα’ στο ‘μάτι’ του μυαλού. Με την εξάσκηση αυτές οι νοητικές εικόνες μπορούν να γίνουν πιο καθαρές και τελικά να μορφοποιήσουν μία ολοκληρωμένη μικρή ιστορία της χρήσης του αντικειμένου.
Η επιστήμη μας έχει εφοδιάσει με μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την διαφορετική λειτουργία των δύο πλευρών του εγκεφάλου. Η δεξιά πλευρά είναι η κατοικία των προϊόντων της φαντασίας, της νοερής απεικόνισης, των συναισθημάτων, της δημιουργικότητας, της τέχνης, της μουσικής, των γραμμάτων. 

Είναι προφανές, ότι εδώ έχουμε μερικά την απάντηση στο γιατί το αριστερό χέρι είναι πιο ευαίσθητο, καθώς το μισό του εγκεφάλου του ελέγχει είναι το πιο ευαίσθητο επίσης, ικανό να μας εφοδιάσει με γραφικές πληροφορίες. 
Σε τι έχει να κάνει αυτό με το γεγονός ότι ένα αντικείμενο μπορεί να αποδώσει πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες για ανθρώπους, τόπους και γεγονότα;


ΒΑΣΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΕΔΙΑ.


Λόγω ελλείψεως πιο επιτυχημένου όρου θα πούμε τις δυνατότητες πληροφόρησης από ένα αντικείμενο, ενεργειακό πεδίο. Οι φυσικοί μας λένε ότι τα πάντα συντίθενται από ενέργεια. 


Η διαφορά ανάμεσα σε μας και ένα δέντρο βρίσκεται μερικώς η διαφορά στον τύπο και την σύνθεση των ενεργειών.
Είναι πολύ πιθανόν όλα τα αντικείμενα να έχουν κάτι ομοιότητες στο DNA που ελέγχει την ύπαρξη τους και τα χαρακτηριστικά τους. Είναι επίσης πιθανόν όλα τα αντικείμενα που έχουν συμπαγή μορφή να μπορούν να καταγράφουν ότι συμβαίνει στα ίδια ή γύρω τους, ακριβώς όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος καταγράφει με την μορφή αναμνήσεων.
Οι επιστήμονες μας λένε ότι οι αναμνήσεις μας περιέχουν όλα τα γεγονότα που έχουν συμβεί ποτέ σε μας ή πλησίον μας. Δεδομένου του κατάλληλου ερεθίσματος, μπορούμε θεωρητικά να θυμηθούμε ακόμα και την στιγμή της γέννησης μας. 

Εμφανώς το ίδιο ενεργειακό εκμαγείο που μορφοποιεί τις αναμνήσεις μας υπάρχει μέσα σε άλλα συμπαγή αντικείμενα αν και με διαφορετική μορφή. Δεν μπορεί δοθεί άλλη εξήγηση στο γεγονός ότι μία πέτρα συγκρατεί την ‘μνήμη’ της φυσικής της κατοικίας, ακόμα και σεισμούς που έχουν γίνει στην περιοχή του- αλλά και γεγονότα που αφορούν σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του.

Φωτιές, πλημμύρες και περισσότερο καθημερινά γεγονότα, όπως ένα πικ νικ στην αυλή φαίνονται να καταγράφονται στους τοίχους, τις πέτρες και τα δέντρα που αποτελούν το background τους. Μέσω της ψυχομετρίας, το ανθρώπινο μυαλό είναι ικανό να λάβει αυτές τις καταγραμμένες εντυπώσεις και να τις αποκωδικοποιήσει για την απόκτηση χρήσιμων πληροφοριών.
Ίσως οι πληροφορίες να έχουν κάπως καταγραφεί στο ενεργειακό πεδίο του αντικειμένου, όπως η ανθρώπινη φωνή καταγράφεται σε μία κασέτα ή όπως μαγνητοσκοπείται μία εικόνα. 

Αυτή η εξήγηση είναι η πιο προσιτή, καθώς συντελείται μία σαφής τροποποίηση του υπάρχοντος πεδίου όταν κάτι συμβαίνει στην περιοχή, είτε είναι παρόντες άνθρωποι είτε όχι.

Σε ένα πείραμα που διενεργήθηκε από τον Δρα Τζέφρι Γκούντμαν, συγγραφέα του βιβλίου Ψυχική Αρχαιολογία, ένας εξασκημένος μεσάζων αποκόμισε πληροφορίες σχετικές με έναν μεγάλο σεισμό που συνέβη στην Μοντάνα απλά αγγίζοντας μία πέτρα, που του έδωσε ο ίδιος ο Γκούντμαν. 

Πρόκειται για ένα ερώτημα που παραμένει: πως είναι δυνατόν ο ανθρώπινος νους, σαν κασέτα, να επαναλαμβάνει τα γεγονότα και την ιστορία ενός αντικειμένου ή να περιγράφει το μέρος από το οποίο προέρχεται;
Πως μπορεί μία πέτρα από τον τόπο που βρέθηκε το θύμα ενός φόνου να δώσει την περιγραφή του θύματος, το πως τελέστηκε ο φόνος, την ώρα τέλεσης ακόμα και μερικά από τα εμφανισιακά ή ψυχολογικά χαρακτηριστικά του δολοφόνου;
Στο πείραμα του Γκούντμαν, δόθηκαν ορισμένα σαφή χαρακτηριστικά όπως το ύψος του βουνού που κατέρρευσε και έπεσε σε μία λίμνη. Η πέτρα έδωσε μία πλήρη εικόνα της καταστροφής κάτι που αποδεικνύει την πραγματική βάση των ψυχομετρικών ικανοτήτων- ότι είναι η δυνατότητα εκπαίδευσης του ανθρώπινου μυαλού ώστε να δέχεται και να επεξεργάζεται εντυπώσεις και να δίνει εξαιρετικά ακριβείς πληροφορίες.


Ποίος, λοιπόν είναι ο ενεργειακός κώδικας που μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί από την εξασκημένη ικανότητα των ψυχομετρητών; Δεν ξέρουμε ακόμα, αν και η αξία της έχει αποδειχτεί σε εκατοντάδες περιπτώσεις εγκλήματος όπως και από επιστήμονες ερευνητές όπως ο Δρ Τζέφρι Γκούντμαν.
Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα τα μέσα της μεταφοράς από το αριστερό χέρι στον εγκέφαλο , είναι φανερό ότι υπάρχουν. Χάρη στον πειραματισμό, την επιστήμη και τους πρωτοπόρους ερευνητές, έχουμε προοδεύσει πολύ στην κατανόηση αυτής της ψυχικής ικανότητας. Όταν θα γίνει γνωστός ο τρόπος μεταφοράς, τότε θα μπορέσουμε να τον διδαχτούμε και να επιτύχουμε ακρίβεια της τάξεως του 80-90%, μετά από πειράματα και εξάσκηση.


Ποιος ξέρει τι θαύματα μας επιφυλάσσει το μέλλον;

                                                                                  Μ.Μ.

ΠΗΓΗ Katerina Chrisoulaki
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.